Zaman: 04 Eki 2025 06:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 24 Eki 2012 20:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Oksijen sensörünü bugun alpay usta sağolsun taktı yurtdışından 5 günde elime ulaştı hararet müşürünüde geçen hafta değiştirmiştik ve aracın hiç bir sorunu kalmadan bayram sonrasına satışa koyuyorum sizleri tanıdığıma memnun oldum umarım yine buradan veya başka yerlerde birbirimize yardımcı oluruz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2012 02:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
dündar polat yazdı:
Oksijen sensörünü bugun alpay usta sağolsun taktı yurtdışından 5 günde elime ulaştı hararet müşürünüde geçen hafta değiştirmiştik ve aracın hiç bir sorunu kalmadan bayram sonrasına satışa koyuyorum sizleri tanıdığıma memnun oldum umarım yine buradan veya başka yerlerde birbirimize yardımcı oluruz...

bekliyoruz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eki 2012 10:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar, hepinizin Kurban Bayramı mübarek olsun. Allah hayırlara vesile kılsın...

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eki 2012 17:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
vural2005 yazdı:
av.ilhami yazdı:
5- aracımı lpgci de yakın zamanda ayarlatmıştım ama daha sonra dediğim takozları değiştirdik ve takozlar gerçekten yıpranmıştı, değişim istiyordu. araç. 3bin devir olunca motor sesi biraz boğuklaşıyor forumdan bir arkadaşta aynı sorun vardı ve takoz değiştirerek sorunu hallolmuştu ben de ise devam ediyor.

Benim de sağ motor kulağı (yolcu tarafı) hariç diğer üçünü değiştirdim. O, hırlama veya böğürme diye tabir edebileceğimiz boğuk ses kayboldu. Yalnız ben orijinal ya da yan sanayi motor kulağı bulamadığımdan, toyota kulaklarını uydurduk , kaynak vs ile. Ama sonuç çok iyi oldu. Eğer düzgün yerleştirilmezse yine ses gelebilirdi...
Umarım en kısa sürede sesin sebebini bulur halledersiniz inşaallah.

carismanın sağ sol alt travesin ön ve arka takozları volvo s40 ile aynı.
http://www.volvoyedekparca.com/Kategori ... mk687.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eki 2012 17:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Aracımı satılığa çıkarttım arkadaşlar...http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 849/detay/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2012 15:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
dündar polat yazdı:
Aracımı satılığa çıkarttım arkadaşlar...http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 849/detay/

hayırlısı olsun sayın polat araba çok temiz görünüyor. zaten 2003 model fazla yok piyasada satılık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2012 21:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
vural2005 yazdı:
av.ilhami yazdı:
5- aracımı lpgci de yakın zamanda ayarlatmıştım ama daha sonra dediğim takozları değiştirdik ve takozlar gerçekten yıpranmıştı, değişim istiyordu. araç. 3bin devir olunca motor sesi biraz boğuklaşıyor forumdan bir arkadaşta aynı sorun vardı ve takoz değiştirerek sorunu hallolmuştu ben de ise devam ediyor.

Benim de sağ motor kulağı (yolcu tarafı) hariç diğer üçünü değiştirdim. O, hırlama veya böğürme diye tabir edebileceğimiz boğuk ses kayboldu. Yalnız ben orijinal ya da yan sanayi motor kulağı bulamadığımdan, toyota kulaklarını uydurduk , kaynak vs ile. Ama sonuç çok iyi oldu. Eğer düzgün yerleştirilmezse yine ses gelebilirdi...
Umarım en kısa sürede sesin sebebini bulur halledersiniz inşaallah.

ben de zaten dış çemberini muhafaza edip hunday vs. iç kauçuklarını tornacıda değiştirdik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2012 14:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
vural2005 yazdı:
Bir de ön tekerler tümseğe değil de çukura denk geldiğinde 'KÜT' diye şiddetli bir ses geliyordu, metal metale değmiş gibi, motor düşmüş gibi. Ön Amortisörleri değiştirdim. Araç biraz düzelmiş gibi oldu ama hala çukurlara (max. 6-7 cm'lik çukurlar) sert girersem böyle bir ses geliyor.

Amortisör takozunuda değiştirseydin büyük bi ihtimal ses ordan geliyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2012 15:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: gökhan
Araç: çiftci
Kan grubu: b+
29 Ekim günü tatil olmasına rağmen Carismam'daki balata ve disk sorununu çözmesi için ; soluğu Ergin Usta'nın yanında aldım ; aracımın fren diskleri ve balataları Sinoptan gelirken sorun çıkarmaya başlamıştı...Sağolsun 45 dakikada sorunlarımı çözdü...Sileceklerimi bile kendi elleriyle değiştirdi...Yaklaşık 2 senedir bu forumdayım ama genelde sessiz olarak sadece okumakla yetiniyordum...Ergin ustaya "reklam kokuyor" diye atıfta bulunulduğu için buradan bizzat teşekkür etmek istedim...

Teyit etmek isteyen olursa e-mailim ve telefon numaram aşağıdadır..Arabamın diğer bilgilerini de veriyorum...Ankara'daki tüm carismacılara şiddetle öneriyorum 3 ay önce de trigerimi en makul ücretle kendisi değiştirmişti...

Ödeme konusunda da kredi kartı kabul etmesi ayrı bir kolaylık sağlıyor...

Gökhan Ç.
05494781268
gciftci@gmail.com
06 DF 6592
Mitsubishi Carisma 2000 GLX (Atiker LPG)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2012 22:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: hsyn
Araç: carisma 1.6 glx aut.
Meslek: memuur
Egri oturup doğru konuşmal lazım. Araç iyi mi iyi parça konusunda veya diğer konularda bu club aracılığı ile birbirimize yardımcı olmalı mıyız? EVET. Ergin usta yı bende aradım. Görüştük mitsubishi servis bir fiyat verdi.Usta da bana bir yaklaşık fiyat verdi. Parça fiyat konusunda yardımcı olur gordum. Bir o kadar da arabadan konuştuk eksik gedik vesairedenn. Neticede usta vardır orjinal parça ile rezil eder usta vardır yan sanayii parça ile vezir eder. Ben bu parça piyasasında az çok bilgim varsa beni yolda bırakmayan parçayı da bana uygun fiyata bulduruyorsa benim için en kraldır o usta. Paramız varsa zaten yetkili servise giderdim.

Kalite : 6310i
İlk Göz ağrı :Opel Astra Classic Twinport 1.6 HB 2008
Gönül Sevdası : Mitsubishi Carisma 1.6 GLX AUT 1999
Elim kolum : Dell İnsprion 6000

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2012 17:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nurettin
Araç: Carisma 1999 GL HB
Meslek: İşci
Bayramdan önce benim arabda da tekleme sorunu oluyordu Ergin Usta telefon ile arayıp sordum Allah razı olsun telefonda bana çok yardımcı oldu onun sayesinde arızayı kendim hallettim. bobinin piposundan kaynaklanıyormuş telefonla arızayı düzelttik. Usta çok sağolsun bu arkaşlar sayesinde bilgi ediniyoruz. hemde ücretsiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2012 19:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
znc yazdı:
vural2005 yazdı:
Bir de ön tekerler tümseğe değil de çukura denk geldiğinde 'KÜT' diye şiddetli bir ses geliyordu, metal metale değmiş gibi, motor düşmüş gibi. Ön Amortisörleri değiştirdim. Araç biraz düzelmiş gibi oldu ama hala çukurlara (max. 6-7 cm'lik çukurlar) sert girersem böyle bir ses geliyor.

Amortisör takozunuda değiştirseydin büyük bi ihtimal ses ordan geliyor

Teşekkürler.
İnşaallah değiştiririm

Edit: Yanlış alıntılama

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 11:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
Arkadaşlar herkesin geçmiş kurban bayramı kutlu olsun, Mayıs 2012 ayı içersinde carisma 1.6 glx aldım, ufak tefek eksikleri triger vs bakımlarını ergin ustanın yardımıyla tamamladım.olabilcek en makul şekilde bazı parçalar sıfır bazılarıda çıkmacıdan olmak üzere tüm sorunlar çözüldü, hatta acele etmeyip triger kayışını ergin ustanın oradaki parçacıdan alsam 30-35 lira daha ucuza alacakmışım, kendisi yardımsever ve ilgili ayrıca ustalığı fahiş olmayan biridir. biz ne ustalar gördük servis emeklisiyiz deyipte servise yakın rakamlarda işçilik hizmeti verenler vs...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 16:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan
Araç: Carisma 99 GDI
Meslek: Fx Trader
yok mudur by ergin usta'nın istanbul şubesi ya? :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2012 18:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2004 Toyota Camry v6 3.0L
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B+
Carisma sahipleri hadi yine iyisiniz :)
Warranty Direct isimli bir sigorta şirketinin 55.000 araç üzerinde yaptığı çeşitli kriterlere dayalı araştırma sonucunda Mitsubishi Carisma son 10 yılda üretilen "en güvenilir 100 araç" listesinde 4. sırada. Carisma'larımıza laf edenlere listeyi yedirebilirsiniz :)
Bkz: http://www.gizmag.com/the-100-most-reli ... rder/5657/

Toyota Corolla 1.6 Sol, M/T, 2004, 02.2008 - 11.2009

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 14:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
proxy yazdı:
Carisma sahipleri hadi yine iyisiniz :)
Warranty Direct isimli bir sigorta şirketinin 55.000 araç üzerinde yaptığı çeşitli kriterlere dayalı araştırma sonucunda Mitsubishi Carisma son 10 yılda üretilen "en güvenilir 100 araç" listesinde 4. sırada. Carisma'larımıza laf edenlere listeyi yedirebilirsiniz :)
Bkz: http://www.gizmag.com/the-100-most-reli ... rder/5657/

ilk 10 sıradakilerin hepsi japon :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 15:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ilk 10 arabaya itirazım yok ama volvo 850 nin kronik sorunları halledilmiş hali olan s70 modelidir. (özellikle 1998 modeli) ama volvo 850, 33. sırada iken sorunsuzu s70 ise 77. sırada??? arada baya fark var.
bilen bir arkadaş carismamızın neden 4. olduğuna dair açıklamayı tercüme ederse seviniriz. ben nette çevirdim HİÇ bişey anlamadım
dikkatinizi çekmiştir hiç OPEL yok (!)
bir de Carisma ile aynı platformu paylaşan ortak üretim s40 da 15. olabilmiş. (11 sıra fark var; farkın açılmasına herhalde ortaklığın bittiği ve fordun elinin bulaştığı 2004 sonrası modelleri sebep olmuştur bence)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 17:27 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
ilk 10 arabaya itirazım yok ama volvo 850 nin kronik sorunları halledilmiş hali olan s70 modelidir. (özellikle 1998 modeli) ama volvo 850, 33. sırada iken sorunsuzu s70 ise 77. sırada??? arada baya fark var.
bilen bir arkadaş carismamızın neden 4. olduğuna dair açıklamayı tercüme ederse seviniriz. ben nette çevirdim HİÇ bişey anlamadım
dikkatinizi çekmiştir hiç OPEL yok (!)
bir de Carisma ile aynı platformu paylaşan ortak üretim s40 da 15. olabilmiş. (11 sıra fark var; farkın açılmasına herhalde ortaklığın bittiği ve fordun elinin değidiği 2004 sonrası modelleri sebep olmuştur bence)

Demiş ki: Mitsubishi Carisma - Despite the name, not that interesting to look at or drive, but that's not the point. Here is a no-nonsense hatchback that won't let you down.

Yani: Mitsubishi Carisma - İsmine rağmen bakacak ve sürecek kadar ilgi çekici olmasa da konumuz bu değil. İşte sizi yarı yolda bırakmayacak dikkate değer bir hatchback.

Ama bu liste tabi güncel değilmiş sonradan farkettim, asıl en güncel liste aşağıda. (Bu liste İngiltere'de yollarda olan en güvenilir 100 araca ait. Vauxhall dediği Opel. İngiltere'de Vauxhall adıyla var Opel. Bunun da Hitler döneminden kalma alman düşmanlığının bir sonucu olduğu söyleniyor..)

http://www.reliabilityindex.com/top-100

Burada bakarsanız Carisma 74. sırada şu anda. Üzülmeyin, yanıltmasın :) Listenin başında der ki: "Şu an yollarda olan araçların değerlendirilmesi ile puanlama yapılıyor ve listemiz dinamik bir şekilde yeni araçlar eklendikçe değişiyor."
Bu da şu demek; yollardaki carisma sayısı doğal olarak her geçen gün azalıyor. Genç carismalar da yollarda olmadığı için puanlamada 7-8 yaşındaki arabalar etkili.. Yani corolla listenin yukarılarında ama onu temsil eden genç yaşlı çok araba var.. Özetle carisma 1-0 yenik çıktığı maçta bile listeye girebiliyor..

En son proxy tarafından 02 Kas 2012 17:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 17:33 
Kullanıcı avatarı

Bir de; bu adreste Carisma'nın puanlaması ile ilgili detaylar var.
http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/135

Görüleceği üzere, Motor, Elektrik ve Şanzuman konusunda tam puan almış (%0, bu konuda kaydedilen hiç şikayet yok demek) ama en çok golü fren sisteminden yemiş carisma. :)

Not:
Web sayfalarını translate.google.com adresinde linki yapıştırarak türkçeye çevirtebilirsiniz. Standart terimler için gayet anlaşılabilir, iyi sonuçlar almak mümkün. Ama av.ilhami hocanın bahsettiği cümle ingilizce açısından biraz devrik ve standart dışı olduğu için google çevirememiş olabilir..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2012 01:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

2001 otomatik carismamın teybi kendiliğinden açılıp ekranda ALARM yazmaya başlamıştı 2-3 gün sonrada sanki akü kutup başını söküp takmışım gibi CT yazısı çıkıyor hergün teybin on-off tuşuyla 4tuşuna basar oldum. genelde aracı çalıştırınca CT yazısı çıkıyor ama geçen farkettim CT yazısını silmeme rağmen araç hareket halindeyken tekrar HORTLADI! arabam bana ne demek istiyor

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye