Zaman: 04 Eki 2025 02:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2013 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Burada paranın tutarından önce bence en önemli sıkıntı. 2000 lira masraf çıkacağının, arıza yapılmadan önce size bildirilmemiş olması.Şahsen benim ustam benim ona söylediğim işi yaparken bile başka bir problemle karşılaşsa benden onay almadan hayatta hareket etmez.

Elinizde evrak olmaması çok kötü fatura, kredi kartı slipi yada bir yazışma v.s.. olsa direk mahekemeye bile verilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2013 13:08 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
mertkan yazdı:
malesef hiç bir belge yok. Arabayı tamir için bıraktıgım bostancıdaki usta o götürmüş oaraya çalıstıramayınca. yapılınca parasını orda o ödeyıp alınca beni caresız bıraktı. Ben enver usta ıle sonrada görustum . tabi parasını almıs olmanın rahatlı ıle akıl verdı durdu. Sistemin yenısını alsaydın 5-6 bin lıra masraf edecektin bu raba bakma sen 21-22 bin lira lanet olsun böyle ustalara ne deyim artık

dümen buradan belli hiç bir usta o kadar parayı cebinden vermez.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2013 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: carisma 2001
Meslek: muhasebe
Kan grubu: ARH+
Ufuk Bey ilk başta bende sizin gibi düşündüm. benim usta da az verip banamı oyle söyledi diye ama Enver usta ile görüşmem de bu parayı aldığını söyledi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2013 19:41 

Abi her yoldan önünü kesmişler faturanda yok (burada art niyet arıyorum) seni çıkmaza sokmuşlar yani şikayet bile edemezsin. ben 14 yaşımdan beri kendi aracımı kullanırım hiç bir tamirci kendi cebinden verip benim aracımı yaptırmadı.Yapamıyorsa bu benim işim değilder , şurada şukadar (kendi komisyonuyla birlikte) istersen yaptırabiliriz der yani yapılan her şeyden haberin olur.Öyle sabah aracı bırakıcan akşam gelicen 2000tl masraf çok komik ustanın bilgisizliğine veriyorum. Abi böyle ustalara ayna dahi ayarlatmayalım hatta foruma bir başlık açalım ustalarımızı herkez tanısın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2013 10:35 
Kullanıcı avatarı

Ufuk haklısın .. Forma ustalar ve servisler diye bir başlık açakta fayda var hatta yedek parcalar içinde açalım. Birikimleri burda paylaşmakta fayda var. Benim usta yaptıgının cezasını çekti. Aracı elinden aldım aynı zamanda bizim şirketin araçların bakımınıda yapıyodu ondanda oldu.Kendisi hatasını anladım gel ben telafi edeceğim dedi ama iş işten geçti artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2013 20:16 

mertkan yazdı:
Ufuk haklısın .. Forma ustalar ve servisler diye bir başlık açakta fayda var hatta yedek parcalar içinde açalım. Birikimleri burda paylaşmakta fayda var. Benim usta yaptıgının cezasını çekti. Aracı elinden aldım aynı zamanda bizim şirketin araçların bakımınıda yapıyodu ondanda oldu.Kendisi hatasını anladım gel ben telafi edeceğim dedi ama iş işten geçti artık.

abi sen zaten cezayı kesmişsin. telafi derken aldığı fazla ücreti geri ödeyecekse neden olmasın 2000 tl az bir para değil.full deri döşeme yaptırırsın arabayı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2013 00:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
mertkan yazdı:

:good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 00:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
Arkadaşlar merkezi kilit hakkında bi sorunum var. Sonradan takılan alarm sistemli kilit var arabada geçen oynamışlar sağ arka kapının kilitiyle ondan sonra kapı açılmamaya başladı. İlk açılışta hafif yukarı kalkıyor ama kapı açılmıyor kontağı kapatınca tamamen açılıyor ozaman da kilitleyince kilitlenmiyor. Düzeltmek için ne yapmak lazım komple sistemin değişmesi gerekebilir mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2013 15:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
yağlanması gerekiyordur.Kolay kolay arıza yapmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 22:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 GDİ
Meslek: serbest
Merhaba arkadaşlar ben Adana'dan Mehmet. Benim araba 1999 gdi.

Forum daki uzman arkadaşlara yaşadığım sorunlarla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.
Yardımcı olurasınız çok sevinirim.

1- arabamın yakıt sarfiyatı aşırı derece de arttı. şu anda şehir içi 12 litre yakmakta. Benim tahminim buji. çünkü 1 sene evvel bujileri değiştirmeden öncede yakıt sarfiyatı artmıştı bende devamlı aracın bakımını yaptırdığım ustada bujileri değiştirdim. yakıt ta bayağı bir düzelme olmuştu. Ama ustanın bana o zaman söylediği senin aracın 16 adet sübap klapesi var ve bunların tamamının olmasa bile bir kısmını bozulduğunu ve tamamını değiştirirsem yakıtın orjinal seviyesine inceğini. Ayrıca da çok gürültülü çalışan motorun sesinin kesileceğini söylemişti. O vakit söylediği klapaların tanesinin 30 tl idi bende biraz zor durumda olduğum için yaptırmamıştım. Ayrıca arabamı 2008 de aldım. 1 sene evvelline kadar da yakıt konusunda çok memnundum.

Şimdi arkadaşlar benim o kadar uzmanlığım yok. Bu tür bilgiler konusunda cahilimdir. Acaba usta haklımıdır. Şimdi bu dediğini yapsam yani klapaları tümünü değiştirsem yakıt sarfiyatı normal seviyelere düşermi. tabi bu arada bujileri takalı 1 sene oldu. 10000 km kullanmışımdır. acaba ömürleri bu kadar kısamı ?

2- Aracım dışarıdaki sesi olduğu gibi içeriye aksettiriyor. Camlar kapalı iken sanki camlarım açıkmış gibi hissediyorum. ilk aldığım seneler böyle bir sorun yoktu. bir kaç senedir böyle. Acaba sorun ne olabilir. Kapı fitilleri olabilirmi ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 09:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kapı fitilleri çin şöyle bir link var.

http://www.otoerdoganshop.com/Urun/CARI ... u5250.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
ramaley yazdı:
Merhaba arkadaşlar ben Adana'dan Mehmet. Benim araba 1999 gdi.

Forum daki uzman arkadaşlara yaşadığım sorunlarla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.
Yardımcı olurasınız çok sevinirim.

1- arabamın yakıt sarfiyatı aşırı derece de arttı. şu anda şehir içi 12 litre yakmakta. Benim tahminim buji. çünkü 1 sene evvel bujileri değiştirmeden öncede yakıt sarfiyatı artmıştı bende devamlı aracın bakımını yaptırdığım ustada bujileri değiştirdim. yakıt ta bayağı bir düzelme olmuştu. Ama ustanın bana o zaman söylediği senin aracın 16 adet sübap klapesi var ve bunların tamamının olmasa bile bir kısmını bozulduğunu ve tamamını değiştirirsem yakıtın orjinal seviyesine inceğini. Ayrıca da çok gürültülü çalışan motorun sesinin kesileceğini söylemişti. O vakit söylediği klapaların tanesinin 30 tl idi bende biraz zor durumda olduğum için yaptırmamıştım. Ayrıca arabamı 2008 de aldım. 1 sene evvelline kadar da yakıt konusunda çok memnundum.

Şimdi arkadaşlar benim o kadar uzmanlığım yok. Bu tür bilgiler konusunda cahilimdir. Acaba usta haklımıdır. Şimdi bu dediğini yapsam yani klapaları tümünü değiştirsem yakıt sarfiyatı normal seviyelere düşermi. tabi bu arada bujileri takalı 1 sene oldu. 10000 km kullanmışımdır. acaba ömürleri bu kadar kısamı ?

2- Aracım dışarıdaki sesi olduğu gibi içeriye aksettiriyor. Camlar kapalı iken sanki camlarım açıkmış gibi hissediyorum. ilk aldığım seneler böyle bir sorun yoktu. bir kaç senedir böyle. Acaba sorun ne olabilir. Kapı fitilleri olabilirmi ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Benim yakıt sarfiyatım da normal seviyenin nerede ise iki katı eğer sorununuza çözüm bulabilir iseniz lütfen burada paylaşırmısınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 23:15 
Kullanıcı avatarı

@etürkoglu

bugün bizim ustanın yanına gittim. Eski söylediklerini tekrarladı.
ayrıca sekman atılması gerektiğini de söyledi.
Forumumuzun uzmanları, özellikle Bahattin hocamızdan cevap bekliyorum.
Tam tatmin olmadan böyle bir külfetin içine girmek istemiyorum. sonuçta yaptırdığımız zaman sorununda tamamen çözülmüş olması gerekiyor ki verdiğimiz paraya değsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 00:41 
Kullanıcı avatarı

ramaley yazdı:
@etürkoglu

bugün bizim ustanın yanına gittim. Eski söylediklerini tekrarladı.
ayrıca sekman atılması gerektiğini de söyledi.
Forumumuzun uzmanları, özellikle Bahattin hocamızdan cevap bekliyorum.
Tam tatmin olmadan böyle bir külfetin içine girmek istemiyorum. sonuçta yaptırdığımız zaman sorununda tamamen çözülmüş olması gerekiyor ki verdiğimiz paraya değsin.

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim,ben aracımı aldığımda motor yaptırmak zorunda kaldım ,bu işlemden 3-4 bin km. sonra ,enjektörler,boğaz kelebeği,egr temizliği yaptırdım ve orjinal bujilerini taktım ancak maalesef yakıt konusunda normal seviyelere inemedim ,benimde tek çarem sübaplara baktırmak olacak lakin bunun için 1999 model 1.8 gdı aracıma ait sübap değerleri de gerekecek sanırım ancak bulunduğum şehirde(Sinop) bunu bulmam sanırım imkansız olacak bu konuda forumda bilgisi olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum.Saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 01:13 
Kullanıcı avatarı

shi_bumi yazdı:
Şimdi bende kontrol ettim. Teknik manuelindeki değerler (0.2 mm intake, 03 mm egzoz) motor sıcakken ayarlanması gereken değerler. Aslında garip çünkü genelde hemen tüm motorların sübap ayarı motor soğukken yapılır. Bende bir de 4G9 motorlar için hazırlanmış motor bakım ve tamirat manueli var. Sadece ve sadece motordan bahsediyor. Orda da valf açıklığı ile ilgili başka değerler verilmiş (intake 0.09 mm, egzoz 0.2 mm) ancak bu sefer motor soğukken ayarlanması gerekiyor. Aşağıya sayfanın resmini yüklüyorum.

Resim

Anlaşılan hem soğukken hem de sıcakken ayarlanabiliyor ama çok da emin değilim. Bu arada krankı nereden döndürüyoruz ?

Yukarıda eski sayfalardan bir alıntı yaptım ve orada ayarlar konusunda bilgiler verilmiş acaba bunu biraz daha açma şansımız olurmu ve bu ayarlar 1999 1.8 gdı için uygun mudur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 19:26 
Kullanıcı avatarı

http://translate.google.com.tr/translat ... CFkQ7gEwBQ

Arkadaşlar maalesef yabancı dilim olmadığı için (yada tarzanca seviyesinde olduğu için) yukarıda linkini verdiğim enjektör memesi 99 model 1.8 gdı için uygunmudur ve anladığım kadarı ile sipariş için alt sınır var ,yardımcı olabilirmisiniz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2013 14:13 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlardan hala cevap yazan olmadı.
Ben artık yakıt masrafından dolayı canım sıkkın bir şekilde araba binmekten sıkıldım.
yarın artık arabayı ustaya bırakacağım
sonra da o bana gerekli parçaların listesini verecek.
Artık inşallah ucuza kapatırız. parça temini sırasında yine size danışırım. umarım bu sefer yardımcı olan çıkar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2013 11:54 
Kullanıcı avatarı

Selam arkadaşlar.
Bende orjinal teyp var ama ne olduysa bulundugu kanalda calısyor dıger fonksiyonların hiç biri çalışmıyor.neden olabilir acaba??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2013 12:58 

ramaley yazdı:
Arkadaşlardan hala cevap yazan olmadı.
Ben artık yakıt masrafından dolayı canım sıkkın bir şekilde araba binmekten sıkıldım.
yarın artık arabayı ustaya bırakacağım
sonra da o bana gerekli parçaların listesini verecek.
Artık inşallah ucuza kapatırız. parça temini sırasında yine size danışırım. umarım bu sefer yardımcı olan çıkar.

öncelikle yakıt benzin filtresi değiştirebilirsin çok yakıta sebep olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2013 01:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
selam arkadaşlar varmı bi sıkıntısı olan carismasından bayadır yazmıyom iş yogunlugundan dolayı saygılar herkese :vauv:

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye