Zaman: 04 Eki 2025 00:54

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2013 17:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2002
Meslek: muhasebe
Kan grubu: +orh
En derin saygılarımla sevgili dostlar
ben 2002 carisma ile geçen hafta uzun yol yapmıştım yukarıda yazmıştım. fakat dün arıza lambası yandı birden bire ve hemen arkadaşım olan yakındaki servise gittim elindeki cihazla torpidonun altındaki sokete sokarak motordaki arızayı bulduk efendim yakıt basınç sensörü arıza verdi .... böyle bir sorunu olan oldumu acaba bir bilgi alırsam çok sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2013 17:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2001 carisma 1.8 gdi hb elegance at
Meslek: Denizci
Carismaerol yazdı:
ben 2002 carisma ile geçen hafta uzun yol yapmıştım yukarıda yazmıştım. fakat dün arıza lambası yandı birden bire ve hemen arkadaşım olan yakındaki servise gittim elindeki cihazla torpidonun altındaki sokete sokarak motordaki arızayı bulduk efendim yakıt basınç sensörü arıza verdi .... böyle bir sorunu olan oldumu acaba bir bilgi alırsam çok sevinirim

Selamun aleyküm ,

Aynı arıza sonrası yüksek basınç pompasını değiştirmek zorunda kalmıştım , yenisi 4000 küsür lira , ben 800 liraya çıkma almıştım.

Saygılarımla ,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2013 17:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
yakıt basınç sensörü dediği benzin pompası değilmi ? eğer benzin pompasıysa aşağıdaki ürünün olabilme ihtimali yüksek
http://www.ibaotomotiv.com/shop/index.p ... uct_id=132

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2013 18:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2001 carisma 1.8 gdi hb elegance at
Meslek: Denizci
cihan841 yazdı:
yakıt basınç sensörü dediği benzin pompası değilmi ? eğer benzin pompasıysa aşağıdaki ürünün olabilme ihtimali yüksek

Selamun aleyküm ,

Belirtilen arıza yakıt basıncı yetersiz olunca meydana geliyor , depodaki benzin pompası arızalı olsa araç hiç hareket etmez , ama kaçırıyor yeterli basıncı üretemiyor da olabilir belki.

Saygılarımla ,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2013 22:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
Carismaerol yazdı:

1,5 yıl kadar öncesi bende de aynı arıza ortaya çıktı(yakıt basınç sensörü) ve arabam 4000 deviri geçmiyordu yakıt sarfiyatımda yüksekti 600 tl ye çıkma yüksek basınç pompası aldım bütün problem ortadan kalktı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2013 10:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: 2001 Carisma Avance
Meslek: Tekniker
İstanbul maltepe'den herkese selamlar.6 gündür 2001 model otomatik vites landirenzo lpg kitli carisma avance sahibiyim ben de.arabalar hakkında pek bir bilgim yok yavaş yavaş öğreneceğim.ama öğrenirken de arabamı fazla hırpalamak ve hor kullanmak istemiyorum.arabamdan şu anlık gayet memnunum.müthiş bir araç fiyatına göre.otomatik vitesi olsun konforu olsun yol tutuşu olsun tek kelime ile mükemmel.ilk depoda biraz fazla yaktı ama tasarrufa dikkat etmediğimden sanırım :)
bir kaç yerinde de ufak tefek sıkıntıları elbette var ama onları da yavaş yavaş halledeceğim inşallah.sorularımla başınızı ağrıtmaya niyetliyim :)
Yalnız bu sabah canımı sıkan bir şey oldu.sağ tekerden garip bir sürtünme sesi gelmeye başladı.her daim yapmadı ama arada baya hissettirdi kendisini.tecrübeli arkadaşlardan kartal veya bostancı sanayiide fazla kazık olmayan servis hakkında yardım almak isterim.birazcık araştırdım kartal sanayiide ilfer oto varmış, yapılan yorumlar gayet olumlu.önerilerinizi ve alternatiflerinizi dikkatle takip ediyorum.saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2013 19:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: lancer 2011
Meslek: serbest
Kan grubu: abrh
ilfer oto daha çok off road araçlara bakıyor fiyatlar bize göre pahalı ben 4 sene carizma kullandım bakımlarını daha önce yetkili serviste uzun süre çalışmış şimdi anadolu motorda çalışan yılmaz usta var. tam bir carısma uzmanı evinin altında bakım yapma imkanı var hem uygun hemde bilgili benim aracıda ona satmıştım.eger istersen tel ini verebilirim.özellikle carısma uzmanı diyebilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 00:28 
Kullanıcı avatarı

leven19 yazdı:
Carismaerol yazdı:

1,5 yıl kadar öncesi bende de aynı arıza ortaya çıktı(yakıt basınç sensörü) ve arabam 4000 deviri geçmiyordu yakıt sarfiyatımda yüksekti 600 tl ye çıkma yüksek basınç pompası aldım bütün problem ortadan kalktı

biz bugün motorun üst plastik kapağını söktük ve arkadaş bana gösterdi motorun arka kısmında sağ alt kısmın biraz üstünde duran iki saplama ile motora bağlı olan bir küçük bir şey yine bu arabadan anlayan dostumda kartal da oto sanayide arkadaşının olduğunu söyledi kısmetse bu önümüzdeki cumartesi gideceğiz... ama sorarsanız ki her gün geziyorum bir sorun yok şu anda .... en derin saygılarıma Erol

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 00:32 
Kullanıcı avatarı

mtekne yazdı:
cihan841 yazdı:

Selamun aleyküm ,

Belirtilen arıza yakıt basıncı yetersiz olunca meydana geliyor , depodaki benzin pompası arızalı olsa araç hiç hareket etmez , ama kaçırıyor yeterli basıncı üretemiyor da olabilir belki.

Saygılarımla ,

Selamlar
motorun arka kısmında sağ tarafında ortada duran parça yakıt pompası değil üst kapak çıkartılınca görülüyor ve bilgisayarda yakıt basınç sensörü adıyla çıktı iyi haftasonları dilerim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 00:37 
Kullanıcı avatarı

baygölge18 yazdı:
ilfer oto daha çok off road araçlara bakıyor fiyatlar bize göre pahalı ben 4 sene carizma kullandım bakımlarını daha önce yetkili serviste uzun süre çalışmış şimdi anadolu motorda çalışan yılmaz usta var. tam bir carısma uzmanı evinin altında bakım yapma imkanı var hem uygun hemde bilgili benim aracıda ona satmıştım.eger istersen tel ini verebilirim.özellikle carısma uzmanı diyebilirim.

Muammer Bey Ben Telefonunu isteyebilirmiyim çok teşekkür ederim belki okumuşsanız benimde bir problemim var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 01:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Carisma arayışında
Meslek: Bilişim Network Tasarım
Kan grubu: B(-)
merhabalar,
Carisma
1.9 DI-D 2004 model
ile
1.8 GDI 2002 model arasında kaldım...
her iki aracın yıllık mtv ücreti ne kadar bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
kasko bedeli %5'inden dolayı bir alt dilime girer mi bu araçlar?
teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 02:18 
Kullanıcı avatarı

Erol bey numara eski tlf de kalmış bugün bulur veririm inşallah probleminizi çözer yardımcı olur merak etmeyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 10:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Kan grubu: brh+
ikargi yazdı:
merhabalar,
Carisma
1.9 DI-D 2004 model
ile
1.8 GDI 2002 model arasında kaldım...
her iki aracın yıllık mtv ücreti ne kadar bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
kasko bedeli %5'inden dolayı bir alt dilime girer mi bu araçlar?
teşekkürler

benim aracım 2001 model 1.8 gdi 6 aylık vergisi 310 tl 1.9 unda aynıdır çünkü 1.8 gdi ler 1834 cc yani ikiside aynı dilimde

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 15:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 GDİ
Bu hafta Adana'da baya bi yağmur yağdı.

Yalnız bu yağmurda bir şey benim dikkatimi çekti.

Arabayı kullanırken gaz ve debriyajda olan ayaklarıma yukarıdan su damlıyor.

özellikle direksiyonu çevirdiğimde daha fazla geldiğini hissetim.

Aacaba nereden su sızdırıyordur.

yaklasık 2 ay önce direksion kutum arızalanmıştı.

Ustaya yaptırdım. Acaba o arada bir açıklık mı biraktı ki tam direksiyonun olduğu bölgeden su damlıyor.

yardımlarınızı bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 20:59 
Kullanıcı avatarı

erol bey yilmaz usta 0535 399 41 10 selamımı söyleyin yardımcı olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 23:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
Merhaba arkadaşlar, kendimizi tanıtalım bölümüne de yazdım ve şimdi biraz daha detaya inerek sorularıma cevap arıyorum. Edirne' de Veteriner Hekim olarak kendi kliniğim varken 1.3 multijet palio van' ım vardı. Ağrı'ya gıda tarım ve hayvancılık Müdürlüğü'ne atanınca atladım palio' ya Ağrı' ya geldim. Zamanla tek kapılı ve mazotlu araç işimi görmemeye başladığından değiştirme kararı aldım. Fakat palio van'ı bir türlü elimizden çıkaramadık. Daha sonra İstanbul' da bir galeriyle al aşağı ver yukarı anlaştık ve Ağrı'dan İstanbul' a yola koyuldum. Yeğenim taksicilik yapıyor Edirne-Keşan da ve ona da söyledim atladı otobüse ve Bolu' da buluştuk. Haydeee yapıştır İstanbul' a ve sonunda galeriyi bulduk. Araç 2000 model carisma 1.6 glx ve aracın ilk halini gördük bir araba bu kadar hor ve kirli kullanılmaz. Koltukları kaldırıyoruz altından yapraklar çıkıyor, koltuklar, zemin döşemesi leş gibi. Yine de japon arabaların konforunu bildiğim için kirliliği göz ardı ederek deneme sürüşüne çıktık. Araçta yaşına göre diri, motor gayet iyi ki lpg hiç takılmamış, ön takım filan idare edecek seviyede bir tek viraj lastiklerinden gıcırtı geliyor. Bu araba işimizi görür dedik satışı hallettik ve çıktık Edirne-Keşan' a doğru yola. Çok samimi bir arkadaşımın Keşan sanayisinde dükkanı var, arabayı götürdük ona baktı motor yürüyen güzel hiç korkma bak rahatına dedi. Ordan çıktık detaylı bir temizlik yaptık 120 tl ye ve içi pırıl pırıl oldu. Yağını, suyunu, benzini koydum ve Ağrı' ya doğru yola koyuldum, tam 1700 km. Tek marşla 13 saat gittim ne hararet ne tekleme ne çekmeme. Tekrar benzini doldurdum ve 15 dakika sonra kontağı tekrar çevirdim ve durmadan 10 saat daha yol geldim. Bu performans beni oldukça mutlu etti araç hiç dinlenmeden 23 saat yol yaptı, çıkmadığı dağ, rampa kalmadı, yine de bana mısın demedi. bu arada merak edenler için söyleyim 480 tl lik benzin yaktı. Şimdi gelelim araçtaki ufak tefek problemlere.
1-) Ağrı' ya geldiğim ikinci gün şoför kapısını içeriden açacakken tak dedi ve kapı kolu boşa düştü. Kolu söküp baktım arkasında bir plastik ile silindir şeklinde bir demire bağlı işte o plastik krılmış. Daha söküp yapıştırmaya zamanım olmadı ama tez vakitte yapıcam. bununla ilgili tavsiye ve önerileriniz yada hangi yapıştırıcı ile yapıştırmalıyım.
2-) Yakıtı düşürmek amacıyla LPG taktıralım dedik, araştırmalardan sonra atikerde karar kıldık ve montaj konusunda Van-Erciş in Ağrı'dan çok üstün olduğunu tecrübe edenlerden öğrendik. Bastık marşa Erciş, usta son derece iyi bir montaj yaptı, çok ilgilendi her sorumuza cevap verdi. Montaj bitti sıra geldi ayar yapmaya. Usta devri bobinden aldı, araç 3000 rpm ı geçince gazdan çıkıp benzine geçiyor, 3000 rpm ın altında tekrar gaza dönüyor. Daha önce mazda 626 dan bu sorunu yaşadığım için usta bobinden alma dedim devri dinledi ve krank sensöründen aldı sorun çözüldü. Ustanın tepkisi -demek ki müşteriden de öğreneceğimiz şeyler varmış-. Bu arada araç hb olduğu için arka bagaj amortisörleri kendini salmış aradık taradık hiçbir yerde bulamadık. Tabi yılmak yok en sonunda fort transitinkiler oldu ve bu sorunda çözüldü. Yine bir bilgi bu GDI motorlara da lovata LPG markası takılabilir bir sistem yapmış sorunsuz çalışıyormuş ilgilenenlere duyrulur.
3-) Arka cam düğmeleri ilk aldığımızda çalışıyordu, sonra ne olduysa birden gitti. Ercişte ustaya gösterdik adam dokunduğu gibi çalıştı. Bu düğmelere de bir işlem yapmam lazım çıkartıp temizlesem nasıl bir ürün kullanmam lazım.
4-) Balataları değiştirmem lazım nereden sipariş verebilirim.
5-)Viraj lastikleri ve z rotlarını nerden tedarik edebilirim.
6-) Sol davlumbaza ihtiyacım var :-(
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sanırım başınızı ağrıttım usanmayıp okuyanlara çok teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 09:13 
Kullanıcı avatarı

baygölge18 yazdı:
Erol bey numara eski tlf de kalmış bugün bulur veririm inşallah probleminizi çözer yardımcı olur merak etmeyin.

çok teşekkür ederim Allah C.C razı olsun emeklerin için :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 17:23 
Kullanıcı avatarı

baygölge18 yazdı:
erol bey yilmaz usta 0535 399 41 10 selamımı söyleyin yardımcı olur.

çok teşekkür ederim Allah C.C Razı Olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 18:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: bahtişyar
Araç: öztürk
Kan grubu: a-
benimde 99 model bir carisma aracım var gdi motor yakıtı 62 kurus yakıyor onun dısında aracımdan çok memnunum istanbulda gdi motordan anlayan bir usta tavsiye edermisniz neden bu kadar çok yakıyor yardımcı olursanız sevınırım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2013 14:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: 2001 Carisma Avance
Meslek: Tekniker
2001 carisma için sis farı çerçevesi nerede bulabilirim acaba? telefon açmadığım çıkmacı kalmadı.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye