Zaman: 04 Eki 2025 02:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 00:14 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Uşaklar birini buldum Cam düğmeleri için. 220 TL' ye her türden hallederiz diyor. Kendi çıkmacı, benim bulacağım düğmeler sıfır yan sanayi diyor.
Zaten orjinali sadece serviste var.
Düşünün taşının düğmesi kırık olanlar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 13:43 
Kullanıcı avatarı

sayın çok değerli mitsubişhidaşlarım..mitsu çatısı altında olduğum için kendimi şanslı hissediyorum... bu arabayı karşıma çıkardığı için ALLAHIMA şükür ediyorum...bu saatten sonra carisma hakkında söylenecek hiçbir olumsuz söz beni bu arabadan soğutamaz...yok parçası pahalı yok piyasası yok falanda filan...aşığım ona doyamıyorum onu satmaya kıyamıyorum bu ne büyük aşk anlamıyoruuuum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 13:57 
Kullanıcı avatarı

bu arada sayın akerimoğlu kardeşim geçen servise gittim hani şu aküyü sökmüştüm ya rolanti değişmişti ..servisteki ustam sağolsun bana hep yardımcı oluyor iyi bir insan elinden geleni esirgemiyor..dedim usta böyle böyle aküyü söktüm rolanti değişti şunu bilgisayardan ayarlasak falan..usta dediki bilgisayara bağlamakla olmaz o zamanla kendikendine tanır düzelir falan...acaba usta yeterince bilmiyormu...??? rolanti bazen iyce düşüyor toparlıyor...senin başındanda böyle bi olay geçmiş yazını okudum...bu işi nasıl çözeriz arabamın tek derdi şu an bu rolanti...cevabını dört gözle bekliyorum hocam... :shock:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 15:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
turgay yazdı:
sayın çok değerli mitsubişhidaşlarım..mitsu çatısı altında olduğum için kendimi şanslı hissediyorum... bu arabayı karşıma çıkardığı için ALLAHIMA şükür ediyorum...bu saatten sonra carisma hakkında söylenecek hiçbir olumsuz söz beni bu arabadan soğutamaz...yok parçası pahalı yok piyasası yok falanda filan...aşığım ona doyamıyorum onu satmaya kıyamıyorum bu ne büyük aşk anlamıyoruuuum...

:lol: :lol:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 15:18 

turgay yazdı:
bu arada sayın akerimoğlu kardeşim geçen servise gittim hani şu aküyü sökmüştüm ya rolanti değişmişti ..servisteki ustam sağolsun bana hep yardımcı oluyor iyi bir insan elinden geleni esirgemiyor..dedim usta böyle böyle aküyü söktüm rolanti değişti şunu bilgisayardan ayarlasak falan..usta dediki bilgisayara bağlamakla olmaz o zamanla kendikendine tanır düzelir falan...acaba usta yeterince bilmiyormu...??? rolanti bazen iyce düşüyor toparlıyor...senin başındanda böyle bi olay geçmiş yazını okudum...bu işi nasıl çözeriz arabamın tek derdi şu an bu rolanti...cevabını dört gözle bekliyorum hocam... :shock:

Hocam Usta bilmiyor.
Mitsubishi servisine uğrayıp bilgisayarla rölanti ayarı yaptırmanız gerekiyor. 3 dk' lık bir iş.
Kendiniz ayarlamak isterseniz (daha önce tarif etmiştim, siz de uyguladınız fakat başarılı olamadınız sanırım) neler yapılması gerektiğini biliyorsunuz.

Kesin çözüm bilgisayarla ayar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 15:46 
Kullanıcı avatarı

hocam ilk denememde dediğiniz gibi oldu ama daha sonra bi türlü olmadı...boşa benzin harcamak istemiyorum artık...sizin donanım forumdaki yazınızı okudum orada gaz kelebeğinin altında üçgen şeklinde bi parçadan bahsediyosunuz acaba sorun bu parçadamı???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 15:47 

turgay yazdı:
hocam ilk denememde dediğiniz gibi oldu ama daha sonra bi türlü olmadı...boşa benzin harcamak istemiyorum artık...sizin donanım forumdaki yazınızı okudum orada gaz kelebeğinin altında üçgen şeklinde bi parçadan bahsediyosunuz acaba sorun bu parçadamı???

O parça bozuk ise, sabahları otomatik jikle devreye girmez...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 16:37 
Kullanıcı avatarı

--------------------------------------------------------------------------------

- Sabahları soğuk motorda otomatik jiklenin devreye girmemesi

- Gaza basıp bıraktıktan sonra, motor ısınıncaya kadar stop etmesi

- 1. vitesten 2. vitese geçerken hafif tekleme

- Klima açıldığında rölantinin otomatik olarak yükselip tekrar alçalarak otomatik ayar yapmaması

- Belirgin performans düşüklüğü

- Normalden biraz fazla yakıt tüketimi

Yukarıda saydığım belirtiler, gaz kelebeğinin altındaki siyah, bir kibrit kutusu büyüklüğünde, vida yerlerine bakıldığında üçgene benzeyen, rölanti beyni yada jikle motoru diye tasvir edilen parçanın arızalı olduğundan kaynaklanıyormuş. Parçanın yenisi yedek parçacılarda yok. Serviste liste fiyatı 1.190 TL. Çıkma parçacılar İstanbulda 500 TL diyorlar. Ankarada araştırdığımda tek bir yerde bulabildim. O da bendeki parçayı alıp elindekini vermek şartıyla 250 TL olabileceğini söyledi.

Bir dostumun da yardımıyla parçayı 200 TL' ye temin edebildim.

Yukarıdaki sorunların tamamı çözüldü.

Benzer sorunlarla karşılaşan dostlarımıza ışık tutması açısından burada paylaşıyorum. ) hocam yazın bu bu parçanın bozuk olup olmadığını nasıl anlicaz..?arabayı normalde motor soğukken çalıştırdığımda 1500 2000 devirde çalışır ısındıkça düşerdi şimdi direk çalıştırdığım gibi 1000 devir ve altına düşüyor...istop edecekmiş gibi oluyor falan...bu parça elektronik mi yoksa mekanik bi parçamı tamiri falan olmazmı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 19:34 

Hocam yaz kış pek farketmez. Marşa bastınız araba çalıştı, devir 2.000 civarına otomatik olarak çıkmalı. Dakikalar geçtikçe de aşağılara süzülmeli ve nihayetinde 750-800' lerde sabitlenmeli.

Tam emin olmak isterseniz, araç normal çalışırken klimayı açın ve fanı sonuna kadar açın. Açar açmaz rölanti 450-500' lere inecek ve ardından adım adım artacak ve yine 750-800' lerde sabitlenecek.

Sizin arabada daha çalıştırır çalıştırmaz 1000 devir ve sonrasında tutarsız aşağıya düşme varmış. Daha sorup soruşturacak hiçbirşey yok. Rölanti motorunuz sizlere ömür...

Başka bir Carisma bulup onun motorunu sizin araca takın, direkt olarak araç düzelecektir... Takıp çıkartması çok kolay. Yerini zaten yukarıda tarif ettim.

Fiyatını da zaten biliyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2010 23:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.

bagaj kapağından mıdır nerden geldiğini tam çözemedim bir tıkırtı şeklinde ses geliyor. aynı sesi yaşayan çözümünü bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 00:48 
Kullanıcı avatarı

Valla o seslerle çok uğraştım.Galiba sizin araçta liftback.
Arka şapkalık diyorlar.O hoparlörlerin arasındaki kontraplak parça.Onun altını süngerle beslemiştim.Döşemecilerde esnek bir sünger var.O güzel oluyor.Onun dışında bagaj kapağının plastik kaplamasını tamamen söküp kapı fitili geçirmiştim.Sonra bütün sesler kesilmişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 08:31 

nightmare115 yazdı:
yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.

bagaj kapağından mıdır nerden geldiğini tam çözemedim bir tıkırtı şeklinde ses geliyor. aynı sesi yaşayan çözümünü bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Simrug Hoca' nın arabasında da bagaj tarafından epey bi ses geliyor. Ama o bu duruma alışık :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 18:38 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Hocam yaz kış pek farketmez. Marşa bastınız araba çalıştı, devir 2.000 civarına otomatik olarak çıkmalı. Dakikalar geçtikçe de aşağılara süzülmeli ve nihayetinde 750-800' lerde sabitlenmeli.

Tam emin olmak isterseniz, araç normal çalışırken klimayı açın ve fanı sonuna kadar açın. Açar açmaz rölanti 450-500' lere inecek ve ardından adım adım artacak ve yine 750-800' lerde sabitlenecek.

Sizin arabada daha çalıştırır çalıştırmaz 1000 devir ve sonrasında tutarsız aşağıya düşme varmış. Daha sorup soruşturacak hiçbirşey yok. Rölanti motorunuz sizlere ömür...

Başka bir Carisma bulup onun motorunu sizin araca takın, direkt olarak araç düzelecektir... Takıp çıkartması çok kolay. Yerini zaten yukarıda tarif ettim.

hocam engin bey araç programlamaya kendini kitlemiş bilgisayara bağlanıp ayarlanmasından bahsetti belkide rölanti motorunda sorun yoktur...çünki aküyü değişmeden önce böyle bişe yoktu...ne olduysa aküyü sökünce oldu...)
arka bagaj tarafından ses gelen arkadaşlar...benim eski glx inde arkadan tıkırtılar geliyordu nerden nerden araştır araştır bitürlü tıkırtıyı ksemedim... meğer arka viraj demirini tutan lastikler zamanla eskidiğinden ses yapıyormuş...25 liraya lastikleri aldım taktık ses mes kalmamıştı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 19:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
o şapkalık denilen pandizottan değil. çünkü onun yuvalarında tırnak gibi olan kısımlarda süngerimsi birşey kaplı ve yerine zor giriyor. üstüne de amfimi koyduğum için kasisten sert geçmedikçe bir ses çıkarmıyor.

tıkırtı sinirimi bozmaya başladı. direksiyonu birine verip sür diyeceğim bagajda dolanacağım artık sesin kaynağını bulmak için. sol ön tekerden gelen malum sesi duymamaya başladım o derece anlayacağınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 22:24 

turgay yazdı:
akerimoglu yazdı:

hocam engin bey araç programlamaya kendini kitlemiş bilgisayara bağlanıp ayarlanmasından bahsetti belkide rölanti motorunda sorun yoktur...çünki aküyü değişmeden önce böyle bişe yoktu...ne olduysa aküyü sökünce oldu...)
arka bagaj tarafından ses gelen arkadaşlar...benim eski glx inde arkadan tıkırtılar geliyordu nerden nerden araştır araştır bitürlü tıkırtıyı ksemedim... meğer arka viraj demirini tutan lastikler zamanla eskidiğinden ses yapıyormuş...25 liraya lastikleri aldım taktık ses mes kalmamıştı...

Onu Engin Bey' den önce sanırım 3-4 kez ben tekrarladım.
Buradan yapabileceklerim bununla sınırlı. İstanbul' da olsanız, gerekirse olduğunuz yere ben gelip yardımcı olmak isterdim.
Velhasıl yapabileceğiniz tek şey aracınızı bilgisayara bağlatıp programlatmak. Ama ben açık söyleyeyim, rölanti motorunuzun bozulduğunu düşünüyorum. İnşallah bozulmamıştır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 23:18 
Kullanıcı avatarı

Oto pazarında artış(artis) var mı?
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Carismayı bir hafta çalıştırmamıştım.Bu süre zarfında ne oldu bilmem.Kumanda arabayı açmıyor.Manuel açıp kapıyorum.Kumanda pillerini değiştirim, kapı düğmelerini kontrol ettim olmadı.Basınca kumandanın ışığı yanıyor, arabada tık yok.
Bunun bir programı var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 08:15 

simrug yazdı:
Carismayı bir hafta çalıştırmamıştım.Bu süre zarfında ne oldu bilmem.Kumanda arabayı açmıyor.Manuel açıp kapıyorum.Kumanda pillerini değiştirim, kapı düğmelerini kontrol ettim olmadı.Basınca kumandanın ışığı yanıyor, arabada tık yok.

Hocam herhangi bir radyoyu (oto radyon da olabilir) LV-SV kanalına getirip (FM-LV-SV) kumandayı radyonun dibinde tutarak düğmelerine bas. Kolonlardan pıt pıt pıt pıt diye ses geliyorsa kumanda sağlam, gelmiyorsa sizlere ömür.

Bu testi yaptıktan sonra çözüm yoluna bakarız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 13:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
simrug yazdı:

akün kaç yaşında??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 15:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
akerimoglu yazdı:
simrug yazdı:

Hocam herhangi bir radyoyu (oto radyon da olabilir) LV-SV kanalına getirip (FM-LV-SV) kumandayı radyonun dibinde tutarak düğmelerine bas. Kolonlardan pıt pıt pıt pıt diye ses geliyorsa kumanda sağlam, gelmiyorsa sizlere ömür.

Bu testi yaptıktan sonra çözüm yoluna bakarız.

bizde kumanda test cihazları var t.v.ler ve diğer her türlü elektronik eşyaların kumandaları test etmek için bütün kumandaları test ettıgınızde ses cıkarıyor ama oto ve alarm kumandalarında sağlam olduğu halde ses cıkarmıyor mhz farklı oldugundan yani radyodada ses cıkarmayabilir radyoda denemedim çünkü.. tahminim radyoda algılamaya bilir buna emin olmak için sağlam bir oto kumandasından radyodan uzak dalga yani mv sv dalgalarından sesi duyduktan sonra kendi kumandanızı deneyin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 16:43 
Kullanıcı avatarı

Benim de kumandanın pilleri zayıftı yeni pil alıp taktıım kumanda çalışmadı. servisi aradım onlarda sifre ayrlaması gerektiğini belirterek servise gelmemi söylediler hala gidemedim manuel kullanıyoum ben de.... Ne yapalım servis 200 km uzakta

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye