Zaman: 04 Eki 2025 02:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 16:45 
Kullanıcı avatarı

Motor arıza lanbası sönmedi hala ne yapıcam bilemiyorumm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 18:25 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
o şapkalık denilen pandizottan değil. çünkü onun yuvalarında tırnak gibi olan kısımlarda süngerimsi birşey kaplı ve yerine zor giriyor. üstüne de amfimi koyduğum için kasisten sert geçmedikçe bir ses çıkarmıyor.

tıkırtı sinirimi bozmaya başladı. direksiyonu birine verip sür diyeceğim bagajda dolanacağım artık sesin kaynağını bulmak için. sol ön tekerden gelen malum sesi duymamaya başladım o derece anlayacağınız.

insanoğlu aynı şeyi düşünüyo bazen..bende senin gibi bagaja girip nerden geliyo bu ses diye dinlemeyi
düşünmüştüm bi ara neyseki sorun viraj demiri lastiklerindeymiş eskimişler değiştik ses mes kalmamıştı.. kimisi yok amartsrler patlak yok rotiller bozuk hiç alakası yokmuş...o viraj demirleriyle lastiği arasında oluşan 1 milimlik boşluk bile kasise çukura veya dreksiyonu sağsol yaptığında bile tak tuk ses yapıyor.. belki senin arabanın derdide ondandır bakmanda fayda var..ben canlı şahidiyim çünki...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 18:29 
Kullanıcı avatarı

ulascan yazdı:
Motor arıza lanbası sönmedi hala ne yapıcam bilemiyorumm

benimde bi ara srs lambası yanık kalmıştı sönmüyordu serviste bilgisayara bağladılar arıza yokmuş lambayı söndürdüler...bazen takılı kalıyor işte sende bi uğra baktır bian önce...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 18:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
bende alarm taktırmadan önce merkezi kilit kumandasının(orj) pillerini değiştirmiştim. Değiştirme sebebim ise 2-3m den algılıyordu sadece. Değiştirince 15m ye çıktı. Ancak pilini kendim taktım. Sonra arabanın yanına geldim. Bas bas çalışmıyor. Yahu basınca kumandanın üzerindeki kırmızı led yanıyor ama kapıları falan açmıyor. Şaşırdım kaldım. Bozuldu diye üzülürken dedim şunu içini bir daha açayım. İçinde üst kapağı alta şaseleyen bir metal çubuk var sanki. O iyi temas etmiyordu galiba. Yani ondan mı bilmiyorum ama oraya dikkat ederek taktım ve anında çalışmaya başlamıştı. Siz de birkaç sefer açıp tekrar oturtarak deneyin isterseniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2010 19:18 
Kullanıcı avatarı

bugün izmit kocaeli de mitsubishinin ustalar servisine gittim..durumu anlattım akü değişikliğinden sonra rolantide düşme falan oldu bilgisayara bağlanıp ayarlanması gerekiyormuş falan dedim.. 2 tane usta geldi elinde bi cihazla fişi taktı arabaya arıza falan göstermiyo dedi 10 15 dakka uğraştı cihazın dilindende pek anladığını zannetmiyorum kafasına göre uğraştı uğraştı nerden ayar yapacağını bulamadı ..diğer usta gitti bi elinde tornavida bi elinde anahtar geldi motorun gaz veren yerinden ayar yapmaya başladı ben hemen müdahale ettim usta oraları kurcalatma dediler ya burada ayar vidası falan var dedi ben olsun oradan ayar falan yapma orda sorun yok dedim bırak düşük devirde çalışsın daha iyi dedim... gaz kelebeğinden falan bahsetti kurumludur falan ben yok yok dedim kelebeğe melebeğe değmeyin dedim arabayı aldım eve döndüm...anladımki bu iş uzman işi her ustayım diyene araba teslim edilmez...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2010 10:07 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
turgay yazdı:
bugün izmit kocaeli de mitsubishinin ustalar servisine gittim..durumu anlattım akü değişikliğinden sonra rolantide düşme falan oldu bilgisayara bağlanıp ayarlanması gerekiyormuş falan dedim.. 2 tane usta geldi elinde bi cihazla fişi taktı arabaya arıza falan göstermiyo dedi 10 15 dakka uğraştı cihazın dilindende pek anladığını zannetmiyorum kafasına göre uğraştı uğraştı nerden ayar yapacağını bulamadı ..diğer usta gitti bi elinde tornavida bi elinde anahtar geldi motorun gaz veren yerinden ayar yapmaya başladı ben hemen müdahale ettim usta oraları kurcalatma dediler ya burada ayar vidası falan var dedi ben olsun oradan ayar falan yapma orda sorun yok dedim bırak düşük devirde çalışsın daha iyi dedim... gaz kelebeğinden falan bahsetti kurumludur falan ben yok yok dedim kelebeğe melebeğe değmeyin dedim arabayı aldım eve döndüm...anladımki bu iş uzman işi her ustayım diyene araba teslim edilmez...

Tam benim vurgulamak istediğim nokta buydu. Bizim arabaların rölantisi elektronik programlamayla yapılıyor. Sakın ha tornavida ile yaklaştırmayın. Hele hele gaz kelebeğini temizleyelim derse, aman aman...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2010 18:32 
Kullanıcı avatarı

hocam sizlerin sayesinde arabalarımızı tanımaya başladık...bu forumlarda en doğru bilgiye ulaşıyorum sayenizde...bazı arkadaşlar kurcalatmayın dedi kurcalatmadık...ve arabamın rolantiside yavaş yavaş kendini toparlamaya başladı...normal bir devirde sabit çalışıyor şu an...yani şuanda no problem...
bu arabaların bu huyuna hasta oluyorum ..kendi kendini tamir ediyor...kendi kendini iyi eden hasta adam gibi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2010 19:47 
Kullanıcı avatarı

Resim
işte sevgili mitsubishi carisma hayranı kardeşlerim...benim öve öve bitiremediğim 1.8 GDİ LS nin tıpkısının aynısı bu... renk duruş aynı...sadece cantların deseni farklı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2010 20:20 
Kullanıcı avatarı

arabam güzel değil galiba...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2010 20:58 
Kullanıcı avatarı

turgay yazdı:
arabam güzel değil galiba...

SİZ BEĞENDİKTEN SONRA SORUN YOK GÜLE GÜLE KULLANIN :good: RESİMDEKİ GİBİ İSE ÇOK ŞIK GDİ CARİSMA CARİSMANIN GELDİĞİ SON NOKTADIR .BU ÖZELLİĞİN KEYFİNİ SÜRÜN :Bravo:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2010 14:03 
Kullanıcı avatarı

Rolanti ayarı:
Serviste sadece araba çalışırken klimayı açıp, kontrol aletini de takıp öylece 5-6 dk bekliyorlar.Otomatik yapıyormuş.Dün yaptırdım.
@Ali baba bizim arabalarda kaç buji var :) ??
Ben dün aradım 2 tane bulabildim.4 değil miydi?Bu soruyu da utana sıkıla soruyorum :oops:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2010 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
dört tane hocam yeni değiştirdim daha

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2010 11:30 

simrug yazdı:
Rolanti ayarı:
Serviste sadece araba çalışırken klimayı açıp, kontrol aletini de takıp öylece 5-6 dk bekliyorlar.Otomatik yapıyormuş.Dün yaptırdım.
@Ali baba bizim arabalarda kaç buji var :) ??
Ben dün aradım 2 tane bulabildim.4 değil miydi?Bu soruyu da utana sıkıla soruyorum :oops:

Abi 4 adet olacak buji. Bosch marka 7 DC kalem buji...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2010 13:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
NGK BKR6E, bir de Champion var ama modelini hatırlayamadım. Ngk denk gelirse de bu dediğimden. Benim bujiler torpidoda geziyor. yağın da km geldi. radyatör suyunu şanzuman yağını da değiştireyim diyorum. bakalım ne kadar tutacak.

Allah İstanbul'da yaşayanlara Hz. Eyüp sabrı versin. olmaz böyle bir şehir. zor kaçtım kurtuldum. Sabahın 8 inde köprü trafiğine de yakalandık tam oldu. 3 günde 2000 km yaptım halen daha kendime gelebilmiş değilim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010 00:04 
Kullanıcı avatarı

slm arkadaşlar.2 senedir 2000 mod.carısma avance kullanıyorum.Daha önce focus vardı, öylesine aldım bu arabayı ama ilk sahibinden.Gerçekten harika.Bu siteyi daha önce neden bulamadım bilmiyorum.Fakat çok beğendim.Eğer hepinizde carısma varsa,çok zevkli adamlarsınız.İyi geceler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010 09:12 

nightmare115 yazdı:
NGK BKR6E, bir de Champion var ama modelini hatırlayamadım. Ngk denk gelirse de bu dediğimden. Benim bujiler torpidoda geziyor. yağın da km geldi. radyatör suyunu şanzuman yağını da değiştireyim diyorum. bakalım ne kadar tutacak.

Allah İstanbul'da yaşayanlara Hz. Eyüp sabrı versin. olmaz böyle bir şehir. zor kaçtım kurtuldum. Sabahın 8 inde köprü trafiğine de yakalandık tam oldu. 3 günde 2000 km yaptım halen daha kendime gelebilmiş değilim.

Ben de Emin arayacak diye bekliyorum. Adam gelmiş de çoktan gitmiş :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010 11:43 
Kullanıcı avatarı

Acil yardım!
Buji contası değiştiren oldu mu?
Motor kapağı contasından ayrı bujilerin, motor üst kapak contasından gelen yağı engellermiş.Servisten başka yerde de yokmuş.Serviste yoksa yurtdışında gelirmiş.Servis abi söyledi...
Problem şu:Ben bujileri sökünce buji kablolarında yağ gördüm.Biri usta dedi motor üst kapak contası, bir, dedi buji contası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010 12:02 

simrug yazdı:
Acil yardım!
Motor kapağı contasından ayrı bujilerin, motor üst kapak contasından gelen yağı engellermiş.Servisten başka yerde de yokmuş.Serviste yoksa yurtdışında gelirmiş.Servis abi söyledi...
Problem şu:Ben bujileri sökünce buji kablolarında yağ gördüm.Biri usta dedi motor üst kapak contası, bir, dedi buji contası.

Hocam ilk kez duydum.
Motor silindir kapak contası ise tuzludur. Ama silindir kapak contasının deforme olması için arabaya hararet yaptırıp farkında olmadan bir süre seyretmen gerekir. Pek ihtimal vermedim. Usta ele gitmek gerekir. Yıldızlar Alpay Usta' ya uğra derim abi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010 14:50 
Kullanıcı avatarı

simrug yazdı:
Acil yardım!

Ben değiştirmiştim.Böyle küçük yüzük kadar bir şey.Yani 4 şey.Bujilerin takıldığı yere takılıyor.Yağın bujiye girmesini engelliyor.Serviste vardı değiştirmiştim.Çok pahalı değildi.Servise toplam 250 verdiğime göre bunun içinde yağ, filtre, benzin filtresi filan olduğuna göre bu contalara çok bir şey kalmıyor demektir.
Bujiler yağlanırsa iyi çakmıyor.O yüzden önemli bir parça.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010 19:26 
Kullanıcı avatarı

@kadioglu kardeş, dediğiniz gibi buji yağlanıyordu ve araç tekliyordu.Yağ değişimi yaparken bujileri de değiştirdim.Buji yerleri bayağı yağlanmıştı.Havalı hortumla biriken yağı çektiler.Aracın titremesi(LPG de) kesildi.Şimdi bu yuvarlak parçanın servisçe adı yabancı bir şey.Bu 4 parçayı nasıl bulacağız mesele bu.Servis, dışarda yok diyor.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye