Zaman: 04 Eki 2025 03:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2010 10:24 
Kullanıcı avatarı

Teybi hiç sökmeden açma kapama düğmesini söküp dibine optik temizleyicilerden sıkın.Sorun bir kaç aylığına devre dışı kalıyor.
Ayrıca ben önce teybi sökmeyi sonra çerçeveyi sökmeyi tercih ediyordum.Tabi herkesin tercihi farklı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2010 16:00 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar kolay gelsin. Benim teypte ses düğmesi bozulmuştu. Ses sistemi takan bir yerde söktürüp içindeki düğmeyi değiştirrtim problem düzeldi. Bunların içinde dijital potansiyometre var heralde ona uyan birisiyle değiştirilip lehimliyorlar oluyor. Bu arada önceden yazmıştım cd cahnger girişine uygun bir kablo almıştım ebayden bunu denedim ama olmadı. Bende aşağıdaki kapaklı gözün kapağını ve içindeki kutuyu çıkarttırdım oraya sd ve usb girişli bir mp3 çalar bağlattım (kapak istendiğinde takılan teyp çıkarılıp takılabilir). eski sistemde orjinal yerinde duruyor böylelikle yol bilgisayarını kullanmaya devam edebiliyorum. Radyoyu ise eski sistemin arkasından bir kablo ile yeni mp3 çaların aux girişine taktırdım radyoyu oradan kullanıyorum ama şöyle bir sıkıntı oluyor ya mp3 çalar çok kaliteli olmadığından yada eski teybin çıkışı uyumlu olmadığından ses mp3teki gibi net olmuyor hatta arada motorun çalışmasından parazit sesi geliyor sesleri iyi ayarlamak gerekiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2010 16:11 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
ayrıca aracıma geçenlerde bosch platin buji taktım (lpg-cng için tırnak aralığı 0,7 mm.) gerçekten mükemmel . aracımdaki titreme . rolantideki dengesizlik gitti ve hissedilir bi güç artışı oldu özellikle yokuşlarda daha iyi farkediyor. takımı 50 TL ye geldi üstelik ömrü de 30,000 km . ben oto-parça.net. den aldım hatta sipariş nosu
2002 Model 1.6i 16 Valve (motor kodu 4G92) Mitsubishi Carisma LPG’li aracınız için Bosch LPG Platin buji öneririm.
Link; http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-02 ... PR-58.html
isteyen arkadaşlar baksınlar. orda abdullah bey var ona benim selamımıda söylayabilirsiniz (bekir) ben carisma konusunda kendisini baya bi rahatsız ettim.

Arkadaşlar birde ben son zamanlarda ultrasonik buji kullanıyordum performansından memnundum ama 10.000de bir değiştirmek zorunda kalıyorum ve gördüğüm kadarda biraz pahalanmış. Küpelioğlu arkadaşın yukarıdaki tavsiyesini buldum forumdan ama otoparça nette stokta yok diyor. bunu temin edebileceğim bir yer varmı acaba, nette arattım ama pek bulamadım? Bosch 0242240653 kodu. Bunlar 30000 km gidiyormuş. Bunlar daha iyi sonuç verir heralde. teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2010 16:30 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
tazmana yazdı:
Arkadaşlar kolay gelsin. Benim teypte ses düğmesi bozulmuştu. Ses sistemi takan bir yerde söktürüp içindeki düğmeyi değiştirrtim problem düzeldi. Bunların içinde dijital potansiyometre var heralde ona uyan birisiyle değiştirilip lehimliyorlar oluyor. Bu arada önceden yazmıştım cd cahnger girişine uygun bir kablo almıştım ebayden bunu denedim ama olmadı. Bende aşağıdaki kapaklı gözün kapağını ve içindeki kutuyu çıkarttırdım oraya sd ve usb girişli bir mp3 çalar bağlattım (kapak istendiğinde takılan teyp çıkarılıp takılabilir). eski sistemde orjinal yerinde duruyor böylelikle yol bilgisayarını kullanmaya devam edebiliyorum. Radyoyu ise eski sistemin arkasından bir kablo ile yeni mp3 çaların aux girişine taktırdım radyoyu oradan kullanıyorum ama şöyle bir sıkıntı oluyor ya mp3 çalar çok kaliteli olmadığından yada eski teybin çıkışı uyumlu olmadığından ses mp3teki gibi net olmuyor hatta arada motorun çalışmasından parazit sesi geliyor sesleri iyi ayarlamak gerekiyor.

Anladığım kadarıyla orjinal teybin ses kabloları kesilmemiş. Bu şekilde kısa bir zaman daha kullanırsanız her iki teybin de çıkışları yanar...

Müzik ve görüntü sistemleri başlığına bir gözatmanızı tavsiye ederim. Oraya bu konuyla ilgili detaylı anlatım yapmıştım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2010 20:11 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar polen filitre yerinin kesilmiş halinin fotoğraflarını koyabilirmisiniz yanlış yerden kesmeyelim.Birde takılmış halinin fotoğrafını koyarsanız.<<<Şimdiden teşekkürler>>>

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2010 21:49 
Kullanıcı avatarı

bugün araba pazarında yorucu bir gün geçirdik gene yakışıklı karizmamla...inenler binenler sağına soluna bakanlar..
3 4 tanesi ciddi alıcıydı ama ben fiyatı son olarak 15 belirledim... biri 12500 teklif etti biri 14 ben 15 dedim.. bitanesi arabaya hasta oldu düzceden kayınçosuyla gelmiş niyetinde laguna varmış ama benim araba hoşlarına gitmiş...kayınçoyu düzceye gönderip kendi kocaelinde kaldı ...yarın için biyerde buluşup son noktayı bağlicaz... telefonumu aldı arar buluşuruz dedi...hayırlısı neyse olsun dedik ayrıldık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 09:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
kupelioglu yazdı:
ayrıca aracıma geçenlerde bosch platin buji taktım (lpg-cng için tırnak aralığı 0,7 mm.) gerçekten mükemmel . aracımdaki titreme . rolantideki dengesizlik gitti ve hissedilir bi güç artışı oldu özellikle yokuşlarda daha iyi farkediyor. takımı 50 TL ye geldi üstelik ömrü de 30,000 km . ben oto-parça.net. den aldım hatta sipariş nosu
2002 Model 1.6i 16 Valve (motor kodu 4G92) Mitsubishi Carisma LPG’li aracınız için Bosch LPG Platin buji öneririm.
isteyen arkadaşlar baksınlar. orda abdullah bey var ona benim selamımıda söylayabilirsiniz (bekir) ben carisma konusunda kendisini baya bi rahatsız ettim.

Arkadaşlar birde ben son zamanlarda ultrasonik buji kullanıyordum performansından memnundum ama 10.000de bir değiştirmek zorunda kalıyorum ve gördüğüm kadarda biraz pahalanmış. Küpelioğlu arkadaşın yukarıdaki tavsiyesini buldum forumdan ama otoparça nette stokta yok diyor. bunu temin edebileceğim bir yer varmı acaba, nette arattım ama pek bulamadım? Bosch 0242240653 kodu. Bunlar 30000 km gidiyormuş. Bunlar daha iyi sonuç verir heralde. teşekkürler.

iyi günler oto parça nette iletişim nosu var genelde ellerinde ürün var ancak nette sipariş için kota koyuyorlar benim başımada gelmişti ben irtibata geçtim ve stok girdiler sipariş verebildim . tel ile görüş yada mail at sana dönüş yapıyorlar inşallah bulabilirsin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 09:15 

kupelioglu yazdı:
kupelioglu yazdı:

iyi günler oto parça nette iletişim nosu var genelde ellerinde ürün var ancak nette sipariş için kota koyuyorlar benim başımada gelmişti ben irtibata geçtim ve stok girdiler sipariş verebildim . tel ile görüş yada mail at sana dönüş yapıyorlar inşallah bulabilirsin

4 Adedini 15 TL' ye aldım.
viewtopic.php?f=9&t=375&start=220

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 12:41 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
@kadioğlu, tazmana!
Verdiğiniz bilgiler için tşk ediyorum.
İlk fırsatta bakacağız daha elimizi süremedik.
Polen filtresi var mı arkadaşlar avance kasalarda?
Ses çıkışlarının artı bacaklarına birer diyot koyarak akımı tek yönde kanalize edip teyp çıkışlarının birbirine etkisi sıfırlanabilir mi diye sordum kendime bir an??
Bu şekilde olmazsa şayet benim aracımda yaptığım gibi
göğüste bulunan 2 hoparlörü sonradan taktığınız teybe tahsis edip kullanabilirsiniz.
Sıfır risk.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 12:43 
Carisma Uzmanı

turgay hayırlısı diyoruz bizde.
sahibinden de bugün yayınlanmış ilanlarda bakıyorum 300 ziyaretçi gözüküyor.
Epey Carisma arayan var kanımca:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 12:44 
Carisma Uzmanı

Arkadaşlar birde
buraya mesaj yazılınca neden emailimize uyarı gelmiyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 17:31 

umera yazdı:
@kadioğlu, tazmana!
Verdiğiniz bilgiler için tşk ediyorum.
İlk fırsatta bakacağız daha elimizi süremedik.
Polen filtresi var mı arkadaşlar avance kasalarda?
Ses çıkışlarının artı bacaklarına birer diyot koyarak akımı tek yönde kanalize edip teyp çıkışlarının birbirine etkisi sıfırlanabilir mi diye sordum kendime bir an??
Bu şekilde olmazsa şayet benim aracımda yaptığım gibi
göğüste bulunan 2 hoparlörü sonradan taktığınız teybe tahsis edip kullanabilirsiniz.
Sıfır risk.

Yalnızca +yı körlemekle kurtulmayabilir.
Burak size daha mantıklı açıklama yapacaktır. Mesleği elektronik.

Şahsen ben, direkt olarak kabloları kesiyorum resimde gördüğünüz gibi. Bağlamaya kaşksanız 2 dk sürmez...
Geri kalan kabloları (ses kabloları dışındakiler) bistüri ile usul usul soyarak, diğer teybe hırsız alıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 18:41 
Kullanıcı avatarı

Acaba şu bir ise yarar mı: http://www.in-car-stuff.com/shop/mitsub ... p-214.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 19:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
benim anladığım kadarıyla orjinal teypten tos kabloyla yeni usbli mp3 çaların aux kısmına giriş yapmışsınız hoparlöre çıkışı ikisine birdenmi aldınız yani birbirine bağladınız birini kapayıp öbürünümü açıyosunuz yoksa sadece birindenmi bağlantı yapılı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 19:56 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
turgay hayırlısı diyoruz bizde.
sahibinden de bugün yayınlanmış ilanlarda bakıyorum 300 ziyaretçi gözüküyor.
Epey Carisma arayan var kanımca:)

sağol abi tabiki hayırlısı olsun...dün akşamda benim 1.6 glx i sattığım çocuk aradı yaşça benden ufak ..abi nasılsın falan...iyim dedim senden naber...abi arabayı sattım 13000 tl ye dedi...ama köpekler gibi pişmanım satınca anladım dedi...honda falan alırım dedim ama hakikaten carismaya binen adam başka arabaya binince carismanın farkını anlıyor dedi...ben demiştim sana dimi dedim...şimdi çocuk gene carisma arıyor...carisma bulurda benim ona verdiğim kadar orjinalini temizini zor bulur... carismaların temizleri revaçta...benim satamam diye bi endişem kaygım yok...zaten borcumu kapatacak 1000 tl bulunca satmicam carismamı...satmaya elim varmıyor...biliyorum satınca gene pişman olucam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 19:57 

ankara75 yazdı:

Benim bundan anladığım, soketi bozmadan yeni teybi bağlama imkanı veriyor.
Yani iki teybi bir paralelleme mantığı yanlış gibi geldi.
Soket o imkanı veriyor gibi gözükse de, maksadı bence bu değil...

O halde olsa, her iki teyp çıkışı birbirine akım vermeye çalışır, dolayısıyla çıkışlar muhakkak yanar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 20:22 
Kullanıcı avatarı

her iki teyp i aynı anda bağlarsanız zarar verme olasılığınız yüksek kesin yanar demiyorum ama yanabilirdaha önce ben böyle birşey denemedim ama zarar verme olasılığı yüksek diotla falan olmaz ancak komple bağlantıyı kesecek bir devre yapmak lazım ona röle koyulabilir yinede denemeden olup olmaz demek yanlış olur bence denemeyin derim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2010 23:22 
Carisma Uzmanı

http://www.sahibinden.com/bu_fiyata_yokkk-66WQQaXQQ25029566WQQpXQQdisplayitem
Aldığımız araç bu arkadaşlar.
11300 lira.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2010 10:01 
Kullanıcı avatarı

link ölü artık siz eklersiniz resimlerini hayırlı olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2010 10:09 
Carisma Uzmanı

Tşk. ediyorum.
Kusuruma bakmayın koyduğumda link sağlamdı.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye