Zaman: 04 Eki 2025 06:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2010 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
frenler ortalama sayılır. megane kullandım sanki dokunurken kapıyor gibi hissettirmişti. Ancak şu bi gerçek ki lastikler çok etkiliyor. Aldığımdan beridir aynı lastikleri kullanıyorum ve iyice yıprandılar. diş derinliği yeterli olsa da daha çabuk patinaja düşmesi ve frene yüklenildiğinde ABS daha kolay devreye girmesine sebep oluyor. lastikler çok çok önemli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 00:45 
Kullanıcı avatarı

Sayın akerimoğlu yanlış anlaşıldım galiba, sanırım sizi anladım, megane veya vectra larda frene dokununca hemen bir yığılma oluyo bundan bahsettiğinizi tahmin ediyorum.Birgün içerisinde farklı arabalar kullandığınızda bu tür şeyler daha çok ortaya çıkıyo doğru ama bu demek değilki carısma nın frenleri iyi değil.Bende görevim itibariyle bir günde 3-4 araba değiştirdiğim oluyo, birinin direksiyonu yağ gibi geliyo, birinin frenleri birden kapıyo, öbürünün çekişi çok kötü geliyo.Mesela bizdede megane var onu kullandığım da insanlar beni acemi falan sanıyo, hatta bende öyle sanıyorum çünkü frene basarbasmaz yanımdaki arkadaş öne doğru fırlıyo sonra hatırlıyorum bu arabanın freni çok hassas yavaş basmalıyım diye.Ama samimiyetle söylüyorum bu şekilde frenlerden hiç hoşlanmıyorum.Saygılar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 00:52 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Dört tekerlekte disc frenin avantajı şudur: dengeli fren.
Bunun dışında avantajı yok diyebiliriz.Carismaların incelemelerinde de fren mesafesi uzunluğudan bahsedilir.
Bu yetersiz manasına gelmez.Kampanalı fren olan araçların dengeli fren yapacağına nedense hiç kanaatim gelmiyor.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 08:34 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
tulii yazdı:
ALİ BEY BEN MERCEDESLE CARİSMAYI KIYASLAMADIM GÜÇ KIYASLAMASI HİÇ YAPMADIM YAZIMI BAŞTAN OKURSANIZ ANLARSINIZ SANIRIM BEN İKİSİN DENDE MEMNUNUM DEDİM ALPAY USTADA SİZE GÖRE DAUYEN OLABİLİR .AMA BEN ARACIMIN FRENLERİNDEN MEMNUNUN SİZ DEDİNİZ DİYE FRENLERİMİ KÖTÜ OLDUĞUNU KABUL ETMEK ZORUNDA DEĞİLİM.KALDIKİ ELEGANCE SADECE GDİ MOTORLU CARİSMALARDA VAR VE BU CARİSMALARDA AVANCEDEN ÇOK ÜSTÜN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM MOTOR VEDE DONANIM OLARAK

:Yahoo!:
Sn, tulii
Biliyorsanız yazın, okuyalım öğrenelim. Bilmiyorsanız bilenler yazsın okuyun siz öğrenin.
Siz bana Elegance' nin şu çok üstün donanımlarını bi sayar mısınız? Sanırım çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrikli terlik giyme makinesi filan da var :)
Avance' yi bırakın, motor olarak değerlendirme yapılacaksa Avance veya Comfort ile değil, Elegance olmayan GDI' lerle bi kıyaslama yapın, yazın öğrenelim. Şimdi lütfen 1998 GDI olan Carisma ile sizin şu uzay gemisini bi kıyaslayalım. Motor olarak sadece. Çok üstünmüş ya, yazın bakalım ne gibi farklar varmış biz de okuyup öğrenelim.
Huşu içerisinde bekliyoruz.

Çok foruma girdim, arabasını diğer forum üyesine methiye ile anlatıp "BENİM ARABAM SENİNKİNİ DÖVER" diyene de ilk kez rastladım :)

Siz motor üstünlüklerini saydıktan sonra, ben size "TAMAM ABİ SENİN ARABAN ÜSTÜNMÜŞ, O ZAMAN BİZ SENİNLE AŞIK ATAMAYIZ" deyip kendi halimizce sizin olmadığınız zamanlarda paylaşım yapmaya çalışırız nacizane :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 09:08 

Carisma 1.6´nın önde hava kanallı disk, arkada kampanadan oluşan fren sistemi ABS destekli. Kolay dozlanabilen fren sistemi otomobili 100 km/s hızda giderken yaptığımız panik frenlerde 43 metrede güvenle durdurdu. Bu değer, dört fren diskli sisteme sahip 1.8 GDI´dan daha iyi. Ancak Opel Vectra ve Nissan Primera gibi diğer rakiplerin fren mesafeleri daha kısa.

Kaynak: http://www.buask.net/arabalar/mitsubish ... kleri.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 10:24 

Yani görüldüğü üzere, methiye dökülen 1.8 GDI' nın firenleri, Avance ile kıyaslandığında daha uzun mesafede aracı durduruyormuş.
Yine görüldüğü üzere, Carisma' ların fren mesafesinin kötü olduğu sadece Ali Kerimoğlu tarafından değil, otoriteler tarafından da kabul edilmiş.
Yine görülüyor ki, bilmeden bilgilendirmeye çalışmak, yanlışmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 11:04 
Kullanıcı avatarı

ALİBEY BU KAPIDAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ KENDİNİZE KENDİ YAŞINIZDA LAF YARIŞTIRACAĞINIZ İNSANLAR BULUN O ÇOK YÜCE OTOMOBİL BİLGİNİZİ PAYLAŞIN SİZE ŞU ANDAN SONRA ZATEN CEVAP VERMEYECEĞİM .BU FORUMADA GİR MEYECEĞİM ARTI ÇOK GÜLMEK İSTERSENİZ ARABANIZA BAKMANIZI ÖNERİRİM ÖZELLİKLEDE RENGİNE İYİ GÜNLER

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 11:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
tulii yazdı:
ALİBEY BU KAPIDAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ KENDİNİZE KENDİ YAŞINIZDA LAF YARIŞTIRACAĞINIZ İNSANLAR BULUN O ÇOK YÜCE OTOMOBİL BİLGİNİZİ PAYLAŞIN SİZE ŞU ANDAN SONRA ZATEN CEVAP VERMEYECEĞİM .BU FORUMADA GİR MEYECEĞİM ARTI ÇOK GÜLMEK İSTERSENİZ ARABANIZA BAKMANIZI ÖNERİRİM ÖZELLİKLEDE RENGİNE İYİ GÜNLER

bu yakıştırma olmamış

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 11:39 

La ilahe illallah.
Nerden buldu bu tipler burayı bilmem ki.
Adam adımızı verip servise gitmiş, işlerini görmüş üstüne de yukarıda yaptığı rezillik...
Ağzımı açıp vurmayayım yüzüne diyorum, adam yaşını başını almış, 15 yaşında çocuk gibi konuşup duruyor.
E200ü varmış, Mitsusu da eleganceymiş, her türden bizim arabalardan üstünmüş, bizim arabanın rengi bilmemneymiş...

Allah' ım sen sabırlar ihsan eyle :)

Bu arada, 666. mesajımı yazıyorum, mesajın ardından havai fişek filan isterim :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 11:44 
Kullanıcı avatarı

ben dün frenciye gittim ibrahim abibunun frenlerinden ben memnun diilim babamda hyundai var bastımmı çakılıyor araç ben fren yüzünden 3 gün önce sol farı kırdım 4 lastiği söktü bizim memleketin en iyi frencisidir işide sadece fren üzerinedir abicim dedi bunda hiç bir sıkıntı yok deli olacam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 11:56 

Bir şekilde idare edeceksin Usta. Aslında başka bir çözüm de var. ABS devreden çıkartılıp kara frene dönülürse araba mıh gibi çakılıyor. Tabi o zaman da kızaklama durumunda direksiyon hakimiyetsizliği sözkonusu...

Halit Hocam frenlerinden çok memnundu. Arabaları değiştirdik. Bi deneme yapayım dedim. Frene asıldım araç çakıldı kaldı, biraz daha hızlı şekilde hafif rampa aşağı denedim, bir miktar kızaklayıp durdu. Arabalardn indik, dedim Hocam fren şahane, sen bi de ABS' yi devreye sok bakalım memnun kalacak mısın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 12:02 
Kullanıcı avatarı

Ali bey (akerimoglu),

Ben bir diğer forumda üye iken, sizin davetinizle bu foruma katıldım. Bugün de sizin üslubunuzdan rahatsız olduğum için bu forumdaki üyeliğime son vereceğim. (Açıkcası üzgünüm; bu forumun ülkedeki az sayıdaki Mitsubishi kullanıcısının bilgi paylaşımı için oldukça faydalı olacağını düşünmüştüm.)

Bakın, yeni bir üye olarak yaklaşık bir aydır burada yazılanları takip ediyorum. Önce bir başka konuda (buji konusu) bir başka kişiye yazdığınız yazıların üslubundan rahatsız oldum. Hatta sizinle o diğer kişi (Engin beydi sanırım) arasında gerilen ortamı yumuşatmak için bir de mesaj yazdım o zaman. (Sizinle diğer kişinin arasındaki mesajlar silinirken tartışmayı sonlandırmayı, tatlıya bağlamayı amaçlamasına rağmen benim ki de silindi.) Şimdi de tulli mahlasını kullanan kişiye benzer şekilde yazılar yazdınız. Sizin aracınızın frenleri kötü olabilir; bizimkiler daha da kötü olup, biz yanılıyor, hiçbir şey bilmiyor olabiliriz. Ancak bu, bir noktadan sonra önemli değil. Önemli olan karşınızdakilerle nasıl iletişim kurduğunuz; düşüncenizi onlara nasıl aktardığınız. Yani, ne bilip bilmediğinizle değil de insanlarla nasıl konuştuğunuza (daha doğrusu "yazıştığınıza") ilişkin bir sıkıntı var bence. Ben, sizin düşencelerinizi yazılı olarak aktarma yönteminizi oldukça agresif ve provakatif buldum ve bu durumdan rahatsızlığımı burada herkesle paylaşma ihtiyacı duydum. (Umarım, opeth veya siz bu iyiniyetli eleştirilerimi silmeme nezaketini gösterirsiniz.)

Aman, sözlerimin altında başkaca anlamlar aranmasın: Ne sizi ne de yukarıda değindiğim kişilerin hiç birini tanımıyorum. Bir üçüncü kişi olarak, sizin (zannediyorum kurucusu olduğunuz) bu forumda, diğer kişilere karşı yaklaşımınızdan rahatsızım ve açıkcası, "birgün bana da bu tarz ifadelerle yazılır mı", diye düşünerek forumdan ayrılıyorum. (Üyelik nasıl kapatılıyor bilmiyorum ama bulurum...)

Size, eğer bu yazdıklarım üzerinde düşünme ve dikkate alma nezaketini gösterirseniz, sürekli herkese üsten bakan, "herşeyin doğrusunu sadece ben bilirim" tarzındaki üslubunuzu terk etmenizi salık verir; bu tarzın insanlarla ilişkilerinizde ciddi sorunlara sebep olabileceği endişemi sizinle paylaşırım.

Selam ve saygılarımla,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 12:12 

ankara75 yazdı:
Ali bey (akerimoglu),

Ben bir diğer forumda üye iken, sizin davetinizle bu foruma katıldım. Bugün de sizin üslubunuzdan rahatsız olduğum için bu forumdaki üyeliğime son vereceğim. (Açıkcası üzgünüm; bu forumun ülkedeki az sayıdaki Mitsubishi kullanıcısının bilgi paylaşımı için oldukça faydalı olacağını düşünmüştüm.)

Bakın, yeni bir üye olarak yaklaşık bir aydır burada yazılanları takip ediyorum. Önce bir başka konuda (buji konusu) bir başka kişiye yazdığınız yazıların üslubundan rahatsız oldum. Hatta sizinle o diğer kişi (Engin beydi sanırım) arasında gerilen ortamı yumuşatmak için bir de mesaj yazdım o zaman. (Sizinle diğer kişinin arasındaki mesajlar silinirken tartışmayı sonlandırmayı, tatlıya bağlamayı amaçlamasına rağmen benim ki de silindi.) Şimdi de tulli mahlasını kullanan kişiye benzer şekilde yazılar yazdınız. Sizin aracınızın frenleri kötü olabilir; bizimkiler daha da kötü olup, biz yanılıyor, hiçbir şey bilmiyor olabiliriz. Ancak bu, bir noktadan sonra önemli değil. Önemli olan karşınızdakilerle nasıl iletişim kurduğunuz; düşüncenizi onlara nasıl aktardığınız. Yani, ne bilip bilmediğinizle değil de insanlarla nasıl konuştuğunuza (daha doğrusu "yazıştığınıza") ilişkin bir sıkıntı var bence. Ben, sizin düşencelerinizi yazılı olarak aktarma yönteminizi oldukça agresif ve provakatif buldum ve bu durumdan rahatsızlığımı burada herkesle paylaşma ihtiyacı duydum. (Umarım, opeth veya siz bu iyiniyetli eleştirilerimi silmeme nezaketini gösterirsiniz.)

Aman, sözlerimin altında başkaca anlamlar aranmasın: Ne sizi ne de yukarıda değindiğim kişilerin hiç birini tanımıyorum. Bir üçüncü kişi olarak, sizin (zannediyorum kurucusu olduğunuz) bu forumda, diğer kişilere karşı yaklaşımınızdan rahatsızım ve açıkcası, "birgün bana da bu tarz ifadelerle yazılır mı", diye düşünerek forumdan ayrılıyorum. (Üyelik nasıl kapatılıyor bilmiyorum ama bulurum...)

Size, eğer bu yazdıklarım üzerinde düşünme ve dikkate alma nezaketini gösterirseniz, sürekli herkese üsten bakan, "herşeyin doğrusunu sadece ben bilirim" tarzındaki üslubunuzu terk etmenizi salık verir; bu tarzın insanlarla ilişkilerinizde ciddi sorunlara sebep olabileceği endişemi sizinle paylaşırım.

Selam ve saygılarımla,

Vallahi ben de okudum, ama tulii' nin benim arabam elegance sizinkileri ezer demesiyle giriş yaptığını, ardından bizim örnekler vererek konunun bununla alakaası olmadığını, daha da ardından git arabanın rengiyle dalga geç dediğini ve benim de okey deyip nihayetlendirdiğimi gördüm.

Engin Bey konusuna girmeyin, kapandı bitti. O konuyla bunun bir alakası olmamakla birlikte, sümen altından çıkardığınız için, yapıştırdığınız provakasyon yaftasının üzerinize yakışıp yakışmadığına bir ayna tutarak bakınız...

Forumun kurucuları arasında olabilirim, ama moderatör değilim. Dolayısıyla mesaj silme yetkim yok.

tulii' de de yaşandığı üzere, kendi ikili ilişiklilerimin olduğu kişiler dahil, bizzat benim zaman ve emek harcayarak, elimden geldiğince, ulaşabildiğimce kişiye yardımcı olduğumu düşünüyorum.
Yazdıklarımı da önce önizleme yaparak okuyor, kırıcı bulunabilecek yerlerini itina ile düzelterek foruma ekliyorum.
Forumdan ayrılmak istiyorsanız, gider ayak beni zan altında bırakmaya çalışmayınız.
Yazılanlar yukarıda, sizin yorumunuz da altında.
Yazılanlara istinaden objektif olarak yaptığınızı söylediğiniz bu yorumu bir başka kişi de yapsın, tüm forumdaşlardan özür dileyip ben ayrılıyorum. Anlaştık.

Biz ben bilirim hiç demedik, demeyi de düşünmüyoruz.
Önce varolan bilgiyi paylaşıyor, ardından da dayanaklarını sunuyoruz.

Sözümün ardındayım, sizin yaptığınız yorumun aynı gelsin, özür dileyip ayrılıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 16:45 
Carisma Uzmanı

Arkadaşlar forum son derece faydalı,amacına hizmet edecek şekilde devam ederken, neden bu türden tatsız olaylar yaşanıyor anlamak güç.Herkes beğenirsiniz, beğenmezsiniz fikrini söyleme hürriyetine sahiptir. Herkes kendi fikrinin doğru olduğunu da doğal olarak savunur. Fakat bu nokta da sadece benim fikrim doğru anlayışı doğru olmaz. İçimizden bir arkadaş eksik bilgiyle bir şeyler söylemiş olabilir,erdem ise doğru bilgi geldiği zaman hatasını kabul etmektir.
Bu bağlamda son derece faydalı gördüğüm bu ortamda bu türden olayların yaşanmış olmasından son derece üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bizler insanız ve hatalarda bizler için vardır. Bir kaç tatsız konuşma oldu diye forumun selameti tehlikeye girmemelidir.
Başka hiçbir araç kullanıcıları arasında bu kadar sıkı paylaşım görmedim. Bunun kıymetini bilelim diyorum.
Ali bey ise gerek araçların ince ayrıntıları gerekse servis bağlantısı vesilesiyle forumda lokomotif görevi görmektedir.Bu görmezden gelinemez. Forum yöneticileri ile elele verilerek işlerin tatlıya bağlanmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 18:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
nightmare115 yazdı:
... Ancak şu bi gerçek ki lastikler çok etkiliyor. Aldığımdan beridir aynı lastikleri kullanıyorum ve iyice yıprandılar. diş derinliği yeterli olsa da daha çabuk patinaja düşmesi ve frene yüklenildiğinde ABS daha kolay devreye girmesine sebep oluyor. lastikler çok çok önemli.

Çok doğru bir tespit. Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Lastik almam lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
Asıl gündem konusuna gelecek olursak, benim düşüncem ise Ali bey çok çabuk sinirlenen biri olabilir. Bu yüzden de mesajlarında biraz agresiflik olduğu doğrudur. Ancak çok da iyi niyetli birisidir. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor herkese. Böyle gerginlikler olabilir, doğaldır. Tatlıya bağlanır unutulur gider. Büyütmemek gerektiğini düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 18:43 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Arkadaşlar forum son derece faydalı,amacına hizmet edecek şekilde devam ederken, neden bu türden tatsız olaylar yaşanıyor anlamak güç.Herkes beğenirsiniz, beğenmezsiniz fikrini söyleme hürriyetine sahiptir. Herkes kendi fikrinin doğru olduğunu da doğal olarak savunur. Fakat bu nokta da sadece benim fikrim doğru anlayışı doğru olmaz. İçimizden bir arkadaş eksik bilgiyle bir şeyler söylemiş olabilir,erdem ise doğru bilgi geldiği zaman hatasını kabul etmektir.
Bu bağlamda son derece faydalı gördüğüm bu ortamda bu türden olayların yaşanmış olmasından son derece üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bizler insanız ve hatalarda bizler için vardır. Bir kaç tatsız konuşma oldu diye forumun selameti tehlikeye girmemelidir.
Başka hiçbir araç kullanıcıları arasında bu kadar sıkı paylaşım görmedim. Bunun kıymetini bilelim diyorum.
Ali bey ise gerek araçların ince ayrıntıları gerekse servis bağlantısı vesilesiyle forumda lokomotif görevi görmektedir.Bu görmezden gelinemez. Forum yöneticileri ile elele verilerek işlerin tatlıya bağlanmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.

size katılıyorum ali beyin foruma neler kattıkları ortada kaçmesaj yazdığı ortada üstelik forumunda çok eksikleri ver forumda moderatör yok burda paylaşılan bilgiler ortalıkta olan bilgiler diil herkes kullandığı memnun olduğu ve memnun olmadığı parçaları yazıyor ve insanlar bu parçaları alıp takıyor herkes hata yapabilir ama çocuk gibi ben bu foruma girmicem yok ben girmicem yok ben üyeliğimi silecem bence bu forum ayrıcalıklı olmalıdır herkes plaka numarasını verip kendi ismiyle bağdaştırılıp üyelik aktif hale gelmesi daha doğru olur buda ekip işiyle yapılır o zaman forumun değeri anlaşılır ayrıca kontrol panelini doldurmayan üyelerin arge si açılmasın birine hitap edecez benle yaşıtmı benden büyükmü belli diil

saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 18:50 
Kullanıcı avatarı

ayrıca üye olmayanlarda forumun her bölgesinden faydalana biliyor bütün bilgileri görebiliyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 21:56 
Carisma Uzmanı

gergi kolu onarımı video
yahoo videodan göruntu opeth direk izlenecek hale getirirsen memnun olurum.

http://video.yahoo.com/watch/7522730/19934887

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2010 22:27 

umera yazdı:
gergi kolu onarımı video
yahoo videodan göruntu opeth direk izlenecek hale getirirsen memnun olurum.

http://video.yahoo.com/watch/7522730/19934887

Emeğinize sağlık.
Siz çok detaylı ve nicelikli konularda çok önemli bilgiler edinmişsiniz.
Hele motor konusunda, aşmışsınız desem yeridir Maaşallah :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye