Zaman: 15 Ara 2025 09:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2011 02:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: carisma avance
Meslek: kaynakçı
Kan grubu: a+
Herkese selamlar.ben 2001 carisma 1.6 avance sahibiyim.istanbul çatalcada ikamet ediyorum.aracı alalı 1 ay oldu.geçen sabah gösterge ışıklarının tamiri için sanayiye elektrikçi arkadaşa bıraktım.abs ve motor ışığı yanmıyordu.akşam üstü arabayı almak için döndüğümde bir şokla karşılaştım.aracın ışıkları yapılmış ama bu sefer araç çalışmıyordu.arkadaşa ne olduğunu sorduğumda;abs ve motor ışığını yaptıktan sonra aracı çalıştırdığını ve iki dakika sonra kendi kendine durduğunu söyledi.çalıştırmaya tekrar denedik;marş basıyor ama araç çalışmıyordu.biraz bakındıktan sonra arıza bulamadık.5 ayrı usta daha getirdik onlarda bişey bulamadı.mitsubishi serviste eletrikçi olarak çalışan arkadaş vardı onu aradık o da gelip baktıktan sonra hiç birşey bulamadı.bilgisayara bağlamamızı söyledi.bir usta bulup bilgisayara bağlattık.hiç bir arıza çıkmadı.bilgisayarı bağlayan kişi on yıldır mitsubişhide çalışan birisiydi.o da şaşırdı.böyle arızaların genellikle beyinden olduğunu söyledi.ikitellide iyi beyincilerin olduğunu söyledi ve orasını tavsiye etti.pazartesi günü ikitelliye beynı söküp götürmeye karar verdik.ne yapacağımızı bilemiyorum.sizce böyle bir arıza beyindenmidir?yardımcı olursanız sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2011 00:41 
Kullanıcı avatarı

kimse bilmiyormu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2011 00:53 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Araçta ateşleme var mı bakıldı mı?

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2011 01:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: eren
Araç: carisma
Meslek: tekniker
Kan grubu: b+
gecmiş olsun..kardeş motorun sağ tarafında 2 tane 10,luk somunla tutturulmuş,,üstüne turuncu soket gecen bir sensör ateşleme sensörü..bu elektriksel bir sorun dan dolayı bozulmuş olabilir...bu bozulunca araç marş basıyor ama motor çalışmıyor...baska bir sensor takıp denemenizi tavsiye ederim..başıma geldi o yuzden...tekrar geçmiş olsun..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2011 00:20 
Kullanıcı avatarı

evet.ateşleme sensörüden çıktı arıza.çıkma bir tane bulduk.takınca düzeldi.şimdi bazen takılma yapıyor.marş basıyor ama çalışmıyor.genellikle motor sıcakken yapıyor.soğukken sorun yok.arkadaşın biri benzin pompasından dedi.acaba olabilirmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2011 00:21 
Kullanıcı avatarı

ateşleme yoktu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2011 00:23 
Kullanıcı avatarı

ateşleme sensörünü bulup,yapıncaya kadar bir hafta geçti.araçtan soğudum valla:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2011 03:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
xxrobertxx yazdı:
evet.ateşleme sensörüden çıktı arıza.çıkma bir tane bulduk.takınca düzeldi.şimdi bazen takılma yapıyor.marş basıyor ama çalışmıyor.genellikle motor sıcakken yapıyor.soğukken sorun yok.arkadaşın biri benzin pompasından dedi.acaba olabilirmi?

benim araçta sabahları hemen çalışıp gün içinde 2-3 sn gecikmeli çalışıyor. arıza lambası cihaza bağlayınca vuruntu sensörü gösteriyor ama arıza siliniyor daha sonra tekrar yanıyor. geçen sene ateşleme sensörünü orjinal değiştirmiştim. orjinal 188 TL iken çıkmacılar 250 demişti. siz kaça aldınız. bende geç ateşleme silindir kapak contasını değitirdikten sonra oldu. ilk zamanlar 2-3 kez kontak çeviriyordum. şimdi idare ediyorum tek seferde çalıştığı için. yetkili servis sabah erken gel dediği için (yani bilmiyorlar araştıracaklar) aracı götürmeye zaman bulamıyorum. aracım lpgli.
benzin pompasından kaynaklanması için aracın performans kaybı olması gerekiyormuş. benim araçta öyle bir sorun yok. maaşşaallah gayet güzel. sanırım sizin araçta da çalıştıktan sonra performans kaybı yoktur. eğer sorun pompaysa 900TL maliyet çıkabilir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: