Zaman: 16 Mar 2026 23:16

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: mutsubısh 2000
Meslek: mobılya
Kan grubu: A+
slm oncelıkle mutsıbısh carizma 2000model 1.6 motor daha 2 aylık kullanıcısıyım ve gaz gostergesının depo ful oldugu halde 2ısık yanıyordu onu duzeltmesı ıcın ßı gazcıya gıttım ve cok yuksek dıyıp format attı attıktan sonra kontagı kapatınca farlar acık kalmıs gibi uyarı sesı verıyordu calıstırırken ve araba gıderken teklıyordu bi ustaya gosterdım durumu soledım ve motorun tekledıgını atesleme bobınının eridigini soleyerek kı (erımıstı) degiştirdim.Daha 1 ay gecmeden araba Yıne tekleme yapmaya basladı ve aynı olayı hem benzınde hem gazda pıt pıt dıe ses gelıp zorluyor cekısten dusuruyor 3 viteste bile yada bosa aldıgımda ıstop ettım edıcem der gıbı rolantı dusuyor.ve bazen de 3 vıteste gıderken ıstop edıyordu.sizce bunun nedenı ne olabılır. ve sorunu nedır yardım edersenız cok sevınırım yoksa moral 0 hayattan kopmus gıbı uzuluyordum hem yenı aldım hemde cok masraf acmasından korkuyorum cvplarınız beklıyorum :unknown: :unknown: :unknown: :( :( ( arabanın sahıbıne sordugum kadarıyla (bujılerı fılan yenı degısmış).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2013 01:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: alp
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: eğitim
gaz kelebeği ayarına baktırın. stop etme o kısmın çalışmamasından olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2013 14:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Merhaba öncelikle kendinizi forum kuralları gereği kendinizi tanıt bölümünde tanıtırmısınız.Sorularınıza gelecek olursak öncelikle aracınız sabahları soğuk motorda çalıştırdığınız zaman 1500-1800 devir arasında çalışıyor mu?Yani rolanti motorunuz sağlam mı onu öğrenmemiz lazım yada yakın zamanda aracın akü bağlantısını çıkarttınız mı?bu sorulara cevap verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.Teklemeye gelecek olursak öncelikle her zaman orjinal bobin kullanmayı tercih edin ama biraz pahalıdır.Yan sanayi alacaksanız da Greta marka bobin alabilirsiniz.Eğerki aracınız devamlı bobin arızası varsa taş sigorta bağlayabilirsiniz.Birde bobinleri çıkartın ve bobinlerde yağ olup olmadığına bakın eğerki yağlanıyorsa daha çabuk arıza yapar bu durumda 4 adet motor iç kısmında bulunan huni şeklinde olan parçaların değişmesi gerekir.Bu sorulara cevap verdiğiniz zaman daha iyi bir yorum yapabilirim geçmiş olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2013 23:18 
Kullanıcı avatarı

Foruma yenı uye oldugum ıcın onları aceleden yazamadım k bakmayın. Ve arabanın tek derdı atesleme bobınıymıs ve 1 ay once aldıgım atesleme bobını sorunlu cıktı ve bende bujıler,atesleme bobını , kabloları , bujı kecelerını degiştirdim , cunku yaglanmıstı .Yalnız yenı aldıgım halde gaz'cıya ayar cekmesı ıcın goturdugum de kendı formatından zıyade pc'sıden el ıle ayarlandı ve yan sanayı atesleme bobını ılerde aynı sıkıntıyı yaratabılcegını soledı. ki ( Japoncu ) dan aldıgım parcalar bunlar . bunların orjınal atesleme bobını nasıl bulabılırım ve fıyat ne olur ? bide sizden rıcam ßu rolantı dusmesını nasıl ayarlatabılırım yada ayarlayabılırım onerılerınızı ve cvplarınız beklıyorum sımdıden cok saol'un.. Sımdılık aracım super hersey yolunda .. + emege gecen herkese tşk ederım .. akuyu mutlu aku takarak 0 aldım alalı 1 ay oldu , ve sabahları sogukken motor dedıınız rolantıde calısıyor . ama snra bosta yada frene bastıgımda hızlı gıderken dustum dusucem der gıbı tıtretıyor. sizce nedenı nedır. ? :fool: :unknown: :unknown: :unknown:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 11:43 
Kullanıcı avatarı

boğaz kelebeğinin üzerinde rolanti ayar vidası var normalde bu vida ile kesinlikle oynanmaması gerekiyor.Daha önceden bu vida ile oynanmış olabilir.Benim tavsiyem ilk önce forumda aratarak aracın nasıl programlandığını öğrenin ve bu şekilde aracı programlayın(neyse ben yazayım) yani aküdeki +'yı sökeceksiniz 15-20 dk bekledikten sonra aracı çalıştıracaksınız hemen ardından bütün elektrik aksamı devreye sokacaksınız(farlar,teyp,arka ısıtma,arka sis vs )ne varsa elektrik ile çalışan 15 dk bu şekilde çalışacak kesinlikle ayağınızı frene yada gaza basmayın boşta bu şekilde çalışsın rolanti proglamlanacaktır.Eğerki olmazsa en son size o vidadan nasıl ayar yapacağını yazarım ama en son kolay gelsin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2013 21:24 
Kullanıcı avatarı

Hepınıze tşk ederım . aslında sorunum cozulmustu takı bugune kadar. sorunu yazdıgım ertesı gun daha ustunden 2 hafta gectı bujılerı,bujı kablolarını,atesleme bobını degiştim.Hanı atesleme ait ne varsa degistim atesleme hala neden sorun yapabılır ? hersey guseldi taki bugune kadar .ama gazcıya goturdugumde atesleme de sorun oldugunu ve ılerde yıne aynı sorunu acabılcegını soledı ve aynı sorun yıne yapmaya basladı kı atesleme bobını degıstım halde anlamadıgım ıllakı orjınal atesleme bobınımı takmalıyım kı takarsam yıne aynı sorun 1 ay sonra tekrarlarmı sorunum ( 3 vıteste sarsma ve snra az gaza asıldıgımda yeme ve sonra ıstop etmesı ) arabayı daha 3 aylık kullanıyorum yardım lutfen :sev: :sev: :sev: ılk defa arabam oldu ve bu nedenden dolayı arabadan sogudum :cry: :cry: :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2014 13:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: carisma 1.6 avance hb.
Meslek: elektronik teknikeri
blackberry06 yazdı:
boğaz kelebeğinin üzerinde rolanti ayar vidası var normalde bu vida ile kesinlikle oynanmaması gerekiyor.Daha önceden bu vida ile oynanmış olabilir.Benim tavsiyem ilk önce forumda aratarak aracın nasıl programlandığını öğrenin ve bu şekilde aracı programlayın(neyse ben yazayım) yani aküdeki +'yı sökeceksiniz 15-20 dk bekledikten sonra aracı çalıştıracaksınız hemen ardından bütün elektrik aksamı devreye sokacaksınız(farlar,teyp,arka ısıtma,arka sis vs )ne varsa elektrik ile çalışan 15 dk bu şekilde çalışacak kesinlikle ayağınızı frene yada gaza basmayın boşta bu şekilde çalışsın rolanti proglamlanacaktır.Eğerki olmazsa en son size o vidadan nasıl ayar yapacağını yazarım ama en son kolay gelsin

konuyu hortlattık ama acil

benim aracın o ayar vidası ile çok oynadılar şimdi elle nasıl ayarlanır bir tarif edebilirmisiniz ben kendim yapayım rölanti programlama artık almıyor farkeden birsey yok boğaz kelebeğini de temizledim ama nafile rölanti 400-500 de araba çok titriyor sinir oluyom

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2014 11:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Araçta ki lpg montajı olmak üzere tüm elektrik sistemini gerekirse söktürür iyi bir ustaya kontrol ettirin. Yanlış bağlantı veya temas olabilir. Rolanti ayarı bence sonraki mesele. iyi bir usta el ile tekrar ayarlasa yeterli

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2014 11:36 
Kullanıcı avatarı

öncelikle yasin bey birkaç soru saracağım size aracı ilk çalıştırdığınız zaman özellikle sabahları soğuk motorda motor deviri 1500-1800 arasında çalışıyor mu yani ilk kontakta yüksek çalışıyormu?klima farları vs açınca dahada rolanti düşüyor mu? birde direksiyonu tam sağ tam sol yapınca rolanti yükseliyormu bu soruların cevabından sonra aracınızdaki arızayı daha net tespit edeceğiz inş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2014 12:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: carisma 1.6 avance hb.
Meslek: elektronik teknikeri
blackberry06 yazdı:
öncelikle yasin bey birkaç soru saracağım size aracı ilk çalıştırdığınız zaman özellikle sabahları soğuk motorda motor deviri 1500-1800 arasında çalışıyor mu yani ilk kontakta yüksek çalışıyormu?klima farları vs açınca dahada rolanti düşüyor mu? birde direksiyonu tam sağ tam sol yapınca rolanti yükseliyormu bu soruların cevabından sonra aracınızdaki arızayı daha net tespit edeceğiz inş.

araç kışın dahil ilk çalıştırmada hep 1000-1100 arasında çalışıyor aradan 1-2 dakika en fazla 5 dk içinde motor devri 800 sonra 500 e kadar düşüyor tabi araba zangır zangır titriyor klima far vs açtığımda daha da düşüyor direksiyonu tam sol yapınca hafif bi yükselme oluyo o kadar sanayide atiker tüp yeni takıldı ayar vidası ile bilen bilmeyen herkes kurcaladı burada anlayan yok en son gittiğim bir tüpçü o ayar vidasının nasıl olduğunu bildiğini ve serviste ayarlatmak gerektiğini söyleyip elini bile sürmedi( ona helal olsun )şimdi biz bu vidayı orjinal konumuna neye göre alabiliriz biliyorsanız lütfen yardım edin :cak:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2014 13:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Vidanın bulunması gerektiği konumu gösteren bir işaret vardı gibime geliyor. Servis manualinde de konumun gösteriliyor olması lazım. Bir ara sitede de servis manula linki verilmişti galiba oradan da bakabilirsiniz. Ancak en güzeli serviste konumu da dğerlendirerek bilgisayar ile ayarın yapılması

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2014 00:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: ihsan
Araç: 2001 carisma 16 avance
Meslek: polis
Kan grubu: 0(+)
arkadaşlar gaz kesme tekleme sorunu varsa öncelikle ateşleme... sıkıntı yok ise akü.. onda da sıkıntı yok ise krank devir sensörü.. dua edersiniz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2014 23:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
rölanti ayar vidasıyla oynamışlar anladığım kadarıyla.. rölantiyi düşürmüşler..
çünkü dediğine göre ilk çalışmada 1100 devirde çalışıyor, halbuki ilk çalıştırmada 1100 değil 1500 devirde çalışması lazım...
o ayar vidasını küçük saplı bir yıldız tornavida ile azcık bükerek rölantiyi yükselt ama çevirirken yavaş yavaş çevir sessiz bir ortamda motor sesine kulak vererek yükseldiğini görerek çevir. terse çevirirsen rölanti daha da düşer. motor normal sıcaklığına gelmiş iken 700 devire gelene kadar vidayı çevir..
bu işi 2 kişi ile daha rahat yaparsın.. bir kişi şoför koltuğuna otursun sende vidayı çevir.. tam 700 devire geldiğine bırak.
ben çok kurcalamıştım :D

BU ARADA bobinlerin orjinal olması şart değil kaliteli yan sanayi al aynı işi görür...
gidipte 2 bobine 1000 tl den fazla para verilmez akıllı ol. yan sanayi 2 adet en fazla 160 tl+kargo tutar.
google dan vizyon japon diye arattır onlarda var ben almıştım memnun kaldım..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 11:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
bobin genelde yan sanayi gretti ve shuba (?) marka var.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: