Zaman: 16 Mar 2026 16:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Carisma Klima gaz tahliyesi
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2014 21:54 

İsim: Tolga
Araç: Carisma 1999
Meslek: mali müşavir
Arkadaşlar 99 Model carisma 1.6 sahibiyim.2003 den beri bu aracı kullanıyoruz.işin ilginç tarafı 2 gün evvel golf sahibi bir arkadaşımın klima elektrik kabloları arıza yapmış ve klima çalışmıyormuş.Bende kendisiyle biraz dalga geçtim benim aracım 15 yaşında taş gibi falan diye.Bugün normal 5. vites 2000'li devirlerde seyir ederken klimayı açmamla birlikte pat küt poff diye bir ses geldi araç öne doğru yığıldı klima soğutmaya başladı ve birkaç dakika sonra ısınmaya başladı tamamen soğutma özelliğini kayıp etti.Hemen eve gelip kabutu açtığımda aracın motorun üstü falan her yer klima gazı ve yağıyla ıslanmıştı.Sanayiye götürdüm usta filtre gibi yerleri söktü kontrol etti boruların içerisine hava üfleyip temizledi ve tekrar yağ, gaz bastı problem ortadan kalktı sorunsuz çalıştı klima.Araç bütün gazı kompresör üzerinde ki tahliye sübabından atmış.Ustaya sordum sebebini biraz kem küm etti geçiştirdi.Daha önceden başına gelen ya da bu duruma yorum yapabilecek birisi varmı ? kompresör yavaş yavaş ömrünü dolduruyormu acaba ?
İlgili Fotoğraf;
Resim
Saygılar

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Klima gaz tahliyesi
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2014 13:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
Motor devri 1000 rpm den yüksek ise klimayı devreye almayınız seyir halinde klimayı devreye almak isterseniz vitesi boşa alıp motor devrini rolantiye düşürün daha sonra klimayı devreye alın.... sık sık devreye alıp çıkarmayın nasıl buzdolabının fişini çekince yarım saat beklemek gerekiyor tekrar devreye almak için Buda öyle gaz basınçlarının normale dönmesi gerekiyor.... klimayı kapattıktan sonra fanı hemen kapatmayın 15 saniye bekleyin..bu arada merak etmeyin klimanız normal kasnak arıza yapmadı ise mesele yok ..
Soğutma kursundan aklımda kalanlar bunlar aslında dikkat edilmesi gereken bir kaç husus daha var ama şimdilik fazla uzatmadan keselim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2014 23:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2004 Toyota Camry v6 3.0L
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B+
Mevzu ile ne kadar alakali bilmiyorum ama ben de bugun klima gazi bastirdim arabaya tam soğutma yapmiyordu artik.
Eski gazi tahliye ederken cok cok uzun bekledik usta once ne kompresor varmis arabada nasil sıkıştırma yapmış bosalmiyor gaz dedi.. sonra daha da uzun beklemek gerektikce bi kadari da normal degil dedi..
Acaba bizim mitsularda belirli durumlarsa kompresor aşırı sıkıştırma mi yapiyor diye aklima geldi..
Sizin durum da bununla ilgili midir bilmem.. Aşırı sıkıştırma sonucu tahliye kapağı açılmıştır belki..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Toyota Corolla 1.6 Sol, M/T, 2004, 02.2008 - 11.2009

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2014 00:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Halil
Araç: 2001Carisma Avance
Meslek: Memur
Kan grubu: 0RH-
Arkadaslar birde bu carismalar buz gibi sogutmuyor yada benimkimi boyle.Sizin araclar nasil?Antalyaya gittim iceride serin serin duramadim.son kademe de calistiryorum ama az sogutuyor.Acaba sizlerde de mi boyle yazarsaniz sevinirim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: