Zaman: 18 Ara 2025 22:49

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2011 19:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Y.
Araç: 2006 Lancer A/T
Kan grubu: AB+
Merhaba arkadaşlar,

2006-2010 arasında proton 418, eylül 2010 dan bu tarafa da 2006 model bir lancer otomatik kullanıyorum.
Mitsubishi marka (hyundai ve kia da da durum aynı) bildiğiniz gibi sp3 standardını karşılayan atf önerilmekte, ve ülkemizde ise bu standartta sadece bp autran mm-sp3 bilinmekte idi. Malum yağ mitsu servislerinde ltsi 50 lira gibi bir fayattan satılmakta ve tek diğer alernatif ise 900 lira civarı fiyatla 20lt lik bidonlar halinde bp toptancılarında bulunmakta idi. Bunu epeydir kafama taktığım için araştırıyorum ve Türkiye de alternatif olarak mobil 1 ATF nin satıldığı, ancak satan sitelerde sp3 karşıladığı belirtilmesine karşın mobilin kendi sitesinde sp3 ün esamesinin geçmediğini gördüm. Gerçi ABD menşeli bazı forumlarda duruma açıklık getirilmiş ve ilk etapta sp3 denkliği beyan edilirken 2010 yılından itibaren bunun kaldırıldığı belirtilmiş ama o apayrı bir konu.

Bu gün internette konuyla ilgili bişeyler kurcalarken valvoline maxlife atf marka bir ürün buldum. Bu yağın data sheet ında sp2 ve sp3 normlarını karşıladığı belirtiliyor. Valvoline ise Türkiye ye prista oil diye bir şirket tarafından ithal ediliyor.

Şirketin web sayfası
http://www.prista-oil.com.tr/valvoline/iletisim.php

adresinde. Şirketle temasa geçtiğimde ise beni mümesillerinden birine yönlendirdiler. Kendisi yağın ülkemizde 1 ltlik ambalajlar halinde bulunabildiğini iletti. Bursa bayisi ile temasa geçtim. Şirket adını not almadım ama orada Yaşar bey ile görüştüm ve ellerinde bu yağın mevcut olduğunu ve fiyatının da litresi 11 lira cavarında olduğunu öğrendim. Yaşar bey ile 5033 598 2627 nolu telefondan temasa geçebilirsiniz. İstabul bayisi ise Gümüşsuyu petrol adlı bir şirket.

Yağın özellikleri hakkında bili için:
http://www.prista-oil.com.tr/valvoline/iletisim.php
teknik bilgiler için data sheet ise
http://www.prista-oil.com.tr/valvoline/pdf/1733.pdf
Bu arada mukayese edilebilmesi için (ben teknik meselelerden fazla anlayan biri değilim, mühendis arkadaşlardan biri yorumlarsa sağlıklı olur) BP mm-sp3 ün data sheet i için:
http://www.valvoline.com/pdf/Maxlife_ATF.pdf

Umarım birilierine bir faydam dokunur. Benim arabanın atf değişimi yakında geliyor ama elimde bir 5lt bp mm-sp3 var. Önce onu harcayacağım, fakat bundan sonra ben bu yağı deneyeceğim. Dediğim gibi normal atf fiyatlarında (dexron fiyatından bile ucuz aslında) sp3 denkliği beyan eden bulabildiğim tek yağ bu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2011 23:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
En temizi japonyaya mail atmak lazim, bu adamlar boyle birsey diyor dogru mu diye.

Biz su su modelleri destekliyoruz diye kafalarindan yazacak halleri yok. Yuksek ihtimalle teste tabi tutulmuslardir.

Benim garanti bitip sanziman yagi degisme zamani gelince derinlemesine arastiricam bu konulari :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2011 07:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Y.
Araç: 2006 Lancer A/T
Kan grubu: AB+
Japonya'nın vereceği cevabu tahmin edebiliyorum, "diaqueen sp3 veya servisin önerdiği yağı kullanın". Servis te nihayetinde başka bir üreticinin ürettiği sp3 spesifikasyonlu bir yağ kullanıyor. Beni esas işkillendien durum valvolinin yağının hem dexron hem de sp3 spesifikasyonlu olması, gerçi olmaz diye bişey yok ama aynı durum bir zamanlar mobil1 atf de var idi ama adamlar daha sonra data sheet den sp3 ü kaldırdı, yeni çıkan ürünlein ambalajında da yazmayacakmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2013 18:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
2006 Lancer'ımın otomatik şanzıman yağını 80.000 km dolayısıyla değiştirmem gerekli ancak servis 8 litre değiştiğini, litresi 64 Tl olduğunu, işçilikle 550 TL alacağını söyleyince, teşekkür edip kapadım. Hyundai servisi aradığımda, onların da bu ATF Autran SPIII yağı karşılayan bir yağ kullanmadıklarını söylediler. BP ve Castrol müşteri hizmetlerini arıyorum 1 haftadır. son olarak bir bayanın mail adresini verdiler BP'den. az once ona mail attım. cevap bekliyorum. hiç bir yerde bulamamaktan ve serviste bu kadar pahalı olmasından dolayı canım çok sıkıldı. ya ona yakın bir yağ bulcam artık, yada bi sure daha değiştirmicem. bana akıl verin nolur...

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 23:48 
Kullanıcı avatarı

Aradığım ürünü buldum. Castrol'ün ATF Multi Vehicle adlı ürünü Mitsubishi Diamond SP3 ü karşılıyor. Castrol ve BP'nin ulaşabildiğim tüm yetkililerine ulaştım ve sonunda BP'nin sitesinden bana yakın BP yağ satıcılarını tek tek aramaya başladım. Zeytinburnu sahildeki bir BP istasyonu ellerinde olmadığını ancak getirteceklerini söylediler. tek sıkıntı şu ki; ban lazım olan 5-6 litreydi. Yağlar 1 litrelik bidonlarda satılıyor. 6 adet getirseler bol bol yetecekti ancak koli olarak satılıyormuş ve 12 adet getirdiler.

yarın aracı bakıma sokuyorum, 6 litreyi ben harcıycam, kalan 6 litreyi isteyen arkadaşa aldığım fiyattan vericem. litresi 25 lira. 6 litre 150 TL tutuyor. 500 tl isteyen servise inat, 150 tl'ye aynı yağı buldum. 350 TL'ye 97 oktan koyar, doya doya gezerim :)

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2013 18:21 
Kullanıcı avatarı

bu arada, araç 4 litre aldı!!! servis 7,7 yani 8 litre darken sadece 4 litre aldı!

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2013 09:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: atilla