Zaman: 20 Mar 2026 10:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 31 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 09:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
20-30 km hızla giderken yine absnin erken devreye girmesi sonucu araba durma mesafesinde 3-4 mt gitti arkadan toyota arabaya çarptı.tabi farlar yine kırıldı. :( bu carismalarda abs nin gereksiz yerde devreye girmesi kesinlikle kronik bunu nasıl aşacağız bilmiyorum. bu abs yi nasıl iptal edeceğiz bilen varmı bu sorun honda araçlardada hala devam ediyormuş.mitsubishi global a de mail atacağım acaba üretimden sonra bu araçları bu sorun nedeni ile hiç geri çağırmışlar mı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 11:05 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Sigorta kutusunda veya yakınlarında ABS rolesi var. Çıkardığınızda Abs devre dışı kalır.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 13:32 
Kullanıcı avatarı

teşekkür ederim bugün bakacağım bulamaz isem elektrikçiye göstereceğim artık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 13:41 
Kullanıcı avatarı

http://www.otoparcabul.com/urun/837a102 ... 5364e5c54c

dediğiniz abs rolesi bu galiba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2013 22:40 

İsim: Tolga
Araç: Carisma 1999
Meslek: mali müşavir
ayberk350 yazdı:
http://www.otoparcabul.com/urun/837a102e1dc5/fcc6f376-cece-4bbf-a245-855364e5c54c

dediğiniz abs rolesi bu galiba

Hocam linkteki kutu Klima ve fanların rölelerinin bulunduğu kutu. ABS rölesi hava filtresinin üstündeki büyük sigorta kutusunun içinde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2013 17:20 
Kullanıcı avatarı

dediğiniz yerden siyah sigorta kutusundan 3 sırada abs ye ait 50 amperlik sigortayı çıkarttım. şimdi abs den kurtuldum. teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2013 17:30 

Hocam şuanda ABS'niz devre dışı kaldığına göre benim araçla aynı duruma geldi.Peki şimdi frenler nasıl arkalar iyi yavaşlatıyormu ? Bakın ben size düşüncemi söyleyim arka frenler yeteri kadar arabayı yavaşlatmadığı için ön tekerler hemen kayma eğilimine giriyor bu yüzdende abs devreye giriyor hemen.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2013 17:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
derler ki lastiğin iyisini arkaya takın. ama önler bu sefer daha çabuk kayıp abs devre ye girmez mi? neyse ön arka hepsi conti olduktan sonra mesele kalmaz deeemiii ali abey :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2013 17:52 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
derler ki lastiğin iyisini arkaya takın. ama önler bu sefer daha çabuk kayıp abs devre ye girmez mi? neyse ön arka hepsi conti olduktan sonra mesele kalmaz deeemiii ali abey :)

Conti varsa sorun yok abi. Yeni aldığım bisiklete de Conti alacaktım TR' de kalmamış. Şimdi yurtdışından araştırıyorum 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2013 09:14 
Kullanıcı avatarı

abs siz şehir içinde çok çok daha iyi duruyor. en azından şehir içinde durduk yere abs nin devreye gimeyeceğini bilinç altına aldım :-D kesinlikle bu sorun çözülmeden abs devre dışı kalacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2014 19:45 

Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacak ama diğer carisma sahibi arkadaşların yolu düşerde belki belirli sıkıntılardan dolayı bu yazdıklarımın faydası olacağı için bazı bilgileri paylaşmak istedim.Konu üzerinde öncedende yorumlarım mevcut aracımın 11 yıldır ABS Ecu'su çalışmıyordu bugün itibariyle Ebay.De'den uygun fiyatta yani 10 Euro + 6 Euro taşıma ücreti ödeyerek çıkma beyin satın aldım ve çok ucuza kapattım.Ülkemizde en aşağı 650-700 lira fiyatlarında geziyordu çıkması.Carismanın ne yazıkki frenleri aynı segmentteki araçlara göre zayıf kalıyor ve durma mesafesi uzun.Arkadaşlar araçlarınızın erkenden ABS ye girmesinin sebebi araçlarımızın arka frenlerinin gerektirdiği kadar yavaşlatmamasından dolayı kaynaklanmaktadır.Yani arka tekerler yeterli yavaşlatmayı yapamayınca bütün yük önlere biniyor ve erkenden kızaklayıp abs nin erkenden devreye girmesine sebep olmaktadır.Arka tekerlerde hidrolik basıncını ayarlayacağımız bir limitör sistemi yok.Umera abimizin dediği gibi motorun arkasında bir limitor mevcut ama bunun üzerinde herhangi bir hidrolik basınç ayarlama sistemi bulunmuyor.Arka tekerlere istediğiniz kadar ayar yapın ya da balata değiştirin ne yazıkki yeterli basınç gelmediği için her seferinde yavaşlatması gerektirdiğinden eksik olmuştur.Denemek isteyenler normal şartlarda abs devreye girecek kadar frenleri zorlayarak durmayı denesinler birde aynı şekilde frene basarken bir yandan el frenini kullanarak yavaşlamayı denesinler.El frenini çekerek arabanın ne kadar rahat durduğunu ve abs nin daha geç devreye girdiğini göreceksiniz.(Denemeyi geniş bir yolda yapın gereğinden fazla çekmeniz halinde araç arkayı savuracaktır). Bazı carisma sahipleri araçlarının ABS sigortasını çıkartarak ABS'yi devre dışı bırakmışlar.Bunun sonucunda yanık kalan ABS ışığını söndürmek için göstergeyi sökmenize gerek yok.ABS beynine bağlı uzun kalın soketi yerinden çıkararak abs beyni üzerindeki aşağıdaki resimde işaretlediğim teli sol tarafa eğip soketi tekrar taktıktan sonra göstergedeki ABS ışığının söndüğünü göreceksiniz.O teli 4-5 kere eğip düzeltmek bile kopmasına sebep olmuyor bayağı dayanıklı korkmayın.
Resim
Abs ışığı dışında yaşanan ABS nin hiç çalışmaması ve beynin arıza yapması ve değişmesi gerektiğinin söylenmesi durumunda gerekli 2. el beyin, onarım ya da yenisini almayı düşünmeden önce ABS nin çalışmamasına sebep olan ve en çok yaşanan sıkıntılardan birisi olan ABS beyninin elektronik bölümündeki siyah kapağı kesip çıkararak elektronik karta ulaştıktan sonra aşağıdaki fotoğraftaki daire içerisine aldığım yerde bulunan kılcal telin kopması sebebiyle ABS beyni bozulmaktadır.Bu kopukluğu mobil cihaz lehiminden anlayan bir ustaya giderek araya ince bir köprü attırarak probleminizi çözme ihtimaliniz %80 dir.Yani bu bahsi geçen kılcal tel kontrolcünün devresindeki bir elemanın zarar görmesinden önce eriyip koptuysa kart sağlamdır ve sadece bu ince telin onarılması gerekmektedir.Eğer beyin onarımı başarılıysa beyni taktığınızda hafızadan arıza sildirmenize gerek kalmadan kontağı açtığınızda ışığın sönmesi gerek.ABS beyni aracın beyninden bağımsız çalıştığı için arızayı göstergeye direk kendisi bildirmektedir.
Resim
Umarım paylaşımımın ihtiyacı olan kişilere yardımı dokunur.
Saygılar, iyi forumlar...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 31 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: