Zaman: 17 Oca 2026 23:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 148 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 16:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
Arkadaşlar Selamlar Öncelikle..

Forumunuzu üye olmadan aylardır takip ediyorum.
Lancer ve ASX ile ilgili yazdığınız herşeyi okudum. DH forumuna birşey yazmak istemedim çünkü orada soruya soruyla karşılık vermek alışkanlık olmuş.

Araç alma zamanım geldi. Daha önce 2011 Chevrolet Cruze otomatik vites kullandım ilk arabamdı. Aracımı 2 gün önce sattım.Halbuki çok severek almıştım ama yakıt tüketimi beni yedi bitirdi..

Sorum şudur ki, Pek iyi bir şoför olmadığım için ASX'in de otomatiği olmadığından biraz çekincelerim var. Beceremem zırt pırt stop ederim diye korkuyorum, kaydırırım ve sıkışık trafikte sol bacak yorgunluğu mafeder beni diye düşünüyorum. İstanbul'da yaşıyorum çünkü.
Bu bağlamda otomatik vites bir araç arayışım da var. Yakıt tüketimi açısından dizel 2011 megane 3 ve citroen c4 gibi gözümde fransız tenekesi olan araçlara da bakıyorum maalesef. Kendi forumlarında herkes arabaları için ferrari ile kıyaslayacak gibi. ne yapacağımı şaşırdım. Şehiriçi 850-950 km, şehirdışı 1.100 km yapan arkadaşlarım var bu tenekelerle..

Kalabalık bir aile sayılmayız ama genelde eşimle birlikte dolanıyoruz arabayla ama anne baba da var.

B sınıfı ile Crossover karşılaştıramayız demeyin, ihtiyaç meselesi demeyin nolur. 2011 Megane 3 ve citroen c4 dizel otomatikler 40.000-45.000 TL.. ASX 2011 Invite da 40.000-45.000 TL arası. Bu fiyat aralığında Hb araç yerine crossover da mantıklı ama belki bu araçlar arasında kıyas yapmanızı rica ederim.

Saygılar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 17:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhan
Araç: 2012 ASX Intense
Meslek: ITMA
Kan grubu: ARh+
morethanxtc yazdı:

Lancer ve ASX ile ilgili yazdığınız herşeyi okudum. DH forumuna birşey yazmak istemedim çünkü orada soruya soruyla karşılık vermek alışkanlık olmuş.

Araç alma zamanım geldi. Daha önce 2011 Chevrolet Cruze otomatik vites kullandım ilk arabamdı. Aracımı 2 gün önce sattım.Halbuki çok severek almıştım ama yakıt tüketimi beni yedi bitirdi..

Sorum şudur ki, Pek iyi bir şoför olmadığım için ASX'in de otomatiği olmadığından biraz çekincelerim var. Beceremem zırt pırt stop ederim diye korkuyorum, kaydırırım ve sıkışık trafikte sol bacak yorgunluğu mafeder beni diye düşünüyorum. İstanbul'da yaşıyorum çünkü.
Bu bağlamda otomatik vites bir araç arayışım da var. Yakıt tüketimi açısından dizel 2011 megane 3 ve citroen c4 gibi gözümde fransız tenekesi olan araçlara da bakıyorum maalesef. Kendi forumlarında herkes arabaları için ferrari ile kıyaslayacak gibi. ne yapacağımı şaşırdım. Şehiriçi 850-950 km, şehirdışı 1.100 km yapan arkadaşlarım var bu tenekelerle..

Kalabalık bir aile sayılmayız ama genelde eşimle birlikte dolanıyoruz arabayla ama anne baba da var.

B sınıfı ile Crossover karşılaştıramayız demeyin, ihtiyaç meselesi demeyin nolur. 2011 Megane 3 ve citroen c4 dizel otomatikler 40.000-45.000 TL.. ASX 2011 Invite da 40.000-45.000 TL arası. Bu fiyat aralığında Hb araç yerine crossover da mantıklı ama belki bu araçlar arasında kıyas yapmanızı rica ederim.

Saygılar.

hoşgeldiniz forumumuza...bahsettiğiniz araçların hiçbirini kullanmadım kıyaslama yapamıyacağım ama forumda daha tecrübeli arkadaşlar var mutlaka fikirlerini belirteceklerdir. ben şuanda asx kullanıyorum bundan önceki aracım dizel focustu.Yakıt olarak aralarında bir fark yok bana göre .dizeldeki ataklığı bundan beklemeyin derim ama düşük viteslerde oldukça tatmin edici,ilk zamanlar çok yadırgamıştım ama şuanda işi çözdüm ;)100tl lik benzin ile 300 km civarı gidiyor araç 18000 km de ve genel ortalaması 6.6lt/100km konfor ve güvenlik olarak benim kullandığım focus(2006) asx'in yanından bile geçemez.İstanbul trafiği için yakıt tüketimi ne olur bilemem ama tahminim 8-8,5 arası olabilir,tabiiki manuel olması o şartlar için dezavantaj.

Cruze ne kadar yakıyordu bu arada.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 17:39 
Kullanıcı avatarı

ilhank yazdı:
morethanxtc yazdı:

Saygılar.

hoşgeldiniz forumumuza...bahsettiğiniz araçların hiçbirini kullanmadım kıyaslama yapamıyacağım ama forumda daha tecrübeli arkadaşlar var mutlaka fikirlerini belirteceklerdir. ben şuanda asx kullanıyorum bundan önceki aracım dizel focustu.Yakıt olarak aralarında bir fark yok bana göre .dizeldeki ataklığı bundan beklemeyin derim ama düşük viteslerde oldukça tatmin edici,ilk zamanlar çok yadırgamıştım ama şuanda işi çözdüm ;)100tl lik benzin ile 300 km civarı gidiyor araç 18000 km de ve genel ortalaması 6.6lt/100km konfor ve güvenlik olarak benim kullandığım focus(2006) asx'in yanından bile geçemez.İstanbul trafiği için yakıt tüketimi ne olur bilemem ama tahminim 8-8,5 arası olabilir,tabiiki manuel olması o şartlar için dezavantaj.

Cruze ne kadar yakıyordu bu arada.

Hoşbulduk hocam, istanbul içi 8-8,5 lt bile çok benim için. belki Lpg ile düşünebilirim. Çünkü cruze sayesinde evin mutfağından çok benzinciye gitmek zoruma gidiyordu :) Cruze şehiriçi 12-13 Lt'nin altına bir kere düşmedi. Uzun yolda anlık tüketim 8 lt 90 km sabit hızla.Zaten 1.500 kg araç. Ama Aşşşırı konforlu, aşşırı yakışıklı ama opel'in ecotec dandik motoru aracı bitirmiş.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 17:45 
Kullanıcı avatarı

morethanxtc yazdı:
ilhank yazdı:
morethanxtc yazdı:

Hoşbulduk hocam, istanbul içi 8-8,5 lt bile çok benim için. belki Lpg ile düşünebilirim. Çünkü cruze sayesinde evin mutfağından çok benzinciye gitmek zoruma gidiyordu :) Cruze şehiriçi 12-13 Lt'nin altına bir kere düşmedi. Uzun yolda anlık tüketim 8 lt 90 km sabit hızla.Zaten 1.500 kg araç. Ama Aşşşırı konforlu, aşşırı yakışıklı ama opel'in ecotec dandik motoru aracı bitirmiş.

Allahtan adı "Ecotec" miş.Demekki otoyolda gördüğüm cruze'ler boşuna en sağ şeritten gitmiyorlarmış:)

Bu arada güvenlik benim için çok önemli diyorsanız aşağıdaki linklere bir göz atmanızı tavsiye ederim.

http://www.yeniasya.com.tr/haber_detay2.asp?id=67981

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mitsubishi/outlander-sport

Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (iihs)'nün testleri EuroNcap testlerinden çok daha sert testlerdir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 19:20 
Kullanıcı avatarı

ilhank yazdı:
Allahtan adı "Ecotec" miş.Demekki otoyolda gördüğüm cruze'ler boşuna en sağ şeritten gitmiyorlarmış:)

Bu arada güvenlik benim için çok önemli diyorsanız aşağıdaki linklere bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (iihs)'nün testleri EuroNcap testlerinden çok daha sert testlerdir.

Cruze'u da euroncap'tan 5 yıldız aldığı için seçmiştim. Tipi de çok yakışıklı :) Maalesef Cruze biraz hantal tipine göre.
İntense cam tavanı var sanırım ek olarak. invite ile arasında donanımsal fark var mı hocam?
Katlanan elektrikli yan ayna cruzeların hiç birinde olmadığı için (+2013'lerde falan var) uhde kaldı içimde :(

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 20:49 
Kullanıcı avatarı

morethanxtc yazdı:
ilhank yazdı:

Cruze'u da euroncap'tan 5 yıldız aldığı için seçmiştim. Tipi de çok yakışıklı :) Maalesef Cruze biraz hantal tipine göre.
İntense cam tavanı var sanırım ek olarak. invite ile arasında donanımsal fark var mı hocam?
Katlanan elektrikli yan ayna cruzeların hiç birinde olmadığı için (+2013'lerde falan var) uhde kaldı içimde :(

Güvenlik özellikleri tamamen aynı,fark olarak intense'de 17" jant var anahtarsız giriş çalıştırma var,deri koltuk,ön koltuklar ısıtmalı,şoför koltuğu 4 yöne elektrikli,cam tavan led ambians aydınlatma,geri görüş kamerası,ısıtmalı,sinyalli,katlanan yan aynalr,arka camlar karartılmış,dokunmatik ekranlı müzik sistemi...sanırım farkları bu kadar

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 20:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: Yazılım
Istanbul içi yakıt tüketimi hakkında bilgi vereyim. Aracım 18000'de. %90'ı Istanbul'da kullanıldı. Ortalama yakıt tüketimim 6,9lt. Bence oldukça ekonomik. Almadan önce başka crossover düşünmedim, şu anda da düşünmüyorum. Bence kendi sınıfında en yakışıklı araç asx. Tek eksiği otomatik olmaması. Otomatik olmasını isterdim şahsen. Ama manuel olması yakıta olumlu yansıyor tabi onu da unutmamak lazım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 21:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh-
intense de artılar;
17" jant
cam tavan
deri koltuk
anahtarsız çalıştırma
multimedya sistemi

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 22:16 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. cidden çok güzel araç bu asx. kazasız belasız binersiniz inşallah.
bari katlanabilen yan ayna olsaydı invite da :(

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 22:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: 2013 asx
Meslek: memur
Olmadı kendin katlarsın aynaları. Tek sorun o olsunda :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 23:43 
Kullanıcı avatarı

spartakus yazdı:
Olmadı kendin katlarsın aynaları. Tek sorun o olsunda :)

şimdilik araştırmalarıma devam ediyorum hocam. biliyorum megane 3-citroen c4 ve ASX birbirinden alakasız araçlar. Düz vites oluşu ASX'ten çekinmeme sebep oluyor. istanbul gibi bir yerde trafik sıkışıklığında bayırda rampada pişman olur muyum diye düşünüyorum.
Fransızlar zaten dizel ve otomatik ama tipleri hoşuma da gitmiyor. çok kararsızım. Aslında almışken al bi crossover ne uğraşıyorsun paşalar gibi 5 10 yıl kullan asx'i diyorum kendime

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 00:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aytaç
Araç: ASX
Meslek: Öğrt
megan ve asx kullanmış,citroenide yakın tanıyan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki asx ve diğerleri arasında dağlar kadar fark var..Başka araç söyleseydiniz belki bir tartışma konusu olabilirdi ama bunu tartışmanın bile yersiz olduğunu düşünüyorum gönül rahatlığıyla asx alıp binebilirsiniz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 00:13 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
megan ve asx kullanmış,citroenide yakın tanıyan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki asx ve diğerleri arasında dağlar kadar fark var..Başka araç söyleseydiniz belki bir tartışma konusu olabilirdi ama bunu tartışmanın bile yersiz olduğunu düşünüyorum gönül rahatlığıyla asx alıp binebilirsiniz.

Cidden ezdin geçtin hocam fransızları :) böyle net konuşulunca daha da netleşiyor aslında.
Tamam dizel otomatik araç az yakar torku yüksektir ama 14-15 ayda 8.500 km yol yaptım.[ cruze çok yaktığı için gezinmedim pek de diyebiliriz :) ]
dizelin bakımı sorun çıkardığında masrafı tantanası çok olur. belki reno ve citr. sorun çıkartmaz denebilir ama 60 yaşındaki motor ustam "fransızdan uzak dur" der... citroen forumuna bakınca bir allahın kulu da şu sorun bu sorun demiyor. o eskidendi diyor.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 09:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Meslek: serbest
bende şirketteki reno ve citroen kullandım arkadaşımdaki ch. cruze kullandım ama aytaç hocamın dediği gibi alakasız araçlar. fransızda 2 kez ağzım yandı
artık uzak duruyorum dahada almam.
ch cruze da aşırı hantal bir araba asx ile 3 kez kalkış yaptık çok gerilerde kaldı arkadaş:).yakıtı zaten söylememe gerek yok
asx in en güzel tarafı arabanın şaşalı duruşu karşısında yakıt olayı çok güzel.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 09:17 
Kullanıcı avatarı

faruk_sarac yazdı:
bende şirketteki reno ve citroen kullandım arkadaşımdaki ch. cruze kullandım ama aytaç hocamın dediği gibi alakasız araçlar. fransızda 2 kez ağzım yandı
ch cruze da aşırı hantal bir araba asx ile 3 kez kalkış yaptık çok gerilerde kaldı arkadaş:).yakıtı zaten söylememe gerek yok

Faruk hocam yorumun için çok teşekkür ederim. Citroen forumunda bir yorum attım. Cruze'a teneke denmiş, hantaldır ama teneke de değil. Neyse geldi geçti artık.
İstanbul şehiriçi C4 dizel otom. 5,5 lt yakıt tüketiminden bahsediyorlar. Bu tasarrufu göz önüne aldığımızda fransızların sıkıntılı oluşu veya olma ihtimalini de gözönüne alırsak yorumunuzu almak isterim. Bir hocam bana citroenler için biraz hız yapınca sağından solundan ses gelmeye başlar derdi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: ASX İNTENSE 2011
Meslek: Teknik Müdür
Kan grubu: 0Rh+
Merhaba arkadaşlar; ASX ailesine katılalı daha 15 gün oldu.

PEUGEOT 3008 ile Mitsubishi ASX arasında (eşimden dolayı otomatik – manuel vites farkı nedeniyle) çok düşündüm.

İYİ Kİ Mitsubishi ASX ALMIŞIM DİYORUM.

“morethanxtc” arkadaşım senin için bazı görüşlerimi yazmak istedim, ASX için çok fazla bir şey yazamam belki yeni kullanıyor olduğum için ama C4 için biraz yazabilirim.

ASX'ten önceki aracım 2008 model 110 HP. 1,6 HDi motorlu otomatik C4 idi. 2010 haziran ayında 64.000 km. civarında aldım, 2014 şubat ayında 136.500 km. civarında sattım. Yani yılda yaklaşık olarak 12.000 km. yol yapıyordum. %90 İstanbul içerisinde ama sıkışık trafikte değil. Şehir içi ortalamam 5.8-6.2 lt./100km., şehir dışı full dolu bagaj ile 4,4-4,8 lt./100 km. (hız 100-110 km.saat, cruise kontrol açık).
Bu süre zarfında C4 de bakımları (yılda1 veya 15.000 km. bir) haricinde satmadan 4-5 ay önce 133.000 km. orijinal baskı balata, volan ve volan bilyesi değişikliği için masraf yaptım, başka hiçbir masrafım olmadı ve sorunda çıkarmadı bu yüzden hiç memnuniyetsizlik duymadım araçtan, çok memnun idim.

satma nedenlerim ise;
1- bagajı çocuk olduktan sonra tatillerde küçük geliyordu,
2- km.si dizel için artık değişim zamanı gelmiş idi bana göre, (satarken motorunda en ufak sorun yoktu bu arada)
3- model ve sınıf değiştirmek, (yeni kasa C4 lerde çok hoşuma gidiyor.)

Bana göre;
- C4 süspansiyonunda kronik amortisör sorunu var, ses yapıyor, yenilerinde giderildi diyorlar ama hiç kullanmadım, ASX bu konuda bana göre tek kelime ile süper, C4 ile geçtiğim yollardan şimdi ASX ile daha sessiz geçiyorum, :) (yol sesini kastetmedim çukurlardan veya bozuk yollardan gelen ses)
- Dizel torkunu ASX benzinli için beklemek çok yanlış olur,
- Yakıt tüketim içinse aracın vites değiştirme yardımcısına göre vites değiştirdiğinizde yakıt tüketimi sınıfında çok iyi, ayrıca benim aracımda LPG olduğundan daha da avantaj sağlıyor bana.
- C4 otomatik vites idi ASX manuel benim için fark etmiyor ben türlü aracı çok rahat kullanıyorum, ASX debriyajı yumuşak, hem de oturduğum semt nedeniyle çok İstanbul içi trafikte kalmıyorum, Eşim ise alışma devresinde şimdilik sorunu yok,
- Citroen, Peugeot ve Ford PSA grubunun motorunu kullanıyorlar bildiğiniz üzere ve PSA motor kalitesini kanıtlamıştır.
- Şirket araçlarımız 2012 megane 3 ve 2011 fluence otomatik dizel ve hepsinin ortalaması 6-6,5 lt./100 km. üzerinde, fulencelerın 2-3 tanesinde 60.000 km. sonra otomatik şanzıman sorunları çıktı, servisin söylediği kronik olduğu ama düzeltileceği yönünde,

C4 alman gerekse tekrar alırmısın deseler hiç düşünmeden gene de alırım.

Daha da yazacak çok şey vardır ama senin merak ettiğin bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Umarım bu yazdıklarım biraz yardımcı olur.
Ama ASX aklına girdi ise sakın düşünme al derim. Hiç pişman olmazsın bence. İNTENSE modelini tavsiye ederim
Ben çok iyi karar verdiğimi düşünüyorum.
Bu forumda “aykutanil” isimli arkadaşın yazdığı bir söz vardı
Baziları araba kullanır, bazıları da Mitsubishi Asx kullanır.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 13:07 
Kullanıcı avatarı

Ahmet DURUKAN yazdı:
Merhaba arkadaşlar; ASX ailesine katılalı daha 15 gün oldu.

PEUGEOT 3008 ile Mitsubishi ASX arasında (eşimden dolayı otomatik – manuel vites farkı nedeniyle) çok düşündüm.

İYİ Kİ Mitsubishi ASX ALMIŞIM DİYORUM.

“morethanxtc” arkadaşım senin için bazı görüşlerimi yazmak istedim, ASX için çok fazla bir şey yazamam belki yeni kullanıyor olduğum için ama C4 için biraz yazabilirim.

ASX'ten önceki aracım 2008 model 110 HP. 1,6 HDi motorlu otomatik C4 idi. 2010 haziran ayında 64.000 km. civarında aldım, 2014 şubat ayında 136.500 km. civarında sattım. Yani yılda yaklaşık olarak 12.000 km. yol yapıyordum. %90 İstanbul içerisinde ama sıkışık trafikte değil. Şehir içi ortalamam 5.8-6.2 lt./100km., şehir dışı full dolu bagaj ile 4,4-4,8 lt./100 km. (hız 100-110 km.saat, cruise kontrol açık).
Bu süre zarfında C4 de bakımları (yılda1 veya 15.000 km. bir) haricinde satmadan 4-5 ay önce 133.000 km. orijinal baskı balata, volan ve volan bilyesi değişikliği için masraf yaptım, başka hiçbir masrafım olmadı ve sorunda çıkarmadı bu yüzden hiç memnuniyetsizlik duymadım araçtan, çok memnun idim.

satma nedenlerim ise;
1- bagajı çocuk olduktan sonra tatillerde küçük geliyordu,
2- km.si dizel için artık değişim zamanı gelmiş idi bana göre, (satarken motorunda en ufak sorun yoktu bu arada)
3- model ve sınıf değiştirmek, (yeni kasa C4 lerde çok hoşuma gidiyor.)

Bana göre;
- C4 süspansiyonunda kronik amortisör sorunu var, ses yapıyor, yenilerinde giderildi diyorlar ama hiç kullanmadım, ASX bu konuda bana göre tek kelime ile süper, C4 ile geçtiğim yollardan şimdi ASX ile daha sessiz geçiyorum, :) (yol sesini kastetmedim çukurlardan veya bozuk yollardan gelen ses)
- Dizel torkunu ASX benzinli için beklemek çok yanlış olur,
- Yakıt tüketim içinse aracın vites değiştirme yardımcısına göre vites değiştirdiğinizde yakıt tüketimi sınıfında çok iyi, ayrıca benim aracımda LPG olduğundan daha da avantaj sağlıyor bana.
- C4 otomatik vites idi ASX manuel benim için fark etmiyor ben türlü aracı çok rahat kullanıyorum, ASX debriyajı yumuşak, hem de oturduğum semt nedeniyle çok İstanbul içi trafikte kalmıyorum, Eşim ise alışma devresinde şimdilik sorunu yok,
- Citroen, Peugeot ve Ford PSA grubunun motorunu kullanıyorlar bildiğiniz üzere ve PSA motor kalitesini kanıtlamıştır.
- Şirket araçlarımız 2012 megane 3 ve 2011 fluence otomatik dizel ve hepsinin ortalaması 6-6,5 lt./100 km. üzerinde, fulencelerın 2-3 tanesinde 60.000 km. sonra otomatik şanzıman sorunları çıktı, servisin söylediği kronik olduğu ama düzeltileceği yönünde,

C4 alman gerekse tekrar alırmısın deseler hiç düşünmeden gene de alırım.

Daha da yazacak çok şey vardır ama senin merak ettiğin bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Umarım bu yazdıklarım biraz yardımcı olur.
Ama ASX aklına girdi ise sakın düşünme al derim. Hiç pişman olmazsın bence. İNTENSE modelini tavsiye ederim
Ben çok iyi karar verdiğimi düşünüyorum.
Bu forumda “aykutanil” isimli arkadaşın yazdığı bir söz vardı
Baziları araba kullanır, bazıları da Mitsubishi Asx kullanır.

Hocam çok iyi tarif ettin. Zaten çok sık ve uzun yol yapan birisi değilim. Bazen avm'lere gitmem gerektiğinde 5-10 km arası yol giderim. Bu kadar kısa mesafede de dizel motoru anca ısıtıp faydasını görecekken motoru kapatıcam. Benzinli avantajlı olur mu olmaz mı kestiremiyorum. sonuçta ASX'İn benim için -'leri düz vites olması, 8 lt şehiriçi harcaması, +'ları ÇOK GÜZEL ve o parayı verdikten sonra B sınıfı araç yerine Crossover almış olucam. citroen'in -'leri fransız oluşu, asx'e göre güzel olmayışı, +'ları az yakması, otomatik olması.. Cruze'dan sonra yakıt tüketimi önemli hale geldi benim için.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 13:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Meslek: serbest
morethanxtc yazdı:
faruk_sarac yazdı:

Faruk hocam yorumun için çok teşekkür ederim. Citroen forumunda bir yorum attım. Cruze'a teneke denmiş, hantaldır ama teneke de değil. Neyse geldi geçti artık.
İstanbul şehiriçi C4 dizel otom. 5,5 lt yakıt tüketiminden bahsediyorlar. Bu tasarrufu göz önüne aldığımızda fransızların sıkıntılı oluşu veya olma ihtimalini de gözönüne alırsak yorumunuzu almak isterim. Bir hocam bana citroenler için biraz hız yapınca sağından solundan ses gelmeye başlar derdi.

bende c3 vardı full sunroof dahil.fransız arabaların en güzel tarafı dizellerde az yakıt yakması.. fakat konfor ve ses olarak çok sıkıntılı bir araçtı.
çukurlarda ve 100 km yi geçince sunroof dahil çoğu yerlerden ses geliyordu.sıfır aldığımız aracı 185.000 km de sattık. bir daha da almam.
ayrıca bence cruze konforlu ve güzel bir araç ama motordan dolayı hantal ve fazla yakan bir araç ama teneke değill.
yakıt konusunda bende lpg var istanbul şehir içi 0,22 yakıyor araç bence bu kilodaki dizel bir araç daha az yakamaz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 13:42 
Kullanıcı avatarı

morethanxtc yazdı:
aytacesen yazdı:

Cidden ezdin geçtin hocam fransızları :) böyle net konuşulunca daha da netleşiyor aslında.
Tamam dizel otomatik araç az yakar torku yüksektir ama 14-15 ayda 8.500 km yol yaptım.[ cruze çok yaktığı için gezinmedim pek de diyebiliriz :) ]
dizelin bakımı sorun çıkardığında masrafı tantanası çok olur. belki reno ve citr. sorun çıkartmaz denebilir ama 60 yaşındaki motor ustam "fransızdan uzak dur" der... citroen forumuna bakınca bir allahın kulu da şu sorun bu sorun demiyor. o eskidendi diyor.

Hocam kimse yoğurdum ekşi demez.Asximi sattım zaten.Asx 10 numara bir araçmı değil asx inde sıkıntıları var ama fransız arabaları gerçekten bambaşka bir kulvarda oynuyorlar.Kesinlikle verilen paraları aketmeyen araçlar.Anlık baktığımız zaman tek olumlu tarfları performans ve yakıt tüketimi olarak görünse de uzun vadede özelikle otomatiklerinden büyük sıkıntı çeklenleri görebilirsiniz.Araç alırken hep uzun soluklu bineceğim için belli kriterlerim vardır.Bunlardan birincisi kesinlikle fransız arabası almaycağımdır.Diğerleri küçük silindir hacimli dizel ve benzinli turbo motorlara binmeyeceğimdir.Zaten japonlar dizel ve turbo motorlara girmediklerine göre vardır bir bildikleri:)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 14:01 
Kullanıcı avatarı

Ayrıca olaya sadece yakıt olarak bakmamak gerek.1.6 atmosferik motorların yakıt tüketimi birbirine çok yakındır.Cruze otomatik değerleri 11 -12 lt çok abartılacak bir rakam değil öyleki honda civic 1.6 otomatik: 10- 11 lt,Mazda 3 otomatik 1.6 otomatik:10-11lt,Toyota auris 1.6 otomatik :10-11 lt lancer 1.6 otomatik :9-10lt...Diğerleri için bir rakam veremeyeceğim.Şunu da belirtmek isterim ki verdiğim değerler normal kullanım değerleri olup kullanıma göre az ya da fazla tüketim söz konusu olabilir.Araç alırken asıl önemli konu sorunsuzluk,sağlamlık,donanım ve her şeyden önce fiyat-performans oranı.Bunları da göz önüne aldıktan sonra aklınızdaki arabalardan asx bariz bir şekilde öne çıkıyor.Tabi özellikle otomatik vites araba almaycaksanız.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 148 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye