Zaman: 17 Oca 2026 21:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 47 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: asx almak istiyorum
MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 12:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
turbosuz araçlarda yüksek devir kullanacaksın. bu kadar basit :).
bu sırada spotage nin yakıtına dayanabilen varsa (arkadaşımda vardı sıfır aldı 5.000 km anca dayandı araç 0,55 - 0,60 yakıyordu:) o zaman onu alın :).

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 12:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Hemen hemen her araç yokuşuna göre yığılma yapar. Düşük devirde maksimum torka ulaşabilen araçlar çabuk toparlar ve yokuşu rahatlıkla çıkar daha fazla yakar. Ben daha az yakayım bu yokuşu 120 ile tırmanmasam da olur diyenler için zaten vites diye bir şey icat edilmiş. Eskiden 3 olan vites 4, 5, 6 hatta 7 oldu. Sadece tek vites kullanılacak olsa idi bu kadar çoğaltılmazdı. Eğer tek vites kullanmak isteyen varsa %100 elektrikli bir araba alsın hem torku çok yüksek hem de vites derdi yok. 1 ileri 1 geri ve boş var. Yada otomatik vitesli bir araç kullansın. ASX in otomatik viteslisinin şu an Türkiye'de satılmıyor olması tamamen Temsa'nın tasarrufudur. Bu da biline...

ASX ile karşılaştırma yapılacak araçlar Kia Sportage, Nissan QQ, Hyundai İx35, Skoda Yeti, VW Tiguan vb. dir. Bunlarında 1,6 benzinli olanlarıdır aslında. Kia ve Hyundai 2000 li yılların başında Mitsubishi'nin terk ettiği GDI motorları kullanmaktadır ve yığılmaları ASX'ten daha kötüdür. Bunun için 4-5 bin TL verip tüp taktırırlar yetmez gaz pedalı potansiyometresi taktırırlar. Sonuçta yokuşu daha hızlı çıkmak için vites düşürmeyi seçmeyenler tüm saydığım masrafları yaptıktan sonra anca ASX'in benzin yakma değerlerine tüple ulaşabilirler.
Tüm bunların yanında bizim burda bir Dağsarayı yokuşumuz var dileyen gelsin 3. viteste çıksın alnından öpeyim. Altındaki aracın hiç önemi yok. Çünkü yokuş şehir içinde ve çok dik. Sonuç; amaç bir yerden bir yere güvenli bir şekilde varmak ise bu yokuşu çıkan tüm araçlar başarılıdır kaçıncı vitesle çıktığının bir önemi yoktur.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 14:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aykut
Meslek: Turizm
Kan grubu: A +
bu aracı yokuş canavarı yapan arkadaşlarda oldu ya, birşey söylemiyorum :) hiç kullanmamış olsam inanın ferrari sanacağım :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 15:33 
Kullanıcı avatarı

aykutanil yazdı:
bu aracı yokuş canavarı yapan arkadaşlarda oldu ya, birşey söylemiyorum :) hiç kullanmamış olsam inanın ferrari sanacağım :)

Şimdi biraderim...
Önce okumayı sonrada okuduğunu doğru yerinden anlamayı öğreneceksin. Sonra yazılanlara bir daha bakıp ona göre laf edeceksin. Yazdığıma ancak okuduğunu normal yolla anlayamayanlar senin gibi yorum yapar. Orada 3. vitesle hiçbir aracın orayı çıkamayacağı (ASX de dahil) yazıyor.
İstersen yazılanı direkt beyne iletip doğru algılanmasını sağlayacak yeni bir teknolojiyi geliştirelim senin için.
Bu arada biraz da insan olmayı öğrenmek gerekiyor tabi....

Ha unutmada o bahsettiğin ferrari o yokuşu zaten hiç çıkamaz....

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 15:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aykut
Meslek: Turizm
get187, herşeyi anlarım da insan olmayı öğreneceksin falan deyip de üslubunu bozma.. adamın asabını hiç bozma. Kişisel görüşler farklı olur aynı olur herkes buna saygı duymalı ki, yazdığım şeylerin hepsi forum donanımdaki insanların genel görüşleri.. eğer işi insan ilişkilerini aşıp, hakarete dayandıracak isen sana çok iyi insan olmayı çok iyi öğretirim ben.. Haddini aşma!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 17:21 
Kullanıcı avatarı

Bravo Aykut okuyabiliyormuşsun...
Hatta anlayabiliyormuşsun da...
İnsanlarla dalga geçerken dikkat etmen gereken bazı şeyler var; aslında yaşın da çok küçük sayılmaz ama hala öğrenilecek birçok şey var. (Benim için bile!)
Yazarken kişisel görüşlerden bahsetmişsin ama benim kişisel görüşümle dalga geçme hakkın olduğunu varsaymışsın, üstelik ne yazdığını doğru dürüst anlamadan. Sonra da kişisel görüş farkı olarak adlandırdığın bir görüşüme feveran ediyorsun.

Bu forumda herkese cevap vermek zorunda değilsin. Yalan yanlış anlamadan bilmeden de görüş bildirmesen iyi olur.
Şu an için fikrin değişmiş olabilir hatta daha farklı yorumlarda yapılabilir bu sendeki durumla ilgili. Ancak sana göre yetersiz olabilecek durumların toplumun geneli için yeterli olması seni niye rahatsız ediyor onu anlayamıyorum. Ben de aynı zamanda E200 kullanıyorum. Şimdiye kadar karşılaştırma yazmadım. Niye biliyor musun? Karşılaştırılamazlar da o yüzden.

Had konusuna gelince zaten sana bunları yazdığım için hadlerimi aştığımın farkındayım.
Abuk sabuk laflar edip milletin asabını bozmak senin hakkın ama senin asabını bozmak hiç kimsenin haddi değil öyle mi?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 22:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh-
3 ay sürekli yabancı ve yerli siteleri okuyarak asx almaya karar verdim. 4 aydır kullanıyorum çok memnunum.
bazı insanların önüne 5 milyon euroluk arabayıda koysan sabaha kadar sana kötü eleştiriler sunabilirler.
en iyi kararı kendin vereceksin, bir test sürüşü yap, beğenirsen alırsın

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 00:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: B
Değerli arkadaşlar sıfır 2013 Mitsubishi ASX İnvite ile aranıza katılmış bulunmaktayım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 00:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Kan grubu: A
hayırlı olsun kaça aldınız

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Megane
Meslek: Mühendis
Forumu dikkatle takip ediyorum, ben malesef bu foruma bakarak pek araştırma yapmadan gidip bu aracı almıştım, ki keşke aracı deneseydim yada genel forumları okusaydım. Genelde yorum yazma taraftarı değilim ama bu kadar yazıdan sonra yazma gereği hissettim. Bundan önce kullandığım araç megane eski kasa dizel idi, ve inanın şuan kendi aracımı arıyorum, araç gerçekten de aykut bey in yazdığı gibi yokuşlarda inanılmaz derecede bayılıyor 1.ci vitesle çıkmak zorunda kalıyorum çoğu yokuşu. Keşke kardeşim bu yazdıklarını önceden yazsaydında dikkatli davransaydık.

benimde birkaç kez satma girişimim oldu, bayiye götürdüm, intense aracım 40 bin tl verdiler üstüne bi de dalga geçtiler, vw bayine de götürmüştüm onlar 37 bin tl verdiler, bende kızdım satmadım. Sahibindende topu topu 30 küsür intense araç var ve hep aynı araçlar dönüyor. Ama sonuçta her malın alıcısı, beğenin farklı, görüntüsü güzel bir araç, binmek isteyen varsa aracımı 50 bin tl ye hemen verebilirim. ilgilenen varsa bana özelden ulaşabilir, aracım 42 bin km de, sol kapı ve ön çamurlukta lokal boya var, başka birşey yok. araç en sınıfının en dolusu.. vw golf almak istiyorum, ilgilenen varsa takas yapabilirim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 08:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhan
Araç: 2012 ASX Intense
Meslek: ITMA
Kan grubu: ARh+
mcecen yazdı:
Değerli arkadaşlar sıfır 2013 Mitsubishi ASX İnvite ile aranıza katılmış bulunmaktayım.

Hayırlı olsun

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 08:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
mcecen yazdı:

Hayirli olsun.. Kazasiz belasiz binersiniz insallah

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 08:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: savaş
Araç: asx intense 2014
Meslek: doktor
memocekce yazdı:
Forumu dikkatle takip ediyorum, ben malesef bu foruma bakarak pek araştırma yapmadan gidip bu aracı almıştım, ki keşke aracı deneseydim yada genel forumları okusaydım. Genelde yorum yazma taraftarı değilim ama bu kadar yazıdan sonra yazma gereği hissettim. Bundan önce kullandığım araç megane eski kasa dizel idi, ve inanın şuan kendi aracımı arıyorum, araç gerçekten de aykut bey in yazdığı gibi yokuşlarda inanılmaz derecede bayılıyor 1.ci vitesle çıkmak zorunda kalıyorum çoğu yokuşu. Keşke kardeşim bu yazdıklarını önceden yazsaydında dikkatli davransaydık.

benimde birkaç kez satma girişimim oldu, bayiye götürdüm, intense aracım 40 bin tl verdiler üstüne bi de dalga geçtiler, vw bayine de götürmüştüm onlar 37 bin tl verdiler, bende kızdım satmadım. Sahibindende topu topu 30 küsür intense araç var ve hep aynı araçlar dönüyor. Ama sonuçta her malın alıcısı, beğenin farklı, görüntüsü güzel bir araç, binmek isteyen varsa aracımı 50 bin tl ye hemen verebilirim. ilgilenen varsa bana özelden ulaşabilir, aracım 42 bin km de, sol kapı ve ön çamurlukta lokal boya var, başka birşey yok. araç en sınıfının en dolusu.. vw golf almak istiyorum, ilgilenen varsa takas yapabilirim.

aracınız kaç model, boyalar sürtmeden mi oldu bir de aracınız ne renk acaba? ha bir de hangi ilde oturuyorsunuz

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 09:10 
Kullanıcı avatarı

memocekce yazdı:

allah allah çok garip demek ki kullanmadan kullanmaya fark var gitmiyor dediğiniz araçla bmw 3.18 ci , seat leon , 307 , cruze , golf 1.6 benzinli gibi araçların hepsini kalkışlarda geçtim asx ile... (istanbulpark yolunda 2 şer kez denendi).

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 09:17 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar araba 3. vitesin sonuna kadar çok rahat dik yokuşları çıkıyor. 1.vites 60 2. vites 110 3. vites 160 daha ne olsun 160 dan sonrada dik yokuşlarda performans beklemeyin :).
performans istiyorsanız allah aşkına şu arabayı devirli kullanın...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 09:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
memocekce yazdı:

mehmet bey dizeller tork canavarı oluyor benzinlilerde düz yol canavarı.. şu an 1.3 dizel arabanın torku golfün 1.4 tsi 122 bg lik aracından bile fazla. malum dizel arabalarda benzinli versiyonlarına göre en az 10 000 lira fazla oluyor volkswagende 15 000 lira. ben her gün köy yollarını kat etsemde vitesi düşürüyorum genelde ve bende hiç yığılma hissi yaratmıyor. dizelden benzinliye geçince tork anlamında güçsüz hissetmeni normal

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 09:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhan
Araç: 2012 ASX Intense
Meslek: ITMA
Kan grubu: ARh+
Mehmet bey önceki mesajlarınızın birinde meganınızın benzinli olduğunu yazmışsınız şimdide dizel,hangisi dizel mi benzinli mi?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 09:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Megane
Meslek: Mühendis
2008 model dizel araçtı megane..

aracımdan boyalar sürtmeden kaynaklı, renk tutulan renk beyaz..

seat leon benim biraderde var benzinlisi 2006 model, ilk çıktığında almıştı o kasa.. çok çok seri asx den.. ışık kalkışındaki geçişlere aldanmayın derim, kimse yarışarak kalkayım edasında olmuyor, siz köklediyseniz geçersiniz ışıklarda.. ama leon güzel araç, herşeyiyle hala beğendiğim bir araçtır.

isteyene hemen 50 bin tl ye verebilirim, aldığıma bin pişman oldum, bayi bile elinde kalır, iyi kakaladık gibisinden dalga geçti.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 10:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: savaş
Araç: asx intense 2014
Meslek: doktor
memocekce yazdı:
2008 model dizel araçtı megane..

aracımdan boyalar sürtmeden kaynaklı, renk tutulan renk beyaz..

seat leon benim biraderde var benzinlisi 2006 model, ilk çıktığında almıştı o kasa.. çok çok seri asx den.. ışık kalkışındaki geçişlere aldanmayın derim, kimse yarışarak kalkayım edasında olmuyor, siz köklediyseniz geçersiniz ışıklarda.. ama leon güzel araç, herşeyiyle hala beğendiğim bir araçtır.

isteyene hemen 50 bin tl ye verebilirim, aldığıma bin pişman oldum, bayi bile elinde kalır, iyi kakaladık gibisinden dalga geçti.

kaç model aracınız Mehmet bey eski kasa mı? ayrıca benzetmelerinize çok güldüm (bayinin iyi kakaladık gibisinden dalga geçmesine) dediğiniz gibi pek satılmıyor galiba 2 ay önce bir bayiden 2013 model için 59500 lira fiyat aldım. 2 aydır arıyorlar hala satmamışlar . ne zaman alacaksınız son kaldı kaçırmayın gelin alın diye 10 günde bir arıyorlar. satışlar dipte . zaten nisan ayında tüm Türkiye'de sadece 43 adet satmışlar. ama hala 66 bin tl liste fiyatı çekiyorlar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 11:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
dr79 yazdı:
Arkadaş, '' üst segmenti zaten yazmıyorum, adı üstünde üst segment ve açık ara üstün her yönüyle'' demiş ama kıyaslamasını da crv captivaya göre yapmış.
Tiguan ın asx inviteye denk gelen paketi sport&style ve fiyatı da 76 bin tl. Tiguanın asx ten üstün tarafları ikinci eli ve konforudur. başka ne numarası var tiguanın. oysa bu iki özellik dışında her şey asx lehinedir. ix35 ve sportage yi almamamın sebebi her ne kadar önyargılarım olsa da, yaktığı yakıt objektif olarak alınmama sebebidir.
Çok uzatmaya gerek yok. ASX süper bir araç değil. dezavantajlarını bilmeme rağmen bugün bir suv alacak olsam ve elimde de 50 bin tl param olsa yine asx alırdım. ama 100 bin tl olsa o zaman da crv alırdım. hatta 130 bin tl param olsa bu sefer de mercedes gla alırdım mesela :)

Benim paramda vardı gitti CR-V aldım, ASX benim için yinede ondan üstün. Land Rover Discovery aracımda var ondanda daha çok seviyorum. Marka fanatikliği ve saçma sapan yorumlar benimde çok canımı sıkıyor açıkcası. Aykut bey aracınızı satmışsınız hayırlı olsun ama şimdi insanlara gidip ASX alma git şunu al bunu al demeniz tamamen kasıtlı ve karalayıcı,herşeyden önce yakışıksız. Ben aldım kullandım memnun kalmadım sattım deseniz anlarım ama git Sportage IX35 al gibi yorumlar uygunsuz. Gelelim kıyaslamaya hani o bahsettiğiniz meşhur arçalarla (IX35,Tiguan ve Sportage'den bahsediyorum)

Sıralamayı yaparken en iyi en başta en kötü en sonda olacak şekilde yapmaya çalışcam

Yakıt : ASX,Sportage,IX35,Tiguan
Güvenlik : ASX,IX35,Sportage,Tiguan
Konfor : Tiguan,IX35,Sportage,ASX
İç donanım : IX35,Sportage,Tiguan,ASX
Dış tasarım : Sportage,Tiguan,ASX,IX35
Yol tutuş,performans : Tiguan,ASX,Sportage,IX35

Şimdi bunlar benim görüşlerim ve daha fazlası aklıma gelmiyor. Birisi çıkıp bana boşver diğerlerini ASX'i anlat derse sadece şunu söylerim. Sınıfında fiyat/performans ve müşteri memnuniyeti en yüksek araçtır,marka fanatiği değilsen ve takıntılı değilsen ASX ile bir test sürüşü yap ve beğenirsen düşünmeden al derim

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 47 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye