Zaman: 03 Eki 2025 23:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 11:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Mitsubishi Carisma
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar, ben de 2001 Avance var otomatik. İlk çalıştırmada stop ediyor. Devri düşüyor 2-3 dakika gaz verince normale dönüyor. Bir usta gaz kelebeği değişecek dedi 1200 lira maliyet varmış. Ben temzielttim gaz kelebeğinini ama olmadı maalesef. Isnınmadan önce düşük devirde stop ediyor. Ne yaparız nasıl çare bulalım bu işe?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 11:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
turgay yazdı:
dün akşam benzinciden depoyu depo kapağının ağzına kadar doldurmasını söyledim doldurdu fişe baktım 63 litre benzin koymuş .. adama sordum bizim depo 60 litrelik nasıl 63 olıyor ..??yedek deposu vardır abi dedi ..!!varmı bizim arabalarda yedek depo?? benim aklım ermedi..benzinci beni kazıkladımı acaba???gdi lerin deposu tam olarak kaç litre alıyor...???

tabanca tık dedikten sonra doldurmak teknik verinin üstüne çıkmaktır. pek de tavsiye edilmez. ben popacıya derim küsuratı yuvarlamak için doldurmaya devam etme gerekirse ben sana fazla para vereyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 12:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Mitsubishi Carisma
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar Bursa'da yaşıyorum. 2001 Avance Carisma'm var ve arabadan soğuöak üzereyim. İlk çalıştırmada devir düşüyor ve stop ediyor. 2-3 dakika gaz vermek gerekiyor. Gaz kelebeği arızalı dendi. Serviste 1200 liraymış. Çok pahalı geldi. TEmzilettim olmadı. 300 km yakın benzinde kullandım geçmedi. Ne yapacağım açil yardım lütfen!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
Cikmacilardan sordunuz mu

Motorola cihazimdan gonderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2014 14:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Gaz kelebegi degil gaz kelebeginin uzerindeki rolanti motoru arizali uzman japona sorun kargo yapar elinde varsa

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2014 23:19 
Kullanıcı avatarı

hocam uzmanı görmesi lazım arabayı ...hastayı görmeden teşisi kimse koyamaz..ama size tavsiyem carismayı tanımayan sanayi ustalarına gitmeyin...yapayım derken iyice bozarlar...otomatik rölanti programlama diye bişey vardı bi deneseniz belki faydası olur..bende pek anlamam tamir işlerinden ama şöyleydi galiba aküyü sök tak sonra arabayı çalıştır farları dörtlüleri klimayı bütün elektrikli şeyleri açıp hiç gaz vermeden 15 dakika rölantide çalıştır araba kendi kendine rölantisini programlıyor...deneyin belki faydası olur..uzman arkadaşlar daha iyi bilir tabi benim aklımda kalan bunlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2014 18:55 
Kullanıcı avatarı

turgay bey doğru söylüyor doktor önemli fakat bu tahmin %100 doğru bilginize...Rolanti motoru arızalanmış.Boğaz kelebeğinin üzerindeki 3 vida ile tutturulmuş alt kısmında bulunan bir parça bu parçanın tamiri mümkün değil ve serviste 1.433 TL fiyatı var,çalışmadığı zaman motor soğukken gaza basmadan çalıştırıldığı zaman istop eder aynı zamanda ısındıktan sonrada rolanti sabit kalır fakat elektrik aksamı çalıştırdığınız zaman(klima,far,sis vs)Rolanti 400-300 devir aralığına düşer ve araç titremeye başlar.Bunun yanında tüketim artar ve vites geçişleri yaparken devir saati çok hızlı aşağıya düşer buda aracın hız kaybetmesine neden olur.Tecrübe ile sabittir.Boğaz kelebeği temizliği yaptıracak olan arkadaşlar bu sorunların sizinde başınıza gelmesini istemiyorsanız usta ellerde ve rolanti motorunun ve boğaz kelebeğinin özel spreyleri ile temizlik yaptırın.Balata spreyi,Kontak spreyi,wd40,benzin vs kesinlikle bu parçalara değmemesi gereken maddelerdir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2014 23:17 
Kullanıcı avatarı

arabayı 5. viteste düşük devirde kullanmak motora zararlımıdır..en fazla hangi devire kadar düşürebiliriz.yakıt tan tasarruf etmek için 2000 devirin altlarına kadar düşürüyorum arabayı 65 70 km hızla gidiyorum ..bi sakıncası olurmu..depoyu fulledim yakıtını ölçüyorumda...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 11:19 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar herkesin bayramı mübarek olsun...nerelerde millet kimseden ses seda çıkmıyor...bir sorunum var anlatayım balık tutmaya yuvacık barajına gittik dün akşam gece dönerken arabaya bindim arabayı çalıştırdım akü şarj lambası sönmüyor telefonla ustayı aradım ya kayışların gevşemiştir yada dinamo şarj etmiyordur dedi karanlıkta kayışları pek seçemedim öylece eve kadar geldim..sabah dinamoyu çeviren kayışın tamamen gevşemiş olduğunu klimayı çeviren kayışında yarısının grank kasnağından dışarı çıkmış olduğunu gördüm servise gittim grank kasnağına baktık dışa doğru 1 cm gelmiş yerine çaktık ama kasnak yalpalı ve gacır guçur dönüyor serviste ogün asıl usta olmadığı için arabayı bırakmadım yarın gitmeyi düşünüyorum ama bu işi en mantıklı ucuz şekilde nasıl çözerim..kasnak tamir olurmu veya çıkmacılardan bulsam ben takabilirmiyim elinde bu parçadan olan arkadaş varmı veya bulabileceğim bir yer tavsiyelerinizi bekliyorum hayırlı bayramlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 23:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Kasnağın bağlı oldugu mil falan Yamuldu ise tormada yaptırırlar bence. Kolay tamir olur gibime geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2014 19:52 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
Kasnağın bağlı oldugu mil falan Yamuldu ise tormada yaptırırlar bence. Kolay tamir olur gibime geliyor.

hocam problem kasnakta internetten ankarada bi parçacıdan buldum kasnak yarın gönderecek bakalım inşallah olur ..tamirciye para vermemek için kendim takacağım..kayışları gevşetmesini öğrendim kasnağında ortada bir vidası var onu söküp alıyorum yenisini takıyorum kayışları yerine oturtturup gerdiriyorum işlem tamam oluyor değilmi..doğrumu yapıyorum...bugün servise uğradım bana 1000 lira fiyat çıkardı ..eğer işler yolunda giderse ben 140 tl ye çözeceğim inşallah..yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2014 11:10 
Kullanıcı avatarı

nerde bu millet nerde devlet..arkadaşıma bi carisma alacağız dün izmitte belki 10 tane karizma bulduk hepsinin hoşafı çıkmış ..birtane temiz çıkmazmı yaa...11 den başlıyor 16 17 lira fiyat istiyorlar ...benim karizma ozaman 30 lira eder... varsa bildiğiniz temiz araba haberdar ederseniz seviniriz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2014 11:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
kimse iyi malını ucuza vermez.iyi mal için 1-2 bin fazla vermeye değer

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2014 11:46 
Kullanıcı avatarı

Forumdan bir arkadasimiz 2001 comford satiyor temiz bir arac akiff nerdesin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2014 13:14 
Kullanıcı avatarı

arabalar temiz olsada çok istesinler gam yemem hakkıdır ..18 19 istesin ama hiç orijinal bi araba gelmedi bize ..birtane 2001 comfort vardı 18500 tl istedi birtanede eski kasa borda renk otomatik gdi vardı otomatiği sürdüm benim hoşuma da gitti ama arkadaş manuel olsun istiyor ...15 tl bütçemiz var çokta bişey istemiyoruz biraz temiz bakımlı olsun araba yeter..gelen arabaların biri traktör gibi çalışıyordu biriniyse 1.vitese takıyorum araba geri gidiyordu geri vites mandalını kaldırmadan araba geri vitese geçiyor ..birinin koltuğuna oturdum koltuğun içinde sünger namına bişe kalmamış sanki yere oturdum.. Allah sahiplerine sabır versin..ya kelepir fiyata çıkaracaklar yada son sahipleri olacaklar..işin enteresan yanı hepsi telefonda arabam temiz diyor temizleri bunlarsa vay halimize ..15 tlye kadar biraz derli toplu araba bakıyoruz haberiniz olsun arkadaşlar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2014 00:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
turgay yazdı:
arabalar temiz olsada çok istesinler gam yemem hakkıdır ..18 19 istesin ama hiç orijinal bi araba gelmedi bize ..birtane 2001 comfort vardı 18500 tl istedi birtanede eski kasa borda renk otomatik gdi vardı otomatiği sürdüm benim hoşuma da gitti ama arkadaş manuel olsun istiyor ...15 tl bütçemiz var çokta bişey istemiyoruz biraz temiz bakımlı olsun araba yeter..gelen arabaların biri traktör gibi çalışıyordu biriniyse 1.vitese takıyorum araba geri gidiyordu geri vites mandalını kaldırmadan araba geri vitese geçiyor ..birinin koltuğuna oturdum koltuğun içinde sünger namına bişe kalmamış sanki yere oturdum.. Allah sahiplerine sabır versin..ya kelepir fiyata çıkaracaklar yada son sahipleri olacaklar..işin enteresan yanı hepsi telefonda arabam temiz diyor temizleri bunlarsa vay halimize ..15 tlye kadar biraz derli toplu araba bakıyoruz haberiniz olsun arkadaşlar..

Hocam Antep te aracımız var, kullanmadigimizdan dolayı satıyoruz düşünürseniz yardımcı olabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2014 09:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: Lancer - 2007
Meslek: Memur
...

En son greenman tarafından 26 Ağu 2014 10:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2014 10:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
2004 dizel fiyatına vermişin. iyi yani. şunu da söyliim 1.9 dizel motorlar reno motoru olup piyasada tutulmuyormuş. ustam uzak dur dedi. aksini bilen söylesin. denizli özpamdaki birisi de benzer demişti: çok çok temiz değilse alma diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 12:41 
Kullanıcı avatarı

hocam antep araba bakmak için çok uzak..enson istanbula gittik citroen dizel bulmuş arkadaş illa gidip bakalım ..geceden çıkıp gittik arbada yattık sabah oldu adam geldi adam dediği laf ustama motoru sordum iki sene daha gider...yani iki sene sonra motoru indirebilirsin..telefonda ihtiyaçtan satıyordu çok temizdi falan ..yani internetteki arabaların çoğu bu vaziyette...ama ben ankarada bi karizma buldum ve hemen aldım açık söyliyim sırf ticari amaçlı aldım..araç 96 model glx tam otomatik neredeyse sıfır ...sadece 60000 km de..araba gümrük ambarında saklanmış ..motor mekanik aksam fabrikadan nasıl çıkmışsa öyle...alacak olan adam arabanın ilk sahibi olacak desem yeridir...neden arkadaşına satmıyorsun derseniz arkadaşımın parası onu almaya yetmiyor ..kelepir fiyata o araba satılmaz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2014 17:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2004 Toyota Camry v6 3.0L
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B+
artık bir carisma sahibi değilim muhteremler... iyi mi ettim bilmiyorum. durduk yere sattım arabayı.
aklımda yoktu hiç. ama sanayiden ustam aradı, abi araban satılık mı müşteri var, carisma arıyor vs. diye..

bir gaza geldim 19.500 TL'den verdim 198.000 Km'de 2003 avance HB arabamı. ama alıcısı da bir mitsu sever.. o bakımdan rahatım ama bir sürü de para harcamıştım diye içerliyorum.. dokunursanız ağlarım.. yakarım buraları
:)

o değil de şimdi bir carismamız yoksa buraya yazamıyor muyuz? :)

Toyota Corolla 1.6 Sol, M/T, 2004, 02.2008 - 11.2009

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye