Zaman: 20 Eki 2025 22:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2014 14:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Aracımda takılı bulunan Peçe Otomotiv ürünü Evo x ön ve arka tamponu orjinale döneceğim için satıyorum.

Fiyat 1250 TL
Tampon x42 siyah boyalı
ön tampon Nisan ayında yenilendi
Arka tampon sanırım 2 senedir araç üzerinde.
Kırık çıkık yok, boyada doğal olarak zamanla çatlamalar mevcut.

Sadece ankarada satılabilir.
Alacak kişi tamponun benim araçtan sökülmesi, benim araca benim orjinal tamponların takılması ve tamponun kendi aracına takılması maliyetlerini de karşılayacaktır. Bunun sebebi Ankara'da yeni olmam ve burada iyi usta tanımadığım içindir.

ciddi ilgilenen arkadaşların özelden irtibata geçmesini rica ederim.

En son Adriclarna tarafından 31 Tem 2014 18:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2014 18:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Tampon fiyatını anladım da sizin araca yapılacak orijinal tampon uygulamasının bedelini istemenizi anlayamadım açıkçası???

Siz kısaca Ankara teslim satış fiyatını verin. Talip olan gelir alır siz tampon takarsınız takmazsınız orası size kalmış.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2014 20:52 

İsim: BÜLENT
Araç: Mitsubishi 1,8 ınstyle 2010
Meslek: asker
:D :D

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2014 23:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
Tampon fiyatını anladım da sizin araca yapılacak orijinal tampon uygulamasının bedelini istemenizi anlayamadım açıkçası???

Siz kısaca Ankara teslim satış fiyatını verin. Talip olan gelir alır siz tampon takarsınız takmazsınız orası size kalmış.

"Mal benim imkan benim. Beğenen gelir alır, beğenmeyen kenarından dolanır." desem :Yahoo!:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2014 15:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Param olsa bende düşünürdüm : )

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2014 16:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bu arada merak eden arkadaşlara, tamponları orjinale dönmek için satıyorum, ama sadece 1 yada 2 ay. Bir projem var onun için. Daha çılgın birşey çıkacak ortaya.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2014 17:21 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Arcan Abi takipteyim, merak ettim vallahi :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2014 17:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

1-2 ay süre... Büyük bir puzzle'ın parçalarını bir araya getirmeye uğraşıyorum. Netleşmeye başlayınca da galiba macerayı seninki gibi bir blog sitesinde ayrıntıya dökeceğim vaktim olur ise.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2014 17:58 
Kullanıcı avatarı

Adriclarna yazdı:
nightmare115 yazdı:

"Mal benim imkan benim. Beğenen gelir alır, beğenmeyen kenarından dolanır." desem :Yahoo!:

"Para da benim o zaman " derim Arcan Bey,

Tamponunuz siyah olması ve çatlakların olduğunu söylemeniz nedeniyle sizin gösterdiğiniz kişiye montajını yaptırmayacağım için sadece tamponun fiyatını sormuştum.

Bu saatten sonra böyle bir alışveriş gerçekleşmeyeceği için size iyi satışlar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2014 09:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
Adriclarna yazdı:
nightmare115 yazdı:

"Para da benim o zaman " derim Arcan Bey,

Tamponunuz siyah olması ve çatlakların olduğunu söylemeniz nedeniyle sizin gösterdiğiniz kişiye montajını yaptırmayacağım için sadece tamponun fiyatını sormuştum.

Bu saatten sonra böyle bir alışveriş gerçekleşmeyeceği için size iyi satışlar.

Ah be güzel Nightmare kardeşim...

"Sadece ankarada satılabilir.
Alacak kişi tamponun benim araçtan sökülmesi, benim araca benim orjinal tamponların takılması ve tamponun kendi aracına takılması maliyetlerini de karşılayacaktır. Bunun sebebi Ankara'da yeni olmam ve burada iyi usta tanımadığım içindir. "

diye yazmışım oraya... Yani demişim ki; arkadaş, ben usta tanımıyorum Ankara'da. Ustayı sen ayarla, kendi aracına taktıracağın ustayı mutlak suretle ya bildiğin bir ustadan seçeceksin, yada iyi araştırıp iyi bir usta bulup geleceksin. Benim arabanın tamponunu da taksın."
Sen okumamışın ki... Yada okuduğnu yazdığın cevaptaki gibi yorumlamışın... Ben ne diim şimdi sana güzel kardeşim... Sen de haklısın.
Hayırlı olsun.

Hayırlı uğurlu olsun.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2014 01:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: şerif
Araç: 2016 Honda civic elegance otomatik
Meslek: öğretmen
Kan grubu: aRh+
Satan kişi malını nasıl ve ne şekilde satmak istediğini belirtmekte tabiki özgürdür. Ama alıcı sadece alacağı malın fiyatını bilmek ister. Satan da montaj ve söküm parasını da düşünerek 100 istiyorsa 110 ister malına. Bence dallandırıp budaklandırmaya gerek yok, benim Tampon söküm takımı da alıcıya ait diye. Çünkü doğru bir yaklaşım değil.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 01:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

iyi, benim tamponları ben taktırırım, sen 1.800 TL öde şerifdurdu35 eğer alacaksın. :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 08:38 
Kullanıcı avatarı

Ben mantıklı olanı konuştum. Seni kıracak bir cümle kurduğumu da düşünmüyorum.

Bu arada senin tamponları almayı hiç düşünmedim. Ne ankarada yaşıyorum, ne de siyah aracım var.

Amacım forumda birbirimize yardımcı olmak.

Senin ilan tarzına saygı duyuyorum ama Son dediğin gibi yapsaydın gerçekten de daha doğru olanı olurdu.
Tekrardan hayırlı bayramlar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 16:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Yok be kardeşim, niye kırılayım.
Ama birşeyi de söylemeden edemeyeceğim; doğru yaklaşım, mantıklı olan, vs gibi kelimeler kendi doğrunuzun başkasına empozesini yapma amacı taşır. Halbuki "mutlak doğru" diye birşey yoktur. size mantıklı gelen, başkasına mantıklı gelmeyebilir. "Mantık" da kişiden kişiye değişen bir algıdır. Sizin için mantıklı olan birşey, başka birisi için gayet mantıksız gelebilir.
Kaldı ki mitsubishi kullanıcıları olarak hepimiz aslında bize göre "en mantıklı, en doğru ve akıllıca hareketi yaparak Mitsubishi'ye biniyoruz".... Ancak Mitsubishi kullanmayan, bilmeyen yada hiç binmemiş insanlar için de "Mitsubishi'ye binmek en aptalca ve mantıksız işlerden" bir tanesi. :)

İşte bu yüzden derim ki ben "akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 21:49 
Kullanıcı avatarı

Hocam ilk mesajımda dediğim gibi, satıcı malını istediği şekilde istediği fiyata satar demiştim. Ülkede alışa gelmiş bir ticaret anlayışından farklı olduğu için fikrimi belirtmek istedim. Yoksa dediğin gibi millete göre lancer almak ne kadar mantıksız ise benim için de bir o kadar mantıklı tercih.
Hayırlısı olsun kardeşim

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 23:37 
Kullanıcı avatarı

Arcan Bey ben anladığım sekilde cevabımı yazdım. Ankara'da herhangi bir ustaya aracınızı teslim etmeyeceğiniz düşüncesi oluştuğu icin güvendiğiniz bir usta tarafından montaj ısını yapılması istediğinizi düşündüm yani en az bir usta bildiginiz sonucunu çıkarmıştım.

Sizin de izah ettiginiz üzere mantık kişiden kişiye degisecektir. Burada verdiginiz bir satis ilanı olduguna gore yoruma da açık olmalı. Benim mantığıma gore satışa arz edilen ürün teslime hazır olmalıdır.

Ben ve ya bir baskası almaya niyetlendi diyelim sehirdisindan almaya gelmeye karar verdik tampon sökmeye usta bulunacak sokerken bisey olmazsa alacağız ve sizin montajınizin parasını vereceğiz, ki bu bedel satışa konu ürün bedeli de degil, oldu soken usta beceremedi tampon senindi ben parami bilirim mı denilecek ya da oldu ben yolda geliyorum olacak ya tampon arac üzerinde hasar gördü diyelim kusura bakma su yaktığın benzin diyecek misiniz? İlaninizda bunu da belirtilmesi gerekmez mı satışa sunulan ürün teslim edilene kadar usta tarafından zarar verilmesi gibi zararlarınız karşılanır diyin sizin mantığınıza gore.

Ben de aracımı satılığa çıkartacağım Arac bedeli 38 bin yazayım sonra Arac 40 K da olması sebebiyle 4 kez bakıma girdi bu masraflarımı Alici karşılar 2000 TL de buna talep ediyorum diye bir mantık kurmam gerekir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2014 12:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

"Sadece ankarada satılabilir.
Alacak kişi tamponun benim araçtan sökülmesi, benim araca benim orjinal tamponların takılması ve tamponun kendi aracına takılması maliyetlerini de karşılayacaktır. Bunun sebebi Ankara'da yeni olmam ve burada iyi usta tanımadığım içindir." diye yazdığımı siz "en azından 1 usta tanıyorsunuzdur diye tahmin etmiştim" şeklinde algıladıysanız kusura bakmayın, ben yanlış ifade etmişim o zaman kendimi.

İlan yoruma açık ki forum üyelerimiz; siz ve ben dahil; gönül rahatlığıyla yazabiliyoruz ve konuşabiliyoruz değil mi.

Ben ilanımda özellikle belirtmişim Ankara'da satılıktır diye. Şehir dışından gelip almayı planlayan var ise, hesaplamalarını buna göre yapsın, bütçesini ona göre ayarlasın diye. Yakacağınız benzini, sökme takma bedellerini vs. Bu arada demişsiniz ya "oldu söken usta beceremedi" benim benzin paramı ödeyecek misin? diye...işte o yüzden ustayı alıcı kişi bulsun diyorum. Fiber işi fazlasıyla ince işçilik ister. Bilmeyen adama yaptırırsanız mağdur olursunuz. Forumda örnek yaşanmış olayları Ankara'daki meşhur bir kişi ile ilgili okumuşsunuzdur belki.

Zaten yazdıklarında net bir şekilde belirttiğin üzere siz kendinizi olası her türlü aksiliğe karşı koruma altına alıp, 4-5 bin TL'lik Ön ve Arka tamponu 1.250 TL'ye olası olumsuzluklarda bedelleri de size ödenmek kaydıyla hem de almak istiyorsun. Kusura bakmayın arkadaşım ama ben paramı sizin bulduğunuz ustaya gidildiğinde sizin bulduğunuz usta tampona bakar, "sökerim" dediği anda eline tornavida vs. almadan alırım.Bu andan itibaren; benim tamponun takılması esnasında yaşanabilecek olumsuzluklar da dahil olmak üzere tüm sorumluluk size aittir. Ustanız Bendeki tamponu söker, benim orjinal tamponlarımı takar, ben giderim siz montajınıza devam edersiniz. Bundan sonraki tüm sorumluluk size aittir. Siz git gel en uzaktan gelseniz 450 TL'lik benzinin peşine düştüyseniz, ben sıfırı boyasız 4-5bin TL olan tamponu 1.250 TL ye satarken parasının peşine baştan düşerim. Benim param da malım da en az sizin paranız ve malınız kadar değerli.

Sizin istediğiniz tamponlar bir yerde sökülmüş olsun, siz gidin, tamponları alın, istediğiniz yerde taktırın, yada ben size kargo ile yollayayım ise o da olur. O durumda fiyatı 2bin TL.

E zaten öyle yapmıyor muyuz araçlarımızı satarken. Tüm bakımları yetkili serviste yapıldı, full+full, boyası yok, ilk sahibinden vs. diye fiyatımızı yüksek tutmuyor muyuz! İkinci el araç alırken alım satım ücretlerinin alan kişi tarafından mı ödenmesi mantıklıdır yoksa alım-satım yapan kişiler arasında bölüşülerek ödenmesi mi mantıklıdır! Yani sevgili dostum, herkesin mantığı kendine doğrudur.

Tek mantıksız ve kabul edilemez olan tüm detaylar konuşulup, rakamlar anlaşılıp el sıkıldıktan sonra "yok şöyleydi yok böyleydi" diye pazarlığı bitmiş malın üzerine fiyat eklemek (satıcı tarafından) yada pazarlığı bitmiş malın üzerinde yeniden pazarlık yaparak fiyatı aşağıya çekmeye uğraşmak (alıcı tarafından) tır. Bunun haricinde mal sahibi tarafından satılana, alacak kişi tarafından alınana, para el değiştirene kadar ticarettir, her konunun ince ayrıntılı pazarlığı yapılır. İşine gelen satar, işine gelen alır. İşine gelmeyen satmaz, işine gelmeyen almaz kaba tabirle.

Burada yaptığımız tek şey şu aşamada adli dille "şekilden yada usülden" tartışmak. "Esastan" görüşecek miyiz yoksa davayı düşürelim mi? :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2014 15:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ceyhun
Araç: 2013 Mitsubishi Lancer 1.6 Invite MT
Meslek: Sistem Destek Uzmanı
Kan grubu: 0Rh-
Öncelikle hayırlı satışlar dilerim. Satışın kısa zamanda yapılabilmesi için resimlerini eklerseniz daha kolay satışı gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca mesajlarda geçen "Alacak kişi tamponun benim araçtan sökülmesi, benim araca benim orjinal tamponların takılması ve tamponun kendi aracına takılması maliyetlerini de karşılayacaktır. Bunun sebebi Ankara'da yeni olmam ve burada iyi usta tanımadığım içindir." cümlesi bir ucu açık olduğu için alacak kişide almaktan vazgeçebilir.

Tamponun ve şasenin (her iki aracın da) durumuna göre farklı fiyatlar çıkabilir. Alacak kişi ustası ile görüştüğünde 150TL der, ancak arabayı görür, montajda sorun çıkar fiyat 250TL olur. Net bir fiyat olmadığı içinde kesin bir hesap çıkması zor. He derseniz zaten sıfırının fiyatı 4-5 bin ona birşey diyemem ama alacak kişide hesabını bilmek ister :)

Siz de haklı olarak tanıdık ustanız olmadığından bir fiyat söyleyemiyorsunuz ancak fiyatı biraz arttırıp, herkes kendi aracının montaj ücretini ödese daha iyi olur gibi.

Tercih sizindir, hayırlı satışlar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2014 18:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Vazgeçtim satmıyorum.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 19 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye