Zaman: 02 Eki 2025 11:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1276 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 64  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 12:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
dostum vardıysan geçmiş olsun,yoldaysan hayırlı yolculuklar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010 12:33 
Kullanıcı avatarı

EL FRENİ uygulaması

http://img808.imageshack.us/i/dsc06868q.jpg/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010 11:25 
Kullanıcı avatarı

çok şükür ki yaşamıyorum istanbul da ama...
biliyosun bi gelen pişman bi de gelmeyen,her gelişimde bi heycan dönüşüm hep hüsran :)
fluence iğrenç yaratık:) zaten renault değil mi ...r et:)

El freni uygulamasının daha bi iki forosunu da koycam ama dikişin sonu hazin oldu bi hatamdan sebep :(
zaten resim de de görmüşsündür!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2010 14:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 2005 COLT 1.3 - Invite AMT- LPG
Meslek: Mak. Müh.
Kan grubu: A +
Arkadaşlar merhaba,

bilgisayarımda bulunan colt workshop manuel dosyalarını inceliyordum, AMT bölümüne girdim ve şunu keşfettim, aşağıdaki resimden de anlaşılacağı üzerineeeee: 1-3-5-6 ayrı bir tambur ile 2-4-R ayrı bir tamburla vites geçişi yapıyor.

Resim

Sanırım bizim şikayetçi olduğumuz 1-2 geçişindeki sarsıntı bundan kaynaklanıyor. Ki bunu da şundan anlıyorum, 5-6 geçişi diğer vites geçişlerine göre daha hızlı oluyor dikkat edin siz de farkedeceksiniz.

Şu aşağıda görmüş olduğunuz grafikte ise iki ayrı tamburun (servistekiler robot veya akçuator diyor ) vites geçişi sırasında geçirme kolunun (shift fork) actuator ün dönme hareketine göre nasıl hareketler yaptığını söylüyor.

Resim

yani öyle kolay değil vites değiştirmek :) önce debriyaj kavramasını açacaksın sonra 1 nolu tambur ile N den 1e atacaksın sonra 2 nolu tambur ile N den 2ye atacaksın. Bitmediiii, sonra bunları senkronize edeceksin (synchronize) sonra tam yapışmayı sağlayıp (engagement) vites geçiiişi yapılacak ve debriyaj baskı balatası kapanacak :)

Nasıl ? kolay di mi :) Ööööyle basıp gidiyoruz ama altta neler oluyor neler :)

son bir grafik vereyim, engagement(yapışma) olayı sırasında geçen süre (shift time) net anlaşılsın

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2010 11:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
8 Ağustos'ta İstanbul'u fethe gelmiştim. 3 kişiyi dağıttım. Dayak atıp aracıma bindim. Koşturup Sağ ön çamurluğuma tekme attılar şerefsizler. Hafif göcük var :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2010 11:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
hero4262321 yazdı:
8 Ağustos'ta İstanbul'u fethe gelmiştim. 3 kişiyi dağıttım. Dayak atıp aracıma bindim. Koşturup Sağ ön çamurluğuma tekme attılar şerefsizler. Hafif göcük var :(

3 Kişiyimi dağıttın :shock:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2010 18:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Fatih'im benim :) :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2010 23:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
Kan grubu: B +
ver coşkuyu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 10:41 
Kullanıcı avatarı

Benden 3 - 4 yaş küçüklerdi. Hem de onlardan daha iri ve dinamik görünüyordum. :D
Vallaha dövdüm. Demekki insanın deli damarı atınca böyle şeyler yapabiliyormuş. Senelerdir kimselerle kavga etmiyordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 12:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
aga sen de taksit taksit açıklıyon. Baştan anlat bakem şu aksiyonu. ama ayrıntışı anlat bir daha soru sordurma. 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 13:16 
Kullanıcı avatarı

Aydın abicim canım Hocam :)

(Mesaj silindi:))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 13:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

uyy mesele derinmiş yav. Sen iyisi mi sil mesajın içeriğini kardeş. Hatuna dalma bize ters ama "armudun da sapı var ama yiyoruz" zihniyetinde olan tiplerin de dersini alması güzel olmuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 13:51 
Kullanıcı avatarı

Abilerim ben onun saçının bir teline zarar gelsin istemezdim. Bugüne kadar da ne bağırdım ne de kızdım. Hep hoşgörülü davrandım. Bayana el kaldırmam, kaldırana da karşı koyarım. Ama hak etti bunu :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2010 22:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Güneş
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Uzun zamandan beri hem dh de hem de burda takip ediyorum sizi. Siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizi tanıyo gibiyim valla :) Kısmetse bende 3-4 ay içerisinde bir colt alarak aranıza katılmak istiyorum. Bu sebeple sizlere bazı sorularım olucak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle ben 25 yaşındayım ve bekarım ailemle de yaşamıyorum bu sebeple acaba cz3 mü alsam diye düşünmekteyim.Acaba cz3 çok mu ufak olur? Arka kısım normal coltlara göre cok mu dar kalıyor? Bir de aracı manuel almak istiyorm. Okuduğuma göre aklımda amt ler daha az yakıo diye kalmış acaba manuel viteslerin ortalama yakıt değerleri nedir? cz3 almassam da eğer 1.3 invite manuel almayı düşünüyorum. kıyaslama yapabilir misiniz bunlar arasında?
Bir diğer konu 2006 ya da 2007 model almayı düşünüyorum. Bu model yılları arasında donanım olarak farklar var mı?
Ve son olarak aracın amortisörlerinin sert olması çok mu rahatsız ediyor? Araç içeriye gerçekten aşırı mı ses alıyor. Yani zaten b sınıfı bir araçta bu tür ses problemleri hep vardır ama colt un ki abartı mı? Bir de uzun yolda rahat mı araç yoksa yol bitince siz de bitmiş oluyor musunuz? 2009 lancerı olan bir arkadaşım uzun yol yaptıktan sonra hiç yorgunluk hissetmediğini söylemişti colt ta da durum aynı mı acaba?
Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk kendi aracım olucak o yüzden çok pimpirikleniyorum. Almama da henüz 3-4 ay var dediğim gibi ama gene de heyecan bastı :lol:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 00:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

cnrg yazdı:
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Uzun zamandan beri hem dh de hem de burda takip ediyorum sizi. Siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizi tanıyo gibiyim valla :) Kısmetse bende 3-4 ay içerisinde bir colt alarak aranıza katılmak istiyorum. Bu sebeple sizlere bazı sorularım olucak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle ben 25 yaşındayım ve bekarım ailemle de yaşamıyorum bu sebeple acaba cz3 mü alsam diye düşünmekteyim.Acaba cz3 çok mu ufak olur? Arka kısım normal coltlara göre cok mu dar kalıyor? Bir de aracı manuel almak istiyorm. Okuduğuma göre aklımda amt ler daha az yakıo diye kalmış acaba manuel viteslerin ortalama yakıt değerleri nedir? cz3 almassam da eğer 1.3 invite manuel almayı düşünüyorum. kıyaslama yapabilir misiniz bunlar arasında?
Bir diğer konu 2006 ya da 2007 model almayı düşünüyorum. Bu model yılları arasında donanım olarak farklar var mı?
Ve son olarak aracın amortisörlerinin sert olması çok mu rahatsız ediyor? Araç içeriye gerçekten aşırı mı ses alıyor. Yani zaten b sınıfı bir araçta bu tür ses problemleri hep vardır ama colt un ki abartı mı? Bir de uzun yolda rahat mı araç yoksa yol bitince siz de bitmiş oluyor musunuz? 2009 lancerı olan bir arkadaşım uzun yol yaptıktan sonra hiç yorgunluk hissetmediğini söylemişti colt ta da durum aynı mı acaba?
Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk kendi aracım olucak o yüzden çok pimpirikleniyorum. Almama da henüz 3-4 ay var dediğim gibi ama gene de heyecan bastı :lol:

kardeş bu konuda sana nacizane tavsiyem cz3 aracı denemendir. makyajlı almayacak dahi olsan boyutlarda, motor ve şanzımanda değişklik olmadı. ses konusunu da dert etme. test sürüşü yaparsan sadece motor sesinde azıcık bir iyileşme var. Cz3 sana eğimli arka kısımdan solayı bagajda sadece biraz küçülme yaşatır. düz vitesin tüketimi ise aracın fabrika verileri ile uyumludur. ben aracımı 20.000 km istanbulda kullandım zamanında amt vites idi. 6.6 ortalaması vardı o km de. senin de olsun olsun 7 olsun. ama bu kullanıma göre değişir. zira amt sadece 6 ileri olması sebebiyle değil aynı zamanda senin üşendiğin zamanlarda bile vites değiştirerek doğru viteste gitmeni sağladığı için de ekonomik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 00:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
cnrg yazdı:

Hoşgeldiniz. Broşürdeki teknik verilerde CZ3 ile normal 4 kapılı model arasında ahım şahım pek fark yok. Büyük olan ön kapı biraz daha genişletilmiş sanırım. Bagaj olarak falan aynı diye biliyorum.

Donanım olarak 2005-2006 olanlarda güvenlik paketli Instyle'lar bulabilirsiniz. 2008'de de döşemelerde bir değişiklik yapıldı son olarak da 2009-2010'larda makyaj gördü, bunların detaylarını colt başlığı altında bulabilirsiniz.

Colt'un amortisörleri İstanbul'da beni pek rahatsız etmiyor, daha çok asfalt yolda giderken birden stabilize yola falan girince, çok hızlıysanız gümbürt diye bir patırtı çıkıyor. Ben lastikler değişince amortisör yönünden pek şikayetim olmadı. Ama bir albea yada Getz gibi "pıfır pıfır" geçemiyorsunuz tümseklerden, onu da söyliyim. Yanlız aracın genel özellikleri zaten onlara özendirmiyor sizi. Öncelikle yüksek oturma pozisyonu ve şık ön konsol, sert süspansiyondan şikayetçi olmaktan çok, spor sürüşe itiyor sizi..

26 Kasım 2009'da aldım aracımı 47bin km'deydi şimdi 66500'de.. 1 yılda 20bin'i geçmiş olucam. Geçen ay 4 kişi karadeniz turu yaptık araçta. 6 gece 7 gün, sürekli araçla yol gittik 2500-3000km yol yaptım. En uzunu 8,5 saatti. Rize'de öğlen Rafting yaptıktan sonra, 8,5 saat bil fiil kullanıp Amasya'ya gitmiştim. ÖZellikle arkada oturanlar daha yorgun olduklarını söylediler. Genel olarak daha önce 3-4 saatten fazla kullanmamış biri olarak Karadeniz turu boyunca arabadan memnun kaldım. Sanırım arka koltuklar biraz daha yumuşak olabilirdi.

Manuel mi AMT'mi?
Valla ben manuel vites aracım hiç olmadı, daha önce easytronic corsa'm vardı o yüzden o sana kalmış. eğer vitesleri zamanında değiştirirsen manuel vites ile AMT arasında yakıt farkı pek olmaz. Ancak AMT vitesler 6 ileri vitestir. Manuel vitesler ise 5 ileridir, bunu hatırlatıyım. Uzun yolda ve şehir içi çevre yolunda ekonomi yönünden daha iyi oluyor. Bu arada birçok tam otomatik araçların(D-P-L-1-2-3 vites şeklinde) ise 4 ileri vites olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 01:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Güneş
Cevaplar için teşekkür ederim. Aracı ikinci el alıcam o nedenle sanırım 2006 ya da 2007 model olucak. İnvite donanımda olana anca param yeter. cz3 lerde de invite donanım var yanılmıyorsam ya da onda da donanım seviyeleri değişiyor mu? cz3 ün arkasının genişliği normal colt la aynı ise eğer cz3 tercih ederim diye düşünüyorum zira biraz daha genç işi gibi duruyor ve de arkası daha çok hoşuma gidio normal colt a göre. Amörtisörler de albea falan gibi de olmasın canım zaten :) manuel tercih etme sebebim de mitsubishi servisi olan bir arkadaşım amt lerde çok fazla şanzımanla ilgili sorun yaşadıklarını söylemişti.Bu sebeple manuel tercih ediyorum. Sizlerden ya da çevrenizden var mı bu konuda problem yaşayan? Söleyen arkadaşımın hem kendi servisi hem de çok yakın arkadaşım olması dolayısıyla lafına güvendim pek de arkasını aramadım açıkcası ama siz kullanıcılar tabi ki daha iyi bilirsiniz.
Eğer cz3 de arkada oturan kişi normal colt da arkada oturan kişi kadar rahat oturabiliyorsa sanırım tercihim cz3 olucak. Sonuçta bekarım ve tek yaşıyorum ama gene de arada bir arkaya birileri oturucak illa ki kafaları tavana değmesin ne biliyim işte normal coltlardaki gibi olsun istiyorum.
Tekrardan teşekkürler saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 02:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Amt konusunda şikayet sayısı normal bir şanzımandan olduğundan fazla değildir. Forumlardaki çoğunluk arkadaş amt kullanıyor. sıkıntı yaşıyan yok gibi. yoksa neden tavsiye edelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 10:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Ben senin yerinde olsam cz3 tercih ederim.
bekar adamsın ilerde evlenirsin sonra istesende binemezsin spor araçlara (benim gibi)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 13:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
toşu yazdı:
Ben senin yerinde olsam cz3 tercih ederim.
bekar adamsın ilerde evlenirsin sonra istesende binemezsin spor araçlara (benim gibi)

aaaahh aah! almadım da bir kırmızı CZ3 :cry:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1276 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 64  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye