Zaman: 04 Eki 2025 07:35

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2014 23:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Öztürk
Araç: Henüz Yok
Meslek: Ticari Pazarlama
Kan grubu: Arh+
Yeni kasa Carisma'nın klimasının analog, eski kasanın ise dijital olduğunu görünce çok şaşırdım. Ayrıca konunun ilk mesajında da yeni kasanın iç plastik aksamının eski kasadan daha kötü olduğu söyleniyor. Biraz ilginç geldi. Ama yine de yeni kasanın ön ızgara dizaynı ve farları bence çok daha güzel.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2014 05:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Sıcak hava üflemiyorsa radyatör temizleyici veya az porçöz

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2014 11:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
Eminto yazdı:
Yeni kasa Carisma'nın klimasının analog, eski kasanın ise dijital olduğunu görünce çok şaşırdım. Ayrıca konunun ilk mesajında da yeni kasanın iç plastik aksamının eski kasadan daha kötü olduğu söyleniyor. Biraz ilginç geldi. Ama yine de yeni kasanın ön ızgara dizaynı ve farları bence çok daha güzel.

eski yeni kasa gdi ler dijital, düz 1.6 ların hepsi analog klima.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 00:39 
Kullanıcı avatarı

yeni kasa gdiler analog..dijital klima sadece 1.8 eski kasa gdi lerde gördüm..eski kasanın iç kokpiti koltukları kavisli çizgilei yeni kasadan dah güzel bence...eski kasanın sedan versiyonu çok oturaklı bi araba...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 00:47 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
Sıcak hava üflemiyorsa radyatör temizleyici veya az porçöz

hocam çözdüm o işi ..hava kanallarının yönünü değiştiren motorun telimi çıkmış bişe olmuştu ..klimacıya gittim adam 2 dakkada olayı çözdü ön sağ torpidonun altına elii soktu orda telmi ne yerinden çıkmış onu yerine taktı olay tamam..10 liraya iş çözüldü...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 08:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Iyi olmuş. Ama bu bilgi de aklında olsun senin sorunun çözümünü de öğrenmek iyi oldu ufkumuzu açtı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2014 01:03 
Kullanıcı avatarı

evet bilgiler paylaşıldıkça işe yarar..ALLAHA şükür 4 senedir arabamda ağır bi maliyetli arızam çıkmadı..ara sıra böyle tırı vırı şeyler çıkıyor okadar..arabam 174 binde şuanda. aldım alalı sadece yağını değiştim benzin koyup gezdim ...nezaman neresine nasıl bakım yapacağımıda bilmiyorum...arabamda şuan acil yapılması gereken işlem fren balataları yenilenecek ve viraj demir lastikleri değişmesi gerek toprak yolda lakırtı yapıyor ...başka aklıma yapılması gereken bişe gelmiyor..motor zenit saat gibi çalışıyor.. dirksyon ,vites geçişleri debriyaz pamuk gibi yumuşak.arabayı kullanırken ayrı bi keyf veriyor insana yol uzadıkça uzasın istiyor insan ..aklıma gelmişken sorayım manuel şanzımanda yağ değişimi oluyormu oluyorsa kaç km de oluyor...birde baskı balatanın bir ömrü varmı değişmesi gerektiğini nasıl anlarız..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2014 03:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bende daha doğrusu buradaki ustam da orjinal vardı kaybetmediyse değişimi gereksizdi ama balatalarla komple değiştirelim dedik.
Manulde yağ değişimi olur ama ustalar arıza vermedikce değiştirmeleri sevmez sorun çıkabiliyormus zamanla oluşan yıpranma yerleri kurum bağlayıp bu kurumlar yağ degisiminde gittiğinden disliler arası küçük boşluk olduğundan keyif kaciriyormus. Ben kimseye degistirtemedim: sorun yok sorun cikarmayalim diyorlar. Ben çareyi söyle buldum. Wurt manuel katkı ürünü koydum. Hem daha iyi ve az sürtünme hem de yağın ömrünü uzatiyormus

ARAF TARAFTAN PARAFLA GÖNDERİLDİ

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2014 08:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
Baski balata hakkinda forumda yaptigim arastirmslara gore soyleydi. Duz yolda 4.vitezte arac stop etmeden kalkiyorsa, hafif bayirda araci geri vitese atip elfirenini indirince kaciriyorsa bitmek uzeredir. Baski balatanin omru ise tamamen kullaniciya bagli.

Motorola cihazimdan gonderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 16:00 
Kullanıcı avatarı

şu anda bi sorunum yok gittiği yere kadar gitsin ozaman ...arabayı fazla sıkıştırmadan kullandığımda uzun yıllar daha sorun çıkarmadan gider gibime geliyor..250 000 km ye kadar gider heralde..orijinal fren balata fiyatları nasıl acaba takmışken orijinal takalım fren önemli frene güvenmediğim için hız yapamıyorum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2014 00:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

O zaman hiç disk değiştirme ama dediğim gibi benimle çıkmaları bulursak gondereyim begenmesen almzsin sms trw diskleri satan da ustam da gerek yoktu dediler. Mitsu orjinal metal de iyidir zira volvoya yakın üst kalite dünyanın en iyi çelik üreticilerinden. Volvonun avantajı İsveç çelik cevherinin doğal hali bile diğer ülkelerden 5 kat daha iyi. İsveç celiginin ham madde olarak yurtdışı satışı yasak. O cevheri mitsu ya verseler daha iyi çelik olurdu bence.

ARAF TARAFTAN PARAFLA GÖNDERİLDİ

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2014 14:15 
Kullanıcı avatarı

ben tam anlamadım ilhami bey ..bana orijinal fren disklerimi balatalarımı göndercen..benim şu an orijinal balataya ihtiyacım var..ama orijinal yıpranmamış disk varsa elinde onuda alabilirim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2014 07:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
turgay yazdı:
yeni kasa gdiler analog..dijital klima sadece 1.8 eski kasa gdi lerde gördüm..eski kasanın iç kokpiti koltukları kavisli çizgilei yeni kasadan dah güzel bence...eski kasanın sedan versiyonu çok oturaklı bi araba...

Benim aracım yeni kasa gdi ve dijital klima var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2014 00:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdullah BUL
Araç: carisma avance
Meslek: bilgisayar pro
Kan grubu: a+
Arkadaşlar herkese merhabalar
6 gündür bende carisma tiğim 99 1.8 Avance otomatik şanzıman HB sorum için ayrı başlık açtım ama herhangi bir yanıt gelmediği için birde buraya yazmak istedim yanlış yer ise özür dilerim.

otomatik şanzıman kullanırken
D ile giderken yavaş bir şekilde dik bir yokuş ile karşılaşınca aracı durdurmadan hareket halinde iken 3 veya 2 ye geçiş yapabilirmiyim direkt 2 ye veya 3 sonra 2 ye teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2014 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emrah
Araç: Carisma 1.8 Gdi Avance AT
Meslek: IT Sistem Sorumlusu
Carisma 1.8 GDİ Avance AT

100TL 'lik benzin
Katedilen yol 160KM
yol bilgisayar 20.2Lt/100km'de gösteriyor.

Ortalama 0.62 kuruşa geliyor. Böyle devam ederse ocağımıza incir ağacı diker yakında :bad:

not: 70/80 km'si 120km üzerinde kullanılmıştır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 15:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

turgay yazdı:
ben tam anlamadım ilhami bey ..bana orijinal fren disklerimi balatalarımı göndercen..benim şu an orijinal balataya ihtiyacım var..ama orijinal yıpranmamış disk varsa elinde onuda alabilirim..

selam,
kusura bakmayın rahatsızlık nedeniyle foruma uzun süredir giremedim. sorunuz havada kalmasın diye cevaplayayım: balata değil diskler demiştim zira bekleyen balata orjinalde olsa bayatlar gibi. zaten protonla uyumlu olduğundan Ferhat usta kullanır. geçenlerde uğradığımda baktım ama göremedim. Ferhat usta dükkanda yoktu.
hastalığım ise bilgi olarak vereyim. halk tabiriyle kanın pıhtı atması. pıhtı genelde bacaklara atarmış ama beyin kalp ve akciğere de atabiliyomuş. bende ciğere attı. aslen çok tehlikeli olup ölüm riski olan bir hastalık. meselenin sizleri ilgilendiren yanı bir eczacı veya doktorun fikir ve onayını alarak aspirin veya koraspirin (haftada 1 vs.) kullanarak kanın pıhtılaşmasına karşı tedbir alınabilir. ben şuan komadin diye bir ilaç kullanıyorum. en az 6 ay kullanılan hastaya göre de ömür boyu kullanılması gereken bir ilaç diğerlerinden biraz daha etkili.
bendeki teşhis tedavi kısaca; sabah yürümede zorluk;nefes nefese kalma çarpıntı yüzün bembeyaz olması olarak başladı özellikle merdivenlerde pil resmen bitiyor ve durup dinlenmeden devam etmen imkansız gibi (her 5 basamakda bir durdum)
hastanede ancak ultrason ile belli oluyor GÖĞÜS RÖNTGENİ VE KAN TAHLİLİNDE GÖRÜNMÜYOR.
BALIK VE YEŞİL YAPRAKLILAR YİYİN. Komadin'e başlayınca bunlar etkisini arttırdığından daha fazla kan sulanması olacağından diyette yasaklanıyor.
kısaca böyle eklemek veya sormak isteyen varsa buyursun. bu arada 10 gün yoğun bakımda kontrol edildim. oturunca bilinç kaybı olmuyor ama yakın takip şart seruma komadin koyup ciğer vs.deki pıhtı temizleniyor. meselenin otomobil lisanıyla anlatımı;
kızılaya kan vermek motoryağ değişimi oluyor vücuttaki pıhıtıyı temizlemek de karbon klin, kurum sistem temizleme oluyor. ben düzenli olarak hem kızılaya kan verip (motor yağ değişimi) hem de hacamat (CARBON CLEAN ) yaptırdığım halde böyle oldu. genetik değil muhtemelen strese bağlı oluştu. BOL SU için stres kaynaklı vücud harareti nedeniyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 16:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

teşekkürler; daha önce bu pıhtı atmayı bilmiyordum. bu nedenle sizleri de uyarayım dedim.
bu arada bilecikte carisma sayısında artış var dün 2 tane 2001 carisma gördüm siyah renkte biri okay ustamın dükkanında, fiyatlar mı düştü ne.
bu arada telefonumu fabrika ayarlarına döndürdüğüm için rehber CLEAN oldu. umera hocanın cebi olan gönderebilir mi. isteyen bana mesajlada numarasını gönderebilir;
0505 401 68 15
herkese yeni yılda daha umutlu mutlu günler dilerim. benim ve etrafımdakilerin 2014ü pek kolay geçmedi ama sanırım 2015 ve sonu daha iyi olacak gibi.
tekrar YENİ YILINIZI KUTLARIM

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 17:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
ilhami abi çok geçmiş olsun .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 22:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
ilhami bey cok gecmis olsun. Rabbim sifaa versin

Motorola cihazimdan gonderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2015 01:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

teşekküler arkadaşlar, Allah razı olsun

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye