Zaman: 23 Eki 2025 08:24

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2014 11:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ertan
Araç: 1.6 AT Lancer 2004
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB +
Merhaba arkadaşlar,

22.12.2014 tarihinde, 2004 model 1.6 AT Lancer alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Tabiki ikinci el araçların tümünde olduğu gibi benim lancer'ımda da bir kaç problem var. Problem çözümlerini forumdan bulmaya çalışacağım. Bulamazsam çok değerli fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyaç duyacağım.
Saygılarımla,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2014 11:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: mutlu
Araç: 2006lancer
Meslek: serbest
arkadaşlar bir şey öğrenebilirmiyim.Aracım şu an 141000 km de bildiğim kadarıyla 2006 model lancer aracımın baskı balatası değiştirilmemiş şu an km itibariyle değiştirmem gerekiyor mu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2014 20:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: orhan
Meslek: veteriner hekimi
arkadaşlar aracım sanki dizel gibi çalışıyor. ne dizel ne benzinli gibi aslında. cıkır cıkır ses var. lpg olunca normal mi bu acaba yada neden olabilir?
2006 lancer

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2015 10:19 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar aracım 2006 lancer . gösterge ışıklarının parlaklığını ayarlayan düğme teyp değiştirdikten sonra çalışmaz oldu.ustaya söyledim bişi bulamadılar. Yardımcı olabilecek var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2015 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
daha once kesin çalışıyor muydu?

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2015 21:56 
Kullanıcı avatarı

evet çalışıyordu. Teybin elektriğini kesip denemedim hiç ustayla görüşüp deneyeceğim onu. Teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2015 22:02 
Kullanıcı avatarı

1) aracı ilk aldığımda sıcak-soğuk ayar düğmesi çalışmıyordu.Serviste yaptılar ama tam dönmüyor yani cuk oturmuyor yerine. Klima açıldığında klima borusunu temas ettiğimdeki soğukluğu içeri vermiyor. Denemelerim sonucu sıcak tarafı tamamen kapatmıyor. Buna nasıl çözüm bulabilirim?
2) Araç kışın yeteri kadar içeriye sıcak hava vermiyordu.Serviste termostata bakıldı ve değişti. Termostat ölü dediler yani fonksiyonunu hiç yapmıyormuş.Değiştikten sonra bu sefer eskisi kadar da yükselmiyor hararet göstergesi. arac yürürken ii durunca sıcak hava pek vermiyor içeriye. Sizce napmam gerekio arkadaşlar çok memnunum arabamdan bunlarıda halledersek değmeyin keyfime. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2015 17:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
Merhaba,
Bu sorun lancerla da kroniktir. Benim aracımda da aynı sorun vardı. İşi bilen bir usta söküp kopan halatın yerine tel yerleştirdi. Ancak sizinki gibi yine tam açılıp kapanmıyor. Kışın düğmeden kapattıktan sonra altına eğilip yada elimle uzanarak (vites konsolunun sonunda sistem) sistemi tam kapatıyorum. Elimle kapatmazsam sizinki gibi iyi sıcaklık vermiyor. Sizinde aynı şekilde kapatmanızı öneririm.
Yazın sorun olmuyor. Düğmeyle açınca klima yeterince soğutuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2015 21:00 
Kullanıcı avatarı

Merhaba,
önümüzdeki hafta servise tekrar götürüp baktıracağım. Elimle kapatmayı denedim fakat halatı bulamadım :) Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2015 23:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
Dediğim gibi sistem vites konsolunun sonunda, şoför tarafında, yarım daire, beyaz plastik dişli. şoför tarafına yere yatarsanız rahatlıkla görülüyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2015 10:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: mıtsubishi lancer
Meslek: cnc torna
arkdaslar 2006 lancer kullananlardan özellıkle bı yardım istiyorum aracımda lpg yonunden benı aşırı rahatsız eden durumu var şehir içi full depoyla litresi 2.20 den 280 km yaptım bunun 10-20 sını calıştırırken lpg ye geçiş km olarak cıksak kalan km beni üzüyo normal olmadıgını düşünüyorum bıkaç kişiye sordum en az 300 km gitmesi gerektiği soylendı hep nedır sızce sıkıntı ne yapmalıyım atıker marka ıkı farklı yerde ayarları yaptırdım yınede memnun degılım bı keresınde ayar yaptırdıgımın ılk bıkac haftası memnun etmıştı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2015 10:51 
Kullanıcı avatarı

Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Çok yakıyor sadece ayar değil ateşleme sistemini kontrol ettirin

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2015 11:21 
Kullanıcı avatarı

tamam sagolun baktırıcam ıstanbuldayım önerebileceğiniz bi yer varsa memnun olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2015 21:38 
Kullanıcı avatarı

35 litre alıyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2015 23:41 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
heavyman yazdı:
arkdaslar 2006 lancer kullananlardan özellıkle bı yardım istiyorum aracımda lpg yonunden benı aşırı rahatsız eden durumu var şehir içi full depoyla litresi 2.20 den 280 km yaptım bunun 10-20 sını calıştırırken lpg ye geçiş km olarak cıksak kalan km beni üzüyo normal olmadıgını düşünüyorum bıkaç kişiye sordum en az 300 km gitmesi gerektiği soylendı hep nedır sızce sıkıntı ne yapmalıyım atıker marka ıkı farklı yerde ayarları yaptırdım yınede memnun degılım bı keresınde ayar yaptırdıgımın ılk bıkac haftası memnun etmıştı...

Araç otomatik ise normal olabilir. Manuel ise çok devirli ve seri kullanıyorda olabilirsiniz. Yol güzergahınızda önemli. Trafik durumu yani... Lastik hava basıncıda etkili olabiliyor. Yakıtı aldığınız istasyon biraz hava basıyor olabilir. Farklı istasyon denediniz mi?

Evet düşük bir km ama çok aman aman bir düşüklük olmayabilir. Arıza aramadan önce bahsettiğim konuları bir gözden geçirin derim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2015 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Meslek: Tekstil
Merhaba 170000 km de 2004 model lancer aldım.
Araç uzun yolda 100-120 km hızla giderken 100 km de 10lt LPG yakıyor. Bu bana fazla gibi geliyor. Sizde durum nedir.

Ayrıca araç 4kişiyle uzun yolda 120 üstüne çıkmıyor. Gaz pedalını köklüyorum hiç hareket yok. Clio bile beni geçti. Ne yapmalıyım. Acaba kullanmayı mı bilmiyorum.

Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2015 13:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
gaz ayarlarını yaptırın; biraz daha zengin karışım olsun. böylece motor rahatlar canlanır az yakabilir. 120 üstüne çıkamaması sorun ama 100 kmde 10 litre pek fazla değil gibi. ama ayar yapılırsa hem yakıt düşer hem de hızınız artar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2015 13:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
arkadaşlar eski kasa lancer (yunus balığı diyelim) ile yeni kasa köpek balığı (1.5 motor) arasında kıyas yapabilecek varmı: özellikle ses yalıtım, yol tutuş, yakıt, kronik sorun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2015 10:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Meslek: Tekstil
av.ilhami yazdı:
gaz ayarlarını yaptırın; biraz daha zengin karışım olsun. böylece motor rahatlar canlanır az yakabilir. 120 üstüne çıkamaması sorun ama 100 kmde 10 litre pek fazla değil gibi. ama ayar yapılırsa hem yakıt düşer hem de hızınız artar.

Cevabınız için teşekkür ederim. Gaz yarından kastınız sanırım LPG ayarı. Bende öyle düşündüğüm için benzinde denedim, aracın tepkisi değişmedi.

Hava filtresinden olabilir mi? Sanki araç güç üretemediğ için devir yükselmiyor gibi geliyor bana.

Bu arada sizlerin araçlarınız (2004-2008 lancer) LPG de kaç litre yakıyor uzunyolda? Eski aracım 1994 Peugeot 405 sri . Bu araç bile hem 1,9 motor , enjeksiyonlu olsa da daha eski bir teknolojı ve ağırlığı lancer dan az değil belki de fazlaydı. O bile 9-10 litre yakıyordu uzun yolda. Ona göre fazla demiştim.

Bunun haricinde araç rolantide ara sıra devir 3-5 saniyeliğine biraz düşüp eski seviyesine geliyor, sizlerde böyle bir şey var mı.

Her iki problimi de G.Antep servise sordum, bir şey yok dediler. Ama ben bu halinden pek memnun değilim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2015 23:11 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
heavyman yazdı:

Araç otomatik ise normal olabilir. Manuel ise çok devirli ve seri kullanıyorda olabilirsiniz. Yol güzergahınızda önemli. Trafik durumu yani... Lastik hava basıncıda etkili olabiliyor. Yakıtı aldığınız istasyon biraz hava basıyor olabilir. Farklı istasyon denediniz mi?

Evet düşük bir km ama çok aman aman bir düşüklük olmayabilir. Arıza aramadan önce bahsettiğim konuları bir gözden geçirin derim...

aracım manuel farklı yerlerden gaz aldım denedım aynı lastıklerım yenı zaten havasınada baktım trafık durumu istanbul trafiği işte az cok herkes bilir nasıl oldugunu ama ben bunuda göz önünde bulundurarak test ettim var bı sıkıntı ilk aldıgımda 330 km fln arahtlıkla gibidiyodu sonraları gaza bastıkca 120 yi geçemiyordum lpgnin memelerını değiştim bi genişini taktım hızı duzeltı bu sekıl 300 cok rahat yapıyodum sımdı 280 km işte.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye