Zaman: 17 Eki 2025 00:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1244 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 63  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2010 22:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
kaf_kaftr yazdı:
bacey yazdı:
Fikret ABi,

dijital makineyi alalı sanırım 7 yıl oluyor, dünya para vermiştim o zamanlar...2 yıl evvel de panasonic dijital kamera almıştım...her ikisinin de ortak yönü MADE IN JAPAN olması ve size tavsiyem şu ki sol elinize Sony made in china sağ elinize sony made in japanı almanız ve aradaki farkı farketmeniz...bir de abi bendeki sony sony yapan bir başka şey de CARL ZEISS optikler...optik hususunda Panasonic de çok iyi diyorlar...

Bir doktor arkadaş , ki kendisi Nikon fanatiği olup profesyonel olarak uğraşıyor fotoğrafçılıkla...Bunu arayıp sordum böyle böyle ne dersin remzi diye;

Bana cevabı,
Fiko ufak makinada Fuji tamam da Slr de Nikon/Canon başta olmak üzere Sony i de düşün dedi.Hatta biraz daha kasıp Fz (panasonic) serisine bak falan dedi de,panasonicin türkiye distribitörünün iflası yüzünden düşünmedim pek.Fiyat da malum.

Yani,zaten benim alacağım makina yarı prof. olacağı için pek üzerinde durmuyorum Japan/Çayna işini.Ama o kadar haklısın ki.Keşke donumu bile japonlara ürettirebilsem(Kendi üretmeyen tüketici toplum).

Ama şu durumda(maddi olarak) bana fiyat/özellik bakımından en mantıklı gelen makina Fuji s1500...

Ama -kaana da dedim- , emekli olduktan sonra , hayalim;L200'ümle Türkiye'yi gezip fotoğraflar çekmek...

Başka bir konuya da değinecem,yahu bu SLR makinalar iyi hoş atıyorum bin lira binbeşyüz lira filan, ama bi makro alıyosun 2 bin lira, bi zoom alıyosun makinadan pahalı.

Fotoğrafçılık çok pahalı bir keyif :oops:

Ben 2008'in başında bekardım.. 2. laptopumla mutlu olamayınca, 3. laptop'a terfi etmiştim ve taksiti biter bitmez hep arzuladığım DSLR makineme kavuşacaktım.. Neyse laptop'un taksitleri bitti ve artıkın DSLR seçmeye fırsat gelmişti.. Nikon mu Canon mu, Kit lensler mi yoksa Body + kafama göre bi lens mi derken..

Birgün www.vimeo.com da Nikon D90 videolarını gördüm.. İnanamadım.. Alan derinliği olan fotoğraflar çekmek güzeldir ama buna video'da eklenince tadından yenmez dedim ve 3000TL'lik bu makineyi araştırmaya başladım..

Bu süre içerisinde hayatıma şuan evli olduğum kişi girdi.. Giriş o giriş :crazy: Gezelim, tozalım derken, kart ekstrelerinde Nikon D90 taksidi olması gereken yerde, bilimum yeme-içme-hediye kalemleri eklendi..

Bunu sonra beyaz eşya, ev eşyası ve altın - takı gibi şeyler aldı.. Sonra evlenince de devam etti.. tam artık para kalıyor Nikon D90 alıyoruz derken.. bu kez de Mitsubishi Colt araya girdi..

Eşim inan o makineyi alacaksın diye beni teselli etse de.. benim pek ümidim yok.. yukarıda dediğiniz gibi.. 300-500TL benim için 50mm bi lens demekti ama artık kasko-vergi-benzin-bakım-lastik gibi şeyler oldu..

Eşimin ve Colt'un hayatımda olmasından çok ama çok memnunum ve mutluyum.. Ama o zaman elimde kredi kartı varken Nikon D90 siparişi vermek üzereydim ve yaşça büyük bir abim yapma, evlenme yaşın geldi koy kenara dedi.. ve alamadım..

Eğer alsaydım, yine evlenirdim ve belki yine Colt alırdım bilemiyorum.. Bence böyle fırsat geçince ertelenmemeli, alınmalı.. Diş çektirmek gibi.. çektir kurtul :D

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2010 22:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Kan grubu: A rh

Bakın bu video'u çok beğeniyorum. Müzik de çok güzel, fotoğraf tadında bir video..

Bu arada DSLR tarzı makinelere para yatırmayı düşünenler bence şunlara dikkat etmeli..

1. Eğer normal dijital bas-çek makinelerdeki ince ayar menüleri ilginizi çekmiyorsa ama bas-çek makineler tatmin etmiyorsa DLSR-Like düşünün bence.

2. Makinenin markası gerçekten önemli.. En iddialı markalar ise lens çeşitliliği ile Canon ve Nikon.. Bu markaları belirlerken lenslerini iyi incelemekte fayda var.

Canon'un lensleri geniş spektrumda çok iyi değil ayrıca sabitleyicili modelleri Nikon'a göre pahalı.

3. DSLR makineler gerçekten büyük ve ağır olabiliyor mutlaka elle tutmadan karar vermeyin. Nitekim D90 gördüğüm en büyük makinelerden biri.. Sırf bu yüzden motor göbvdede de olsa D5000'e karar kılabilirim..

4. Sensör ve işlemci önemli.. Cmos sensörler karanlıkta daha iyi.. Daha az enerji tüketiyor.. Renk kalitesini de ben daha doğal buluyorum.

5. Model numaralarına aldanmayın D90 mesela D80 ile alakası yok. D90 daha çok D60'ın ayar çekilmiş D3'e benzetilmiş hali gibi.. özelliklere iyi bakın..

6. Kit lens hayal kırıklığı olabilir..

18-55mm bir lens ile çok bişey yapamazsını, gezerken gördüğünüz yerleri çekebilir, potre çekimleri yapabilirsiniz ama tele-zoom yada makro gibi şeylerden mahrum kalırsınız..

Neyse çok gevezelik yaptım.. kapatıyorum..:D :oops: Eğer bir D90'ın olsaydı Colt'un, öğrencilerimin alan derinliği olan videolarını çekmek isterdim.. arka plan bulanık ve güneş batarken parlayan bir colt..,

arka planda bulanık gelip geçen yol şeritleri ve yan aynada geride kalan yerlerin net görüntüsü.. off off..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2010 23:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fikret
SynTheSizer yazdı:
http://www.vimeo.com/4647985

Bakın bu video'u çok beğeniyorum. Müzik de çok güzel, fotoğraf tadında bir video..

Bu arada DSLR tarzı makinelere para yatırmayı düşünenler bence şunlara dikkat etmeli..

1. Eğer normal dijital bas-çek makinelerdeki ince ayar menüleri ilginizi çekmiyorsa ama bas-çek makineler tatmin etmiyorsa DLSR-Like düşünün bence.

2. Makinenin markası gerçekten önemli.. En iddialı markalar ise lens çeşitliliği ile Canon ve Nikon.. Bu markaları belirlerken lenslerini iyi incelemekte fayda var.

Canon'un lensleri geniş spektrumda çok iyi değil ayrıca sabitleyicili modelleri Nikon'a göre pahalı.

3. DSLR makineler gerçekten büyük ve ağır olabiliyor mutlaka elle tutmadan karar vermeyin. Nitekim D90 gördüğüm en büyük makinelerden biri.. Sırf bu yüzden motor göbvdede de olsa D5000'e karar kılabilirim..

4. Sensör ve işlemci önemli.. Cmos sensörler karanlıkta daha iyi.. Daha az enerji tüketiyor.. Renk kalitesini de ben daha doğal buluyorum.

5. Model numaralarına aldanmayın D90 mesela D80 ile alakası yok. D90 daha çok D60'ın ayar çekilmiş D3'e benzetilmiş hali gibi.. özelliklere iyi bakın..

6. Kit lens hayal kırıklığı olabilir..

18-55mm bir lens ile çok bişey yapamazsını, gezerken gördüğünüz yerleri çekebilir, potre çekimleri yapabilirsiniz ama tele-zoom yada makro gibi şeylerden mahrum kalırsınız..

Neyse çok gevezelik yaptım.. kapatıyorum..:D :oops: Eğer bir D90'ın olsaydı Colt'un, öğrencilerimin alan derinliği olan videolarını çekmek isterdim.. arka plan bulanık ve güneş batarken parlayan bir colt..,

arka planda bulanık gelip geçen yol şeritleri ve yan aynada geride kalan yerlerin net görüntüsü.. off off..

Resim

Amatör/yeni başlayan adama DSLR-Like yeter hocam...Şimdi ben Dslr düşünsem , paracuklarım gidecek+o kadar manuel ayarı vs. yapamayınca mındar diye tabir edicez makinayı :D

Fekat Dslr-Like alınca, adeta AMT şanzıman varmış edasıyla,hem otomatik hem manuel kullanabileceğiz.Hem de Dsg ye hazırlık yapacağız..Pardon Dslr olacak :oops:

Ama fekat lakinki , şöyle acar fotoğraflar çekmeyeli çok zamanlar oldu.
Resim

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 11:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Arkadaşlar çalıştığım mekanda sürekli fotoğraf gösterileri yapılıyor.
dolayısı ile fotoğraf sanatçıları ile baya samimi oluyoruz, onlar sürekli makine alıyorlar profosyonelleştikçe makine yetmiyor ve eskisini satıp yenisini alıyorlar, eğer isteyen olursa araştırır ve temiz kullanılmış bir 2.el makina temin edebilirim.
zaten makinalarına çocuğu gibi bakıyolar.
almak isteyen olursa haber verin bi iki telefon açıp şu an satan varmı diye sorarım.
saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
günaydın ahali :) ektim dershaneyi evde ders çalışıcam bu hafta sonu :) tabi akşama bide sevgililer gönü olayımız var bakalım ne yapıcaz :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 12:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Kan grubu: ARh+
15 Şubat'da Elizabeth Day varmış artık :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 16:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
_opeth yazdı:
toşu yazdı:
Arkadaşlar çalıştığım mekanda sürekli fotoğraf gösterileri yapılıyor.
dolayısı ile fotoğraf sanatçıları ile baya samimi oluyoruz, onlar sürekli makine alıyorlar profosyonelleştikçe makine yetmiyor ve eskisini satıp yenisini alıyorlar, eğer isteyen olursa araştırır ve temiz kullanılmış bir 2.el makina temin edebilirim.
zaten makinalarına çocuğu gibi bakıyolar.
almak isteyen olursa haber verin bi iki telefon açıp şu an satan varmı diye sorarım.
saygılar...

yarı prof. bi makine istiyorum bi sor istersen. max 300 liraya çıkarım.

Mart'ın 24 ve 27'si arasında fotoğraf gösteri günleri var bir sürü tanıdık fotoğrafçı gelicek buraya mutlaka sorarım ama yarı prof. bi makine kimsede olacağını sanmam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 20:35 
Kullanıcı avatarı

Evvet , arkadaşlar uzun bir süredir bir laptop almak istediğimi söylüyordum...

Aklımda T serisi Duo işlemcili makinalar vardı.Fakat buradaki Casper bayii , bana i7 'sini övüp, iyi fiyat'a da verince 1,900 e anlaştık.Makina hd led ekran,intel ana kart, 4 çekirdek(1,6 ghz)işlemci ,500 gb hard disk,4 gb ram , 2 gb ekran kartı vsvs.den oluşuyor.

Evimdeki HP laserjet 1020 'yi de s.ocağında kullanmak için kaldırdığım için bir de brother 2040 aldım.Toplam 2.000 liraya halloldu hepsi...

İnşallah arızasız sorunsuz çıkarlar da Casperla papaz olmayız...

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 22:30 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
kaf_kaftr yazdı:

Aklımda T serisi Duo işlemcili makinalar vardı.Fakat buradaki Casper bayii , bana i7 'sini övüp, iyi fiyat'a da verince 1,900 e anlaştık.Makina hd led ekran,intel ana kart, 4 çekirdek(1,6 ghz)işlemci ,500 gb hard disk,4 gb ram , 2 gb ekran kartı vsvs.den oluşuyor.

Evimdeki HP laserjet 1020 'yi de s.ocağında kullanmak için kaldırdığım için bir de brother 2040 aldım.Toplam 2.000 liraya halloldu hepsi...

Hayıllı uğullu olsun tohturum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 00:08 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
kaf_kaftr yazdı:

Hayıllı uğullu olsun tohturum...

Sağolasın :beer:

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 00:23 
Kullanıcı avatarı

kaf_kaftr yazdı:

güle güle kullan abi :)

ya beyler kaç gündür amortisör aratıyorum.spor sordurdum bulamadılar bari normal bulun dedim ama onuda bulamıyolar :( bildiğiniz gördüğünüz bi yer var mı hiç? :cry:
olmadı coilover takıcam arkadaş satacak 2 hafta sonra ama aynı ayarda kullanıldığı için sürekli bir tanesi yer yapmış ve tam düşmüyo :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 00:42 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
amortisör mü pörtledi?

sol ön pörtlekti epeydir tahminim, ustaya gösterdim patlak dedi , servis bişey yok dedi , sonra sola çekme var diye rot balansa bıraktım arabayı, onlarda patlak deyince değiştireyim dedim :) ama inadına bulunamadı %)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 01:04 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
istanbul yolları taştan hilminin amoritsörleri çıkardı beni taştan. ben yattım alkolun etkisi geçiyor değerlendirip yatayım hemen :)

aman kaçırma yakaladıysan :) iyi geceler.bende yüklendim biraz ama inadına uykum açıldı :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 13:10 
Kullanıcı avatarı

hilmijim sağolasın...

Vedatcım çok kaçırmayaydın yav..

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 14:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Kan grubu: ARh+
Merhaba Ahali-yi MitsubishiClubTurkey :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 16:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
basınçlı yıkama makinası inelemem. bir göz atın isterseniz.

http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=31&t=374

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 18:29 
Kullanıcı avatarı

Vedat,mariyaççi halk arasında ne diye geçer biliyosun dimi :Yahoo!:

Arkadaşlar , Civic'in klasik sorunlarından olan kaporta sorunları bana da uğradı :twisted:

Taş sıyrıkları pas tutmaya başladı...Sosyete boyacısında hafta içi rütuşlatacam,kodunu verdim...Artık boyanmadan önce/sonra eklerim fotoğrafları.

Peco nunda cilası tabaka tabaka kalkıyor,nasıl araba almışım anlamadım,her tarafı sonradan boyalı :unknown:

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2010 18:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
as Zafercim...

Fikret abi, makine hayırlı olsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2010 21:06 
Kullanıcı avatarı

Sağolasın bacey'im

Bu da tüm Mitsubishi Fanatiklerine armağanımdır;
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/2 ... shi-lancer

Cezanın efsanevi mimimimimimmimimmimimimmi mitsubishi lancer reklamı

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2010 13:37 
Kullanıcı avatarı

iyi günler ahali :) yine bir okul ekip evde yayma günündeyim :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1244 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 63  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye