Zaman: 18 Eki 2025 19:59

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 741 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2011 22:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Türkiyedeki fiyatların düşmesi için ne kadar petrol çıkarmamız gerekli aceba?
Gönüllü yardımamı gitsek ne yapsak
. :)

"Milliyet'ten alıntıdır."

Petrol ve doğalgaz kuyuları "ümit" verdi

Türkiye’de geçen yıl açılan 205 kuyunun yarıya yakınında, petrol ve gaz bulundu. 57 kuyudan petrol, 44 kuyudan gaz ve 1 kuyudan da hem petrol, hem gaz çıkarıldı.

AA muhabirinin Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Faaliyet Raporu’ndan derlediği bilgilere göre, 2010 yılında Türkiye’deki petrol hakkı sahibi şirketler tarafından 93 arama, 51 tespit, 61 üretim kuyusu sondajı olmak üzere, toplam 205 sondaj gerçekleştirilirken, bu kuyularda 323 bin 55 metre sondaj yapıldı.

Geçen yıl açılan toplam 205 kuyunun 57’sinde petrol, 44’ünde gaz, birinde ise hem petrol, hem gaz bulundu. 74 kuyu kuru kuyu olarak tamamlanırken, 29 kuyudaki çalışmalar ise bu yıl devam edecek.

-ÜRETİM-

2010 yılında 128 petrol sahasından 17 milyon 316 bin varil (2.497.022 ton) ham petrol üretimi, 65 doğal gaz sahasından ise 725 milyon 984.6 bin metreküp doğal gaz üretimi gerçekleştirildi.

Geçen yıl devlet hissesi olarak, 228,8 milyon lirası ham petrolden, 36.5 milyon lirası doğal gazdan olmak üzere toplam 265,3 milyon lira, devlet hakkı olarak ise 11,3 bin lira tahakkuk edildi.

-47 ŞİRKET ARADI-

Türkiye’de geçen yıl 25 yerli, 22 yabancı olmak üzere toplam 47 şirket arama ve üretim faaliyetinde bulundu. 2010 yılı sonunda toplam 387 adet arama ruhsatı, 76 adet işletme ruhsatı ve 5 adet jeolojik keşif izni verildi.

Yıl içinde toplam 169 adet arama ruhsat müracaatında bulunuldu. 2010 yılı içinde 57 adet petrol arama ruhsatı verildi. Bununla birlikte 59 adet petrol arama ruhsatının temdidi (uzatma) yapıldı. 85 adet arama ruhsatı ise terk veya fesih edildi ya da süresi sona erdi.

68 adet arama ruhsat başvurusu red edildi. 3 yerli, 2 yabancı olmak üzere, 5 şirket petrol hakkı sahibi olarak arama faaliyetlerine başladı.

Bu arada, yıl sonu itibarile Türkiye’de 76 adet işletme ruhsatı mevcut bulunuyor.

2010 yılında alınan devlet harcının toplamı ise 401,7 bin lira oldu.

-HEDEFLER-

Öte yandan, 2013 sonuna kadar Türkiye’deki arama-üretim yatırımlarının her yıl yüzde 10, ham petrol üretiminin yüzde 1, doğal gaz üretiminin yüzde 5 artırılması için uygun koşulların sağlanması hedefleniyor.

2012 yılı sonuna kadar sektör temsilcilerinin katılımıyla kamuya herhangi bir yük getirmeden güçlü bir stok teşkilatı oluşturulması da öngörülüyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 10:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Beyler Turkiyede petrol cikmasiyla benzin fiytlari ucuzlamaz. Petrolu bulan zengin olur, tupras zengin olur, belki devlet de zengin olur ama benzin fiyatlarinin dusmesi icin hatiri sayilir bir uretim hacmi gerceklesmeli ve ithalat dusmek suretiyle dis ticaret acigi azalmali ki devlet de vergide indirim yapsin. Kaldi ki ulkemizdeki petrol tuketimi surekli artiyor ve eminim bu artis yeni bulunan kuyularla saglanan uretim artisindan daha fazla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 14:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Ham petrolü işleyecek bir tesisimiz var mı ki bizim kuzenler. Benim bildiğim kadarı ile yok durum böyle oluncada bizim ham petrol bir doların altına romanyaya gider bp vs. firmalar benzini işler bize geri satar ithal benzinimizde bize kazık olarak geri dönmeye devam eder. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 15:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bence bizim bu sıkıntımızı giderecek tek yakıt bor mineralidir. Boru işleyip borla çalışan araç ürettikmi tamamdır :MCT:

adamlar petrol için ortadoğuyu yok ettiler, o kadar petrol çıksa yedirirlermi Allah aşkına...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 15:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
termin yazdı:
Ham petrolü işleyecek bir tesisimiz var mı ki bizim kuzenler. Benim bildiğim kadarı ile yok durum böyle oluncada bizim ham petrol bir doların altına romanyaya gider bp vs. firmalar benzini işler bize geri satar ithal benzinimizde bize kazık olarak geri dönmeye devam eder. :)

Evet sende haklısın işleyemedikten sonra çıkarsak noolurki. :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 16:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
termin yazdı:

Ham petrolü işleyecek tesisimiz yok mu? O zaman Türkiyedeki beş tane rafineride napılıyor peki? Hatta hatta EPDK kararıyla işlenmiş ürünün ithalatı yasak, illa ki rafineri çıkışı olması gerek... Bişey söylerken biraz destekli söyleyin bari yahu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 17:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tuncay
Araç: Mitsubishi Lancer 1.5 SAM AT
Meslek: Network Supervisor
Kan grubu: Arh+
varmis.. yazilana gore sahipleri koc, shell, ofer grubu. amerika, israil sokmus burnunu, bize hayir gelir mi o benzinden?

http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php?lPageID=831
http://www.yapi.com.tr/Haberler/kimin-m ... 61038.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 17:59 
Kullanıcı avatarı

kardeşim var olduğunu söylüyorsun ama bu rafinerilerden işlenen benzinse niye 1 doların altına yurt dışına ihraç ediliyorda tekrar yurt dışından ithal ediliyor. Geçtiğimiz ay Siyaset Meydanında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kendisi söyledi biz hertürlü akaryakıtı yurtdışıdan ithal ediyoruz üretemediğimiz için işleyemediğimiz için akaryakıtta benzin ve türevlerinde yurtdışına bağımlıyız akaryakıt vergisinin bu kadar yüksek olmasının sebebi de bu hatta enflasyona göre baktığımızda vergiyi arttırmamız lazım ama biz enflasyon karşısında devletin vergi gelirini arttırmayarak enflasyona yenik düşüyoruz dedi. youtube dan bul seyret

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2011 18:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: suat
Araç: 2012 mitsubishi outlander
Meslek: İNŞAAT MÜHENDİSİ
Kan grubu: A +
Sayın bakanda iyi üfürmüş :D Daha hangi vergiyi artırmayı düşünüyor? Bizim kadar akaryakıttan vergi alan bir yer var mı? Bütün rafinerilerde ham petrol işleniyor, ama malesef bize faydası olmuyor. :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 00:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
termin yazdı:
kardeşim var olduğunu söylüyorsun ama bu rafinerilerden işlenen benzinse niye 1 doların altına yurt dışına ihraç ediliyorda tekrar yurt dışından ithal ediliyor. Geçtiğimiz ay Siyaset Meydanında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kendisi söyledi biz hertürlü akaryakıtı yurtdışıdan ithal ediyoruz üretemediğimiz için işleyemediğimiz için akaryakıtta benzin ve türevlerinde yurtdışına bağımlıyız akaryakıt vergisinin bu kadar yüksek olmasının sebebi de bu hatta enflasyona göre baktığımızda vergiyi arttırmamız lazım ama biz enflasyon karşısında devletin vergi gelirini arttırmayarak enflasyona yenik düşüyoruz dedi. youtube dan bul seyret

Hampetrolün çoğunu yurtdışından ithal ettiğimiz gerçek... Fakat hampetrolü işleyemiyoruz demek bana mantıklı gelmedi... Madem işleyemiyoruz, o rafinerilerde ne yapılıyor? Madem malı ihraç ediyoruz ucuza (ki ihraç edebildiğimize göre işleyebiliyoruz demek) aynı malı niye daha pahalıya geri alıyoruz? Orda bakan biraz kelime oyunu yapmış sanki... Yaklaşık 1 yıl falan shellde saha mühendisliği yaptım, genelde inşaat kısmında olsam da az çok kulak doygunluğumuz oldu bu işlere... Rafineri dışından mal çekmek gibi birşey kesinlikle söz konusu değil. Olay şu ki, işlediğimiz mal piyasaya yetmiyor, devlet ürettiği işlenmiş malın yanına ayrıca ithal edip rafinerilerden dağıtımını yapıyor... Zaten hammaddeyi de çoğunlukla dışarıdan alıyoruz, biraz daha pahalıya işlenmiş ürün de alıyoruz... Ama malı işleyemediğimiz için ithal ediyoruz demekle işlediğimiz mal piyasaya yetmiyor ondan ithal ediyoruz demek aynı şey değil... Orda bir yanlış anlaşılma var...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 09:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
öte yandan ben bu LPGye zam sessizliğinden korkuyorum...seçimden sonra birikmiş olarak dönmez inşAllah

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 10:42 
Kullanıcı avatarı

Mythos yazdı:
termin yazdı:

Hampetrolün çoğunu yurtdışından ithal ettiğimiz gerçek... Fakat hampetrolü işleyemiyoruz demek bana mantıklı gelmedi... Madem işleyemiyoruz, o rafinerilerde ne yapılıyor? Madem malı ihraç ediyoruz ucuza (ki ihraç edebildiğimize göre işleyebiliyoruz demek) aynı malı niye daha pahalıya geri alıyoruz? Orda bakan biraz kelime oyunu yapmış sanki... Yaklaşık 1 yıl falan shellde saha mühendisliği yaptım, genelde inşaat kısmında olsam da az çok kulak doygunluğumuz oldu bu işlere... Rafineri dışından mal çekmek gibi birşey kesinlikle söz konusu değil. Olay şu ki, işlediğimiz mal piyasaya yetmiyor, devlet ürettiği işlenmiş malın yanına ayrıca ithal edip rafinerilerden dağıtımını yapıyor... Zaten hammaddeyi de çoğunlukla dışarıdan alıyoruz, biraz daha pahalıya işlenmiş ürün de alıyoruz... Ama malı işleyemediğimiz için ithal ediyoruz demekle işlediğimiz mal piyasaya yetmiyor ondan ithal ediyoruz demek aynı şey değil... Orda bir yanlış anlaşılma var...

Sevgili kardeşim ben bakanın yalancısıyım :) ama benim anladığım biz kendi benzinimizi işleyebiliyorsak ve kendi iç piyasamızda akaryakıta ihtiyacımız varken bir doların altına yurtdışına satıyor ve yeniden oradan ithal ediyorsak burada bir yanlışlık var demektir. İhraç edebildiğimize göre fazlamız var demektir ki bu da vergilerin düşmesi için gayet yeterli bir sebep ya bizi soyuyorlar, yada bizim yanlış bildiğimiz birşey var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 12:16 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Ülkemizde çıkarılan ve ithal edilen petrol, Kırıkkale, Aliağa(İzmir), Ataş(Mersin), İpraş(İzmit) ve Batman rafinerilerinde işlenmektedir. Bunların dışında özel rafireler de vardır. EPDK'nın bu konuda düzenlemeleri var. Buradaki temel sorun geçmişten beri süregelen ticari bir durumdan kaynaklanıyor. Biz ham petrolü işleyebiliyoruz ama onlar bize çok az ham petrol satıyorlar. İşlenmiş petrolden kazanılan para daha fazla çünkü. (edit: Ayrıca sadece petrol konusunda değil özellikle tekstil ve otomotiv gibi sektörlerde de Türkiye'de üretim yapılıp sonra yurt dışına çıkarılıp ithal ediliyormuş gibi yüksek fiyatla Türkiye'ye giriş yapan malların sayısı çok.) Bakanın söyledikleri doğru ama o işin bir yönünü anlatıp olayın bütünü sanki tamamen böyleymiş gibi algılatmaya çalışıyor. İşin özü şu; biz satıcının tüm isteklerine boyun eğmek zorunda bırakılan müşteriyiz. Bu zorunluluğu ortadan kaldıracak güç devlettir ama devlet dünya düzeninin üzerine oturtulduğu petrol konusunda özgür hareket edecek durumda değil. Onların satacağı şekilde alacaksın ya da petrolsüz kalacaksın. Maalesef durum böyle.

Bugün yeniden zam geldi akaryakıta. Bakan Şimşek bunu bayi karlarına yoruyor, onlardan fedakarlık istiyor. Biz vergiyi artırmadık diyor. Fakat unutulan birşey var; zam geldikçe alınan vergi de zamlanmış oluyor. Bilmiyorum neremizde yazıyor keriz yazısı ama yerine konulduğumuz şey bu. Birgün inşallah tamamen halkını düşünen, onları kandırmayan, ulusal çıkarları şahsi çıkarlarından yada uluslararası çıkar gruplarının menfaatlerinden ayrı tutan kişilerce yönetilmeyi başarabiliriz. Bir vakitler bu şekilde yönetildi bu ülke bunu biliyoruz yeniden neden olmasın!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 23:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
Kan grubu: 0rh-
yazdıklarınızda haklılık payınız yüksek fakat keşke bu form ortamında siyaset olmasa zira burda gerçekten çok güzel dostluklar oluşmuş ve hiç kimse bir başkasının fikirlerine düşünce tarzına göre değerlendirilmemiş. Araba konusunda ne sıkıntı varsa ortaya konmuş ve herkes bu sorunun çözümü için uğraşmış. şimdi siyasi düşüncelerimiz bu ortama taşırsak aynı düşüncede olmayan bir çok arkadaşımız çıkacak ve herkes bir birini bimlemeye başlayacak, bir birimize ihtiyaç duyduğumuz vakit ise, ha ulan bak bu adam akp li yok bu chp li vb. diye, biliyorsa bile yardımcı olmayacaktır... saygılarımla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 09:36 

Ahmet Bey eleştiriniz sadece benim yazdıklarımaysa yazıyı tekrar okuyun derim. Orada genel saptamalar yapıyorum. Burada çoğunlu yüksek öğrenim görmüş bir kullanıcı portföyü var. Olayları değerlendirirken siyasi olmayan ama siyasetle ilişkili konulara girmemiz kadar doğal birşey yok. Çünkü herşey birbiri içine girmiş durumda. Burada hükümeti, partileri, bakanları eleştirmek siyasi tercih belirtmez. Bilakis özgür bir düşünce ortamı olduğunu gösterir. Ben bakanın ismini siyasi tercihimden dolayı onu karalayayım diye yazmadım ki. En yetkili kişinin konu hakkında görüşünü bildirmek istedim. Sonuçta başlığımızla da ilişkiliydi.
Siz siyasi mevzuların buraya aktarılmasından ne kadar rahatsızsanız buradaki herkes de o derece rahatsız olur. Yine de varsayalım ki bir arkadaş siyasi içerikli bir mesaj yazdı(Bu şimdiye kadar hiç olmadı!). Medeni insanlar olarak onu sizin dediğiniz gibi "mimleyecek" miyiz? Kesinlike hayır. Burada dini içerikli bir çok yorum, başlık yada aktivite oluyor. Bunlara katılanlara dindar katılmayanlara dinsiz diyen gördünüz mü! Sonuçta ortada siyasi yorum falan yok. Yazılan mesajları siyasi düşünce gözlükleriyle okumak var. Kişi nasıl bakarsa öyle görür! Kaygınızı anlıyorum fakat korktuğunuz şeylerin burada olmayacağına emin olabilirsiniz. Buradaki dostluk ve arkadaşlık tüm düşüncelerin üzerinde bir yerde duruyor. :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 11:27 
Kullanıcı avatarı

Konuşmadan olmaz canım sonuçta hiçbir siyasi parti başkanı veya kurumun kendisi babamın oğlu olmadığı gibi babamın kurumuda değil. Olsa dahi insan inandığı değerleri savunur, gözüyle gördüğü, hayatına akseden iyilik, güzellik veya olumsuzlukları değerlendirerek bir partiye ve o değerlere sahip çıkanlara oy verir ama bizim olayımız o değil objektif olmak eğrisi doğrusu ile konuşup İstişare etmektir olayımız. Bu ülkede yaşayan etnik kökeni farklı olan insanlar nasıl benim ve bizlerin kardeşleriyse. Diğer düşünceleri savunan insanlarda bizim yine kardeşlerimizdir. Önemli olan neyi neden savunduğumuz ve bunun vatan toprağının bölünmez bütünlüğüne zarar verip vermediğidir.

İşin özü hepimiz aynı gemide seyahat eden ahiret yolcularıyız. Dünya bir gemi bizde seyyah olmuş geziyoruz, oradan oraya. Fıtrat gereği tüm etkilere tepki veriyoruz. Benim tek arzum artık kardeşin kardeşi öldürmemesi. Tüm dünyanın artık islamiyetin yeryüzündeki en mükemmel ve hassas din olduğunun bilinmesi. Mümin'in Mümin kanı akıtmaması. Yeryüzünde bozgunculuk yapılmaması ve yapanlarada fırsat verilmemesidir.

Hayırlı günler diliyorum herkese...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 14:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
Kan grubu: 0rh-
Şahin Hocam bu konuda yanlış anlaşılmak istemem, yukarıda ifade etiklerimi sadece sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak ve kişisel olarak değerlendirmedim, şahsa yönelik birşeyde yazmadım. Genel olarak formun amacına uygun olarak davranmamız gerektiğini ifade etmeye çalıştım, tabiki herkesin eleştirmeye, tartışmaya, fikirlerini beyana hakkı var, bende bu konudaki düşüncelerimi sizlere aktardım... Dediğiniz gibi burda geçekten güzel dostluklar kurulmuş ve siyasetin bu tür ilişkilere zarar vereceği kanaatindeyim muş gibi bir yerde yaşıyorum siyasetin ortamı nasıl gerdiğini yaşamı nasıl alt üst ettiğini çok iyi görüyorum.

saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 15:16 

Ahmet Bey ben de zaten şahsi olma olasılığı varsa diye sizin isminize hitap ederek yazmıştım. Nazik üslubunuzdan bu tür polemiklere girmeyeceğiniz anlaşılıyor. Son yılarda ülkemizin genelinde siyasi hava gergin. Ben İzmir'de yaşıyorum ama bu gerginliği burada da hissediyorum. Sizlerin durumu daha zor tabi. İnşallah tez vakitte ülkenin birliği ve dirliği sağlanır. Bizler de hergün cebimizi yakan akaryakıt zamlarını ve de bunun arka planını değil güzel şeyleri konuşuruz. Saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 15:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
toparlayacak olursak :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 17:10 
Kullanıcı avatarı

Hepimiz din kardeşiyiz Elhamdülillah ve hiçbir etnik köken ve siyasi düşünce ayrılığının ön plana çıkarılıp tartışma yaratılmamalı... Aynı dine mensup olmadığımız diğer inançlara sahip dostlarımızlada insan ilişkilerinin evrensel kurallarıyla da mutlu ve huzurlu bir şekilde bu dünyayı ve hayatı da yaşamayı hepimiz biliriz çok şükür...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 741 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye