Zaman: 17 Oca 2026 16:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 45 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2011 00:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: kaan
Araç: ASX
Meslek: mimar
2011 ocak ayında büyük bir hevesle ASX aldım...
yaklaşık 3 ay geçdikden sonra düşük devirlerde her vitesde motordan avans sesi gelmeye başladı.
Servise gittim sordum benzinden dediler bende bi bildikleri vardır diye benzinimi değiştirdim Total 97 oktan kullanmaya başladım,
o zamanda inanmadım benzinle alakalı bi durum olduğunu ama yinede değiştidim, tabiki avans sesi geçmedi.
Tekrar servise gittim problemin devam ettiğini söyledim ustaya. Motor kaputunu açtı lafda usta şöyle bi sağına soluna baktı yine benzine bahane buldu,
ha birde sorunun arabada olmadığını şöyle ıspatladı (ustam) daha önce hiç bir asx bu nedenle servise gelmemiş,
birinin sorununu çözmek için sanırım daha önceden aynı arızadan bir aracın servise gelmesi gerekiyormuş sistem böyle çalışıyo mitsubishi de ilk gelenin vay haline benim gibi.
Bende mitsubishi müşteri hizmetlerini aradım onlarda ustayla aynı köydenmiş sanırım evet dediler aldığınız benzinden kaynaklanıyordur dediler.
Şu an OPET in 97 oktanını kullanıyorum tabiki sorun hala devam ediyor bakalım biraz daha kullanıcam 1-2 güne gidicem ustam bu kez ne dicek bakalım.
ASX i olan arkadaşlar hengi benzini kullandıklarını ve sorun yaşayıp yaşamadıklarını yazarlarsa sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2011 09:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
walla bende bahsettiğiniz bir avans sesi yada vurma olayı olmadı.Hem 95 hem 97 oktan kullandım hep aynıydı.Şuan aracım lpg'li.Yine öyle bir durum olmadı.Sadece eğer benzinde hareket edip giderken lpg'ye geçtiği sırada vites değiştirdiysem o zaman bir geçiş hissi duyuyorum.bujinin ateşleme yapacagı zamanı ayarlamaktır avans ayarı...avans cok acıksa alt devirlerde aracın şahlanır torku artar ama üst devirlerde ateşleme geçikeceginden aracının üst devirlerdeki torku ölür araban devir çevirmez düşük olursada tam tersi durum gözlenir.. lpg li araçların avans ayarının azcık yükseltilmesinin sebebi de budur...avans bozuksa rolentıde sarsıntılı çalısır aracın, sonra avans ayarın bozuksa araban geç çalışır, devirlenmez kendını gitmemek için adeta kasar.
birde avans vurması vardır avansın düşükse aracın ateşleme zamanından önce ateşlediği için pistonun yataga vurma sesini duyarsın taktak tarzında bir sestir bu.Kısacası siz durumuzu tam olarak netleştirin.Servise gittiğinizde usta ile beraber aracı kullanın hatta o kullansın siz anlatın.
Bunun dışında aracın vites atarken devir yükseltme özelliği var.Vites atarken devir kayıplarını engellemek için güzel bir özellik bence.Bunu alt devirlerde çok hissedersiniz ve bununla karıştırmıyorsunuzdur inşallah.şayet bundan bahsediyorsanız bu benim aracımda da var.Sorununuzu halletmeniz dileğiyle.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2011 10:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Kan grubu: arh
arkadaşlar merhaba; yaklaşık 9 aylık bir asx kullanıcısıyım. Camlardaki, bazı arkadaşların belirttiği, sorun, konsoldaki ve bazı iç aksamdaki plastik çıtırtılarının yanısıra şöyle bir sorunum var. Sorunmudur değilmidir bilmiyorum belkide normal bişeydir ama anlatayım, bir bilen varsa yanıtlasın lütfen. Özellikle 2000 devir civarında ayağım gazda iken, o devir civarını muhafaza ederken bir cızırtı diye tarif edebileceğim ses geliyor. Devri biraz yükseltince kesiliyor yada ayağımı gazdan çekince. Tekrar gaza basıp o devir civarına getirip devri tuttuğumda tekrar ses başlıyor. Devri aşağı yada yukarı değiştirdiğimde kaesiliyor. Çıtırtı cızırtı şeklinde bir ses bu. İlk duyduğumda serviste motor ustasına sorduğumda avans tarzı bişey demişti biliyodur hemende cevap verdi demekki normal bişey dedim ama banada ozaman 97 oktan kullan demişti. Şimdi arkadaş bu konuyu açınca bende merak ettim. Bu bir sorunmu gerçekten napmam lazım. Değilse nedir bu olay. Daha önce hiçbir arabada yaşamamıştım. Teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2011 11:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
o devirde bir parça rezonansa giriyor demek ki. eğer vites boştayken de yapıyorsa kaputu açıp dinleyerek yerini bulmaya çalışmak gerekebilir. mekanikte o tip durumlar olur. çok saçma bir parça gevşemiştir de sadece o devirde rezonansa giriyordur. yani çok çok önemsiz bir şey de olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2011 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Colt amt 2009
Meslek: Bilg. Müh.
Kan grubu: Arh+
2009 colt aracımda aynı sorunu ben de yaşıyorum. Düşük devirlerde, 2000 altı, camı açtığım zaman özellikle yokuşlarda zzzzrrrr diye bir ses duyuyorum. Avans sesi mi oluyor artık bilmiyorum. 2 ay önce yıllık bakım için servise gitmiştim motorla ilgili birşey söylemediler. Ben de üzerine düşmedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2011 19:16 
Kullanıcı avatarı

atc1013 ve czk, arkadaşlar sanırım prolemlerimiz aynı.
mitsubishi servisine gittiğimde ustayla test sürüşüne çıktım gelen sesi duydu, ustada avans olduğunu söyledi.
daha önce de suzuki aracım vardı onda da aynı ses geliyordu servis avans demişti bende ordan biliyorum.
ama suzuki bahaneyi benzine bulmaktansa aracı kontrol etti ve motor kapağının contasında sorun olduğunu buldu conta yenilenince sorunda kalmadı.
yarın servise tekrar gideceğim beni yine başlarından savmaya çalışırlarsa bu kez oluruna bırakmayı düşünmüyorum mahkemeye bile gitmeyi düşünüyorum.
bence sizde ihmal etmeyin demekki genel bir sorun bu. o kadar para verip de kusurlu araca binmek zorunda değiliz sorunun kaynağını bulsunlar ve çözsünler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2011 10:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
belirli devirde gelen ses gevşemiş bir parçadandır.benzer bi olayı c3 te yaşamıştım, 2000devirde motor tarafından bi zırıltı gelip geçiyodu.servise gittim, kartel koruyucu gevşemiş.düzelttiler geçti ama ilk mesajdaki avans meselesinde yorum yapamayacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2011 12:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
Aynı şekilde rezonans oluşturan bir mesele olabilir benimde aynı tipte bir sorunum olmuştu.Birde motor ile egzos bağlantısından başlayarak egzozun bitimise kadar ısı önleyici aleminyum alaşımlı şu koruyucuların gevşemiş olma olasılığı çok yüksek.Bende öyle oldu.motor ile egzozun ilk bağlantı yerindeki ısı yalıtkanı levhanın gevşemiş olduğu vede alt devirlerde sarsıntı çok oluncada belirttiğiniz gibi ses çıkarttığını gözledik.Şimdilik bir sıkıntı yok.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2011 12:37 
Kullanıcı avatarı

atc1013 yazdı:
arkadaşlar merhaba; yaklaşık 9 aylık bir asx kullanıcısıyım. Camlardaki, bazı arkadaşların belirttiği, sorun, konsoldaki ve bazı iç aksamdaki plastik çıtırtılarının yanısıra şöyle bir sorunum var. Sorunmudur değilmidir bilmiyorum belkide normal bişeydir ama anlatayım, bir bilen varsa yanıtlasın lütfen. Özellikle 2000 devir civarında ayağım gazda iken, o devir civarını muhafaza ederken bir cızırtı diye tarif edebileceğim ses geliyor. Devri biraz yükseltince kesiliyor yada ayağımı gazdan çekince. Tekrar gaza basıp o devir civarına getirip devri tuttuğumda tekrar ses başlıyor. Devri aşağı yada yukarı değiştirdiğimde kaesiliyor. Çıtırtı cızırtı şeklinde bir ses bu. İlk duyduğumda serviste motor ustasına sorduğumda avans tarzı bişey demişti biliyodur hemende cevap verdi demekki normal bişey dedim ama banada ozaman 97 oktan kullan demişti. Şimdi arkadaş bu konuyu açınca bende merak ettim. Bu bir sorunmu gerçekten napmam lazım. Değilse nedir bu olay. Daha önce hiçbir arabada yaşamamıştım. Teşekkürler

ASX 1.6 mivec egzantrik zinciri kullanılan bir araç bu sistemin artısı ömürlük olması bakım gerektirmemesi ,eksi yönü ise triger kayışı kullanılan araçlara göre sesli çalışması. 2000 devir civarı duyduğunuz ses muhtemelen egzantrik zincirinin sesi ve tüm ASX lerde mevcut olup bir sorun olmadığını düşünüyorum.

Bu arada ASX ile ilgili herhangi bir yazılım güncellenmesi olacak mı, bu konuda bilgisi olan var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2011 22:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Kan grubu: arh
sayın mimkao servise gittinizmi, ne dediler? Yada başka bir arkadaşın sorun ve çözümle ilgili yeni bir bilgisi varmı? Eğer durum asx01 in dediği gibi aracın tipik bir durumuysa, bu sesi aracı vites asistanına uygun kullandığımız sürece duyacağız demektir. Asistan aracı hep bu devirde kullanmaya yani 2000 devir civarına zorluyor. Yani üretici araca vites asistanı koyacağına, şu sesi duymanız lazım, eğer duyuyorsanız ekonomik vitestesiniz demektir dese daha ucuz olurdu araç hem onlara hem bize :) diyorum ama ses gerçekten çok hoş değil. U marım küçük bir sorundur ve çözülür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2011 02:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
arkadaşlar bu dediğiniz ses şıkırtı gibi birşey mi? Bazen bende motordan şıkır şıkır bir ses duyuyorum ama uzun süreli olmuyor. Eskiden 1961 model bir mercedesimiz vardı ondada böyle bir ses olurdu ama çok daha yüksek ve sürekli. O zamanlar babam avans vuruyor derdi. Bilemedim bende ne oluyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2011 19:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Hem daha önce kullandığım colta hem de şimdiki lancerimda düşük devirlerde şıkırtı oluyor. Araç düşük devirde ilerlerken gaza bastığınızda gelen bir ses. Gaza basmıyorken yok. Rölantide veya araç duruken boşta gaza basarsanız kesinlikle yok. Kısacası sürerken farkediliyor. Sesin karakteristiği bu şekilde. Öyle zannediyorum burada bahsedilenle aynı şey.

Ben normal karşılıyorum. Benim tahminim her araçta olan şeyler bunlar ancak bizim motor yalıtımı kötü olduğundan daha çok duyuyoruz. Örneğin şu an kullandığım lancerda klima her devreye girdiğinde motor kabininden tak diye bir ses geliyor. Bilmeyen birisi kayış koptu falan sanır o derece yani ama ben alıştım artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Haz 2011 12:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
asx01 yazdı:
atc1013 yazdı:

ASX 1.6 mivec egzantrik zinciri kullanılan bir araç bu sistemin artısı ömürlük olması bakım gerektirmemesi ,eksi yönü ise triger kayışı kullanılan araçlara göre sesli çalışması. 2000 devir civarı duyduğunuz ses muhtemelen egzantrik zincirinin sesi ve tüm ASX lerde mevcut olup bir sorun olmadığını düşünüyorum.

Bu arada ASX ile ilgili herhangi bir yazılım güncellenmesi olacak mı, bu konuda bilgisi olan var mı?

Yanlış anlamadıysam bu araçlarda trigel kayışı yok öylemi.Arkadaşlar bilmeden aldım bu aracın motor olarak +sı nedir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2011 10:25 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar 3 farklı benzin daha denedim ama hala avans sesi geçmedi.
bende yine servise gittim uzun bi bekleyişten sonra çağırdılar usta bakıyor diye, gidince şaştım kaldım avans sesini park halindeki arabanın gazını sonuna kadar basarak duymaya çalışan bi usta gerçekten böyle ustalar mitsubishiye çok katkı sağlıyor.
tahmin edin ne oldu usta yine benzinden dedi bende çıldırdım tabiki.
ozaman yazılı olarak şu marka benzin kullanın diye belge verin dedim, yine pişkince tavır sergilediler,
yok işte hiç bu arızadan gelen olmadı arabada sorun yok falan demeye kalktılar.
ısrar edince zahmet edip tekrar test sürüşüne çıktık, tabiki avans sesi insanı aşrı rahtsız ediyor diyecek bişeyi kalmadı.
ama yapacak bişeyide yoktu mitsubishi de avans ayarı yapılamıyor böyle bir beceri bilgi yok. temsa yı aradığını konuyu bildirdiğini görüş beklediğini söyledi.
birde aklınca beni haksız çıkarmak için bayinin test aracına binmemizi teklif ettiler bende tamam dedim inanmayacaksınız ama test aracında da aynı sorun vardı bu kez diyecek hiç birşeyi kalmadı. gerçi ne farketti hala çözüm yok olacağınada umudum yok bu işin sonu mahkemede bitecek sanırm
bence türkiye deki asx ler arızalı hepsinde avans sorunu vardır bazı kullanıcılar farketmiyor olabilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2011 21:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
mimkao yazdı:
arkadaşlar 3 farklı benzin daha denedim ama hala avans sesi geçmedi.
bende yine servise gittim uzun bi bekleyişten sonra çağırdılar usta bakıyor diye, gidince şaştım kaldım avans sesini park halindeki arabanın gazını sonuna kadar basarak duymaya çalışan bi usta gerçekten böyle ustalar mitsubishiye çok katkı sağlıyor.
tahmin edin ne oldu usta yine benzinden dedi bende çıldırdım tabiki.
ozaman yazılı olarak şu marka benzin kullanın diye belge verin dedim, yine pişkince tavır sergilediler,
yok işte hiç bu arızadan gelen olmadı arabada sorun yok falan demeye kalktılar.
ısrar edince zahmet edip tekrar test sürüşüne çıktık, tabiki avans sesi insanı aşrı rahtsız ediyor diyecek bişeyi kalmadı.
ama yapacak bişeyide yoktu mitsubishi de avans ayarı yapılamıyor böyle bir beceri bilgi yok. temsa yı aradığını konuyu bildirdiğini görüş beklediğini söyledi.
birde aklınca beni haksız çıkarmak için bayinin test aracına binmemizi teklif ettiler bende tamam dedim inanmayacaksınız ama test aracında da aynı sorun vardı bu kez diyecek hiç birşeyi kalmadı. gerçi ne farketti hala çözüm yok olacağınada umudum yok bu işin sonu mahkemede bitecek sanırm
bence türkiye deki asx ler arızalı hepsinde avans sorunu vardır bazı kullanıcılar farketmiyor olabilir

Dostum ses seni rahatsız ediyor olabilir fakat bunun bir "sorun" olduğunu nerden çıkarıyorsunuz onu pek anlayabilmiş değilim. ASX'lerin hatta belki mitsubishilerin hepsinde olan bir sesten bahsediyorsak mitsunun bu araçların hepsini sorunlu olarak sokağa sürmesi pek mümkün değil. Bu arada servisteki ustalara güvenmiyorsanız ki son derece haklısınız, dışarıda işin ehli bir ustaya dinletmek lazım sesi bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2011 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Anıl Ünal
Araç: Kia Shuma
Meslek: Satış Danışmanı
Kan grubu: Arh-
Değişken supap zamanlamalı motorlar, avans ayarını supap açısına göre kendisi yapar.. Dışarıdan müdahale ancak yazılım ile olabilir, el ile ayarı mümkün değildir. Vites asistanı ile hareket ettiğinizde duyduğunuz ses şıkırtı şeklinde ise lifter denen parçaların sesidir, kullanımda bir sorun yaşatmaz.

Eğer söylediğiniz gibi avansta bir sıkıntı olsaydı, aracınız rölanti devri bozuk olurdu, yüksek devirlerde çekişi düşerdi, ani gaz tepkilerinde yığılma yapardı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2011 18:32 
Kullanıcı avatarı

gelen sesin önemli bişey olmadığını kullanımda sorun yaratmıyacağını söyleyen arkadaşlar keşke benim arabamı kullansalar ne demek istediğimi anlarlar. 2000 devirde sabit bir hızla gidemiyorum artık, yolda gaza yükleniyorum hızlanınca gazdan ayagımı çekip yavaşlıyorum sonra yine gaza bas hızlan öyle devam ediyorum çok sinir bozucu birşey böyle yapmazsan şıkır şıkır ses hiç durmuyor.
üstelik servis bu sesin avans sesi ve sorun olduğunu kabul ediyor ancak çözüm üretemiyor. benzini japonya'dan ithal edicem belki çözülür problem :S
daha da mitsubishi almam, alacak olanlarıda elimden geldiğince engellerim.
başka arabamı yok piyasada japon arabaları bitmiştir benim için ASX den kurtulmanın yoluna bakıcam artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2011 22:27 
Kullanıcı avatarı

mimkao yazdı:
gelen sesin önemli bişey olmadığını kullanımda sorun yaratmıyacağını söyleyen arkadaşlar keşke benim arabamı kullansalar ne demek istediğimi anlarlar. 2000 devirde sabit bir hızla gidemiyorum artık, yolda gaza yükleniyorum hızlanınca gazdan ayagımı çekip yavaşlıyorum sonra yine gaza bas hızlan öyle devam ediyorum çok sinir bozucu birşey böyle yapmazsan şıkır şıkır ses hiç durmuyor.
üstelik servis bu sesin avans sesi ve sorun olduğunu kabul ediyor ancak çözüm üretemiyor. benzini japonya'dan ithal edicem belki çözülür problem :S
başka arabamı yok piyasada japon arabaları bitmiştir benim için ASX den kurtulmanın yoluna bakıcam artık.

Sat arkadaşım sat, sen de kurtul biz de kurtulalım.:)

Ne fiyat istiyosun arabanın durumu ne söyle seni bu dertten kurtaralım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2011 14:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Anlayabildiğim kadarı ile Asx zaten kendi avansını kendisi ayarlıyor. Dışardan avansı arttırıp azaltamıyoruz. Yani avans vurması gibi bir sorun asla yaşanmıyor. Dolayısı ile gelen ses önemli değil. Tamam. Peki o şıkırtı nereden ve neden geliyor? Lifter denen parçadan geliyorsa neden geliyor? Bir yerlerde bir yerlere sürtme mi var? Açıklayabilirseniz sevinirim....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 21:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Anıl Ünal
Araç: Kia Shuma
Meslek: Satış Danışmanı
Kan grubu: Arh-
mimkao yazdı:

Sinirinizin sebebini gayet iyi anlıyorum, fakat özellikle belirttiğiniz gibi, servisin bu durumu sorun olarak değerlendirmesi ve çözüm üretememesi açıkçası tamamen gittiğiniz servisteki teknik uzmanın yetersizliğinden kaynaklandığı görüşündeyim.. Daha evvelde söylediğim gibi, gelen şıkırtı şeklindeki ses tamamen lifterlerden kaynaklanır ve eğer sizi rahatsız ediyorsa piyasada 30-40 TL'ye alabileceğiniz Wurth marka lifter sesi önleyici ile büyük oranda çözülür.. Sizin bu durumunuz üzerine kendi test aracımız dahil 3 tane ASX ile deneme yaptım, hiçbirinde camlar kapalı vaziyette konforu bozacak şiddette bir ses duymadım.. Bu sesi en iyi fiat'ın fire serisi 1.2 lt 8v ve 16v motorlarında ve opel'in eski nesil ecotec makinelerinde duyabilirsiniz, kaldı ki ikiside piyasanın en çok tercih edilen araçlarındandır ve kimse bunu şikayet olarak algılamaz..

Beygir-kilo oranına vurulduğunda ASX'in motorunun alt devirlerde az da olsa yetersiz kalıp lifterlerin ses yapması çok doğal.. Benzinle de çok alakası yok, çünkü bu motorlar avrupa benzin normlarına göre ecu ayarları yapılarak piyasaya sürülür.. İsterseniz Japonya'dan benzin ithal edin, orada benzin 103 oktandır, o benzinin yaratacağı sıkıştırma oranı ile sensörlerin hepsini bir güzel harcarsınız. yada mevcut benzininize oktan artırıcı katkılar ile zaten japon benzinini burada da rahatça elde edebilirsiniz.
Unutmamak lazım ki, Türkiye'deki ASX'lerin 1.6 lt mivec motoru ASX'in baz motoru ve en zayıf olanıdır. Keşke ülkemizde benzin fiyatları ve vergi sistemi farklı olsa da bizlerde daha güçlü seçenekleri kullanabilsek..

Aynı segmentte aynı silindir hacminde, değişken supap zamanlamalı hangi aracı seçerseniz seçin, aynı sesi düşük devirlerde yine duyacaksınız emin olabilirsiniz..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 45 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye