Zaman: 17 Ara 2025 22:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Ses olayı
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2011 09:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: carisma 1.8 GDI
Meslek: Bilgisayar Programcısı
Merhaba,
3 günlük Carisma sahibiyim. İstanbul dan aldım, Tokat a geldim. Yaklaşık 800Km yol yaptım, biraz fazla yakması haricinde bir sorun yok.
Dün itibariyle yağ kontrolü yaptık hemen hemen hiç kalmamıştı. Bu foruma bakmadan kaput içinde yazan Castrol 10w-40 yağ koyduk ve filtre değiştirdik. Ne olduysa ondan sonra oldu, araçtan ses gelmeye başladı. Youtube de aynı ses ile ilgili video var. Ancak dili anlayamadığımdan çözümü varmı yokmu ve ne yaptıklarını anlayamadım.
http://www.youtube.com/watch?v=FMgsR-7I ... re=related

Tokat ta servis yok, bu yüzden tanıdık bir ustaya gösterdim fincanlardan kaynaklanabileceğini, yağı yeniden değiştirmemizi önerdi ve 5x-40 yağ ile değiştik, ses biraz azaldı ama tamamen geçmedi. Ustam bir kaç gün bu şekilde kullanmamı önerdi, siz neler söyleyebilirsiniz.
Teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ses olayı
MesajGönderilme zamanı: 30 Eyl 2011 00:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
gdi kullanan arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar yag konusunda fakat gelen ses çıt çıt çıt gibi bir ses ise iticiler olabilir genelde ilk çalıştırmad a yapıyor daha sonra geçiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2011 00:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: CARISMA 1.8 GDİ
Kan grubu: Orh
araç 1.8 gdi ise kaputta 10-40 değil 0-30 yazması gerekir zaten de tam sentetik yağ kullanman lazım mobil 0-40 koy ses 5 dak sonra baya bir azalır sorun düzelir ilk başta biraz sesli çalışır 1.8 gdi ler sen de yanlış yağ koyunca ondan çok gürültü yapmış ama dediğim gibi araç gdi ise 0-30 yada 0-40 koyacaksın 100 tl gibi bir fiyatı var iticilerin arasına o koyduğun yağ kalın olupda giremesse araç çok yakar hemde motorda koruma zayıf olur bu yüzden tam sentetik hatta full sentetik olacak araç 1.6 ise yağ doğru 10-40

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2011 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Carisma 2000
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A -
Herkese selamlar. Yaklaşık iki senedir Carisma kullanıyorum ,aracı aldıktan bir yıl sonra arkadan sesler gelmeye başladı, ustam burçlar değişmeli dedi . Bu yaz tatile giderken Samsun 'da arkadaki tüm burçları değiştirdim;ses kesildi ,bir ay geçmeden tekrar başladı.Dönüşte ustaya yeniden uğradım sorunu anlattım,viraj demirindeki lastikler dedi,yağladılar ses kesildi;on beş gün içinde ses yeniden başladı. Aracı yıkarken tazyikli su tut diyen oldu,burçların arasına silikon sık diyen oldu vs. anlayacağınız henüz kesin bir çözüm yolu bulamadım. Önerileriniz varsa sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2011 15:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: carisma 1.8 GDI
Meslek: Bilgisayar Programcısı
Carbon Clean ile temizlik yaptırsam faydası olurmu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eki 2011 18:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
gaçır gaçır diye bir ses ise viraj lastikleri kesin değişmesi lazım ondan yapar.tanesi 5 tl

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eki 2011 20:34 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Sinop yazdı:
Herkese selamlar. Yaklaşık iki senedir Carisma kullanıyorum ,aracı aldıktan bir yıl sonra arkadan sesler gelmeye başladı, ustam burçlar değişmeli dedi . Bu yaz tatile giderken Samsun 'da arkadaki tüm burçları değiştirdim;ses kesildi ,bir ay geçmeden tekrar başladı.Dönüşte ustaya yeniden uğradım sorunu anlattım,viraj demirindeki lastikler dedi,yağladılar ses kesildi;on beş gün içinde ses yeniden başladı. Aracı yıkarken tazyikli su tut diyen oldu,burçların arasına silikon sık diyen oldu vs. anlayacağınız henüz kesin bir çözüm yolu bulamadım. Önerileriniz varsa sevinirim.

4 tekerleğe birlikte iyi bir rot balans yaptırıp arka salıncak bağlantılarını iyice sıktırın sorun geçer.
Boşyere başka şeyler denemeyin.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eki 2011 20:35 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
anatolian yazdı:
Merhaba,
3 günlük Carisma sahibiyim. İstanbul dan aldım, Tokat a geldim. Yaklaşık 800Km yol yaptım, biraz fazla yakması haricinde bir sorun yok.
Dün itibariyle yağ kontrolü yaptık hemen hemen hiç kalmamıştı. Bu foruma bakmadan kaput içinde yazan Castrol 10w-40 yağ koyduk ve filtre değiştirdik. Ne olduysa ondan sonra oldu, araçtan ses gelmeye başladı. Youtube de aynı ses ile ilgili video var. Ancak dili anlayamadığımdan çözümü varmı yokmu ve ne yaptıklarını anlayamadım.
http://www.youtube.com/watch?v=FMgsR-7I ... re=related

Tokat ta servis yok, bu yüzden tanıdık bir ustaya gösterdim fincanlardan kaynaklanabileceğini, yağı yeniden değiştirmemizi önerdi ve 5x-40 yağ ile değiştik, ses biraz azaldı ama tamamen geçmedi. Ustam bir kaç gün bu şekilde kullanmamı önerdi, siz neler söyleyebilirsiniz.
Teşekkürler.

Sorununuz iticilerle alakalı artık düzelmez.
Tek çözüm değiştirmek ya da o şekilde kullanmak.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: