Zaman: 05 Mar 2026 10:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2010 13:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
göstergeleri bilemem ama motorun sesinde değişiklilk oluyor...öte yandan bir yerden duymuştum : klimayı değil camları açarsanız havanın direnci zaten klimanın yaktığını yaktırıyor...yine bir yerde duydum, klima 100 kmde 1 lt farkettiriyormuş*

* Colt"a özgü değil genel araçlar için...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2010 14:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
seskin yazdı:
bir de hazır bu başlık warken sorayım aradım bulamadım başlıklarda. klima çalıştığında anlık yakıt göstergesinde ve aracın devrinde hiçbir değişiklik olmuyor. klima gücünü motordan almıyor mu acaba direk aküden mi alıyor. öyleyse eğer korkmadan klimayı açabileceğim :D

klima enerjisini nereden alırsa alsın tüketimi arttırır. ama bizim araçlardaki klima araçla çok uyumlu olduğundan dolayı sana pek bir şey hissettirmiyor. araçlarda kullanılan klima da bildiğiniz gibi mitsubishinin kendi üretimi (bu konuda iyi bir markadır mitsu). yine de yakıtı ve eğer araba çok dolu ise çekişi etkilememesi gibi bir durum yok. sonuçta bir enerji tüketiyor ve o enerji yoktan var edilmiyor. müzik setini ve farları çalışıtırmak bile yakıtı etkiler.
bacey'in de dediği gibi özellikle daha yüksek hızlarda bu tüketimi etkileme meselesi minimuma düşer. hiç yoktan cam açıldığında rüzgar direnci sebebiyle oluşacak tüketimin altında kalır.
arada klima çalıştırmanın da klimanın sağlığı açısından önemli olduğunu hatırlatmak isterim.

@bacey
saol kardeş. ne diyeyim yaptık bir delilik. umarım pişman olmam. aslında benim deliliğim lancer almakla başladı ama şimdi yaptığımız deliliği rasyonelize etmeye çalışıyoruz. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2010 17:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
klimayla cam açmanın yakıt açısından farkı yok, discoveryde mithbusters ta denediler.araca 10 lt benzin koyup sabit hızla piste soktular,100 mt falan fark etti ;)

yakıt arttırma meselesi ise:

klima gücü motordan almaz aküden alır ancak, aküye yük oluşturur, şarj dinamosuna yük binmesi sonucu zorlanma olur(üretimi arttırmak amacıyla) , buda motora kuvvet eksilmesi olarak yansır, araçta gücü korumak için devir arttırır. (yanlış hatırlamıyosam böyle bi mantığı vardı)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2010 20:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
_opeth yazdı:
sinir kupu yazdı:
seskin yazdı:
bir de hazır bu başlık warken sorayım aradım bulamadım başlıklarda. klima çalıştığında anlık yakıt göstergesinde ve aracın devrinde hiçbir değişiklik olmuyor. klima gücünü motordan almıyor mu acaba direk aküden mi alıyor. öyleyse eğer korkmadan klimayı açabileceğim :D

klima enerjisini nereden alırsa alsın tüketimi arttırır. ama bizim araçlardaki klima araçla çok uyumlu olduğundan dolayı sana pek bir şey hissettirmiyor. araçlarda kullanılan klima da bildiğiniz gibi mitsubishinin kendi üretimi (bu konuda iyi bir markadır mitsu). yine de yakıtı ve eğer araba çok dolu ise çekişi etkilememesi gibi bir durum yok. sonuçta bir enerji tüketiyor ve o enerji yoktan var edilmiyor. müzik setini ve farları çalışıtırmak bile yakıtı etkiler.
bacey'in de dediği gibi özellikle daha yüksek hızlarda bu tüketimi etkileme meselesi minimuma düşer. hiç yoktan cam açıldığında rüzgar direnci sebebiyle oluşacak tüketimin altında kalır.
arada klima çalıştırmanın da klimanın sağlığı açısından önemli olduğunu hatırlatmak isterim.

@bacey
saol kardeş. ne diyeyim yaptık bir delilik. umarım pişman olmam. aslında benim deliliğim lancer almakla başladı ama şimdi yaptığımız deliliği rasyonelize etmeye çalışıyoruz. :D

aydıncım makyajsız kasalarda denso marka klima var makyajlı kasada mitsu'ya geçildi. (ikiside japon malı ama) klimasızken rölantide 800 devir gibi çalışırken klimayı açınca 900 devire çıkıyor.

olabülü kardeş. saol düzelltiğin için. neden benim aklımda öyle kalmış ki o zaman?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2010 22:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
_opeth yazdı:
akerimoglu yazdı:
LPG kiti simit tank ile uygulanır,
Stepnenin yerine takılır,
Dolum ağzı tampon altından alınır,
Stepne uzun yola çıkmadıkça evde bırakılır,
AVM' nin önüne gelmeden 100m önce araç benzine alınır,
Her türlü AVM' ye rahatlıkla girilip çıkılır :Yahoo!:

ehehe simit tank bizim arabay tam sığmıyor havada kalıyor. küçük stepne yeri olduğundan dolayı :)

Bu durumda da yalitim kopugu tarzi birsey alinip bagaj tabani duzlestirilir. Daha once fark ediliyordu ama bunu yaptigimdan beri kimse farketmiyor.

Tecrube ile sabittir, giremedigim AVM yok :)) Hatta Ayna ile bakarak bile dolum agzini goremiyorlar. Heralde dogru duzgun bakmiyorlar :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2010 00:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

vay catalyst,

hoş geldin...özlettin vallaha?

bu arada bugün 5.8 lt/100 km ile dolaştım...Colt sıcağı sevii :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2010 16:19 
Kullanıcı avatarı

ben kaç yakıyodum 8,6 mıydı :D haftasonu 10'lara geldi :d

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2010 14:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
anladığım kadarıyla coltların klimaları direk motordan güç almıyolar. aküden elektrik alıp kendi motorlarınla çalışıyor olsalar gerek. gerçekten klima devreye girdiğinde bi güç kaybı yaşanmıyor çünki. devirde de düşme olmuyor. daha önce albea vardı onda klima açınca hem güçten düşerdi araba hem de devirde düşme olurdu. bak şimdi daha bi çok sevdim arabamı :) bunun yakıta etkisinin baya bi az olacağını sanıyorum. şarz dinamosu zaten sürekli çalışmıyormu arabalarda ??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010 10:08 
Kullanıcı avatarı

LPG kullanan arkadaşlar,

Karlı ya da değil, LPG taktırmaya karar verdim ve tavsiye edilen marka ve servisleri araştırıyorum.

1-Arabanızda LPG varsa, siz ne marka LPG kiti kullanıyorsunuz?
2-LPG kullanımı arabanızda arıza lambası yakıyor mu?
3-LPG'yi siz taktırdıysanız, servisinizden memnun kaldınız mı? İstanbul'da oturuyorsanız, hangi servisi önerirsiniz?

Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kemal

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010 10:53 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

LPGde 2 şeyin önemli olduğunu biliyorum, yanılıyorsam düzeltiniz...Usta ve Enjektör (başka bir adı da olabilir)...LPGnin markası sonra gelir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010 16:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
bacey hepsi önemli ama içlerinden en önemlisi usta.arabanın ayarını bi kaçırdılarmı tutturamıyolar.

arkadaş bmw sine taktırdı, kendide bu işlerden anladığı için bakımını vs kendi yapar.ustaya yalvardı rolantimle oynama die çok uğraştım tutturmak için dedi, usta lang diye daldı ve o gün bu gün aracın rolantisi bozuk.

zaten tüp taktıranların en sık sorunu istop etme ve tutarsız rolanti...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2010 00:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
hakkaten.sırf o yüzden lpgden soğudum resmen.trafikte mecburen jikle çekik gidiyorum.yoksa frene bastığım zaman stop ediyor Broadway :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2010 12:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
http://www.vialle.com.tr/lpg_nedir.aspx
sitede LPi nin tanıtımı yapılmış. gözatmanız tavsiye edilir :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: