Zaman: 01 Eki 2025 19:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 73 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2010 11:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
İnanmakta güçlük çekiyorum derken inanamıyorum anlamında söylemiştim
süper bişey LPG bile 2000tl masraf yapıyosun %30 tasarruf sağlıyor birde performans düşürüp düşürmediği sürekli tartışılıyor
bu buji fiyatına %10 tasarruf + performans
Temmuzda yaklaşık 3000 km yapıcam uzun yolda ortalama 6lt tüketim olsa
litresi 3.75 den 650-700 TL benzine para yatırıcam
%10 tasarruf yaparsam 65 Lira cebimde kalır
Bujiler kendisinin üçte ikisini çıkarıyor zaten
:Bravo: :Bravo: :Bravo:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2010 11:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
toşu dostum,

ben de şimdilik inanmak istiyorum ve temkinli olmak adına bekliyorum...bujiler elimde...satıcı tereddütümü görünce ücretsiz gönderdi, al kullan beğenmiyorsan iade et dedi, buna rağmen arkadaşımın verilerini bekliyorum ki sizin inanAmıyor olmanız normal :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2010 11:56 
Kullanıcı avatarı

%10 çok gibi ama.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2010 16:53 
Kullanıcı avatarı

Bacey kardeş sonuçları bekliyoruz haberin ola 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2010 20:40 
Kullanıcı avatarı

bir araştırma yaptım bu ultrasonic bujiler en az 2007 den beri biliniyor. eğer gerçekten tasarruf yapıcı etkisi olsaydı herkes şu an o bujilerden kullanıyor olurdu, yanlışmıyım? çünkü %10 tasarruf bile çok ciddi bir rakam. birisinin bunu kullandıktan sonra ve o tasarruf rakamına ulaştıktan sonra, bunların yaygınlaşmamasının imkanı yok. en kötü o ona söyler o ona söyler şu an herkes onu kullanıyor olurdu bir şekilde.

tabi yine de sonuçları beklemekte fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2010 21:23 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
şöyle bi durumda var Türk milleti olarak yeniliklere pek açık değiliz :)

hep bi başkaları denesin de görelim modu diyorsun yani öylemi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010 00:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar,

ben de arkadaştan haber bekilyorum ... :Search: :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010 09:14 
Kullanıcı avatarı

aserrus yazdı:
bir araştırma yaptım bu ultrasonic bujiler en az 2007 den beri biliniyor. eğer gerçekten tasarruf yapıcı etkisi olsaydı herkes şu an o bujilerden kullanıyor olurdu, yanlışmıyım? çünkü %10 tasarruf bile çok ciddi bir rakam. birisinin bunu kullandıktan sonra ve o tasarruf rakamına ulaştıktan sonra, bunların yaygınlaşmamasının imkanı yok. en kötü o ona söyler o ona söyler şu an herkes onu kullanıyor olurdu bir şekilde.

tabi yine de sonuçları beklemekte fayda var.

Ben 2 yıl önce aramıştım ama bulamamıştım.Deneyecektim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010 20:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar merhaba,

az evvel bujilerin dağıtıcısı ile görüştüm...Forumumuzdan bahsettim...kendisinin hepinize bir teklifi var...arıyorsunuz bujileri size ücretsiz gönderiyor (kargo ücreti hariç), siz de takıp deniyorsunuz...beğenmezseniz iade ediyorsunuz...bu derece iddialı...ben de elimdeki bujileri en kısa zamanda taktırıyorum...isteyenler için Mustafa BEy 0532 677 01 15

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2010 23:14 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
arkadaşlar merhaba,

az evvel bujilerin dağıtıcısı ile görüştüm...Forumumuzdan bahsettim...kendisinin hepinize bir teklifi var...arıyorsunuz bujileri size ücretsiz gönderiyor (kargo ücreti hariç), siz de takıp deniyorsunuz...beğenmezseniz iade ediyorsunuz...bu derece iddialı...ben de elimdeki bujileri en kısa zamanda taktırıyorum...isteyenler için Mustafa BEy 0532 677 01 15

senin sonuçları bekliyorum bacey :)

ben ekonomi için LPG düşünüyorum arkadaşlar, sanırım aramızda Landi renzo taktıracaklar var. ben de yazın sonuna doğru taktırabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2010 13:12 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
arkadaşlar merhaba,

Bende senden haber bekliyorum olumlu haber gelirse tatile gitmeden önce değiştirip uzunyolda denicem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2010 19:01 
Kullanıcı avatarı

turkeyforum sitesinden alıntıdır...

firstlord
03-10-2008, 17:22
arkadaşlar ben makine mühendisiyim çoğu kişi bu tip bujilerin (ultrasonic,iki veya üç tırnaklı) sitemleri arbalarına takıp motora zarar vermaktedir.bunun nedenini biraz anlatayım motorda sıkışan gazın tam yanması için yani tam verim için piston ölü noktadan (tepe nok.) biraz daha önce ateşlenmektedir.Sizin ilgilendiğiniz bujiler denilidiği gibi çok daha hızlı bir biçimde karışımı yakmakta ve piston tam tepe noktaya gelmeden karışımın çoğu yanarak vuruntu denilen olay meydana gelmektedir.kısaca o bujileri araca direk takmak motora zarar verir.bu yüzden bu sujileri taktığınızda ateşleme zamanlarını ayarlamak için kullanılan chipler ile kullanılması gerekmektedir. bu sayede chiplere yüklenecek programla bujilerden en yüksek verimi almiş oluruz.buda motorun fazla ısınmasına yol açıp piston başlarında aşınmalar görünür. Araba üreticileri motorsistemlerini ucuza mal etmek için sınır değerlerin biraz üzerinde parçaları üratmektedirsizin yapacağınız her değişim hem motora hem bütçenize zarar verir.

ehizen
25-01-2010, 22:48
Sevgili arkadaşlar

20 gün kadar önce 280 mercedes arabam için aldığım 6 adet Ultrasonic Performans Buji ile ilgili görüşlerimi aktarmak istedim. Bujileri almadan önce oldukça çok araştırdım bu konuda çok fazla olumsuz yorum görememiştim çünkü kullanıcılar azınlık.. Aldığım gün bujileri arabama taktırdım ve splitfire marka çok iyi buji kablolarını da beraberinde kullandım. Arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim bunlar buji sonuçta çok fazla beklentiniz olmasın. Değişim olarak arabada eski bujilerde ilk çalıştırma anında egzozdan benzin kokusu gelirdi . Bu koku kesildi ama daha farklı metalik bir koku olmaya başladı. Performans % ile söyleyecek olursak % 4-5 gibi artmıştır. Birşeyler hissediliyor ama ahım şahım değil. Şimdi gelelim bu bujilerin bana yarattığı sorunlara.. Aldıktan sonra ilk 1 hafta sorunsuz kullandım.. Ve hergün arabayı ortalama 5-6 saat aralıksız kullandım. 1 haftadan sonra motor biraz titremeye başladı rolantide. Servise götürdüm çıkardılar 1 hafada krum yapmış. Temizletip taktık tekrar. Ancak bir kaç gün sonra araba sanki öksürerek gitmeye başladı. Egzoz patlıyormuş gibi sesler geldi. Servise gittim. Aracın endiksiyon bobini yağ veriyormuş. Bobin 9 ay önce almanyadan getirtildi bosch marka. Yani bırakın 9 ayı , 9 senede bile sorun çıkarmayacak bir üründü. Ve bobinde aşırı ısınma meydana geliyordu. Tekrar bosch un ürettiği daha sağlam Platinium serisi bujileri önerdiler. Şimdi araç sorunsuz. Ama bana 6 adet buji masrafı ve birde bobin masrafı çıkardı. Ben sadece başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istedim. Bunları kullanıp sorun yaşamayanlar ve memnun olanlarda var. İnce eleyip sık dokuyun. İyi günler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 18:28 
Kullanıcı avatarı

Birden başlığın reytingi düştü :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 20:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kamıkaze toşu seni :)

:P %) :ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 23:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Heç de gomik deil Bacey! :no:

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 10:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:

Heç de gomik deil Bacey! :no:

haklısın dostum,

kusuruma bakmayın...Allah hepimizi korusun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2010 22:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

http://ultrasonicbuji.com/

araştırmacı öncü kişilik, olay yeri inceleme uzmanı, görsel anlatım dehası opeth!

bu konudaki SON SÖZÜ söyler misin?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2010 22:59 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşından haber gelmedimi bacey?

Honda sına takmıştı ben sonuçları hala merak ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2010 23:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

abi arkadaşım çiftçilikle uğraşıyor, bu aralar işleri çok yoğun...adam akıllı bir veri alamadık kendisinden...performans tamam ama yakıt tasarruf için epeyce bekleyeceğize benziyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2010 18:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 2005 COLT 1.3 - Invite AMT- LPG
Meslek: Mak. Müh.
Kan grubu: A +
Arkadaşlar bu ultrasonic buji hakkında bir araştırma yaptım ve bir kaç siteden bilgiler aldım. Genel kanı hep aynı cümlelerle açıklanmış; daha fazla güç ve daha az yakıt. Ama fazla güç oranı daha çok ön plana çıkarılmış, bu da demek oluyor ki yakıt olayı bence muamma.

En son alınan DYNO test sonuçları aşağıdaki gibiymiş.

Resim

çok daha detaylı bilgi ekteki sitede mevcuttur. (ingilizce)

http://www.sparkplugengineering.com/

Kısaca bir bilgi de verelim;

Ekteki resimde de görüleceği üzere, standart bujiler için yanma olayı çok karmaşık bir proses olduğunu ve bu bujilerin her seferinde aynı yere gelmediğini, bulabildiği rastgele(randomly) köşelere gelerek yanmayı sağladığını iddia ediyor. birden fazla 2-3-4... gibi elektrodlar(kıvılcımın geldiği yer) olsa bile bunun her zaman 2sine 3üne birden gelmediğini iddia ediyor. Yani bu aslında bir nevi aldatmaca diyor, çünkü aynı kıvılcımın birden fazla noktaya temas etmesi zor diyor.

Resim

Fakat bu sistemde kıvılcımın sürekli aynı yere geldiğini ve ortada bulunan delik sayesinde kıvılcımın rotasyonel (deliğin etrafında dolaşarak bir çok noktaya değdiğini) söylüyor ve ikinci açıklamaya geçiyor. Yani ultrasonic kısmı daha devreye girmedi.

Şimdi gelelim ultrasonic kısmına,

Yakıt silindir içine püskürtüldüğünde yakıt zerreleri tam olarak homojen dağıl(a)madığı ve yakıt zerreleri (fuel drops) istenildiği kadar küçülmeden yanmaya zorlandığını iddia ediyor. Bu sorunu ise, ekteki resimdeki gibi;

Resim

ultrasonic dalgalar yayarak yakıt zerrelerini küçülttüğünü ve etrafında daha fazla hava olmasına ve yanmanın çok daha kaliteli ve tam olarak yandığını iddia ediyor.

Resim

Sonuç olarak yakıt ve yanma sistemini az (çok) bilen bir makine mühendisini (beni) tatmin edici bir açıklaması var. (ama teoride)

Şimdi gelelim yakıt performansına,

Kabaca bir hesap yaparsak, araçta 95 BG olduğunu varsayalım ve iddia edildiği üzere 15BG lik bir katma değer sağlayacaksa yaklaşık %15 lik bir artış söz konusu ki bu bile çok muazzam bir atıştır. Ama ben yapılan DYNO testinde kullanılan aracın teknik özelliklerine baktığımda 6000rpm'de normal buji ile 793BG'lik ultrasonic bir buji ile ise 806BG'lik bir güç ürettiğini görüyorum. Bu da yaklaşık %2'lik bir performans artışı demek oluyor. Sistemin kandırmacalı noktası bence bu, her yerde 15BG'lik bir artıştan bahsediliyor ama kullanılan araç 793BG ve %2'lik bir artış sağlanıyor.

Bizim araçlarda da EN FAZLA %2'Lik bir atış bekliyorum bu da 97BG'e tekabül ediyor. Haa bunu hissedermiyiz evet hissederiz, yanmadaki kalite artışından dolayı çok bariz hissederiz. Bu benim anti-tezim eğer ki başka araçlarda (daha küçük hacimli) yapılmış testte de 15 BGlik bir artış varsa gözümü kapatır alırım ki ana sanayi (Toyota, Renault, Fiat... vs) bu buji fabrikasını satın alır :)

Beklentiler yüksek olmasın ama kayda değer bir artış sağlar.

Takımına 90TL vermek istemeyenler benim gibi Yurtdışında yaşayan bir tanıdığına EBAY'den 35$'a aldırtabilirler.

http://stores.ebay.com/Sonic-Spark__W0QQ_fsubZ18756078

Ayrıca bunun yanında MAF sensörü ve IAT ile ilgili olarak performans chipleri mevcuttur. Bunlar hakkında bir araştırma yapamadım (daha doğrusu detaylı bilgi bulamadım) o yüzden sadece satış yapılan linki veriyorum ve huzurlarınızdan aylrılıyorum.

Saygılar sevgiler...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 73 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye