Zaman: 04 Eki 2025 08:34

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2012 11:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
ANKARA HERZAMAN BEKLERİM HASAN BEY

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2012 12:04 
Kullanıcı avatarı

18 GDİ ROLANTİ PRORAMLAMAK ŞU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR ARACIN 5 DAK KLİMA ACIK ŞEKİLDE CALIŞTIRIN ARACIN KAPILARI KAPALI OLSUN SONRA KLİMAYI KAPATIP SADECE ROLANTİDE 5 DAK CALIŞSIN SONRA KONTAGI KAPATIN ACIN ARACI CALIŞTIRIN ROLANTİ DÜZELİR

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2012 18:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
bu arabada daha ne şifreler gizli acep :) bu ne yaw :shock: :crazy: %) :P

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: CARİSMA 1.8 GDİ 99 MODEL
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: ANIL
Araç: CARİSMA
Meslek: MUHASEBE
aracı yeni aldım tam özellikleri bilmiyorum ama forumlarda araştırdığım kadarıyla eco diye göstergelerde bir lamba var ben yandığını hiç görmedim bide benzin ikaz lambası benzin az kaldığında bile yanmıyor araç bide ciğ benzin kokutuyor yardımcı olursanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2012 13:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan
Araç: Carisma 99 GDI
Meslek: Fx Trader
arkadaşlar, benzini nereden alıyorsunuz? 1,8 gdi'm var. Ben shell'den almaya başladım 95 oktan. benzinci 97 oktana gerek yok, o biraz daha fazla yakıyor dedi. Siz nereden alıyorsunuz? full nasıldır? ucuz etin yahnisi gibi midir, yoksa uygun fiyat mıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eki 2012 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: magazinedesigner
Araç: carisma
Meslek: tasarım
Kan grubu: 0rh
bijon saplamamı kırmışlar. usta ucundan tutturdum bir iki diş girdi bişey olmaz diyor ama içim rahat değil. ön sağ taraf. bile dağıtmadan yapılması mümkün mü acaba. avrupa yakasında adam gibi bir usta bulamadım gitti. oyuncak oldu arabam. sol ön dış aks körüğünü değiştirirken lale bilyasını dağıttılar. şanzımanın içinde kaldı bilyalar. şanzıman açılıp temizlendi. Bir dünya masraf çıktı. o da yetmezmiş gibi usta tam çıkarken 3 bijonla sorun olmaz demezmi. levyeyle giresim geldi adama.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eki 2012 11:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
1 adet saplama alıp yenisi ile değiştirmenizde fayda var.Tabi ilk önce ustaya saplamayı oradan çıkarttırın ve japon parçacısından temin edin 8 lira felan birşeydir.Tutturma felan olmaz.Kimseye güvenmeyin.Allah korusun kötü sonuçlar doğurabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2012 03:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
agatha yazdı:
arkadaşlar, benzini nereden alıyorsunuz? 1,8 gdi'm var. Ben shell'den almaya başladım 95 oktan. benzinci 97 oktana gerek yok, o biraz daha fazla yakıyor dedi. Siz nereden alıyorsunuz? full nasıldır? ucuz etin yahnisi gibi midir, yoksa uygun fiyat mıdır?

turbo ve gdi motorlarda ne kadar oktan olsa o kadar iyi olur diye biliyorum. zaten 97 oktanın aslında katkılı 95 olduğu söylenir. ben uzun yolda 97nin daha fazla yakmadığını biliyorum belki daha ekonomik kullanılsa bir depoda 50 km daha gidebilir.
fullpet ürünleri TÜV denetiminde. ben birkaçkez lpg sni almıştım bir kalitesizlik hissetmedim. bulunduğum yerde fulpet olsa fiyatı nedeniyle herzaman tercihim olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2012 11:07 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Arkadaşlar anladık, Ergin Usta değerli bir usta ve yardımsever bir insan. Bu fikir herkeste yerleşti.

Lakin, yeni üyelik oluşturup ilk mesajda Ergin Usta şöyle, Ergin Usta böyle dendikçe bizim bu ustaya olan güvenimiz gittikçe azalıyor. Şahsım adına konuşuyorum, bu sayfada ne zaman Ergin Usta' ya hastayım vs... diye bir mesaj görsem hemen kişinin mesaj sayısına bakıyorum. Genellikle 1. mesajlar bu şekilde oluyor.

Bazı şeylerin farkında olduğumuzun bilinmesi adına yazıyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2012 11:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
akerimoglu yazdı:
Arkadaşlar anladık, Ergin Usta değerli bir usta ve yardımsever bir insan. Bu fikir herkeste yerleşti.

Lakin, yeni üyelik oluşturup ilk mesajda Ergin Usta şöyle, Ergin Usta böyle dendikçe bizim bu ustaya olan güvenimiz gittikçe azalıyor. Şahsım adına konuşuyorum, bu sayfada ne zaman Ergin Usta' ya hastayım vs... diye bir mesaj görsem hemen kişinin mesaj sayısına bakıyorum. Genellikle 1. mesajlar bu şekilde oluyor.

Bazı şeylerin farkında olduğumuzun bilinmesi adına yazıyorum...

benimde bu dikkatimi çekti hatta ben böyle şahışların bile olduğundan emin değilim reklam kokuyor bunlar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 09:48 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar reklamlık bir durum yok insanları aracını yapmışız onlarda yapılan işleri yazmış bundan daha dogal ne olabilir alibey ankaraya gelin sizide mutlu edelim sizde en azından yerimizi görürsünüz yaptıgımız işler belli böyle yazılar cok ayıp böyle yazılar beni cok üzdü

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 13:10 

Bahsettigimiz mesajlarim yazim ve imlasi sizin mesajlarinizla birebir ayni. Bu tarz seylere ihtiyaciniz yok. Siz iyi usta iseniz biz sizi bulur ve buldururuz.

Ben bir muddet sesimi cikarmadim ama artik sacmalik katmerli hale geldi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 13:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ergin necip yazdı:
arkadaşlar reklamlık bir durum yok insanları aracını yapmışız onlarda yapılan işleri yazmış bundan daha dogal ne olabilir alibey ankaraya gelin sizide mutlu edelim sizde en azından yerimizi görürsünüz yaptıgımız işler belli böyle yazılar cok ayıp böyle yazılar beni cok üzdü

ustam benim araç
1- çok sık sol amortisör patlatıyor
2- çok sık bobin arızası veriyor. her türlü buji her bobin değişiminde kullanıldı. (araç teleflex lpg li; elektriği aküden alıp bobinden almıyor)
3- ARIZA lambası yanıyor. üniversal cihaz nock sensör diyor. siliyorum. araç giderken lamba yanmıyor (117 km gitti yanmadı vs.) kontak kapatınca 1. veya .2 kontak çevirmede yanıyor. kalıcı arıza olsa arıza sönmez. herhangi bir arıza olsa 117 km içinde yanardı acep nedendir.
4- otomatik viteste D konumunda iken araba titriyor (sol tarafta daha şiddetli, soldan titremeli)motor kulaklarının sağ hariç hepsi değişmesine rağmen
acep bu sorunlar nedendir. ayrıntılı olarak (hertürlü ihtimale göre) cevaplarsanız sevinirm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 20:36 
Kullanıcı avatarı

aracınızda yansanayi amartisör varsa patlar bobin arıza yapmaz bobinin altında pipolar onlar arıza yapar arıza lambası oksijen sensöründen yakar arcınız 1999 model ise sibop ayarı sıkıdır ondan titreme yapar bu işlemleri yaptıktan sonra tüpcü gidin tüpün ve benzinin mili saniyelerini ayarlatın aracınız düzelir

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 20:50 
Kullanıcı avatarı

bu arada alibey bırakın bu sacmalıkları arayın sizede yardımcı olayım işiniz olursa beni tanıyan tanır zaten sen ne dersende yeterki sacmalama beni arıyan okadar insan varki bitanesi bana şunu sattı beni kazıkladı bana yanlış bilgi verdi desin bidaha buraya hicbir şey yazmam alibeyle eskiden gelen bi takışma var hatırlarsa keşke böyle sacma şeyler yazmasaydı

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 22:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Araç: carisma
Kan grubu: brh
Arkadaşlar lütfen kırıcı olmayalım.Bende arabamı ergin ustaya götürenlerdenim ustanın reklam yapmaya ihtiyacı yoktur,kim nereden ararsa yardımcı olmuştur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2012 23:16 

Takisma vs hatirlamiyorum. Basligi kirletmeyelim opeth konuyu inceler acikliga kavusturur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2012 10:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ergin necip yazdı:
aracınızda yansanayi amartisör varsa patlar bobin arıza yapmaz bobinin altında pipolar onlar arıza yapar arıza lambası oksijen sensöründen yakar arcınız 1999 model ise sibop ayarı sıkıdır ondan titreme yapar bu işlemleri yaptıktan sonra tüpcü gidin tüpün ve benzinin mili saniyelerini ayarlatın aracınız düzelir

1- yansanayi amortisör değil. yansanayi bile olsa 2 aydan fazla gider bence, kyb, monroe vs. en iyileri kullandım. niye hep sol amortisör?!
2- pipo dediğiniz bazılarının kaval dediği düz boru mu? (pipo deyince L şeklinde kıvrımlı bir şekil anlıyorum) kavalları da her bobin değişiminde değiştirdim tabi yansanayi. ancak başka arkadaşlarımızda yansanyi bobin ve kaval değişimi olumlu sonuç verdi daha sonra bir arıza vs. yapmadı
3- lambda sensörümü bosch marka olarak yaklaşık 80bin km. önce değiştirdim ve 160bin km. garantili. daha önce arızalanan 117 km. olmadan 5 km içinde arıza lambasını yakıyordu. şimdi araç yolda giderken yakmıyor. daha sonra ki çalıştırmalarda yapıyor.
4- aracım 2001 model yine de sibop olabilir mi bazıları otomatik vites arıza sı başlangıcı diyor olabilir mi
5- aracımı lpgci de yakın zamanda ayarlatmıştım ama daha sonra dediğim takozları değiştirdik ve takozlar gerçekten yıpranmıştı, değişim istiyordu. araç. 3bin devir olunca motor sesi biraz boğuklaşıyor forumdan bir arkadaşta aynı sorun vardı ve takoz değiştirerek sorunu hallolmuştu ben de ise devam ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2012 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin.
Aracımın şehir dışı yakıt tüketiminden memnunum fakat şehir içi tüketimden muzdaribim. Yol bilgisayarında 16 lt gözüküyor şehir içi. Arkadaşlar 8 lt yaktığını söylüyorlar. Ne kadar sıkıştırdıysam da 13 lt nin altına inmedi. Ben değil 8 lt'ye, 10 lt'ye bile razıyım.Ama olmuyor.

Egr'yi tekrar aktive edeceğimi söylemiştim. Daha önce kör conta ile tamirci ve ben kapatmıştık egr yi. O kör contayı çıkardım ve ortasını deldim ve üzerinden çıkan conta gibi oldu ve tekrar yerine taktım. Etkileri:
1. Araç eskisine göre düşük devirlerde atik değil fakat yine de tatmin edici. ( Gdi'nin kendisi atik zaten :) )
2.Şehir içi tüketimde pek bir değişiklik olmadı, hatta arttı diyebilirim ama belki de havalar soğuduğundan artmıştır.

Son olarak da özellikle rölantide, ani kalkış yaptığımda ve aracı zorladığımda egzozdan beyaz duman ve bayıltıcı bir benzin kokusu gelmeye başladı. Işıklarda arkamdaki araç sahipleri boğulduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca koku ve dumanı biz de araç içindeyken bile farkediyoruz. Son yazdıklarım egr'yi tekrar aktive ettiğim zamana denk geldi. Acaba bunların egr ile bir alakası var mı? Yoksa tamamen tevafuk eseri bir denk gele mi ? Ya da Havaların biraz soğumasıyla alakalı olabilir mi acaba?
(iridyum bujileri değiştireli 4000-5000 km oldu, bobinler sağlam, egr açık, katalitik konvertör boşaltılmış)

Bir de ön tekerler tümseğe değil de çukura denk geldiğinde 'KÜT' diye şiddetli bir ses geliyordu, metal metale değmiş gibi, motor düşmüş gibi. Ön Amortisörleri değiştirdim. Araç biraz düzelmiş gibi oldu ama hala çukurlara (max. 6-7 cm'lik çukurlar) sert girersem böyle bir ses geliyor.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2012 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
av.ilhami yazdı:
5- aracımı lpgci de yakın zamanda ayarlatmıştım ama daha sonra dediğim takozları değiştirdik ve takozlar gerçekten yıpranmıştı, değişim istiyordu. araç. 3bin devir olunca motor sesi biraz boğuklaşıyor forumdan bir arkadaşta aynı sorun vardı ve takoz değiştirerek sorunu hallolmuştu ben de ise devam ediyor.

Benim de sağ motor kulağı (yolcu tarafı) hariç diğer üçünü değiştirdim. O, hırlama veya böğürme diye tabir edebileceğimiz boğuk ses kayboldu. Yalnız ben orijinal ya da yan sanayi motor kulağı bulamadığımdan, toyota kulaklarını uydurduk , kaynak vs ile. Ama sonuç çok iyi oldu. Eğer düzgün yerleştirilmezse yine ses gelebilirdi...
Umarım en kısa sürede sesin sebebini bulur halledersiniz inşaallah.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye