Zaman: 04 Eki 2025 02:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2013 09:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2002
Meslek: muhasebe
Kan grubu: +orh
Günaydın Carismacı dostlar
Acil Yakıt Basınç sensörü lazım
bildiğiniz çıkmacı veya orjinal satan yerlerin telefon numaralarını paylaşırsanız çok sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2013 09:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
oto hikmet topkapıda 02124827608 parça fiyatları ortalamanın altında arayıp sorun ben davlumbazların tanesini 35 tl ye buldum burda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2013 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
ilkayss22 yazdı:
Merhaba arkadaşlar, kendimizi tanıtalım bölümüne de yazdım ve şimdi biraz daha detaya inerek sorularıma cevap arıyorum. Edirne' de Veteriner Hekim olarak kendi kliniğim varken 1.3 multijet palio van' ım vardı. Ağrı'ya gıda tarım ve hayvancılık Müdürlüğü'ne atanınca atladım palio' ya Ağrı' ya geldim. Zamanla tek kapılı ve mazotlu araç işimi görmemeye başladığından değiştirme kararı aldım. Fakat palio van'ı bir türlü elimizden çıkaramadık. Daha sonra İstanbul' da bir galeriyle al aşağı ver yukarı anlaştık ve Ağrı'dan İstanbul' a yola koyuldum. Yeğenim taksicilik yapıyor Edirne-Keşan da ve ona da söyledim atladı otobüse ve Bolu' da buluştuk. Haydeee yapıştır İstanbul' a ve sonunda galeriyi bulduk. Araç 2000 model carisma 1.6 glx ve aracın ilk halini gördük bir araba bu kadar hor ve kirli kullanılmaz. Koltukları kaldırıyoruz altından yapraklar çıkıyor, koltuklar, zemin döşemesi leş gibi. Yine de japon arabaların konforunu bildiğim için kirliliği göz ardı ederek deneme sürüşüne çıktık. Araçta yaşına göre diri, motor gayet iyi ki lpg hiç takılmamış, ön takım filan idare edecek seviyede bir tek viraj lastiklerinden gıcırtı geliyor. Bu araba işimizi görür dedik satışı hallettik ve çıktık Edirne-Keşan' a doğru yola. Çok samimi bir arkadaşımın Keşan sanayisinde dükkanı var, arabayı götürdük ona baktı motor yürüyen güzel hiç korkma bak rahatına dedi. Ordan çıktık detaylı bir temizlik yaptık 120 tl ye ve içi pırıl pırıl oldu. Yağını, suyunu, benzini koydum ve Ağrı' ya doğru yola koyuldum, tam 1700 km. Tek marşla 13 saat gittim ne hararet ne tekleme ne çekmeme. Tekrar benzini doldurdum ve 15 dakika sonra kontağı tekrar çevirdim ve durmadan 10 saat daha yol geldim. Bu performans beni oldukça mutlu etti araç hiç dinlenmeden 23 saat yol yaptı, çıkmadığı dağ, rampa kalmadı, yine de bana mısın demedi. bu arada merak edenler için söyleyim 480 tl lik benzin yaktı. Şimdi gelelim araçtaki ufak tefek problemlere.
1-) Ağrı' ya geldiğim ikinci gün şoför kapısını içeriden açacakken tak dedi ve kapı kolu boşa düştü. Kolu söküp baktım arkasında bir plastik ile silindir şeklinde bir demire bağlı işte o plastik krılmış. Daha söküp yapıştırmaya zamanım olmadı ama tez vakitte yapıcam. bununla ilgili tavsiye ve önerileriniz yada hangi yapıştırıcı ile yapıştırmalıyım.
2-) Yakıtı düşürmek amacıyla LPG taktıralım dedik, araştırmalardan sonra atikerde karar kıldık ve montaj konusunda Van-Erciş in Ağrı'dan çok üstün olduğunu tecrübe edenlerden öğrendik. Bastık marşa Erciş, usta son derece iyi bir montaj yaptı, çok ilgilendi her sorumuza cevap verdi. Montaj bitti sıra geldi ayar yapmaya. Usta devri bobinden aldı, araç 3000 rpm ı geçince gazdan çıkıp benzine geçiyor, 3000 rpm ın altında tekrar gaza dönüyor. Daha önce mazda 626 dan bu sorunu yaşadığım için usta bobinden alma dedim devri dinledi ve krank sensöründen aldı sorun çözüldü. Ustanın tepkisi -demek ki müşteriden de öğreneceğimiz şeyler varmış-. Bu arada araç hb olduğu için arka bagaj amortisörleri kendini salmış aradık taradık hiçbir yerde bulamadık. Tabi yılmak yok en sonunda fort transitinkiler oldu ve bu sorunda çözüldü. Yine bir bilgi bu GDI motorlara da lovata LPG markası takılabilir bir sistem yapmış sorunsuz çalışıyormuş ilgilenenlere duyrulur.
3-) Arka cam düğmeleri ilk aldığımızda çalışıyordu, sonra ne olduysa birden gitti. Ercişte ustaya gösterdik adam dokunduğu gibi çalıştı. Bu düğmelere de bir işlem yapmam lazım çıkartıp temizlesem nasıl bir ürün kullanmam lazım.
4-) Balataları değiştirmem lazım nereden sipariş verebilirim.
5-)Viraj lastikleri ve z rotlarını nerden tedarik edebilirim.
6-) Sol davlumbaza ihtiyacım var :-(
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sanırım başınızı ağrıttım usanmayıp okuyanlara çok teşekkür ederim.

lavoto gdi motorlara üretim yapıyor ama carisma gdi motorlarda sorun çıkartırmı acaba :no:
dediğiniz malzemeleri buradan www.farbul.com alabilirsiniz sanırım ben daha önce birkaç malzeme almıştım fiyatları oldukca iyi

mersinde carisma gdi motorlara lpg takmışlar acaba sorun yaşandımı hiç duyan varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2013 23:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
ben bagaj amortisörleri parça treni com.dan almıştım. siteyi diğer parçalar içinde inceleyin. parça için yukarıda tel ve satıcı verilmiş. ayrıca bülent bey var benim parçacı. bana pm gönderin tel. vereyim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2013 12:28 
Kullanıcı avatarı

Carismaerol yazdı:
baygölge18 yazdı:
erol bey yilmaz usta 0535 399 41 10 selamımı söyleyin yardımcı olur.

çok teşekkür ederim Allah C.C Razı Olsun

Abicim Aradım fakat epeydir telefonu kapalı bilgin olsun sürekli Mesajda :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2013 12:35 
Kullanıcı avatarı

Ergin Abicim Selamlar
ben sizi geçen gün telefonda rahatsız etmiştim... Aracımın ( 2002 Model Carisma Otomatik GDI ) arıza lambası yanmıştı ve yakıt basınç sensörü arızası vermişti
Sizde Bana Benzin otomatiğini değiştirin ve çeyrek deponun altına düşmeyin Demiştiniz. Fakat nerdeyse komşum olan Mitsubishi servisine gittim onlarda 3000 tl yenisi dediler fakat Cuma günü bırakın bir araştıralım dediler bu bana mantıklı geldi hoş sohbet keyifli adamlardı... Eğer Cuma günü istediğim neticeyi alamazsam
yine Rahatsız Edeceğim sizi Teşekkür Ederim ERgin Ustam :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2013 12:36 
Kullanıcı avatarı

ergin necip yazdı:
artık tek rotil var deyişiyo bilginiz olsun 20 tl

Ergin Abicim Selamlar
ben sizi geçen gün telefonda rahatsız etmiştim... Aracımın ( 2002 Model Carisma Otomatik GDI ) arıza lambası yanmıştı ve yakıt basınç sensörü arızası vermişti
Sizde Bana Benzin otomatiğini değiştirin ve çeyrek deponun altına düşmeyin Demiştiniz. Fakat nerdeyse komşum olan Mitsubishi servisine gittim onlarda 3000 tl yenisi dediler fakat Cuma günü bırakın bir araştıralım dediler bu bana mantıklı geldi hoş sohbet keyifli adamlardı... Eğer Cuma günü istediğim neticeyi alamazsam
yine Rahatsız Edeceğim sizi Teşekkür Ederim ERgin Ustam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2013 12:41 
Kullanıcı avatarı

Buraya Nasıl Resim Ekleyebilirim ...Bir Link Varmıdır ???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2013 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
GDİ MOTORA LPG DÖNÜŞÜMÜ :bad:

http://www.lpghaber.com/montaj-galerisi ... 25323.html

carismaya gdi motorlara lpg dönüşümü konusunda ilandaki numaradan arkadaşları aradım. resimleri incelediğimi daha önce taktıranlarda herhangibir sorun yaşandımı diye birkaç soru sordum. Gasitaly diye bir beyin kiti kullanıyorlarmış. usta taktığı gdi arabanın 70000 km devirdiğini ve sorun yaşamadığını ve sıralı sistem taktıklarını yaklaşık maliyeti 2000 tl tuttuğunu ama arabanın 2-3 gün kendilerinde kalması gerektiğini söyledi.
acaba burda gdi motora lpg dönüşümü taktırsak enjektörler konusunda sorun yaşarmıyız ?
daha önce sıralı sistem takıldığını duymamıştım :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2013 09:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: 2001 Carisma Avance
Meslek: Tekniker
tekrardan merhaba arkadaşlar.2001 carisma landirenzo takılı.motor arıza ışığı aldığımdan beri yanık vaziyette.bir kaç defa söndürtmeme rağmen tekrardan yandı.özel serviste ve ustam lpg nin yakıt enjektöründe vardır bir sıkıntı dedi fakat olgun lpg'ye gittiğimde bir sıkıntı olmadığını söylediler.peder beyin daciasında da sürekli yandığından mütevellit lpg li olduğundandır herhal diyip binmeye devam ettim.fakat araçların motor ve mekanik aksamı hakkında pek bir bilgim yok ve araştırdığım kadarıyla yanmaması gerekiyormuş.zengin veya fakir karışımdan dolayı yanıyormuş genellikle lpgli araçlarda.bunun için tavsiyelerinize ihtiyacım var.önce lpg ustasına mı götüreyim yoksa bosch servisine gösterip oksijen sensörlerini kontrol mü ettireyim? ya da lpgli carisması olup da arıza ışığı yanan var mı hiç? çalıştığımdan dolayı fırsat bulup doğru düzgün bir kontrol ettiremedim, kafayı yiyecem.göztepe'de uzunlar otoyu tavsiye edildiğini okumuştum.hala aktifse o yer, hafta sonu bir de oraya götürüp a'dan z'ye kontrol ettirmeyi düşünüyorum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2013 14:26 
Kullanıcı avatarı

emrah86 yazdı:
tekrardan merhaba arkadaşlar.2001 carisma landirenzo takılı.motor arıza ışığı aldığımdan beri yanık vaziyette.bir kaç defa söndürtmeme rağmen tekrardan yandı.özel serviste ve ustam lpg nin yakıt enjektöründe vardır bir sıkıntı dedi fakat olgun lpg'ye gittiğimde bir sıkıntı olmadığını söylediler.peder beyin daciasında da sürekli yandığından mütevellit lpg li olduğundandır herhal diyip binmeye devam ettim.fakat araçların motor ve mekanik aksamı hakkında pek bir bilgim yok ve araştırdığım kadarıyla yanmaması gerekiyormuş.zengin veya fakir karışımdan dolayı yanıyormuş genellikle lpgli araçlarda.bunun için tavsiyelerinize ihtiyacım var.önce lpg ustasına mı götüreyim yoksa bosch servisine gösterip oksijen sensörlerini kontrol mü ettireyim? ya da lpgli carisması olup da arıza ışığı yanan var mı hiç? çalıştığımdan dolayı fırsat bulup doğru düzgün bir kontrol ettiremedim, kafayı yiyecem.göztepe'de uzunlar otoyu tavsiye edildiğini okumuştum.hala aktifse o yer, hafta sonu bir de oraya götürüp a'dan z'ye kontrol ettirmeyi düşünüyorum?

Emrah Bey Arıza lambası yandığında herhangi bir tamircide bilgisayara bağlatıp arızanın niteliğini öğrenmenizi tavsiye ederim.
çünkü o lamba yandımı benin uykularım kaçıyor...Zaten hemen görebilirsiniz arızanın ne olduğunu yakıt sistemi ile ilgili olabilir
saygılarımla Erol

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2013 14:36 
Kullanıcı avatarı

Emrah Bey Arıza lambası yandığında herhangi bir tamircide bilgisayara bağlatıp arızanın niteliğini öğrenmenizi tavsiye ederim.
çünkü o lamba yandımı benin uykularım kaçıyor...Zaten hemen görebilirsiniz arızanın ne olduğunu yakıt sistemi ile ilgili olabilir
saygılarımla Erol[/quote]

Teşekkür ederim Erol bey.Hafta sonu yine sanayinin yolu gözüktü öyleyse.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 15:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Işığın yanmaması gerekiyor.Eğerki lpgci ayar yaptığında ışık sönmüşse muhtemelen lpgden kaynaklı olabilir.Yada genelde lpg ilk takıldığında katalitik konvektör arıza veriyor onu silmesi gerekli silmezse devamlı verebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 00:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: magazinedesigner
Araç: carisma
Meslek: tasarım
Kan grubu: 0rh
kaltesiz lpgde de yapar. özellikle uzun yolda yoldan adığım lpg genelde iyi olmuyor ve arıza lambası yanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 00:33 
Kullanıcı avatarı

Anarya giderken çıkan uğuldama sesi vardır ya. o ses normal düşüK viteste giderken geliyor. O kadar yoğun değil ama. hafif bir vınlama. Baskı balatayla mı ilgilidir acaba..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 May 2013 16:25 
Kullanıcı avatarı

ilginiz ve alakanız çok teşekkür ederim arkadaşlar.oksijen sensörünü kartal oto sanayiide ki bosch car services de 150 liraya buldum.ellerinde yokmuş pazartesi günü geliyor.inşallah pazartesi akşamı sönüyor lamba :)

ustanın attığı golden sonra gelen zorunlu edit.

En son emrah86 tarafından 23 May 2013 19:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2013 09:01 
Kullanıcı avatarı

emrah86 yazdı:
ilginiz ve alakanız çok teşekkür ederim arkadaşlar.kartal oto sanayiinde ki ilfer oto yılmaz usta'dan sonra forumda tavsiye edilen göztepe'de ki uzunlar oto fatih ustaya gittim.arada ki ilgi ve alaka olarak aralarında dünya kadar fark vardı.aracı makineye bağladı.iki tane arıza tespit etti.ateşleme bobini ve oksijen sensörü.ateşleme bobinini halletti elinde de iki tane çıkma oksijen sensörü vardı onları da denedi ama tekrar yandı lamba.sürüş testi bile yaptı önemli bir şeyi var mı diye.ne kadar dedim "at bişiler işte" dedi.hatta üstümde nakit yoktu, gerek yok kalsın bile dedi.para mühim değil de ilgi ve alakası çok hoşuma gitti.oksijen sensörünün orjinalini bir arkadaş 200 liraya almıştı ben ona ulaşıp sana geri dönerim dedi ve ve dediği gibi akşam 8'de de geri döndü.zaten sürekli dükkana carismalar girip çıkıyor.ben bu ustanın reklamını her türlü yaparım, herkese de tavsiye ederim.facebookta uzunlar auto garage diye bir grupları var.internet siteleri de mitsubishilovers imiş ama sanırım aktif değilmiş şu an bilginize.oksijen sensörünü de kartal oto sanayiide ki bosch car services de 150 liraya buldum.ellerinde yokmuş pazartesi günü geliyor.inşallah pazartesi akşamı sönüyor lamba :)

Çok Teşekkürler Bilgi için çok faydalı olacağına inanıyorum :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2013 10:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
magazinedesigner yazdı:
Anarya giderken çıkan uğuldama sesi vardır ya. o ses normal düşüK viteste giderken geliyor. O kadar yoğun değil ama. hafif bir vınlama. Baskı balatayla mı ilgilidir acaba..

arka poryalardan da gelebilir o ses boşta giderkende geliyorsa %90 poryadandır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2013 18:18 
Kullanıcı avatarı

teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2013 09:02 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar kapı döşeme kumaşlarını değiştirmek istiyorum fakat 250 tl fiyat çekiyorlar.acaba siyah kumaş boyasıyla boyasam verim alabilir miyim?
güneşten renkleri solmuş, hiç hoşuma gitmiyor.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye