Zaman: 04 Eki 2025 02:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2013 09:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
mat siyah boyayla boya ben boyadım cok güzel oldu

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2013 10:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: ramazan
Araç: carızma 2001
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
Abi biriniz bana yardimci olun arabamin muayene si geldi bemde goturdum arabamda hic bir kusur
Her şeyden gec ti arabami pc ye bagladiginda hic bor sorun yok ariza kaydi vermedi arabaya bindi vw fren testi yapti swnin arabanin
Abs calismiyor dedi ustaya goturdum tekrar pc ya bagladi ondada agriza yok dedi neymis fren e basinda tirt tirt ses geliyormuş arabam carizma 1, 6 confort bana bi bilgi verin lutfwn abiler kardesler acillll

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2013 10:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: ramazan
Araç: carızma 2001
Kan grubu: arh+
Abi biriniz bana yardimci olun arabamin muayene si geldi bemde goturdum arabamda hic bir kusur
Her şeyden gec ti arabami pc ye bagladiginda hic bor sorun yok ariza kaydi vermedi arabaya bindi vw fren testi yapti swnin arabanin
Abs calismiyor dedi ustaya goturdum tekrar pc ya bagladi ondada agriza yok dedi neymis fren e basinda tirt tirt ses geliyormuş arabam carizma 1, 6 confort bana bi bilgi verin lutfwn abiler kardesler acillll

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2013 12:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: emir
Araç: carisma
Kan grubu: 0+
duyduğuma göre carisma ile meganın bazı parçaları aynıymış,malum megan parçaları daha ucuz.
sizin bildiğiniz başka uyumlu parçalar-markalar var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2013 14:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Kan grubu: A+
anopi003 yazdı:

yazınızdan önce disk kayması olacağını düşünmüştüm disklerin taşlanması gerek ama "tirt tirt" sesine odaklanınca ve abs dedikleri için aklıma gelen şey: muhtemelen ya bağlantı ve soketlerde hafif temassızlık var yada daha kuvvetle muhtemel sensörünüz kirlenmiş spreyle bir güzel temziletin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2013 14:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

leone1907 yazdı:
duyduğuma göre carisma ile meganın bazı parçaları aynıymış,malum megan parçaları daha ucuz.
sizin bildiğiniz başka uyumlu parçalar-markalar var mı?

bosch markalar uyumludur :) bosch car servisine de sorarak parça alın. volvo da uyumludur proton da

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: 2001 Carisma Avance
Meslek: Tekniker
Arkadaşlar sürekli sıkıntıyla geliyorum kusura bakmayın.Bilindiği gibi benim carisma nın motor arıza ışığı yanıyordu.sıkıntının lpg'den olduğuna kanaat getirip hafta sonu olgun lpg'ye uğradım.lpg enjektörlerinden biri bozulmuş onu değiştirdik.tam gönül rahatlığıyla kullanabilirim artık diyecektim ki daha lpg ustasının yanından ayrılmadan ışık tekrar yandı.tam hatırlamıyorum fakat 4.silindir hatası verdi.onu sildik, tekrar kalibrasyon ve kontrolleri yapıldı (oksijen sensörleri v.s) yine ışık yandı.bu sefer de 2.silindir arızasıymış.benzinde hiçbir sıkıntısı yok çok şükür.fakat lpg'de ışığı yakıyor.usta enjektörlere benzin gitmediğinden dolayı bunun için bir cihaz olduğunu onu takarsam sorunumun düzeleceğini söyledi.tabii ki sallamadım bu öneriyi.forumlarda biraz araştırdım yakıt karışımından dolayı ışığı yakıyormuş, onda da arıza olarak fuel trip çıkıyormuş arıza kodu.o yüzden kısaca böyle bir tecrübe edinmiş ya da konu hakkında fikir sahibi olan arkadaşların yardımını almak istiyorum.bir de anadolu yakasında iyi bir lpg ustası tavsiyenize ihtiyacım var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 10:48 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
landi renzo mu var?

Nerden bildiniz :)
landirenzo blue var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 13:40 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
olgun lpg distribütörü çünkü :)
ayarları zengin karışıma göre yaptırın veya lpg sıcaklığını yükseltin derim.

araştırmalarıma göre fakir karışımda ateşlemeye daha çok ihtiyaç duymasından dolayı fuel trip hatası yerine böyle bir arıza kodu vermesi mantıklı gibi geldi bana da.hafta sonu bir de öyle deneyelim bakalım.teşekkürler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2013 23:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
cihan841 yazdı:
drezin yazdı:
Arkadaşlar debriyaj alt merkezin tamir takımını bugün gorme fırsatım oldu, keske tamır takımı ile halletseymisik. cunku aldıgım merkezin icinden cıkan conta tek lastikli iken tamir takımı cift lastikli imis. kesinlikle daha saglam ve daha kaliteli. orjinal japonmus fiyatı 25 tl idi. bundan sonra basına gelenler ıcın bilginiz olsun.

bugünde benim başıma geldi debriyaj a basıyorum yarıdan daha fazlası ayağım boş gidiyor en altta kavrama yapıyor.acaba benim sorunumda bu merkez ? eğer öyleyse dediğin tamir takımını nasıl ve nereden alabilirim ?

Sizin sorununuz çözüldü mü? aynı sorunu ben de yaşıyorum. Zaman zaman vites geçişleri zorlaşıyor. Debriyaj yarıya kadar boşluk varmış gibi yumuşak, yarıdan sonra da sertleşiyor ve gıcırdama sesi var.

Baskı balatadan şüphelenmiyorum yakıt tüketimi veya aracın ivmelenmesinde bir sorun yok. Rampa inişlerinde viteste araç kendini salmıyor.

İlkten pedalın altındaki ayar vidasını oynayıp bir değişim olacak mı bakacağım. İkinci olarak debriyaj merkezlerinden şüpheleniyorum ama hangi merkezde sorun var, nasıl tespit edilir bilen arkadaşımız var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2013 08:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
önce alt merkezin yağ borusunu gevşettim debriyajı pompaladım sonra üst merkezi aynı şekilde gevşettim yine debriyaja birkaç kez basıp çektim biraz yağ dışarı çıkıyor tabi ondan sonra debriyaj normale döndü nerdeyse 1 sene olcak bir sorun olmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2013 19:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
cihan841 yazdı:
önce alt merkezin yağ borusunu gevşettim debriyajı pompaladım sonra üst merkezi aynı şekilde gevşettim yine debriyaja birkaç kez basıp çektim biraz yağ dışarı çıkıyor tabi ondan sonra debriyaj normale döndü nerdeyse 1 sene olcak bir sorun olmadı.

Tamam, bir deneyelim o zaman. Her iki merkezde de hava alma vidaları var. Olmazsa önce alt merkez sonra da üst merkezin değişimi yoluna gideriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: mitsubishi carisma
Slm arkadaşlar benim sizlerden ufak bir yardıma ihtiyacım var bende 2001 carisma avance var.Sorunum şu hemen hemen 6 aydır arabamın tekleme sorunu ile uğraşıyorum.Sorunun önce bujiden olduğu söylenildi değiştirdim.Sorun düzelir gibi oldu ama birkaç gün sonra tekrar yaptı.Sonrasında sorun enjektörlerde dediler onlarıda değiştirdim.Sonuç birkaç gün iyi gitti sonra yine teklemeye başladı şimdide dedikleri bobinden olabilirmiş.Bobinide değişterecem ama artık bu sanayideki lpgcilere güvenmiyorum.Her gittiğimde bir dünya para bırakıyorum.Şimdiye kadar verdiğim parayla sıfır lpg taktırırdım herhalde.Sorum şu olacak sıkıntı gerçekten sizce bobindemi değiştirmelimiyim ne yapmalıyım.Lütfen yardım. Artık arabadan soğumaya başladım binesim gelmiyo.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2013 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
%95 bobinden olabilir.Çünkü carismada tekleme diyince akla ilk önce bobinler geliyor.Genel olarak orjinal almaya çalışın eğerki orjinali pahalı gelirse greta marka yan sanayı alabilirsiniz.Özellikle alt devirlerde bir tekleme varsa kesinlikle bobindir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2013 10:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
kingefe71 yazdı:
Slm arkadaşlar benim sizlerden ufak bir yardıma ihtiyacım var bende 2001 carisma avance var.Sorunum şu hemen hemen 6 aydır arabamın tekleme sorunu ile uğraşıyorum.Sorunun önce bujiden olduğu söylenildi değiştirdim.Sorun düzelir gibi oldu ama birkaç gün sonra tekrar yaptı.Sonrasında sorun enjektörlerde dediler onlarıda değiştirdim.Sonuç birkaç gün iyi gitti sonra yine teklemeye başladı şimdide dedikleri bobinden olabilirmiş.Bobinide değişterecem ama artık bu sanayideki lpgcilere güvenmiyorum.Her gittiğimde bir dünya para bırakıyorum.Şimdiye kadar verdiğim parayla sıfır lpg taktırırdım herhalde.Sorum şu olacak sıkıntı gerçekten sizce bobindemi değiştirmelimiyim ne yapmalıyım.Lütfen yardım. Artık arabadan soğumaya başladım binesim gelmiyo.

viewtopic.php?f=9&t=6365

arkadasım sorunun cözümü burda :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2013 10:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

manuel araçlarda 2. vites te vuruntu bobindir. arkadaşın ford c-max t da bu sorun olmuştu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2013 18:22 
Kullanıcı avatarı

bobin bozmaz bobinin altındaki pipolar var onu degiştir sorun yüzde yüz cözülür

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2013 18:22 
Kullanıcı avatarı

bu arada ankara nezaman buluşma olacak

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2013 18:36 
Kullanıcı avatarı

22 haziran abi cumartesi günü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2013 19:36 
Kullanıcı avatarı

Bu sabah muayeneye götürdüm arabayı ön kaputta yarım siyah filmler(Avatarda var).Park ampülleri mavi plaka ampülleri beyaz en açık renk film.Muayenede herhangi bir sorun çıkarmadılar.Zaten filmler önceki muayenede de vardı.Ampüllere hafif kusur yazmışlardı bu sene onuda yazmamışlar.Tek kusurlu olarak geçti kısa farlar çok yüksekmiş fazla küfür yemeden ayarlatmak lazım:)Tek seferde geçti maşallah.Tüpün muayenesi bitmiş 29'unda onu yaptırmadım yazmamışlar bile.Ankara Gölbaşı istasyonunda yaptırdım.Giderkende 1.3 cdtı astra ile ışıklarda kalktık.2 viteste yakaladım 3 te burnu uzattım 4 te arkama aldım.Düzlük değilde yokuş felan olsaydı fena yerdi beni diye düşünüyorum. :)))))

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye