Zaman: 26 Nis 2026 21:55

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 23:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
otomatik ise honda ya da mitsu olmalı ama ford kesinlikle olmamalı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 23:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
abi bi ara crv felan bakıyorduk el olanda gitti düştü çıta aşağıya şuan 25 binlik bir şeyler bakıyorum. Ancak galeriden felan olması gerekiyor. Taksitle almayı düşünüyorum. Nakit olsa zaten coltu vermem. Valla bana öyle geliyor ki coltu arıyacağım.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 23:51 
Kullanıcı avatarı

okuduklarıma göre şanzıman sorunlu bu araçlarda baktığım araba aşağıda ki linkte

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 005/detay/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 01:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Kan grubu: 0Rh-
Colt'un ne eksiği var focustan :D
Macera aramayın, sorunsuz arabanızı bilmediğiniz kuyuya girer gibi başka araçla değiştirmeyin.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 10:24 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Ahmet Emin bu araçların şanzımanı genel olarak sorunlu.
Zaten o kasadan sonra dikkat edersen Ford bu işe girmedi(Dizel+Otomatik).

Çoğunun şanzımanı garantiden değişti, bir çoğunada garanti bittikten sonra Ford tarafından maddi destek sağlandı.
Şöyleki;
Ford bu sorunu bildiği için anlaşma yaptığı servisler var. Sana diyorki götür şanzımanı yaptır. Yarısını sen öde, yarısını ben ödeyeyim.
Sorun titreşim ve sesler şeklinde baş gösteriyor.

Şanzımanı dışında sorunu olmayan bir araç ama biliyorsunki şanzımanı bir aracın hayat damarı.
O sebeple yanaşmamanı tavsiye ediyorum.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 16:44 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Colt'un ne eksiği var focustan :D
Macera aramayın, sorunsuz arabanızı bilmediğiniz kuyuya girer gibi başka araçla değiştirmeyin.

Coltun bir eksiği yok. Yukarıda yazdığım gibi taksitle alıcam aracı.

Evo34 yazdı:
Ahmet Emin bu araçların şanzımanı genel olarak sorunlu.
Zaten o kasadan sonra dikkat edersen Ford bu işe girmedi(Dizel+Otomatik).

Çoğunun şanzımanı garantiden değişti, bir çoğunada garanti bittikten sonra Ford tarafından maddi destek sağlandı.
Şöyleki;
Ford bu sorunu bildiği için anlaşma yaptığı servisler var. Sana diyorki götür şanzımanı yaptır. Yarısını sen öde, yarısını ben ödeyeyim.
Sorun titreşim ve sesler şeklinde baş gösteriyor.

Şanzımanı dışında sorunu olmayan bir araç ama biliyorsunki şanzımanı bir aracın hayat damarı.
O sebeple yanaşmamanı tavsiye ediyorum.

Öyleymiş malesef abi o yüzden focusu eledim. Colt için birisiyle anlaştık ancak artık satmak istemiyorum. İnşallah bi kapı açılır da satmam bende yoksa 6 7 yaşında bir şey alıcam. Ve kronik sorunu olmayan bi araba bulamadım daha

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 16:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
otomatik ise honda ya da mitsu olmalı ama ford kesinlikle olmamalı

bugün duydum: hondanın sanırım 2008-2009 CRV modelinde hatalı üretim nedniyle kronik sorun varmış. yani en temiz iş gene mitsu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 21:08 
Kullanıcı avatarı

Colt kalacak, focus veya 25bin TL'lik otomatik c sınıfı bir şey mi aranıyor? Yoksa coltu satıp üstüne mi ekleyeceksiniz?

Vedat abinin de dediği gibi dizel focus alana kadar bol km'li lancer al :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 10:45 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Colt kalacak, focus veya 25bin TL'lik otomatik c sınıfı bir şey mi aranıyor? Yoksa coltu satıp üstüne mi ekleyeceksiniz?

Vedat abinin de dediği gibi dizel focus alana kadar bol km'li lancer al :D

Coltu verip düşünüyoruz kardeşim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 11:01 
Kullanıcı avatarı

Benden söylemesi pişman olursunuz... Yakıttan dolayı dizele geçiyorsanız taktır simit lpg dizelcileri üz.
Focusların çoğu şirket aracı çok iyi incelemezsen km düşürülmüş denk gelebilir. Bu fiyatlara otomatik c sınıfı arıyorsan işin zor. Bir de colt'u vereceğim diyorsan yok parasına sayar alırlar. Forumdan birine sat o paraya büyük sevaba girersin :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 13:10 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Benden söylemesi pişman olursunuz... Yakıttan dolayı dizele geçiyorsanız taktır simit lpg dizelcileri üz.
Focusların çoğu şirket aracı çok iyi incelemezsen km düşürülmüş denk gelebilir. Bu fiyatlara otomatik c sınıfı arıyorsan işin zor. Bir de colt'u vereceğim diyorsan yok parasına sayar alırlar. Forumdan birine sat o paraya büyük sevaba girersin :)

Coltu takasa vermicem. Adamlar öldürüyor resmen. Bakalım araştırmalar devam ediyor bir yerden para bulursam hiç dokunmam arabaya.
Dizelin artık avantajı kaldığına inanmıyorum. Az yakan benzinli daha iyi diye düşünüyorum. Amcamın astra dizelle benim araba aynı yaktı. Köye gidip gelmede.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 13:57 
Kullanıcı avatarı

Siz coltu verip almayı düşünüyoruz deyince öyle anladım.

Colt tamam biraz sert süspansiyonlu biraz konfor eksikliği var ama 25bin TL'ye alacağınız araç coltu aratabilir, çünkü her türlü 8-10 yaşında olacak ve km'li olacak. yakıttansa dediğim gibi lpg'leyin olup bitsin.

Dün denizli-afyon basa basa gittim, kardeşimin hem üniversite kaydı hem de yurt kaydı vardı bi günde bitsin dedik işler. giderken biraz da rampa yollar, 100-130 arası, ara sıra 140 ile gittim, 7,5lt/100km dedi yol bilgisayarı. Tutturdu da, 300km de aldığım 22lt civarı gaz bitti. 20 kuruş filan yakmış, uzun yol biraz da afyon şehir içi. Çok mu değil, o kadar basmaya dizel bir araba fabrika şehiriçinden bile fazla yakardı. Bir tanıdıkta dinlenip akşam yola çıktım, Dönüşte hem deli danalar gibi süren tırcı/kamyoncular, hem farı zenonlu/sonradan xenonlu araçlar gözümü aldığı için 90/100km hızlarda sakin sakin geldim. afyondan çıkarken ortalamam 7,5lt iken afyon çıkışında lpg fulleyip ayıptır söylemesi bir de afyon sucuğu aldım. fullediğimde 7,4lt idi, Denizliye geldiğimde eve park ettiğimde yol bilgisayarı 6,7lt/100km olmuştu trip ise 488km. tüm yol için genel ortalamam 17,8kuruş/1km olmuş. dönüşte ortalamam yaklaşık 5,6lt/100km olmuş. yolun genelde iniş olması ve 85-100 arası geldiğimden ve hızlanmalarda yavaş oldugumdan böyle oldu, bir de havanın iyi olmasıyla havalandırmayı açıp camları kapamıştım. Dizelciler gibi sürünce 6lt civarında geziyor, basınca da 7,5lt filan yakıyor uzun yolda... Giderken düzgün kullansam 6,5lt filan olurdu, dönüşte de 5,5 geneli 6lt civarında kapatabilirdim 16kr/1km genel ortalamam olurdu ama 500km'de 10tl fark için değer miydi, sanırım hayır :D. Bir de vakit daha önemli geldi bastım giderken.

Bir de illa 25bin TL'lik almaya gerek yok. zamanında konfor olarak birçok araçtan iyi olan lancerlara bakın, 20-21bin TL dolaylarında. illa 25bin'lik gerekmiyor, lancer plus alabilirsiniz temiz ararsınız, lpg yoksa lpg takarsınız. Daha az borç ve lpg için kk kullanabilirsiniz. O fiyatlara c sınıfı baksam japondan başkasına bakmazdım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 15:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sert süspansiyon eksik konfordur ama iyi ve güvenli yol tutuştur. güvenli yoltutuş olarak olaya bakmak lazım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 18:58 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
sert süspansiyon eksik konfordur ama iyi ve güvenli yol tutuştur. güvenli yoltutuş olarak olaya bakmak lazım

Orası öyle, yol tutuşu çok iyi, 2,5aydır aracı kullanıyorum, 4500km yaptım, bir kere bile önden arkadan araç kendini bırakmadı, özelliklerinin hepsini kullandım desem yeridir, teybin aux'undan arka koltukların 2/3 yatmasından, cruise controle kadar, motorunun güzelliğinden, şanzımanın başarısına kadar hiçbir zaman üzmedi. :fan:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 20:19 
Kullanıcı avatarı

Colt fazla yakıyor diye satılmaz kesinlikle çünkü gerçekten az yakıyor. Lpgye bir türlü annemi ikna edemedim. Şuran için hala düşünüyoruz bakalım. Yardımınz için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 22:10 
Kullanıcı avatarı

Aes08 yazdı:
Colt fazla yakıyor diye satılmaz kesinlikle çünkü gerçekten az yakıyor. Lpgye bir türlü annemi ikna edemedim. Şuran için hala düşünüyoruz bakalım. Yardımınz için teşekkürler.

Benim annem de öyle diyordu, şimdi iyiki aldık diyor, komşuda da palio var gaz kokuyor bizimki demiş, komşu da bayan. Annem bizimkinde hiçbir şey yok hiç kokmuyor filan dedi. bunun üzerine iyi ya bizim araba güzel diyor. Eski araç benzinli idi, şimdi tek fark, bagajdan geçme sıcaklığına gelince tık sesi o kadar, bir de benzin tek kademe oldukça çeyrek depo yapacak kadar benzin almak(yakıt pompası yanmasın diye) onun dışında hiçbir fark yok ve annem hiç zorluk çekmedi, o da çok anlamaz, lpg göstergesi tek çubuk oldu mu 20-30tl gaz al dedim, daha almak nasip olmadı bütün yaz ben kullandım, o yüzden gaz parasını öderken zorlandım ama güzel gezdim :kart:

Birkaç video gösterip, lpg'nin güvenli olduguna ikna et, adac araç yakma videosu var, lpg'li aracı yakıyorlar güvenli oldugunu göstermek için. ayrıca yıllık olarak bakımda gaz kaçağı kontrolü yapılıyor, ayrıca içiniz sinmediğinde gidip kontrol ettirebilirsiniz ücret de alacaklarını zannetmiyorum. hiçbir lpg'li araç yanmaz, ancak yanlış montaj sonucu elektrik sistemine bağlı yanar ki gidip düzgün yerde yaptırınca bir şey olmaz. ayrıca benzinli veya dizel arabalar da yanıyor ama haberleri o kadar etkili yapılmıyor. haberler hurafe, bir ev tüpü ile simit tank yaklaşık aynı miktarda lpg'ye sahip(ev tüpündeki gaz ile aynı araçtaki), google'da ev tüpü patladı diye aratırsanız aynı miktarda gazın neler yaptığını, gerçekten bir aracın lpg yüzünden yanıp patlasa parçalarının zor bulunacağını anlarsınız. güvenlik olayları üst düzeyde bulunuyor, 2yılda bir lpg muayenesi de var, yılda bir hem filtre hem de kaçak kontrolü yapılır lpg servisinde. lpg olaylarında hep bakımsız araçlar oluyor, şahinler, renolar, çünkü adam değil lpg'yi aracı bile baktırmıyor, 2-3 yıl aynı yağ, vergi, sigorta hiçbir şey yok. ben annemi biraz zor da olsa ikna ettim, zaten bakıma götüren benim, aracın silecek suyuna kadar ben bakıyorum. anca yakıt alır sürer annem :D Bir kere bile koku olayı olamadı bizim coltta, performans kaybı da yok, lpg'de son hıza ulaştım, lpg'de tokatladığım araç sayısız :gul: araca binen hiç kimse lpg'li oldugunu anlamıyor, kaç yakıyor bu deyince 16kr şehir dışı 20kr şehir içi deyince lpg mi var diyorlar :ye: dizelciler duyunca üzülüyor zaten :gul: Annene lpg'nin tehlikeli ve sorunlu olmadığını göstermelisin. Yoksa boşuna araç değiştirmeyin, daha az yakanı bulamazsınız, veya dizel colt alacaksınız... Başka türlü dizel yarı otomatik dışında hiçbir şekilde daha az yakan araç alamazsınız. baktığınız fiyata da yarı otomatik dizel yok c sınıfını geçtim b sınıfı bile yok... son kasa corsanın 2008 modellerinde 1.3mjetli easytronic var ama dediğim gibi easytronic çok kötü, arkadaşımın aracında vardı, her vites değişiminde secdeye yatırıyor insanı. lpg olmaz diyorsanız coltla devam edin ve bazı durumlarda toplu taşımaya yönelin, eski araç benzinli idi ve benim gücüm yetmiyordu(annem yakıtıma karışmıyor, harçlığından artarsa onunla alırsın der) tek başıma giderken toplu taşımaya geçiyordum. şimdi lpgli colt yakıtı toplu taşıma gibi belli yerlerde toplu taşıma ile kafa kafaya bazı yerde 2katı oluyor, oturarak, beklemeden, klimalı yolculuk için değer, eski araçta toplu taşımanın 5katını buluyordu :kır:

Ayrıca 25bin TL'ye bakacağınız dizel otomatik tam otomatik olur şehir içi 8lt'den aşağı yakmaz ki colt'un benzinlisi kadar yapar. 7lt*5= 35kuruş iken 8*4,3=34,4kr, fark yok. 25bin TL'ye dizel otomatik yarı otomatik olmadığı sürece az yakmaz, tam otomatik şanzımanlı ise çok yakıyor. corsa C'nin easytronic şanzımanlı 1.3mjetlileri az yakıyor ama çok berbat şanzımanı, aynı şekilde astranın da, zaten astra dizel otomatikler pahalı da... o şanzımanlı aracı aldığınıza pişman olabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 22:17 
Kullanıcı avatarı

Kaan öyle bir anlattın ki şimdi gidip LPG taktırasım geldi :) yakıtdan pek şikayetimiz yok şimdilik he daha az yaksa tabi ki daha iyi 2.5 seneyi geçti 24 binde araç şuran da bir yere ödeme yapmamız gerekiyor aracı satıp orayı ödersem araçsız kalırım ondan dolayı taksitler birşeyler alalım hem ödeme yaparız hem arabasız kalmayız diyorum. Yoksa colttan son derece memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 23:03 
Kullanıcı avatarı

Taktırın da :D km başına 10kr avantajınız oluyor. Onun yerine borcu kapatacak küçük bir ihtiyaç kredisi daha makul olabilir. taksitli satış yapan galericileri bilirim, tanıdık galericiye zamanında toros 6bin TL'den gelirdi, senetle 9bin TL elden taksitle satarlardı... normal fiyattan verilmezdi böyle durumlarda... Bir de yaşlı araç sahibi olup satan biriyim. eski araç 2004 model idi, km düşük olsa da yaşlı olduğu için sürekli bir yerleri ufak tefek sorunlar yapardı. en son merkezi kilit bozulmuştu. alarm vardı, 3tane daha tofaş kilit motoru alıp kapılara takılıp alarma bağlanacaktı ama sinirlenmiştim, uğraşmamış, tek tek elle kapatıyordum. teyp bozuktu... Bir de 2.el alınan aracın ummadık yerinde ummadık problem çıkabilir... Çünkü birçok kişi satarken bazı sorunları satışa götürecek kadar veya yaptırmıyordu. colt tutulan bir model olsa güzel bir fiyata satıp, taksitle zorlanmadan alabilinecek araç olsa satın derim ama şu an cidden çok zararlı bir iş olur yapacağız şey...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 23:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

2004 modele yaşlıydı arıza çıkarıyodu diyon bende 13 yaşında araba var: 39binde aldım 51bin yaptım maşşaalah sorunsuz. desene benimkinin gönlü genç :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2013 12:22 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Taktırın da :D km başına 10kr avantajınız oluyor. Onun yerine borcu kapatacak küçük bir ihtiyaç kredisi daha makul olabilir. taksitli satış yapan galericileri bilirim, tanıdık galericiye zamanında toros 6bin TL'den gelirdi, senetle 9bin TL elden taksitle satarlardı... normal fiyattan verilmezdi böyle durumlarda... Bir de yaşlı araç sahibi olup satan biriyim. eski araç 2004 model idi, km düşük olsa da yaşlı olduğu için sürekli bir yerleri ufak tefek sorunlar yapardı. en son merkezi kilit bozulmuştu. alarm vardı, 3tane daha tofaş kilit motoru alıp kapılara takılıp alarma bağlanacaktı ama sinirlenmiştim, uğraşmamış, tek tek elle kapatıyordum. teyp bozuktu... Bir de 2.el alınan aracın ummadık yerinde ummadık problem çıkabilir... Çünkü birçok kişi satarken bazı sorunları satışa götürecek kadar veya yaptırmıyordu. colt tutulan bir model olsa güzel bir fiyata satıp, taksitle zorlanmadan alabilinecek araç olsa satın derim ama şu an cidden çok zararlı bir iş olur yapacağız şey...

Coltu da öyle aldım ben hemen hemen 7 8 bin eksik kalıyordu yavaş yavaş ödedim onu sağolsunlar ne senet imzaladım ne de kredi. Krediye bulaşmak istemiyoruz. Colt çok güzel bi araba gerçekten bugün ışıklarda yanımda megane ve linea durdu. İyi bi tokatladım ikisinide. Biraz gaza basınca arabadan ayrılmak istemiyorsun. :)

av.ilhami yazdı:
2004 modele yaşlıydı arıza çıkarıyodu diyon bende 13 yaşında araba var: 39binde aldım 51bin yaptım maşşaalah sorunsuz. desene benimkinin gönlü genç :)

Kesinlikle sizin aracınız çok temiz kıymetini bilin :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye