Zaman: 17 Oca 2026 18:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2013 15:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Sound meter
ResimResim

63 db olan benim aracın motor sicakken rolantideki gürültüsü. Motoru kapattigimda dış ortam gürültüsü ise 35-40db civarında gündüz.

Kağıt üzerinde iyi ama pratikte aslında kaç db bilmiyorum ama benim dizel homurtusu 67db için baya gürültülü.

Ancak dış ortam sesleri olayı çok değiştiriyor. Örneğin yolda giderken ne yol sesi ne de motor sesi rahatsız etmiyor. Halbuki değere bakıyorum. 80leri buluyor.

Diğer resim ise şuan evde sessiz bir odada otururken çıkan degerler. Arada eşim mutfaktan konuşuyor. Kesinlikle sessiz bi ortam ama 50 kusurlarda ortalama var.

Bence db den ziyade spectrum bir dalga boyu resmi gerekli gürültü için. Yoksa çok saçma oluyor. Metrik artmadigi için her 80 db bir değil. Resim

Bu da uçakta çektiğim bir ölçüm. Havada 800km hızla giderken. Bazen bu değeri aracımda da görüyorum.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ASX DEBRİYAJ BALATA SORUNU
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 12:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: ASX Invite
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: BRh-
_opeth yazdı:
hill holder olayına alışmadıysanız freni bırakınca aracın geri kaydıracağını düşünüp hızlı hareket etmeye çalışıp deviri yükseltip debriyajı bırakmanız sonucu sıyırma olasılığınız mümkün. Mümkün olduğunca 1500 devir civarında aracı durur vaziyetten kaldırmaya çalışın.

Şu an bir eski Kasa Toyota sahibi olarak Mitsubishi ASX i ve Suziki Sx4 Almayı düşünüyorum. Mitsubishi'ye biraz daha yakınım. Ancak yinede bayi övgüleri yerine kullanıcı yorumlarını dikkate alıyorum. Onun için buradayım. Benim burada sormak istediğim ASX'te Otomatik start stop veya Yokuş Kalkış desteğini iptal etmek mümkün değil mi ? İşin açıkçası bu aracı hem ben hemde eşim kullanacak. Bulunduğumuz yer çok rampalı bir yer değil ama anladığım kadarı ile ASX debriyaj balatası hassas anladığım kadarı ile.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 12:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
yusiskan yazdı:
_opeth yazdı:
hill holder olayına alışmadıysanız freni bırakınca aracın geri kaydıracağını düşünüp hızlı hareket etmeye çalışıp deviri yükseltip debriyajı bırakmanız sonucu sıyırma olasılığınız mümkün. Mümkün olduğunca 1500 devir civarında aracı durur vaziyetten kaldırmaya çalışın.

Şu an bir eski Kasa Toyota sahibi olarak Mitsubishi ASX i ve Suziki Sx4 Almayı düşünüyorum. Mitsubishi'ye biraz daha yakınım. Ancak yinede bayi övgüleri yerine kullanıcı yorumlarını dikkate alıyorum. Onun için buradayım. Benim burada sormak istediğim ASX'te Otomatik start stop veya Yokuş Kalkış desteğini iptal etmek mümkün değil mi ? İşin açıkçası bu aracı hem ben hemde eşim kullanacak. Bulunduğumuz yer çok rampalı bir yer değil ama anladığım kadarı ile ASX debriyaj balatası hassas anladığım kadarı ile.

auto stop go iptal edilebiliyor ama bence hill holder baya iş yapıyor hanımlar için daha kullanışlı bence

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 12:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Debriyajın bitmesinin asıl sebebi artık balatalarda asbest maddesinin kullanılmayışı.
Debriyajlar artık uzun ömürlü değil yani.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 19:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Debriyaj balatalarında bir sorun yok... Çok çok uzun süre yarım debriyaj kullandığınızda her araçta başınıza gelebilecek bir sorun gelmiş arkadaşın başına...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 20:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: mert
Araç: asx 1.6 invite
Meslek: proje müdürü
Kan grubu: BRH-
valla yalıtım konusunda ben memnunum motor sesi kulağa hoş geliyo :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 23:26 
Kullanıcı avatarı

mert58 yazdı:
valla yalıtım konusunda ben memnunum motor sesi kulağa hoş geliyo :)

Yalıtım konusunda rahatsız olacağımı bende düşünmüyorum. Şu anki arabamdan daha gürültülü olamaz. YArıca Gürültü konusundaki yorumlara katılıyorum. Bu göreceli olmakla birlikte, lastik ve yol ile doğrudan alakalı bir durum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 23:29 
Kullanıcı avatarı

get1187 yazdı:
Debriyaj balatalarında bir sorun yok... Çok çok uzun süre yarım debriyaj kullandığınızda her araçta başınıza gelebilecek bir sorun gelmiş arkadaşın başına...

Bu yorumları okuduktan sonra biraz dikkat ettim de ben debriyajı baya bi kullanıyorum hele yarım debriyaj çok fazla kullanıyorum. Yorumlardan sonra debriyajsız kullanmaya çalışıyorum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 23:40 
Kullanıcı avatarı

4g92p yazdı:
Debriyajın bitmesinin asıl sebebi artık balatalarda asbest maddesinin kullanılmayışı.
Debriyajlar artık uzun ömürlü değil yani.

Bu debriyaj konusunda ki yorumları okuyunca durum sadece ASX'e mahsus gibi düşündüm. İşin açıkçası birazda soğumaya başlamıştım. Ama cevap yorumlardan sonra keyfim yerine geldi. işin aslı ASX'ten vazgeçmek istemiyorum :). Aspestin az kullanıldığı konusunu daha önce de duymuştum ama o fren balataları hakkında idi. bütün cevap ve yorumlar için teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2013 03:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
İsmail Bey,
İşin açıkçası biz taze kullanıcısıyız ASX'in. Kazasız, boyasız, değişensiz çok şükür düşeş bir araba aldık.
(Sıfır mı alacaksınız bilmiyorum ama eğer ikinci el alacaksanız biraz pusuda bekleyin.)
Şu an için çok da keyif alarak kullanıyoruz. Bu kısa süre içinde çok uzun yol yaptım. Yol tutuşu bir binek araba gibi.
Çok apex kastım. Çok viraj denedim çok da tatminkar buldum. Çok kasarsam understeere kalıyor biraz hepsi o.
(Zaten gerekli güvenlik donanımları aktif olunca sürüş çizginizi bozmuyor)
Frenleri de muazzam. Üzerinde Yokohama Aspen lastik var. Orijinali.
Üzerindeki lastiği bir kaç kişi beğenmiyor ama ben yine gider onu alırım.
Ayrıca biz satmak için değil binmek için aldık.
Bir kaç eksiği var. Motor sesi sevmiyorsanız üst devirler biraz sesli.
Güneşliklerde ve yolcu cam açma tuşlarında ışıklandırma yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2013 13:31 
Kullanıcı avatarı

4g92p yazdı:
İsmail Bey,
İşin açıkçası biz taze kullanıcısıyız ASX'in. Kazasız, boyasız, değişensiz çok şükür düşeş bir araba aldık.
(Sıfır mı alacaksınız bilmiyorum ama eğer ikinci el alacaksanız biraz pusuda bekleyin.)
Şu an için çok da keyif alarak kullanıyoruz. Bu kısa süre içinde çok uzun yol yaptım. Yol tutuşu bir binek araba gibi.
Çok apex kastım. Çok viraj denedim çok da tatminkar buldum. Çok kasarsam understeere kalıyor biraz hepsi o.

Ben sıfır almayı düşünüyorum, nasipse. Ama yıl sonu avantajlarını değerlendirmek istiyorum. Daha hiç pazarlık yapmadan bir bayii standart paketler için 62.500 TL ve 54.000 TL istedi. Sigorta hariç anahtar teslim fiyat bu. Yıl sonunda doğru biraz daha pazarlık avantajım olur diye düşünüyorum ama fazlada beklemeyi düşünmüyorum. Dolu paketteki donanımlar ise bana göre 8.500 TL etmez gibi geliyor. yani alırsam invite modelini almayı düşünüyorum. (nasipse :) )

Kullandığım araba eski kasa Toyota, alırsam yine yeni toyota olsun diye düşündüm ama mitsubishi'yi görünce fikrim değişti :) Birde ben aracı biraz hızlı kullanırım. Çok aşırı hız yapmam, Ayrıca sportif kullanmamda benim için understeere çok önemli değil :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2013 17:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: ASX
Bir sorun da ben paylaşayım: 2012 intense Nisan 2013'te aldım. Aracın debriajı biraz yukarıda kavrıyor. Bu yüzden araca hemen alışamadım. Kalkışlarda aracı bazen tabiri caizze bağırttırdım. Bazen yanık kokusu hissediyordum. 3 ay sonra 4 000 km'de bir rampayı çıkarken araç baskı sıyırdı. Bu durumdayken araçla (biraz zorlama oldu) 50 km daha gittim. Sonra yol yardımından çekici çağırdım. Servis kullanıcı hatası dedi. Ancak ben garanti konusunda ısrar edince TEMSA ile görüşerek garanti kapsamında (km az olduğu için dediler) baskı balata + volan değişti. 1 kuruş dahi para vermeden servisten ayrıldım. Servis eğer kendin yaptırsaydın yaklaşık 3 500 tl maliyet olacağını söyledi. Volan:2000 tl. Şu an aracım 12 000 km'de daha dikkatli kullanıyorum. Saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2013 17:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
yusiskan yazdı:
4g92p yazdı:
İsmail Bey,

Ben sıfır almayı düşünüyorum, nasipse. Ama yıl sonu avantajlarını değerlendirmek istiyorum. Daha hiç pazarlık yapmadan bir bayii standart paketler için 62.500 TL ve 54.000 TL istedi. Sigorta hariç anahtar teslim fiyat bu. Yıl sonunda doğru biraz daha pazarlık avantajım olur diye düşünüyorum ama fazlada beklemeyi düşünmüyorum. Dolu paketteki donanımlar ise bana göre 8.500 TL etmez gibi geliyor. yani alırsam invite modelini almayı düşünüyorum. (nasipse :) )

Kullandığım araba eski kasa Toyota, alırsam yine yeni toyota olsun diye düşündüm ama mitsubishi'yi görünce fikrim değişti :) Birde ben aracı biraz hızlı kullanırım. Çok aşırı hız yapmam, Ayrıca sportif kullanmamda benim için understeere çok önemli değil :kart:

Hız,performans ve sert kullanım :) Sanırım forumda kendim gibi birisini daha bulmuş olcam sayenizde, endişe etmeyin her koşulda taş gibidir maşallah ASX :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2013 16:36 
Kullanıcı avatarı

mab55 yazdı:
Bir sorun da ben paylaşayım: 2012 intense Nisan 2013'te aldım. Aracın debriajı biraz yukarıda kavrıyor. Bu yüzden araca hemen alışamadım. Kalkışlarda aracı bazen tabiri caizze bağırttırdım. Bazen yanık kokusu hissediyordum. 3 ay sonra 4 000 km'de bir rampayı çıkarken araç baskı sıyırdı. Bu durumdayken araçla (biraz zorlama oldu) 50 km daha gittim. Sonra yol yardımından çekici çağırdım. Servis kullanıcı hatası dedi. Ancak ben garanti konusunda ısrar edince TEMSA ile görüşerek garanti kapsamında (km az olduğu için dediler) baskı balata + volan değişti. 1 kuruş dahi para vermeden servisten ayrıldım. Servis eğer kendin yaptırsaydın yaklaşık 3 500 tl maliyet olacağını söyledi. Volan:2000 tl. Şu an aracım 12 000 km'de daha dikkatli kullanıyorum. Saygılar...

Öncelikle geçmiş olsun. Yanlış bilmiyorsam Volan Dişlisi sadece marş sırasında aktif olarak devrede olur. Baskı sıyırmadan dolayı Volanı niye değiştirdiler anlayamadım. Tabii servisin bir bildiği vardır. Güle güle kazasız belasız kullanın İnşAllah :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2013 12:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
lancerda da aynı baskı balata sıkıntısı var.ilkini bende rampada bıraktım.ikincisini ise nasip artık nerde track orda bırak mantığı ile kullanıyorum malum fiyatları yuksek.artık gerı gerı gelırken bile yarım debraj yapmıyorum ki normal tarafiği siz düşünün :D.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 13:43 
Kullanıcı avatarı

geçen gün Ankara da bir mitsubishi bayiine gittim. Satış elemanına debriyaj balatası sorununu sordum, birkaç yıl öncesine kadar ilk piyasaya çıktığında baskı-balata sorunu vardı ama artık yok dedi. İnansam mı acaba ?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: