Zaman: 03 Eki 2025 23:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2014 17:48 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
saprana yazdı:
kıymetli arkadaşlar ben aracı yeni aldığımı ifade etmiştim. aracın ön tekerleri 195 65 r 15 arka tekerler ise 195 60 r 15 olarak takılmış adam öyle kullanmış bende aldıktan sonra farkettim. bu bir sorun mu ön ve arkadaki bu farklılık. öndeki kar tekeri arkdaki 4 mevsim. tavsiyeniz nedir.

Sorun değil, takılmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2014 20:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
saprana yazdı:
kıymetli arkadaşlar ben aracı yeni aldığımı ifade etmiştim. aracın ön tekerleri 195 65 r 15 arka tekerler ise 195 60 r 15 olarak takılmış adam öyle kullanmış bende aldıktan sonra farkettim. bu bir sorun mu ön ve arkadaki bu farklılık. öndeki kar tekeri arkdaki 4 mevsim. tavsiyeniz nedir.

195 65 15 kışlık lastik fiyatı 195 60 15 e göre daha ucuz olduğu için aldığınız kişi böyle almış olabilir. 60 ile 65 arasında 0,5 cm lik yükseklik farkı var. 4 lastiğide değiştirmeyi düşünmüyorsanız 2 adet 195 60 15 yazlık alırsınız olur biter.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2014 20:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 2005
Meslek: Satış temsilcisi
akerimoglu yazdı:
saprana yazdı:

Sorun değil, takılmayın.

Ciddi bir sorun. Bir ayağınızda 40 numara diğer ayağınız da 43 numara ayakkabı sorun değil mi? En önemli sıkıntısı virajlarda hakimiyet çok düşer. Savrulmalar yaşarsınız. Fren mesafesi uzar. göstergede gördüğünüz hız değeri yanlışlığı vs. Vs. Hepsi aynı ebat lastik kullanılmalı.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2014 23:02 

meteriz yazdı:
akerimoglu yazdı:
saprana yazdı:

Sorun değil, takılmayın.

Ciddi bir sorun. Bir ayağınızda 40 numara diğer ayağınız da 43 numara ayakkabı sorun değil mi? En önemli sıkıntısı virajlarda hakimiyet çok düşer. Savrulmalar yaşarsınız. Fren mesafesi uzar. göstergede gördüğünüz hız değeri yanlışlığı vs. Vs. Hepsi aynı ebat lastik kullanılmalı.

Ön takımın kış lastiği olduğunu belirtmiş. Dolayısıyla pist lastiği değil. Aradaki ölçü farkı 40 ile 43 numara ayakkabı arasındaki fark kadar değil. Fark ön lastiklerin 0,9 cm arkalardan yüksek olması. Aracın 1000 küsür kg ağırlığının 3/4' üne yakınının ön tarafında olduğunu da düşünürsek sorun değil. Normal duruş pozisyonunda Carisma' ya yandan bakarsanız arkası yüksek önü alçaktır zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 00:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: avance
Meslek: eğitimci
O vakit arkayada 195 65 15 kış taktirsam uygun olur heralde, yazlık önleri de bana Verdi şimdi önlerde kışlık var Malum kış olduğundan arkalarıda önlerin ebatinda kış yapsam diyorum ne dersiniz ebatida 195 65 15 yapım uyumluluk nasıl olur sizce

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 00:33 

saprana yazdı:
O vakit arkayada 195 65 15 kış taktirsam uygun olur heralde, yazlık önleri de bana Verdi şimdi önlerde kışlık var Malum kış olduğundan arkalarıda önlerin ebatinda kış yapsam diyorum ne dersiniz ebatida 195 65 15 yapım uyumluluk nasıl olur sizce

Ben sorunuzu çözemedim?

Önler zaten 195 65 15 dediniz. Arkaya aynısını taksam uyumu nasıl olur diyorsunuz. Ben size sorayım, nasıl olur sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 00:42 
Kullanıcı avatarı

yok üstad arabanın kapı kısmında 195 60 15 diye orjinal ebat ölçüsü yazıyor hani 195 65 15 taktığımızda arabanın dinamik veya farklı açılardan problem olur mu diye sordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 03:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
benim 4 lastik 65. yaza değiştirip hepsini 60 alıcam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 08:03 

saprana yazdı:
yok üstad arabanın kapı kısmında 195 60 15 diye orjinal ebat ölçüsü yazıyor hani 195 65 15 taktığımızda arabanın dinamik veya farklı açılardan problem olur mu diye sordum.

Orjinaline göre yerden 0,9 cm yükselirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 08:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
aracı aldığımda üstünde 185 65 15 vardı 195 65 15 oldukça ucuz ama sürtme ihtimali var.195 60 15 aldım başım rahat

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 23:37 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
meteriz yazdı:
akerimoglu yazdı:
[quote="saprana"]kıymetli arkadaşlar ben aracı yeni aldığımı ifade etmiştim. aracın ön tekerleri 195 65 r 15 arka tekerler ise 195 60 r 15 olarak takılmış adam öyle kullanmış bende aldıktan sonra farkettim. bu bir sorun mu ön ve arkadaki bu farklılık. öndeki kar tekeri arkdaki 4 mevsim. tavsiyeniz nedir.

Sorun değil, takılmayın.

Ön takımın kış lastiği olduğunu belirtmiş. Dolayısıyla pist lastiği değil. Aradaki ölçü farkı 40 ile 43 numara ayakkabı arasındaki fark kadar değil. Fark ön lastiklerin 0,9 cm arkalardan yüksek olması. Aracın 1000 küsür kg ağırlığının 3/4' üne yakınının ön tarafında olduğunu da düşünürsek sorun değil. Normal duruş pozisyonunda Carisma' ya yandan bakarsanız arkası yüksek önü alçaktır zaten.[/quote]

Bu işler bakarak olsaydı, öküz makinist olurdu. Pist lastiği ne demek ? 4 yıldır aktif olarak lastik piyasasında bölge satış temsilciliği yapıyorum. sizin gibi insanlara bayilik vermiyoruz. Elinde hangi ebat varsa, "ön arka farklı nolacak abi tak lastik değil mi" diyen köşe başı okuma yazma bilmeyenlerin yaptığı işi yapıyorsunuz. Neyse. Siz arabanıza farklı ebat lastik takabilirsiniz. Düzensiz aşınmadan seyehat anında lastiğiniz patlarsa, nasıl kurtulacağınızıda biliyorsunuzdur. İyi sürüşler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2014 01:56 
Kullanıcı avatarı

2001 otomatik avance atiker lpg kiti takılı 2 haftadır deniyorum 20 tl ye yaklaşık 48 km gidiyor. sizce nasıl... hangi lpg şirketinden gaz almamı tavsiye edersiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2014 23:17 

Alıntı:
Bu işler bakarak olsaydı, öküz makinist olurdu. Pist lastiği ne demek ? 4 yıldır aktif olarak lastik piyasasında bölge satış temsilciliği yapıyorum. sizin gibi insanlara bayilik vermiyoruz. Elinde hangi ebat varsa, "ön arka farklı nolacak abi tak lastik değil mi" diyen köşe başı okuma yazma bilmeyenlerin yaptığı işi yapıyorsunuz. Neyse. Siz arabanıza farklı ebat lastik takabilirsiniz. Düzensiz aşınmadan seyehat anında lastiğiniz patlarsa, nasıl kurtulacağınızıda biliyorsunuzdur. İyi sürüşler.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]

Ben Carisma' ya bakın arkası yukarda önü aşağıdadır, bu bariz belli olur dedim. Sizin şöförlüğünüz yok öyle mi, siz Carisma' ya bi bakın da şöför olun demedim ki? Öküz-Makinist örneğini anlayamadım. Yanlış topiğe yazdınız herhal :)

4 yıldır BÖLGE SATIŞ TEMSİLCİLİĞİ yaptığınıza göre, çok hesaplı bir şekilde arkadaşımızın ihtiyacını giderebilirsiniz demektir. Biz gevezelik yapmak yerine şöyle yapalım, siz arkadaşımıza bir takım lastik hediye ediverin. Böylelikle arkadaşımızın hakimiyeti virajlarda düşmemiş olur. Bu ciddi sorundan kurtulmuş olur. Ne dersiniz?

İlave olarak pist lastiği nedir diye sormuşsunuz, bkz; http://www.motorturklastik.com/Pirelli_ ... kleri.html

Not: Bayilik talebim olmadı ama sizin içinize doğmuş demek ki :) Oldum olası lastikçilere özenirim. Şöyle güzel bir mekan bulsam kalite markaların bayiliğini almak isterdim gerçekten :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2014 23:59 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşa lastik ayarlamak kolay işte, size lastik bilgisini öğretmek daha zor bence :) bende şoförlük ile lastik bağlantısını anlayamadım. Kısacası araç üzerinde ki tüm lastikler aynı ebat olmalıdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 11:50 

meteriz yazdı:
Arkadaşa lastik ayarlamak kolay işte, size lastik bilgisini öğretmek daha zor bence :) bende şoförlük ile lastik bağlantısını anlayamadım. Kısacası araç üzerinde ki tüm lastikler aynı ebat olmalıdır.

Tamam siz haklisiniz.

Su kolay olan isi (arkadasimiza bilabedel lastik verme isini) hallediverin, konuyu kirletmeden sohbetimize bakalim.

HUAWEI P6-U06 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 12:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Özgür
Araç: Mitsubishi Carisma 1.8Gdi
Meslek: Sağlık
Arkadaşlar tekrar selam.
Yaklaşık 1 Aydır 99 GDİ ımda silkeleme ve rolenti düzensizliği var. Örneğin lambalarda durduğumda ayağım frende olsa bile arada bir rolenti yükseliyor ve araç gitmeye çalışıyor. Düz yolda ise aracı yüke bindirdiğimde (yada yokuş çıktığımda) resmen araç silkeleme yapıyor. güçsüzleşiyor ,gaz yemiyor. Bosch servis aracın yakıt valfinde bir problem olabileceğini sanıyoruz dedi. EGR temiz sayılır. EGR yi komple söküp temizlesemmi . lllütfen yardım, çıldıracağım arabanın tepkisizliğinden.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 13:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Rolanti düzensizliği boğaz kelebeğinden kaynaklanıyor.Tamiri mümkün yaptırabilirsiniz.100 TL'ye yapılıyor.Diğer sorunda aynı aracı kullanan arkadaşlar söylerler ama hatırladığım kadarıyla pompa ile alakalı birşeydi konu forumda yazıyor olması lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2014 21:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
beyler daha önce de yazmıştım yol bilgisayarında yakıt sarfiyatı, kalan mesafe gibi şeyler görünmüyor..

Resim

resimde görüldüğü üzere orta kısım çizgi çizgi görünüyor. tam olarak ne yapmamız gerektiğini bilen biri var mı acaba? bi kaç şey denedim olmadı.

bir de sağ üstteki saati 24 saat dilimine ayarlayabiliyor muyuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2014 22:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
bu ekran bende sadece disp tuşuna basılı tuttuktan sonra çıkyor sonra ölçmeye başlıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2014 01:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurahman
Araç: Carisma 1.8 GDİ Elegance
Meslek: Memur
Kan grubu: A +
Arkadaşlar merhaba. Baştan söyleyim helal olsun, bu sitenin kurulmasında her türlü emeği geçen arkadaşlara. 43 Yaşındayım, Rize' de yaşıyorum. Eski emekli askerim ve son 4 yıla yakın zamandır da Devlet memurluğu yapıyorum. Yeni Carisma 1.8 GDİ Elegance aldım. Başlangıçta hiç bir bilgim yoktu. Aracı almadan 1-2 gün içerisinde forumu takip ederek sizlerin sayesinde yeterli seviyede bilgiye sahip oldum ve aracı aldım (Allah inşallah kazasız belasız, hayırlı uğurlu huzurlu şekilde binmeyi nasip etsin). Şimdilik güzel gidiyor. Temiz bir araç, Bakımlı. Tabi ki yıllarca değişik guruplarda, değişik modellerde aracım oldu. Ancak; Carisma bir başka güzel. Adı üstüne CARİSMA. Tüm üyelere selam olsun.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye