Zaman: 28 Nis 2026 21:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 148 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
get1187 yazdı:
morethanxtc yazdı:
Citroen forumundan aldığım son yorum.

"benzinden yana problem yoksa ASX olabilir tabi ama şunuda belirteyim C4'deki donanımlar ve yakıt göze alınınca ASX yanında karşılaştırılması güç bir araba oluyor. Her halükarda C4 derdim"

Merak ettim C4 de bizim bilmediğimiz hangi donanım varmış acaba ASX ile kıyas kabul etmeyecek?

Sırtını sıvazlayan derken arkadaşlar doğru demiş :) ön koltuklarda masaj var. gösterge ışıkları 8 farklı renk olarak değiştirilebiliyor falan olması lazım. Bilmiyorum arkadaşlar kafam iyice karıştı. 1 depo ile C4 dizel otomatik şehiriçi 950 km yapıyor, ASX ise 700 km. (ya şu akaryalıt fiyatı yüzünden kuruşların hesabını yaparken bile utanıyorum :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

aradaki 250 km X 0,45 krş = 112,5 TL'lik ulaşım masrafı yapar her bir depoda. Bir de akaryakıt firmasında çalışıyorum 1 2 aya fiyatlara 15-20 krş yine zam gelebilir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 22:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aytaç
Araç: ASX
Meslek: Öğrt
Benzin pahalı yapacak bir şey yok:)Bence asx mi c4 sorgusundan ziyade dizel mi benzinli mi olayına karar vermeniz lazım:)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 23:07 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Benzin pahalı yapacak bir şey yok:)Bence asx mi c4 sorgusundan ziyade dizel mi benzinli mi olayına karar vermeniz lazım:)

saçma sapan bi arabaya sırf çok km yapıyor diye binmek durumunda kalmak da istemiyorum. ben en iyisi ikilemlerimle başbaşa kalayım. :kır:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 23:46 
Kullanıcı avatarı

Citroenci bir arkadaş da bunu demiş :) Kusura bakmayın oradan buraya laf taşır gibi oldu ama 0 km bir arabada bu kadar sıkıntı olabiliyorsa benim alacağım ikinci elin başından neler geçmiştir neler diye düşünüyorum. Sonuçta Dizel+Otomatik+yakıtta cimri bir aracı kaç kişi satar ki.. satıyorlarsa aciliyet, nakit ihtiyacı vs.vs. diyeceğim ama o kadar ilanın hepsi de mi aciliyetten ? En azından ASX'de bile 2. el olsa da hiç bir şoför (araca zarar vermek için garezi olmadıkça aşağıdaki yazanlar haline getiremez diye düşünüyorum...

C4 Hakkında...
Benimde aracımda gözlemlediğim sorunlar bu şekilde;

-Aracıma has klimaya bağlı fıyk fıyk şeklinde bir ses mevcut. Gerek baylasa bildirmemize gerekse servisin kapısını aşındırmamıza rağmen sonuç alamadık. Forumda konusu mevcut. Şu aralar ses gelmiyor tabi, ama yazın klima kullanımı artınca ses geleceğinden eminim.

-Aracın süspansiyonları çok sesli çalışıyor. Herkez sert felan diyor ama yaylar bir kere hiçte sert değil. Bu konuda amortisör takozunun gerçekten takoz olduğu, darbeyi absorme etmediği direk darbeyi şasiye verdiği apaçık ortada. Eski kasada bu sorun olmasına rağmen bu kasadada sorun devam ediyor. Artık şu süspansiyon konusunda bir zahmet biraz atılım yapsın citroen!!

-Sadece süspansiyonla kalmamakla birlikte tüm citroen modellerinde alt takım sorunu var. Salıncak denen illet boşluk yapıp dreksiyon titremesine sebep olmakla beraber çukurlardan geçerken acayip sesler çıkmasına sebep olmakta. Salıncakları değiştirdikten 2000km sonra aracımda 150den sonra yine titreme var şiddetli şekilde bunuda belirtmekte fayda var.

- Aracın malzeme kalitesi göğüs kısmında koltuk kısmında ve birçok kısımda iyi fakat gereken özen kapı için gösterilmemiş. Kapı yeterince kalın değil bu birinci husus, kapı içerisinde kullanılan yalıtım maddesi titreşim yaparak ses yapıyor özellikle basslı şarkılarda kapı içlerinden gelen zıngırtıyı bu yalıtım maddesi sağlıyor bu 2, ve gelelim aracın en nefret ettiğim kısmına; camı yarıya kadar açın camı ileri geri ittirin camın oynadığını göreceksiniz. Ve cam yarı açıkken kapıyı kapatın o ses tofaşta bile yok. Abicim cam resmen sallanıyor diğerki araçların camını indirin 1mm bile cam oynamaz esnemez bizimkiler yerinden çıkacak. Bu kadar işçilik hatası en çok burada gördüm ben ve benden tam tamına sıfır puan aldı buda üç olsun!!

- 90kmh gibi hızlarda 90derecelik viraja girebiliyorum yol tutuşuna lafım yok fakat 120kmh üzeri hızlarda aracın burnu bariz kalkıyor, aşırı şekilde rüzgar alıyor hatta ve hatta rüzgardan sağa sola oynamalar başlıyor hiç güven vermiyor. Viyadüklerde araç sollarken 130kmh ile giderken kendimi rüzgarın emanetine bırakır gibi oluyorum, sanki heran rüzgardan sağ yada sol şeride geçecekmiş gibi bir his oluşuyor içimde. Bu araç bariz şekilde 130 ve üstü hızlarda resmen rüzgardan etkilenip belli çizgide gitmiyor. Bunu ancak şöför koltuğuna oturdunmu anlıyorsunuz. Tahminimce yaydan sonra bu sıkıntı gidecek, hatta yay kullanan arkadaşlar bu sorunun kalktığını söylüyor sırf bu yüzden yay almayı düşünüyorum (aracın yol tutuşundan memnun olmadığım için değil). Kimse gelip bana öyle böyle değil diyip masal anlatmasın, gidin vectra b'ye binip 150 ile istediğiniz hızda istediğiniz kadar tatlı viraja girin hiç böyle his yaratmıyor içinizde.

- Yakıt tüketimine 4,9 demişler külliyen yalan. En düşük 5,5 gördüm kanı gibi sürersen belki 5 yapabilirsin genelde 6 civarlarında dolaşıyor. Ortada hangi normda yapıldığı,hangi ortalama hızda yapıldığı yazılmamış heralde 4,9LT ortalamayı 35kmh ortalama hızla yazmışlar ki benim için bu şehir içi tüketimi olmaz.

- start stop devrede ve frene basılı iken dreksiyonu çevirdiğimizde kapı gıcırtısı gibi nefret edici ses gelmesi. Frene basmayınca gelmiyor, servise gösterdim normal dediler bende üstünde durmadım ama bence öyle bir ses gelmemesi lazım.

-klimayı Auto moduna almadan senkronizasyon açılmaması (dıştan hava almama). neden böyle saçmalık yapmışlar anlamadım autoya basmadan senkronize çalışmıyor ama autoya bas sonra manuele al çalışıyor hatta 1 kere auto yapıp komple kapatınca bile senkronize çalışıyor.

-Favori kanallarınızı 1-2-3-4-5-6 şeklinde kayıt edip sadece parmakla teyp üzerindeki tuşlara basıp dreksiyondan kumanda edilememesi. ( EVET BUNU YAPAN MÜHENDİS KÖR OLDU! )

Ve içten gelen ufak ama sinir bozucu sesler (sigorta kutusunun vızıltısı, cam tavanlı modellerde tavan açma düğmesi yerinden gelen vızıltı,hafif tümseklerde konsol kısmından gelen tık tık gibi ses, bagaj takozunun inmesi sonucu bagaj kapağından çıkan ses vs.) hepsininde çözümü var. Sadece konsoldaki tık tık sesine çözüm bulamadık. Daha doğrusu usta istersen konsolu sökeyim daha fazla ses gelirse karışmam ama dedi bende aman boşver kalsın dedim..

Klima açıkken start stop 20sn kadar çalışıyor bu arada.. Akü zayıf ise araç kendisi belirleyip bazen klima açıkken start stop kullanılmasına izin vermiyor. Bunun nedeni voltajda olabilir dış sıcaklıkta. Bildiğiniz üzere çok soğuk havalarda start stop zaten çalışmıyor..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 00:17 
Kullanıcı avatarı

Hocam sana açık net olarak söylüyorum japonlarla fransızların yan yana bile telafuz edilmesi japonlara hakarettir.Nacizane tavsiyem c4 tamamen unutmanız.Benzinli ve manuel bir araç için asx iyi bir şeçenek olabilir.(Farklı alternatiflerde tartışılabilir)Ama dizel bir arabaya almaya niyetiniz varsa arkadaşların görüşlerinden tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.Dizel olarak size tavsiye edebielceğim bir araç yok çünkü bilgim ve deneyimim yok.Hiçbir zaman dizelin tüketim ve tork olayına aldanıp dizel araçlara bakmadım.Alırım atmosferik motorumu yağını suyunu değiştirmeden değiştirmeye kaputunu açar uzun yollar binerim.Kötü yakıt derdin yok pompası yok uçarı yok kaçarı yok...Tüketim olayına gelince çok sık gezip maddi imkanlarınızda kısıtlıysa lpg denen icat var :Yahoo!: Karar sizin...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 00:29 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Hocam sana açık net olarak söylüyorum japonlarla fransızların yan yana bile telafuz edilmesi japonlara hakarettir.Nacizane tavsiyem c4 tamamen unutmanız.Benzinli ve manuel bir araç için asx iyi bir şeçenek olabilir.(Farklı alternatiflerde tartışılabilir)Ama dizel bir arabaya almaya niyetiniz varsa arkadaşların görüşlerinden tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.Dizel olarak size tavsiye edebielceğim bir araç yok çünkü bilgim ve deneyimim yok.Hiçbir zaman dizelin tüketim ve tork olayına aldanıp dizel araçlara bakmadım.Alırım atmosferik motorumu yağını suyunu değiştirmeden değiştirmeye kaputunu açar uzun yollar binerim.Kötü yakıt derdin yok pompası yok uçarı yok kaçarı yok...Tüketim olayına gelince çok sık gezip maddi imkanlarınızda kısıtlıysa lpg denen icat var :Yahoo!: Karar sizin...

Nacizane olur mu hocam ya. Tüm yorumları kaçırmamak için sürekli F5 yapıyorum :)

Çok sık da gezmiyorum hocam ya. zaten haftaiçi araba kapının önünde çakılı duruyor. 14 ayda 8-9000 km yol yaptım.
Yılda 1 kere uzun yola çıkarsam çıkarım. O da arabayla hiç sanmam. En uzak gittiğim mesafe ist-gebze arası oldu.
Pişman olmak istemiyorum çünkü aracı alınca kredi çekicem sonra ah onu değil de bunu alsaydım demek ölüm gibi. :(

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 00:42 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
morethanxtc yazdı:
aytacesen yazdı:

Nacizane olur mu hocam ya. Tüm yorumları kaçırmamak için sürekli F5 yapıyorum :)

Çok sık da gezmiyorum hocam ya. zaten haftaiçi araba kapının önünde çakılı duruyor. 14 ayda 8-9000 km yol yaptım.
Yılda 1 kere uzun yola çıkarsam çıkarım. O da arabayla hiç sanmam. En uzak gittiğim mesafe ist-gebze arası oldu.
Pişman olmak istemiyorum çünkü aracı alınca kredi çekicem sonra ah onu değil de bunu alsaydım demek ölüm gibi. :(

Otomatik takıntınız yoksa ASX alın geçin hiç uğraşmayın masraf açmaz etmez baktınız benzin ile baş edemiyorsun. LPG taktır mis gibi dizele gerek yok ki bunu dizel kullanan biri olarak söylüyorum.

iş, hanımı ikna etmeye kaldı kısmetse. :) çok teşekkür ederim hocam.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 10:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
c4 le asx i karşılaştırmak nedir? lancer bölümüne yazsanız anlarım.
illa konu buraya gelmiş bende yazayım bari:)
c4 dizel full dedikleri aracın test sürüsüne gitmiştim, araba traktör gibi çalışıyor, süspansiyonlar cidden çok kötü ve konsolda tuş kalabalığı kaza yapmaya davetçi. otomatik sanzuman vites geçişlerinde hoplatıyor arabayı. düz vites nasıldır bilemem ama fransızları hiç sevmemedim. ıyhhh

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 12:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Hem otomatik olsun hem az yaksın hemde crossover olsun diyorsanız Subaru XV ve Suzuki SX-4 incelemeden karar vermeyin derim. ASX almazsanız ve sonrasında pişman olursanız bana söylenmeyin ama:) ASX için gerekli bütün yorumlar yapılmış sanırım. Türkiye'ye gelen ilk ASX'lerden birisinin sahibiyim 2010 Kasım ayında satın almıştım.2014 yılındayız ve hala maşallah sorunsuz biniyorum(150.000 km.). Kafanıza ASX ile ilgili takılan ne varsa tek tek yazın bende elimden geldiğince cevap yazıyım. Bunların dışında fransız arabalarına bende ayar oluyorum o yüzden C4 ile ilgili ne yorum yaparım ne de kıyaslarım. Otomatik olması çok önemliyse ASX'i kafanızdan silmediğiniz sürece muallak ta kalırsınız onun için bunuda netleştirmeniz lazım.Dizel mi ASX mi diye düşünmeniz lazım ve emin olun ASX her durumda 1-0 önde bitirecektir bu karşılaştırmayı :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 13:40 
Kullanıcı avatarı

zivrisinek yazdı:
Hem otomatik olsun hem az yaksın hemde crossover olsun diyorsanız Subaru XV ve Suzuki SX-4 incelemeden karar vermeyin derim. ASX almazsanız ve sonrasında pişman olursanız bana söylenmeyin ama:) ASX için gerekli bütün yorumlar yapılmış sanırım. Türkiye'ye gelen ilk ASX'lerden birisinin sahibiyim 2010 Kasım ayında satın almıştım.2014 yılındayız ve hala maşallah sorunsuz biniyorum(150.000 km.). Kafanıza ASX ile ilgili takılan ne varsa tek tek yazın bende elimden geldiğince cevap yazıyım. Bunların dışında fransız arabalarına bende ayar oluyorum o yüzden C4 ile ilgili ne yorum yaparım ne de kıyaslarım. Otomatik olması çok önemliyse ASX'i kafanızdan silmediğiniz sürece muallak ta kalırsınız onun için bunuda netleştirmeniz lazım.Dizel mi ASX mi diye düşünmeniz lazım ve emin olun ASX her durumda 1-0 önde bitirecektir bu karşılaştırmayı :)

Aklıma takılan bişey yok aslında hocam, okumadığım yorum incelemediğim test izlemediğim video kalmadı. Güzel bi intense veya düşük km'li bi invite bulursam alıcam inşallah. düz vitesi de öğreniriz yahu. hiç bilmeyenler bile düz vitesi öğreniyor. 1 2 haftada da kaparım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 14:55 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Aşağıdaki araca bakın derim. Temiz gözüküyor...

http://www.sahibinden.com/ilan/162433382/detay/

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 16:25 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
Aşağıdaki araca bakın derim. Temiz gözüküyor...

http://www.sahibinden.com/ilan/162433382/detay/

Ben de tam buna bakıyordum hocam. Daha yeni ilana koydular. Hemen de aranmaz :) satılmazsa pazartesi ararım :) Hanımı da ikna ettim :) benden kralı yok artık. :D :kart: :kart:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 18:09 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşın dediği gibi illa otomatik olacaksa Subaru XV çok iyi bir tercih olur ama bütçe meselesi malesef bende yeniden asx alacam herhalde:)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 18:40 
Kullanıcı avatarı

İlla otomatik olsa iyiydir ama olsun. sol bacağımızı feda ederiz. Düz vites kullanmayı da öğrenmek lazım. Acil bişey olur falan gerekli onu da öğrenmek.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 20:41 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşın verdiği ilandaki araçla iletişime geçtiniz mi?Araç söylendiği gibiyse alınacak bir araba...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 21:34 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Arkadaşın verdiği ilandaki araçla iletişime geçtiniz mi?Araç söylendiği gibiyse alınacak bir araba...

Aradim hocam, marspiyelde kirik varmis.baya yogun talep varmis arabaya :) zaten 1 hafta 10 gun sonra bi tahsilatim olacak onu beklemem lazim. :) o zamana kadar satilir muhtemelen.kismetimize artik.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 21:40 
Kullanıcı avatarı

Valla bende 41000 sattım temiz değişensiz sorunsuz bir arabydı o kadar talep yoktu:)Piyasa taktiği olsa gerek yine de peşini bırakma pazarlığınıda yap hocam:)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 21:45 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Valla bende 41000 sattım temiz değişensiz sorunsuz bir arabydı o kadar talep yoktu:)Piyasa taktiği olsa gerek yine de peşini bırakma pazarlığınıda yap hocam:)

Satilmazsa ararim hocam 10 gun sonra. Satilirsa da baska bakariz.mavi rengi cok begendm siyah arabanin kiri camuru bitmiyo :) bi de su krediyle nasi arac aliniyo hic bilmiyorm.yarisi pesin yarisi kredili yapicam ama.bankadan satici hesabina havale, ben noterde alim sozlesmesini imzalayinca gonderdigmde mi olacak ve ozmn banka nasil rehin koyacak.bilginiz var mi acaba

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 21:49 
Kullanıcı avatarı

Hocam bildiğim kadarıyla bankayla ön sözleşme yapıyorsunuz aracı bulunca banka şerh koydurup parayı veriyor ama yerinizde olsam ihtiyaç kredisi kullanırdım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2014 21:53 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Hocam bildiğim kadarıyla bankayla ön sözleşme yapıyorsunuz aracı bulunca banka şerh koydurup parayı veriyor ama yerinizde olsam ihtiyaç kredisi kullanırdım.

Faiz orani yuksek oluyor ihtiyac kredisinin de :S univetste arkadasm bankaci, yonlendirir beni umarim

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 148 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye