Arkadaşlar Merhaba,
Yıllardır heves ettiğim ve sonunda sahip olduğum 2005 lancer 1.6at plus aracımı büyük bir zevk ile kullanmaktayım. 5000km oncede zavolli marka ile lpg dönüşümümü yaptırdım bir kez olsun motor lambam bile yanmadı. Şu an aracım 58000 km de ve 25 lt lpg ile 300 km yol yapmaktayım. en som Izmirde 1.96 tl den aldığım 50 tl karşılığı 25 lt lpg ile aldığım sonuca göre aracım yaklaşık full şehiriçi kullanımda 16 kuruş yakıyor. Sanırım doğru hesapladım

değilmi

Ben bu Lancerda ciddi anlamda acemiyim. Siz konuyu hakim arkadaşlarıma nacizane 1-2 sorum olacak.
İlk sorum aldığım dönemde eski sahibinede sormuştum kendimde araştırdım ancak öğrenemediğim konu araçta esp varmı yokmu? Araç tam olarak 2005 1.6 AT Plus modeli.
İkinci sorum ise bu aracta orjinal süspansiyonların karakteristiği yumsakmı ortamı yoksa sertmi? Sorma nedenim ise alt takımdan rahatsız olduğum sesler. Benmi pimpirikli davranıyorum alt takımlarda sıkıntımı var yoksa bu duyduğum alısık olmadığım klasık japonlardaki lastik davlumbazlarından gelen sesmi acaba. Yani ses nasıl tarif edilir oda ayrı birşey gerçi ama aşağı yukarı sole tarif edeyim , 50-60 gibi bir süratte tümsek yada çukurdan geçerken özelikle arkadan sertce bir tok sesi duyuyorum ama onun dısında herhangi bir tıkırtı sallantı olmuyor. Tanıdık servisde lifte kaldırıp komple alt takıma ve ses yapabilecek yerlere baktırdım ama hiçbir şey çıkmadı. Tecrübeye çıkamadık ama ustayla.
Ucuncu olarak benim bagaj kapağını actığımda üst kısmında herhangi bir yalıtım yok cıplak metal görüyorum bu araçlarda bagaj kapağının üstünde yalıtım malzemesi oluyormu? Birde dikkat ettim bagaj içindeki döşeme oynuyor sabit deil gibi ses burdan da geliyor olabilirmi? Eğer kapak da yalıtım malzemesi eksik ise bunu nerede yaptırabileceğim konusunda bilgisi olan varsa çok sevinirim.
İlerleryen zamanlarda danışmak istediğim bir iki konu daha olabilir. Ama herşeye rağmen arabamı cok seviyorum ( Lpg de iken 220 km hızı çok rahat görebilen 1.6 motor başka bir araba varmı acaba