Zaman: 06 Haz 2026 02:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2015 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: Üçelmas 2010 Lancer 1.8
Meslek: Denetim
Öncelikle iyi bayramlar değerli forumdaşlar..

2010 model Lancer 1.8motor, 143bg olan aracıma İzmir' de lpg montajı yaptırmak istiyorum. Forumda çeşitli markalardan bahsedilmiş. Yaygın servis ağı açısından BRC diye düşünüyorum ama sizlere sormak, önerilerinize, tecrübelerinize göre bir yol izlemek istiyorum. Markadan, firmaya/ustaya, enjektörden diğer konulara bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İyi günler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2015 22:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Brc My 11 1.5 bar regülatör der ümit usta :-) paraya kıyarım dersen prins para hiç sorun değil dersen vialle liquidsi si

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2015 22:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Ben de şu an OBD'li atiker + dymco enjektörlü sistem var.Şahsen adam edesiye kadar biraz uğraştım ama memnunum şimdilik.Önemli olan takan usta + araca uygun kit :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2015 20:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: ümit kılıç
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
Meslek: kamu
1.5 bar regülatörlü Brc my 11 derim elbette.1900 liraya falan taktirabilirsin.Düzgün montajla sorunsuz kullanırsın.Lpg nin amacı tasarruf.Çok pahalı kitlerin bir esprisi kalmıyor

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2015 09:35 
Kullanıcı avatarı

Günaydın, paylaşımlar için telekkür ederim.

Brc' den bilgi istemiştim, gelen cevap;

"Sayın ocinoglu,
Öncelikle LPG dönüşüm isteğinizi bizim ile paylaştığınız için teşekkür ederiz. Aracınızda yakıt olarak LPG kullanımına karşı Subap hassasiyeti var. Fakat bu durum mutlaka subap sorunu yaşayacaksınız anlamına gelmez. Özellikle sakin kullanılan ve teknolojinine uygun LPG kitleri ile dönüşüm yapılmış araçlarda subap riski oldukca düşüktür. Riski özellikle aracın şehirler arası uzun süre yüksek devirlerde kullanımı ve teknolojisine uygun kit kullanılmaması artırmaktadır.
Subap hassasiyetine karşı LPG sistemimizde VSR stratejisi ( VSR aktif edildiği zaman LPG sistemi belirlenen Map ve Devir değerinden sonra LPG ile beraber motora bir miktar benzin gönderme işlemi yapar. (%80 LPG ve %20 benzin gibi) VSR den dolayı yaklaşık %3 civarı daha az tasarrufunuz olur fakat supap ya da aşırı ısınma sorunu yaşamazsınız.) ve sigorta anlamında bazı önlemlerimiz mevcut. Montaj sırasında yetkili bayilerimiz kanalı ile HD sigortadan supap sigortası yaptırabilirsiniz. ( 189 TL karşılığı 5 yaşa kadar olan araçlarda teminat 3 yıl veya 100.000 km 5 ile 10 yaş arası araçlarda 3 yıl veya 50.000 km LPG ve benzin periyodik bakımlarının düzenli yapılması ve VSR'nin aktif edilmesi şartı ile 3300 TL'ye kadar subap ve subap yatakları sorunlarını kapsar)

Ayrıca 25.000 km'yi geçmemiş araçlara daha geniş kapsamlı motor sigortası seçeneğimiz de mevcuttur. Motor sigortası talebinin montaj sırasında yetkili bayimiz tarafından merkezimize bildirilerek sigortanın araç garanti sistemimize işlenmesi sağlanmalıdır. (Motor sigortası 300 TL artı KDV maliyet ile 2 yıl veya 100.000 km LPG ve benzin periyodik bakımlarının düzenli yapılması ve VSR'nin aktif edilmesi şartı ile Egzoz-Emme Supapları, Segmanlar, Manifold Contası, Gömlekler, Supap Yatakları, Katalitik Konvektör, Supap Lastikleri, Elektrik Tesisatı, Supap Gaydaları, Oksijen Sensörü, Silindir Kapak Contası, Benzin Enjektörleri, Silindir Kapak Revizyonu, Elektronik Kontrol Ünitesi ve Pistonları kapsar.)

Aracınıza MY-11 modelimiz Turuncu enjektör, 8 mm bakır boru, 8 mm elektrovalf ve 1500 mb regülatör kullanılarak uygulanacak olup, LPG sistemi ve sistemin parçalarından dolayı oluşabilecek sorunlar için düzenli periyodik bakımlarının yapılması şartı ile 2 yıl veya 100 bin km garantimiz mevcuttur. Referans araçlar, maliyet ve ödeme seçenekleri için iletişim bilgilerini http://www.brcnerede.com ‘da bulabileceğiniz size uygun yetkili bayilerimiz ile görüşmenizi rica ediyoruz.
Şirket olarak müşterilerimizden gelen her türlü istek ve düşünceleri özenle değerlendirmekteyiz. Konuyla ilgili farklı görüş ve önerileriniz için bizimle tekrar irtibata geçebileceğinizi hatırlatır, Şirketimizin ürün ve hizmetlerine göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Bilginize"

şeklindedir...

Bu VSR sistemi de araç devri 4000in üstüne çıkınca fazla ısınmadan kaynaklı sübap erimesinin önüne geçmek için belirli aralıklarla benzin püskürtüyormuş internetten edindiğim bilgiye göre. Bu sistemi aktif etmek de sizin elinizde bu arada..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2015 15:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: 1.8 CVT
Meslek: Mühendis
ocinoglu yazdı:

2010 model Lancer 1.8motor, 143bg olan aracıma İzmir' de lpg montajı yaptırmak istiyorum. Forumda çeşitli markalardan bahsedilmiş. Yaygın servis ağı açısından BRC diye düşünüyorum ama sizlere sormak, önerilerinize, tecrübelerinize göre bir yol izlemek istiyorum. Markadan, firmaya/ustaya, enjektörden diğer konulara bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İyi günler..

Üstad selamlar. Benim 1.8de alırken üstünde takılı prins vardı. Sorunsuz kullanıyorum. 3 lira tasrruf edeyim derken eziyet çekme bence.Ben çok çektim zamanında sen çekme.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2015 15:10 
Kullanıcı avatarı

Benim bahsettiğim kiti önermiş brc.ben çok memnundum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2015 14:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Lancer 1.8 CVT 2011 ECO
Meslek: Memur
Kan grubu: AB+
robust222 yazdı:
ocinoglu yazdı:

İyi günler..

Üstad selamlar. Benim 1.8de alırken üstünde takılı prins vardı. Sorunsuz kullanıyorum. 3 lira tasrruf edeyim derken eziyet çekme bence.Ben çok çektim zamanında sen çekme.

Eziyet derken hocam mümkünse biraz açabilir misin ? Teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2015 21:10 
Kullanıcı avatarı

Bizzat 1.8 e taktırmış olduğum,10 bin km den fazla kullandığım,benden sonra da bir o kadar yeğenim tarafından kullanılan ve halihazırda forumdan bir arkadaşımızın kullanmaya devam ettiği brc my 11 turuncu enjektörlü,1.5 bar regülatörlü kiti 2 bin liraya taktır,bu dertten kurtul derim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eyl 2015 09:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: 1.8 CVT
Meslek: Mühendis
maxmaster yazdı:
robust222 yazdı:
ocinoglu yazdı:

İyi günler..

Eziyet derken hocam mümkünse biraz açabilir misin ? Teşekkürler

Daha önceki araçlarıma taktırdığım (marka ismi vermem yanlış olur) italyan ve yerli lpg sistemlerinin hepsinde arıza lambası,rolanti sorunu,tekleme,şamandıra,ıvır zıvır vs. gibi aklına gelebilecek bütün sorunları yaşadım.Haftanın en az 3-4 günü gazcıdaydım anlayacağın.Eşim ve çocuğum dışarı çıktığımda yine mi gaz ayarına diye sorar olmuştu artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2015 13:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 1.8 lancer cvt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: a+
Brc my11 turbo kit taktirdim 2000tl ye sikinti yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2015 15:42 
Kullanıcı avatarı

Cumartesi günü bende Lpg' leniyorum. İlk görüştüğüm BRC bayii 1500 milibar regülatör, turuncu enjektör ve 8mm boru kullanmanın, aracın fazla yakıt sarfiyatı yapmasına neden olacağında, Genel Müdürlük ise bizim araçlara ancak ve ancak bu kitin uygun olacağında ısrar edince ben de eski ustamı ve İzmir' de başka bir Yetkili servisle görüştüm. Bahsi geçen (1500 mb., turuncu enj..) olan kitin uygun olacağı konusunda hemfikirler. Başka bir Yetkili Servisten randevu aldım Cumartesi' ye.

Diğer taraftan dün Dikmen Usta ile de tanıştık, çok da memnun oldum kendisini tanıdığıma..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: