Zaman: 01 Eki 2025 19:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1276 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 60, 61, 62, 63, 64
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2013 14:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Hepinize kolay gelsin.
İnşaallah ben de aranıza katılıyorum.
Beyaz COLT 2012 amt aldım.
İnşaallah Pazartesi teslim alacağım.
Elimdeki carismayı da galeriye bırakacağım inşaallah.
Carisma dan sonra umarım colt beni üzmez ve umarım pişman olmam. (Carisma ilk başlarda baya bi üzmüştü)

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2013 17:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
Hayırlı olsun Güle güle kullanırsınız inşallah

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2013 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Selim
Araç: ?
Meslek: Serbest
spor yay taksam mı acaba çok sürtermi, kafam karışık :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2013 12:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar,
Dün aracımı teslim aldım. Henüz çok erken ama ilk 200 km de genel olarak arçtan memnunum.
Carisma ile arasındaki farklar:
Carisma'nın konforu Colt'a göre iyi, özelikle de koltukları çok rahat. Colt'unki iyi değil ama çok kötü değil, orta. (Zaten bu konuda çok beklentim yoktu)
Colt'un yol tutuşu carismayı aratmıyor. Carismaya göre sessiz (motor sesi) (en azından benim gdi'ye göre sessiz)
Colt carismadan daha atak. Carisma da hantal değil ama, o da atak.(Muhtemelen Colt'un hafifliğinden kaynaklanıyor, Carisma 1000 kğ olsa o daha atak olurdu)
Amt gayet başarılı. Tam emin değilim ama, galiba benden daha cimri :)

Şimdilik izlenimlerim bunlar...

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2013 18:54 
Kullanıcı avatarı

uzun bir ardan sonra tekrar merhbaba herkese.
2012 beyaz colt aldık eşime aralık ayında ancak fırsat bulup girebildim,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 11:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: bearglory
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dış ticaret uzmanı
Bugün sabah işe gelmek üzere yola çıktım ve 3 km sonra hararet ışığı yandı. sağa çektim bir iki dakika bekledim. Söndü fakat 1 km sonra tekrar yandı. Sizce ne olabilir? Kalorifer sistemi ile bir alakası olabilir mi? Bu arada kalorifer motor sıcakken bile sıcak üflemiyor:( S.O.S

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 15:36 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
adige yazdı:
Bugün sabah işe gelmek üzere yola çıktım ve 3 km sonra hararet ışığı yandı. sağa çektim bir iki dakika bekledim. Söndü fakat 1 km sonra tekrar yandı. Sizce ne olabilir? Kalorifer sistemi ile bir alakası olabilir mi? Bu arada kalorifer motor sıcakken bile sıcak üflemiyor:( S.O.S

Motor suyunu kontrol ettiniz mi!?

Ustaya götürdüm bugün.Motor suyu mu bilmiyorum ama kaputu açınca hemen sol tarafta işaretlediğim yere bir şey döktü. Sanırım motor suyu dediğimiz şey o olabilir. Çok fazla bilgim yok ne yazık ki bu konularda kusura bakmayın. Sağ tarafta işaretlediğim yer de onun yedek deposuymuş. Ekledi fakat gene kalorifer düzelmedi, soğuk hava üfledi gene. Müşürü bozulmuş ve değişecekmiş. 50-60 tl masrafı var dedi.

https://www.dropbox.com/s/l07vrh18vsoc0 ... t.jpg?dl=0

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 16:24 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim Mesut cevapların için. Umarım müşürdendir, büyük bir maliyet açmaz başıma :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 16:31 
Kullanıcı avatarı

Şimdi usta aradı. Birilerine sormuş sanırım. Yazılımsal bir hata da olabilir boşuna müşürü değiştirmeyelim,önce serviste bilgisayara soksunlar arabayı dedi. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar? Yazılımsal sorun yaşayan oldu mu kalorifer ile ilgili?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 16:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
adige yazdı:
Şimdi usta aradı. Birilerine sormuş sanırım. Yazılımsal bir hata da olabilir boşuna müşürü değiştirmeyelim,önce serviste bilgisayara soksunlar arabayı dedi. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar? Yazılımsal sorun yaşayan oldu mu kalorifer ile ilgili?

fotoğrafta, Sol taraftaki radyatör kapağı sıcak su vardır, yeni stop etmiş arabada açılmaz. sağ taraftaki ise yedek su deposudur. saf su veya antifriz ilave edilir. çeşme suyu kullanılmaz.

öncelikle aracın soğutma sıvısı(antifriz ve saf su) miktarı yeterli düzeyde ise sabah soğuk motorda soldaki kapak açıldığında sıvıyı rahatça görmelisiniz ya da antifriz/su birini eklediğinizde çok az sıvı alması lazım. eğer öyle ise radyatör ile ilgili sorun yoktur. sağdaki deponun ise min-max seviyesi kolay gözükmüyor max'a yakın olması lazım. değilse eklenmeli.

Sıvı seviyeleri düzgün ise suyun devirdaim yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli. Soğutma ile ilgili problem yoksa klima sistemi kontrol edilmeli.

Soğutma sıvısı eksikse(misal eski aracım) yedek su deposundan eksildiğinde su çeken hortum çürüyüp içine düşmüş, doğal olarak kaynayınca depoya su gidiyor ama eksildiğinde çekemiyor, çekemediği için radyatörde baya su eksiliyor, radyatörün üstündeki hortumlardan sıcak su alındığı için su olmadığı zaman sıcak su gelmez. Usta tornavida ile depoyu kurcalayıp düşen hortumu buldu ve plastik kelepçe ile sıkıştırdık düşmedi. bütün bunlar eski aracımda oldu.

Yine bir arkadaşımın başına gelen olayı anlatayım;

soğutma suyunda sıkıntı yoksa klimaya bakılması lazım. havalandırma/klima sıcak hava olayını motordan ayarlıyor. motor suyunu sıcak peteğinden geçiriyor böylece ısı veriyor, ama soğutma yapmak istediğinizde bunu kapatıp sadece klima soğutma peteğini açıyor. suyun giriş çıkışını ayarlayan bir müşür, düğme tarzı bi şey var. onda problem olursa bu geçişler gerçekleşmiyor. Arkadaşım aracında bu müşür gibi şey bozulmuş. sıcak su peteğe girmediği için içerisi ısınamıyor... Yaptırmak isterse dünyanın parası imiş. Bir usta torpidodan elle manuel ayarlamıştı. havalar iyileşince tekrar kapattıracak :D

Yerinizde olsam aracı servise götürürdüm. bilmeyen ustanın elinde gereksiz parça değiştirir, sağlam yerlerini bile bozdurursunuz.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

En son kaan20 tarafından 20 Kas 2015 21:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 17:00 
Kullanıcı avatarı

Usta sol tarafa ne döktüyse sağ tarafa da aynısını döktü. Soldaki bitince sağdakinden yani yedekten alır dedi. Döktüğü şey su değildi,antifiriz bidonlarına benzer bir bidondan döktü. İstersen değiştireyim müşürü büyük ihtimal müşürden dedi. Kafam allak bullak oldu valla. Galiba en iyisi servise götürmek ama serviste sorunu bulmak için bile dünya para ister dedi bir arkadaşım. Napcam bilemedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2015 21:14 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar servise gittim, suyunu fulledik. Tekrar azalırsa ona göre bakıcaz dediler. Bu akşam kullandım biraz arabayı ve istop ettikten 1 saat sonra su seviyesine baktım gene biraz azalmış. Fakat yerde herhangi bir ıslaklık yok. Nereye gidiyor bu su anlamadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2015 11:43 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar dün servisten eve geldikten sonra arabanın altına baktım. Bariz su kaçırıyor. Ustalardan hayır yok dedim girdim arabanın altına nereden kaçırdığını buldum. Koskoca servisin antifiriz eksiltiyor yahu bu bir yerden kaçırıyor mu acaba deyip aracın altına bakmak aklına gelmedi. Her neyse 2 ayrı yerden antifiriz suyunu damlatıyor. Bugün tekrar başka bir ustaya götürecem. Servisten hayır yok. Sonucu yazarım buraya. Belki birilerinin işine yarar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2015 23:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Meslek: memur
Kan grubu: Arh+
Gözünüz aydın büyük sorun olmadan tespit etmeniz iyi olmuş, haftalık kontrol etmek en güzeli yağını suyunu.

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2015 11:28 
Kullanıcı avatarı

erolkls yazdı:
Gözünüz aydın büyük sorun olmadan tespit etmeniz iyi olmuş, haftalık kontrol etmek en güzeli yağını suyunu.

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim Erol fakat henüz problem çözülmüş değil. Başka bir ustaya götürdüm ve antifirizin kaçırmasını lpg sorunu olarak adlandırdı. İşim olduğu için arabayı atikere bıraktım ve işe döndüm. Akşam almaya gittim ve hakikaten lpg sorunuymuş. Motorun hemen altındaki boruları değiştirmişler. 200 tl masrafı oldu. Fakat bu sabah tekrar arabayı çalıştırmadan önce suyuna baktım, 1 çay bardağı su azalmış gene. Zeminde damlama izlerine rastlamadım bu sefer. Fakat bu bir bardak su nereye gider? :) Normal mi acaba bu durum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2016 11:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: FIRAT
Araç: COLT / 2011
Meslek: BANKACILIK
Kan grubu: 0RH+
Herkese selamlar,
Cok sukur bugun itibariyle bende araniza katildim.aracim 2011 model colt invite.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1276 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 60, 61, 62, 63, 64

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye