Zaman: 19 Kas 2025 00:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 17:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
4 seneye yakın 2007 model 1.5 di-d inform m/t dizel colt kullandıktan sonra; 6 ay önce 2005 1.5 instyle AMT colt’a geçiş yaptım. Öncelikle şunu belirteyim. Colt’un yeri bende apayrıdır. Gerek ilk arabam olmasından gerekse benim yüzümü hiç kara çıkarmamasından neredeyse hiç arıza çıkarmamasından dolayı ayrı bir bağlılığım var. Bu nedenle ikinci araç tercihimde Colt’tan yana oldu.
Öncelikle inform’dan instyle geçişteki farkları hissetmemek elde değil. Bunları özetle sıralarsak gövde rengi çıtalar, daha fazla airbag, 16” jantlar, ön sis farları, deri direksiyon, direksiyondan kumandalı cd çalar, kırmızı renkli koltuklar, 4 cam otomatik, elektrikli aynalar, 4 teker disk, daha fazla sesli uyarı. Bu sesli uyarıdan kastım; yakıt lambası yandığında, kapı açık şekilde aracı hareket ettirdiğinizde ekstra uyarılar mevcut. Aracı stop ettiğinizde anahtarı çıkardığımızda da harita okuma lambaları otomatik olarak yanıyor. Bunlar inform’da yoktu.
En çok merak ettiklerim aracında motor sesi vardı. Sonuçta biri dizel biri benzinli. Dizelin daha gürültülü çalıştığını sanıyordum. Ama durum tam tersineydi. Dizeli sesini 90 – 100 km/h hızlarda dip gaz yapıp hızlanmamaya çalışmadığınızda duyamazsınız. Ama benzinlide motor sesini çok net duyuyorsunuz. Henüz çok uzun yol yapmadım benzinli ile; bu gürültü zaman geçtikçe rahatsız eder mi bilmiyorum.
Yol tutuş konusunda büyüyen lastik ölçüsüyle benzinli colt daha iyi. Ama bu bize daha fazla yakıt daha sert süspansiyonla geri dönüyor. Yoldaki en ufak taşı bile hissediyorsunuz. Dizel colt ile şehir içinde sakin kullanımda 4.2lt/100km gibi değerleri görmek mümkün. Aşırı yoğun trafikte ise 6,5 lt benim en fazla gördüğüm değer. Benzinli 1.5 Coltla ise bu değere yaklaşmakta zorlanıyorum. Kış ayının etkisiyle 7,5 – 8 lt civarı şehir içi yakıt tüketimi mevcut. 300 km’lik şehir dışı güzergahta 100 km/h hızla 6,2 lt tüketimi yakalamıştım. Daha sakin ve dikkatli kullanımda daha da düşeceği kanaatindeyim. Aynı güzergahta dizelin 4,9 lt maximum yaktığını hesap edersek benzinli colt dizele göre en az %25 fazla yakıt tüketiyor.
Manuelden tiptronik şanzımana geçen biri olarak hala otomatik vitesi yadırgıyorum. Sanki araç benim kontrolümde değilmiş gibi bir izlenim yaratıyor. Aracım 140 binin üzerinde olmasına rağmen şanzımanla ilgili bir sıkıntı yaşamadım bu süreçte. Edindiğim tecrübeye göre park ederken aracı vites değişimlerini frene tam basarak yapmak gerekiyor. Yokuşta kaydırma olayını el freni ile kısa sürede kavrıyorsunuz. Fakat rampa yukarı konvoy halinde dur kalk yaparken tedirgin oluyor insan.
Colt’un sürüş karakteri bana agresif geldiğinden mi nedir, bu araca bindiğimde gücü hissetmek istiyorum. Dizelde gaza basınca kükreyen bir motor sesi varken, benzinli sanki performans hava filtresi varmış gibi sizi gaza daha fazla yüklenmeye tahrik eden bir motor sesi var. 1. Vitesten 2’ye geçerken çıkarken devir kesicinin çıkardığı ses ise muhteşem. Bu sebeple aracı sakin kullanmanız biraz zor oluyor. Şahsen bazen kick down yapıp sırf o sesi duymak için bağırtıyorum. 50 - 150 km/h arasında harika ivmeleniyor.
Eğer donanım benim için önemli değil ekonomik olsun diyenler için dizel colt her yönden ideal. Yok benim aracım otomatik olsun dolu olsun isterseniz 1.5 instyle amt vazgeçilmez bir tercih.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2016 22:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: duygu
Araç: bakıyor.
Meslek: mimar
peki forumda 1.5 dizel colt ile 1.3 benzinli coltun yakıt tüketimini ve kullanan birinin belirtmek isteyeceği varsa başka yönleri karşılaştırabilecek biri var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2016 23:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
Hoşgeldiniz forumumuza. Aradığınız arabayı tez zamanda bulursunuz inşallah.

Colt yakıt tüketimi ile ilgili genel başlık. Yardımcı olacaktır.
viewtopic.php?f=8&t=1777

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2016 21:32 

İsim: mete
Araç: colt 1.5 instyle
Meslek: saha sorumlusu
Colt 1.5 instyle gercekten muhtesem arac donanim performans mukemmel yaris yapmak cok zevkli gecen 1.6 civic ies 2boy fark attim yine son kasa leon ledli dizel olandan arabanin icinde saklanicak yer ariyorlar 5 te 200 goruyor arac daha ne olsun

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: