Zaman: 05 Mar 2026 17:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2016 23:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
Elime bir kolonyalı mendil geçti. Sanırım alkol oranı fazlaydı. Bende boşa gitmesin diye radyoyu ve etrafındaki havalandırmaları sildim. Ertesi gün, gün ışığında gördüm ki, sildiğim yerler mavi! Sonra başka bir polonyalı mendille silmeye başladım. Mavi yerler biraz azaldı ama sanki diğer yerlere de yardım. Bu ızgara siyah plastik değil mi? Nasıl renk değişir? Kalıcı mı oldu? Nasıl çıkar? Yeni bişeyler denemeden, sizlerden bir fikir alayım istedim...

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Şub 2016 01:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Lancer 1.8 CVT 2011 ECO
Meslek: Memur
Kan grubu: AB+
ilk defa duydum... her hafta deterjanlı bezle silerim göğüsü ızgara aralarını filan ama hiç denk gelmedim.. ilk aklıma antifiriz suyu gelmedi değil hani ama bu leke içerdeyse ne alaka :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2016 10:29 
Kullanıcı avatarı

Deterjanli bezle sileyim bende bir. İyi fikir :)

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2016 18:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2008 lancer 1.5 invite A/T
Meslek: serbest
Kan grubu: 0Rh+
atmaca_seco yazdı:
Elime bir kolonyalı mendil geçti. Sanırım alkol oranı fazlaydı. Bende boşa gitmesin diye radyoyu ve etrafındaki havalandırmaları sildim. Ertesi gün, gün ışığında gördüm ki, sildiğim yerler mavi! Sonra başka bir polonyalı mendille silmeye başladım. Mavi yerler biraz azaldı ama sanki diğer yerlere de yardım. Bu ızgara siyah plastik değil mi? Nasıl renk değişir? Kalıcı mı oldu? Nasıl çıkar? Yeni bişeyler denemeden, sizlerden bir fikir alayım istedim...

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Umarım deterjanlı uygulama lekeleri götürür. Benim aracın torpidosunda araç kokusundan kalma bir leke var. Rahatsız oluyorum görüntüsünden. Bir kaç temizlik malzemesi denedim çıkarmadı. Hepsiburada sitesinden http://www.hepsiburada.com/local-cleane ... yaglcl0008 bu ürünü gördüm. Alıp denemedim . İşe yarar mı bilmiyorum ama yorumlar baya olumlu geldi bana. Ben önce alır denersem burdan yorum atarım. Ama her ne denerseniz deneyin temkinli olun. Ön konsolun orjinalliği bozuldu mu aracın tadı da kaçıyor. ( Bu arada affınıza sığınarak söyleyeyim yazınızın "polonyalı mendil" kısmına iki gündür gülüyorum. :D )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2016 21:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Bence birde polonyalı değilde İtalyan deneyin. battute molto belle :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2016 22:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Şaka bir yana yine espiri gibi olacak ama gercek arap sabunu ile silin bir bezi hafifçe arap sabununa batirin ve silin sonra gercek H2O olan ıslak bir bez ile tekrar silin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2016 18:38 
Kullanıcı avatarı

izafiyet yazdı:
atmaca_seco yazdı:

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Umarım deterjanlı uygulama lekeleri götürür. Benim aracın torpidosunda araç kokusundan kalma bir leke var. Rahatsız oluyorum görüntüsünden. Bir kaç temizlik malzemesi denedim çıkarmadı. Hepsiburada sitesinden http://www.hepsiburada.com/local-cleane ... yaglcl0008 bu ürünü gördüm. Alıp denemedim . İşe yarar mı bilmiyorum ama yorumlar baya olumlu geldi bana. Ben önce alır denersem burdan yorum atarım. Ama her ne denerseniz deneyin temkinli olun. Ön konsolun orjinalliği bozuldu mu aracın tadı da kaçıyor. ( Bu arada affınıza sığınarak söyleyeyim yazınızın "polonyalı mendil" kısmına iki gündür gülüyorum. :D )

Estağfurullah hocam :) telefondan yazıyorum. Oda kendince düzeltiyor. Bazen gözden kaçıyor. Polonyalı mendil oluyor :D

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2016 22:44 
Kullanıcı avatarı

Sadece suyla baya ovarak sildim. Üstüne torpido sütü. Şimdilik iyi duruyor. Acaba, torpido sütüyle alkol kimyasal etkileşime filan mı girdi? Olur ya öyle. Çamaşır suyuyla kireç sökücü karışınca zehir oluyor.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 18:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
Oncelikle gecmis olsun.Alkol renklendirilmis abs plastik uzerinde cok etki gostermezDaha onceden olusmus kirler ki bunları macun gibi yuzeye oturtan da torpido sutu diye satılan bol silikonlu maddelerdir cabuk buharlasmayla gorsel efekti mavilesmeye ugramıs kesinlikle bozulma olmamıstır.Cevizin lekesini cevizin yapragı cıkarırmıs.Aynı POLONYALI mendille Lehce soverek bir daha silin sonra deterjanlı mikrofiberle hemen ustunden gecin.Sut bulastırmayın.Daha sonra Water Displacemen 40 ile yani WD 40 la bi silin kapkara olsun maskara. :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 18:54 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Wd 40 plastik yüzeylere sürmeyin bilhassa torpido gibi hassas yerlere. Solvent içeriyor ve belirli bir vadede çatlatır. Aynı şey solvent olmasada ıslak mendiller içinde geçerli. Araç için üretilen ph değeri düşük temizlik malzemeleri ile temizleyin.

Benim size önerim atas vinet. Konsantre satılıyor çok pahalı birşey değil. Temizlikten sonra mat parlaklık içinde atas plak2 kullanabilirsiniz. 3 yıl oldu hala bitiremedim çok bereketli. Çok iyi temizliyor ayrıca. Nette araştırın biraz. Erdem boya satışınkza yapıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 20:26 
Kullanıcı avatarı

Wd 40 water Displacement yani suyu uzaklastırmak icin cozum aramasında 40. deney sonunda bulundugu icin bu adı aldı.Solve ingilizce anlamıyla cozmek eritmek anlamında ama genel anlamda kiri pası lekeyi cozmek anlamıda var Solver ise boya uzerini tahrip eden asidik maddeler icerir.wd 40 sadece dogal kagucugun fazlaca yumusamasına sebep olur.Boya falan cozmez icindeki etken madde agırlıklı olarak NAPHTA yani bizim dilde neft dir.Neft ortamdan buharlasmayla uzun surede ayrilir geriye kalansa kanola yagı ve bir kac ester maddedir.Yani neymis zara verdigi tek madde yumusak dogal kaucukmus.Gelelim temizlige kuru temizlemeciler agır lekelerde kullanır cilde allerjen degildir niye neft ucar kanola yagı kalır :D Temizlemeyi yaptıktan sonra kuru bezle temizleyin leke meke kalmaz.Bazılarınızın bildigi kadarıı bu islerde unutmusumdur ama hatırladıklarım bunlar.Yani boyle zor durumlarda kullanın siz.Keyfe keder de Anakin in kini de kullanın o kesin bilgi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 20:39 
Kullanıcı avatarı

Ha bi de derseniz ki ustunde alerjendir ve deri reaksiyonu yapar ama herkese yapmaz.Kimine polen cilek faland a yapar hatta bir ABD li gazeteci K.Iraktan Yurkiyeye girerken olmustu nedeni at sırtında yaptıgı yolculuktu atkılı allerjisi yuzunden olmus R:I:P Ben size banyo yapın falan demiyorum sakın yanlıs anlasılmasın :MCT:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: