Zaman: 05 Mar 2026 17:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Fren Kaliper Bakımı
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 20:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
Yagan yagmurların yoldan tahliye edilmeyisi sık sık kızaklamalara neden olmakta hatta gemi gibi yol almak zorunda kaldıgımız su yagmurlu donemde kaliperlerin bakımı onemlidir.Nasıl mı bakın bunlar alıntı kalıntı degil tecrubedir.20 yıllık Mitsubishi gecmisimde karsılasılan durumlardır.Sıcak disklerle ani girilen birikintide diskler egrilebilir.Egrilme fren pedalında titreme genel kaporta uzerinde vibrasyonla anlasılır.Bu bir sorunun daha baslangıcıdır.Fren kaliper milinin egrilmesidir bu.Kaliper milinin egriligi vibrasyon yada tepme yapmaz.Ama fren gucunu ve tepki suresini bozar.Kaliperlerimizi sokuyoruz.Sonra mili dısarı alıp yuzeyi 2000 grit zımpara ile parlatıyor ve silikonlu grease ile ince bir kat sıvıyoruz.Daha sonra koruklere bakıyoruz.Mili toz ve sudan koruyan bu koruklerin her kagucuk maddenin oldugu gibi ısı tek dusmanıdır.Dogal olarak kaliperler aracın egzost bogazından sonra en cok ısınan yeridir.Haa simdi Anakin Skywalker der ki katalitik konvertor daha cok ısınır ama :Yahoo!: Neyse korugu once sabunlu suyla yıkayıp catlak varmı bakın iki kenarlarından sıkarak hava kacırıyor mu sert mi esnek mi kontrol edin.Simdi havayla kurutup silikon spreyle bakın WD 40 demiyorum wd 40 kaucugu daha da yumusatır ki istenmeyen bir durumdur.Silikon sprey icin CYCLO USA iyidir.Yagmur suyunun giderken yıkadıgı milin kurulugu gitti simdi egrilik testi icin matkap ucuna mili takın ve dondurun gozle egriligi kontrol edin.Fren kaliperini yerine monte ettikten sonra arac askıdayken frenleri pompalayın arac calısır olsun ki servo fren tam basınc yapsı.Gozle kaliperin hareketine bakın ice dogru bir esneme yapmamalıdır.Egri millerde bu esneme gorulur.Sonra teste cıkın ve ABS calısacak sekilde frenlere basın.Arada sırada calısıp calısmadıgını kontrol ederseniz ihtiyac durumunda calısmaması sizi utandırmaz.Hayırlı yolculuklar ve sevgiler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Fren Kaliper Bakımı
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
Mustafa abi çok güzel bir paylaşım. Teşekkür ederiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:09 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Turbo varsa araçta katalitik konvertörden de çok ısınabilir :) Bu arada silikon sprey iyidir. Aracın her yerine sıkabilirsiniz. Wd 40 araştırmadan kullanmayın. Sıkıntı yok devam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Aslında frenlerin çok ısınmasının nedeni hala araba kullanmayı bilmiyor ve bildiğimizi sanıyor olmamız. Bayır aşağı iniyorum hiç frene basmiyorum ancak benim önümde ki arabanın fren lambaları rampa boyunca hiç sönmüyor ve ben frene basmadığım halde öndeki araçla aramdaki mesafeyi koruyorum ve bu durumla hemen hemen her rampa inişlerde karşılaşıyorum . hadi öndeki araçlar otomatik vites olsa ( otomatik tecrübem yok denecek kadar azdır) belki fren mecburidir ancak değil çoğu manuel peygamber vitesli :D
Birde bazıları demezmi debriyaj balatasi eskiyecegine fren balatasi eskisin guluyorum sadece

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
O acemi iskilli arkaları titrek suruculerin arabalarına bi sey olmaz.Eski Lancerimde ben de sizin gibiydim fren balatalarım 100 binde degisti.İnanmazsanız İba Alpaslana sorun amaaaa...Ama bi gun Anıttepede fena halde frenlere asıldım veee arka kaliper sıkısıp kaldı.Alpaslanın babacıgı Ahmet Amcam oglum hic mi kullanmazsın bu frenleri dedi bak calısmamaktan buralarda sıkıntılar var dedi sonra pistonu soktu.Bunların pistonları aluminyumdandır gitti tornacı bir arkadasında aynını celikten yaptırıp yerine taktı sonra ben 150 bin daha bindim ve sorun yoktu.S classe Mercolarda yagmurlu havalarda frenleri her 10 saniyede bir surucuye caktırmadan hafifce frenleyerek disk yuzeyini sudan temizleyen bir sistem var.Sistem biz olalım arada soyle kaymagın ustunden alır gibi balataları diske bi yalattıralım.Bu arada Jawserdi ve Anakin Skywalker ı cok seviyorum hepiniz var olun kocaman kocaman opuyorum yuz yuze karsılasmak dilegimle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
lamba cini yazdı:
Bu arada Jawserdi ve Anakin Skywalker ı cok seviyorum hepiniz var olun kocaman kocaman opuyorum yuz yuze karsılasmak dilegimle.

İnşallah abi. Ailem orada yaşadığından bir ayağım ankarada devamlı gidip geliyorum. Çocukluğum orada geçti. Temmuzda oradayım Allahın izniyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 03:05 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Ankara bana ters kalıyor. İnşallah bir buluşma vs olursa görüşürüz tabi :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: