Zaman: 05 Mar 2026 17:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Bijon başlıkları
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
Arkadaslar lastikciler servisler ellerinde havalı tabancalar caaar cuuurt lastik sokup takmakta.Bu arada yolde lastiginiz patlsa ben ki 100 kg lık adam anhtar enettim de acamadı bijonları bi vakit.Sorun su once bijon elle yerine takılıp vida yolu dogrulanmalıdır.Daha sonra anahtarla sıkılıp tork kolu anahtarla sıkılmalıdır bu isin standardı bu dur ve tork ayarı eski kasa icin de yeni kasa icin de 98 nm dir.Ugrasmak istemezler oraya bijonu resmen kaynatırlar zaten genelde lastik uzun yolda patlar ve jantlar bijonlar sıcaktır genlesmeyle iyice sıkısırlar siz de ortada kalırsınız.Rica edin elle sokup taksınlar sebebinizi de soyleyin cogu anlayıs gosterecektir yok derse de gidin bir yandaki lastikciye.Bir diger sorun de havalı tabancanın darbeleri yuzunden bijonların ustundeki yuvarlak keplerin kopmasıdır.Basıma geldi orada saplamanın ucunu goruyorsunuz e naptın abicim simdi oldu mu bon bon bakmalar sonra.. :hot: Yani tanesi 40 tl yok boyle de binmez bizim klup uyeleri.Kupu kırmadan soylersek sonradan maraza cıkmaz.Hem de teknik standardında bir is yapılmıs olur.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Bijon başlıkları
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2016 21:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
5 ay önce kışlık lastikleri taktırırken benim ön tekerlekteki saplamayı kırmak zorunda kalınca.Tecrübe ettik. Tabi saplamanın parasınıda öncesinde fren balatalarını takmak için tekerleği söken ustadan söke söke aldım. Buda ona ders olmuştur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 01:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Asım
Araç: Fiesta-2008
Meslek: Öğretmen
Şubat ayında lastikleri değiştirirken arka lastiklerden birinin iki bijonu havalı tabancayla saldıran vatandaşın elinde saplamayla beraber boşa dönmeye başladı, lastikçi dur hallederiz telaş yapma derken soğuk soğuk terlemeye başlamıştı bile. Sonrası facia... Lastikçi uğraşlara rağmen sökemeyince önce tamirciye oradan da tornacıya gitti araç. Birkaç nazik tıklama ve kasmanın ardından çıkmayan bijon ve saplamanın başına gelmeyen kalmadı. Balyozla dalan, levyeyle kasan, dur ben deneyeyim diyen falan derken en sonunda yaklaşık 2 saatlik bir uğraşın ardından matkapla bijonlar adeta oyularak saplamadan ayrılabildi. Bu arada adamın elindeki matkap uçları sırayla kırıldı tabi. Hepsi bizim işçilik ücretine katıldı. Sonuç olarak takım halinde saplamalar yenileriyle değiştirildi, tekrar olmasın diye saplama başlarına kaynak atıldı. Ama o da ne, abs lambası sürpriz bir şekilde yandı, meğer bijona hırsla balyozla dalan vatandaş benim porya üzerindeki abs sensör dişlisini kırmış... Parça bulunamadı, işin garibi kaynak da tutmayan bir yapıdaymış tamir de edilemedi. O günden beri abs siz geziyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 08:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
Allah tumunu islah etsin vicdan ve akıl versin.Gecmis olsun.Her isi en iyi bilirmis gibi yaparak arkasıyla dag deviren deliler diyorum.Deli yani bildiginiz deli.Degerli hocam tazmin ettirtin siz de .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 23:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Aslında bijonu bozan tam olarak havalı lokma değildir kötü işçiliktir olay su şekilde oluyor
Havalı lokma ile sökülen bijonlar tekrar yerine takılınca işin ehli olmayan zat düzgün takmiyor diş kaptırıp takıyor sonra hava lokması ile yüksek tork da sıkınca diş kaptırarak bijon iyice ve yamukca oturuyor bir dahaki sokmede sorun başlıyor
Bu durum daha cok önce bijonu tekere takmadan direk bijonu havali lokmaya koyup takinca oluyor
Dikkat edilmesi gereken durum önce bijonlarin tümü elle takilabildigi kadar takılmalı sonra havalı lokma ile sıkılmalı tabi havalı lokmanin da basınç tork ayarı uygun olmalı
Bu teker sokme takma isleri kesinlikle işin ehli yerlerde yaptırılmalıdır
bu yazlık kışlık teker çevirme isini piyasada 30 liraya yapanlar var ama normalde balans ayarlı en ucuz 50 lira 60 lira
Benim gittiğim yerler çok şükür işini bilen yerlerdi önce bijonlari elle güzelce takıp sonra havalı lokma ile sıkıyorlar cok sukur simdiye kadar sorun cikmadi insallah bundan sonrada cikmaz ve enson 4 teker icin 60 lira verdim ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2016 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 2005
Meslek: Satış temsilcisi
akif06eren yazdı:
Aslında bijonu bozan tam olarak havalı lokma değildir kötü işçiliktir olay su şekilde oluyor
Havalı lokma ile sökülen bijonlar tekrar yerine takılınca işin ehli olmayan zat düzgün takmiyor diş kaptırıp takıyor sonra hava lokması ile yüksek tork da sıkınca diş kaptırarak bijon iyice ve yamukca oturuyor bir dahaki sokmede sorun başlıyor
Bu durum daha cok önce bijonu tekere takmadan direk bijonu havali lokmaya koyup takinca oluyor
Dikkat edilmesi gereken durum önce bijonlarin tümü elle takilabildigi kadar takılmalı sonra havalı lokma ile sıkılmalı tabi havalı lokmanin da basınç tork ayarı uygun olmalı
Bu teker sokme takma isleri kesinlikle işin ehli yerlerde yaptırılmalıdır
bu yazlık kışlık teker çevirme isini piyasada 30 liraya yapanlar var ama normalde balans ayarlı en ucuz 50 lira 60 lira
Benim gittiğim yerler çok şükür işini bilen yerlerdi önce bijonlari elle güzelce takıp sonra havalı lokma ile sıkıyorlar cok sukur simdiye kadar sorun cikmadi insallah bundan sonrada cikmaz ve enson 4 teker icin 60 lira verdim ...

bizim insanımız biraz değişik bir mantıkla çalışıyor. Bu değişik mantığın adı "yumurta .öte gelince" mantığı.

kış lastikleri havalar soğuyunca (+7 derecenin altına düşünce) takılması gerek bir ekipman. ama biz genelde kar yağana kadar bekleriz, kar yağdığı anda da hepimiz lastikçilere hucum ederiz. bir aracın lastik sökülüp takılması için belirli prosedürler vardır. bu prosedürlerde ne olursa olsun en hızlısı yarım saat sürer. ama yoğunluk olduğunda sizin aracınız 10 dk çıkar, ki daha çok müşteriye hizmet verebilsin ve daha çok para kazanabilsin. bu sürenin azlığı işin hızlı yapıldığından değil, birçok prosedürün yerine getirilmediğindendir.

Bizim insanımız hem çok para vermeyi sevmez, hemde işinin hızlı ve düzgün olmasını ister. esnaflarımız da hep daha çok para kazanmak ister.

bu denklemi bilen mantıklı insan, kar yağmasını beklemeden ekim ayı sonu yada ekim ayı ortası gibi lastikçilerde kimse yokken gider ve işlemini yaptırır. 20 TL ye söküp takma işlemi yapılması mantıklı bir fiyat değil. değerinin altına sunulan her hizmet, illa ki sizin başınızı ağrıtacaktır.

Bu sebeple, hizmetin ederini verin ve uygun zamanlarda hizmet alın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2016 18:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
Ekim sonunda kış lastiğimi taktırmak. Ankaraya erken kar düşüyor sanırım.
Kış lastiğini kar lastiği diye düzeltiyorum ve şehire kar düşecekse taktırırım. :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: