Zaman: 05 Mar 2026 17:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Lastik Secimi
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 14:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
Keza Petlasın da fabrika konumu stratejik bir yerde Ic Anadolunun kalbindedir.Savasta alandan kalkacak her jetin ayagıdır petlas.Bana daha da Petlas dedirtirseniz oturur duygularım bosalır ve bagıra bagıra aglarım ben.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 18:17 
Kullanıcı avatarı

Amerikan malı lastiklere gelirsek bunların piri FISK idi fakat fabrika kapandı elinde mum omzuna lastik asmıs bir pijemalı cocuk figuruyle hatırlanır.Siz hatırlamazsınız cok eskidendi.GoodYear artık soylenecek laf yoktur.Orası icin bile pahalıdır rakibi FireStone ve BF Goodrich dir.Oralarda bir de Kenda marka lastik cok gormustum nedir ne degildir bilmiyorum pek.Uzak dogudur buyuk ihtimalle.Ancak Kayalık ve ormanlık eyaletlerde bizim Lassa cok tutulmaktadır.Goodyear amerikan silah sanayiinin de vazgecmedigi urundur.Ucaklardan Hummer lara GoodYear kullanılır.Pistlerde FireStone un borusu oter.Nexen lastikleri ise garip bir tasıtta kalın tekerli trike larda cok gordum hatta bu 3 tekerli motorların arka tekerleri hep Nexen onleri ise Kenda idi.Kenda zaten agırlıklı olarak ATV lastigi de uretiyordu ve Polaris ATV firmasının ekipmanıydı.GoodYearın hamuru ve lastik yanak kalınlıgı ustundur.Hemen her musteri kitlesinin talebini karsılar kaliteli kord bezi kullanır orta yumusakla yumusak arasındadır ama et kalınlıgı sayesinde Michelin gibi sert kenarlı cukurlarda nazenin degildir.Bir de bunlar ona buna fason mal yaptıran firmalar degildir.Lastikciye gidersin sana kormoran lastik cıkarır abi Michelinin yan urunu.Ne yan urunu fabrika atıklarından yeni lastik mi yapıyor artık pastadan ay coregi mi.Apısır kalır.Durum o firmayı Michelin in satın almıs olmasıdır.Cunku milliyetci lale gider Sırp malı diye alır ama para Fransıza gecer.Kalite Michelin degildir asla.Sava var abi Good Year.He he deyin gidin.Amerikada marka olmamıs hic bir marka aslında dunya markası ve kalitesi degildir.Tuketimin en cok oldugu memlekette kıyasıya rekabette ayakta kalanlar vardır bi de Continental deyince sorry I dont understand diyenler.Continental cok iyidir ama USA da uzaylı gidir.Renault da iyidir ama kimse bilmez.USA lılar garip bir millettir sıkılır bunlar.Her seyden sıkılırlar.En cok da zencilerden sıkılırlar.Onun icin ic eyaletlerde hauyat cok ama cok pahalıdır neden zenciler yani fakirler barınamasın diye.Garip bir yaklasım.Zırt pırt yag degistirirler cunku tamir inanılmazdır.139 dolar parca tutar 55 dolar saatlik usta parası verilir.Dolayısıyla yeni araclarına bebek gibi bakarlar.Lastik icinde aynı tavırdadırlar 300000 km yi bir lastik zor gorur bundan hoslamazlar cunku konforları bozulmustur.75 milyonluk ulkemizde daha binek otomobile binmeyen 600 bin insanımız varken bakın sahibi degil koltuguna binmemis diyorum...İnsan uzuluyor iste.Lasstik konusunda sorularınızı bekliyorum.Yok o test bu test su soyle demis falan inanmayın.Bilincli tuketici olun.İsteklerinizi ve bulundugunuz yerdeki sartları aracınızın tona serisi Ferrari lastigi almayın.Adanada pamuk tuccarı bir zenginsiniz belki ama koy yolunda kullanırım diye Ferrari de almayın.Sahibinden com de arazi aracı satar denyo der ki arziye hic cıkmamıstır hep asfaltta kullanılmıstır.Aman ne guzel degil mi.Karıları kazada yaralanmasın diye nohut kadar boylarıyla kadınlar dev gibi jiplerin icinde.E senin sucun ne jip bu vurdu mu ucarsın iste.Haa oyle jip alır Kormoran lastik de takar o da ayrı bir fenomen. :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 19:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Bilgiler için teşekkür. Ben kafayı track A İle AA farkına takdım . Kullanım da ne fark olur. ıslak, viraj, ekonomi açısından. Açıkçası aldığım LASTİK TRACK A çıkınca keyfim biraz kaçtı. ıslak da en iyi diye almıştım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 19:31 
Kullanıcı avatarı

Aslına bakarsanız her kalıp farklıdır.Aynı kalıbın icinden cıkan lastik bile diger kardesinden farklıdır.Kriminal vakalarda bu parmak izi gibi belirleyici olarak kullanılır.Siz lastiginizin durumuna uzulmeyin bunda bir sorun yoktur.Islak icin her lastikte dikkat edilmesi gereken kuralları ygılayın.Derin su birikintilerinde ani frenleme yapmayın ki lastik hızla donerek su tahliyesi yapsın.Nokian iyi lastikdir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 19:43 
Kullanıcı avatarı

Lastik donme hareketi vektoryel bir durumdur.A ve B noktaları arasında uzayda iki nokta arasındaki bileske bir dogruyu verir.Ama araclar sonsuza dek duz gitmez.Duz yolda ve kıvrımlarda yer cekimine karsı kaldıgı direncler farklıdır.Donme sırasında lastik topugunun kullanımı duze gore farklıdır.Tabii bunlar dogru camber ve caster acıları ve toe in toe out degerlerinin yer cekimini duz karsıladıgı maximum ince ayarda boyledir.Siz neye uzuldunuz ki Track a ile tack aa arasınsda yumusaklık farkı olmaz track kelime anlamıyla iz demektir.Bu lastigin volkanizasyonu sırasında lastige desen verilmesi sırasında ki degerdir A olu aa Olur b de olur bu degerler sizin yol tutsunuzla ya da sertlikle alakalı degildir.Binin siz.Yeter ki fabrika olculerinizi koruyun.Bu her turlu anlamda onemlidir.Dogru basınc ve on duzen ayarıyla severek kullanın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 19:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Sene 2004 Goodyear lastik aldım o zamanlar aldığım lastikleri, taksiciler çok kullanıyordu. Bende taksicilerin vardır bir bildiği diye almıştım ancak hiç memnun kalmadım. Lastikler çok sertti ve kuru asfaltta çok kayıyordu .Birde bu lastikler kizaklayinca kaza yaptım . Sonra bridgestone lastikler aldım ve çok memnun kaldım konforu ve yok tutuşu çok iyiydi. Aracı aldığımda üzerinde Michelin kış lastikleri vardı ve bu lastiklerden de çok memnundum karda ve buzda yol tutuşu çok iyiydi . Sonra kış lastiği petlas aldım onlardanda çok memnun kaldım bu nedenle bridgestone dan sonra yaz lastikleri olarak petlas aldım ancak neredeyse ilk Goodyear lastikleri arar oldum .
Asx de üzerinde yazlik dunlop vardı . Dunlop iyi güzel fren mesafesi yol tutuşu gayet güzel ancak yol sesi biraz fazla gibi. Asx e kışlık olarak prelli winter scorpion aldım ve bu lastiklerden de memnunum ancak kışlık olarak bana o ilk aracimda gelen michelin alpinlerin tadını ne petlas ne de pirelli verdi. Vakti gelince yazlık lastikler olarak bu sefer de Continental düşünüyorum inşallah.

En son akif06eren tarafından 11 Mar 2016 19:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 19:47 
Kullanıcı avatarı

Olculerinizin muadili lastik yoktur.Unutmayın guvenlik konfor ekonomi icin fabrikanın kullandıgı olculeri kullanın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:00 
Kullanıcı avatarı

lamba cini yazdı:
Olculerinizin muadili lastik yoktur.Unutmayın guvenlik konfor ekonomi icin fabrikanın kullandıgı olculeri kullanın.

Kesinlikle katılıyorum araçlar tasarlanırken kullanilacak parçalar mühendislik hesaplamaları ve uzun süreli denemelerle seçiliyor . Ancak maalesef görüntü için bu hesapları ve deneyimleri çöpe atıp uygun olmayan lastik ölçüleri kullananlar var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:04 
Kullanıcı avatarı

Ah ! şu şekilcilik yok mu ? İnsanlığın illeti...

En son akif06eren tarafından 11 Mar 2016 20:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:05 
Kullanıcı avatarı

Dedgim gibi hem ekmek tum hem lokma butun olmaz.Her lastigin iyi ve kotu oldugu haller vardır.Deneyimle birlikte dogruyu bulursunuz.Bir yarısta bile etaplara gore lastik secilir.Pist yarıslarında .Yarıscı liderden az hız yapar ama lastik yarısı kazandırır.Taksici milletinde moda gibidir bu durum en cok disli lastik ve en kara lastik moda olur.Genclerin arada sırada moda ettigi gibi birden hepsi bez Converseler giyerler rengarenk ama bu rahatsız sekilsiz ayakkabıları bana bedava verseler giymem.Cunku rahatsızdır.Yurumesi zordur cunku ilkel bir modeldir.Nostalji diye Yokohama Y357 modeli bulup da 4 binlara verip 20 yıllık lastik takıp 5.gunu havaalanı yolunda BMW pert edeni kınamıyorum.Zevk meselesi.Elbette Continental iyi secimdir ama sıcakta cok pis kokarlar haberiniz olsun.Bu kokunun sebei Karbo karasıdır.Toyo da aynı kokar.Koku da benim icin onemlidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:15 
Kullanıcı avatarı

Aslında bana lazım olan önce yol tutuşu iyi olsun sonra konforlu olsun yol sesi az olsun bir de sağlam olsun. Bu özelliklerin hepsini karşılayan lastik olsun da markası ne olursa olsun . Koku olayına gelince kokmasa daha iyi olur :)
Ne bileyim birde alman deneyelim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:17 
Kullanıcı avatarı

Soylediginiz kriterleri yokohama Db serileri daha iyi karsılar ama Conti den pahalıdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:57 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim yokohoma da olur neden olmasın varsın biraz pahalı olsun imkânlar varken iyisi olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
lamba cini yazdı:
Soylediginiz kriterleri yokohama Db serileri daha iyi karsılar ama Conti den pahalıdır.

Sevgili lamba cini(isminizi bilmedigim icin k.bakmayin)lastik hakkinda yazdiklarinizi 2gundur buyuk keyifle okudum.muazzam bilgilisiniz.yazlik lastik secimimde yardiminiza ihtiyacim oldugu cok acik :)
Orjinal ebatlarim 195 50 15 (colt)
Ebat degistirmek luzumsuz mu?
Petlas Lassa yada daha uygun fiyatli bir lastik onerir misiniz?
Yada şu markayi deneyiniz dediginiz varmi?
Tesekkurler

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:15 
Kullanıcı avatarı

Cıkma lastik kullanmayın.Yeni lastik alındıgında janta takıldıktan sonra birden limitlere yakın hava verilerek sisirilir ki janta tam ve ani otursun.O cıkan Ciitooong sesinden sonra lastiklerinizin sahibi artık jantınızdır.Hatta yazlık kıslık kullanıyorsanız bir takım jant daha yapın.Bu lastik topuklarının sok tak sırasında deforme olmasını engeller.Lastik bir parca alın defalarca esnetin bırakın boyu uzayacaktır.İyi de o kadar mı sok tak yapıyoruz deyin.Diyeyim ki yapmıyoruz ama lastigi janttan sokerken kullandıgımız moment kadar da guc kullanmıyoruz.Lastikleri ust uste saklamayın.Rafta koruyun arada bir cevirin.Gerci bunlar utopik yaklasımlar ama oylesi iyi olur diye yazıyorum.Lastikleri temiz tutunuz.Lastigin dumanı direkk gunes ısıgıdır yazın golgelere aracınızı koyunuz.Benzinlik pompalarında tam sonuk dugmesi vardır arada onu kullanarak lastikleri sonuk duruma getirip tekrar dolum yapınız.Hava karısımdır ve ısıyla ozellikleri degisir bu islem cok faydalıdır.Simdilik bu kadar hepinize iyi tatiller dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:20 
Kullanıcı avatarı

Hikmet Bey Nexen i oneririm aracınızda guzel de duracaktır.Konlas malının da arkasında duran bir firmadır.Kucuk bir firma olmasına ragmen sanata cevreye ve egitime yaraları dokunur.BF Goodrich de guzel olur.Toyo da bir secenektir.Gonlunuzun diledigi en guzele sahip olmanız dilegimle.Ebat degistirmeyin.Bu once guvenlik konfor ve yakıt tuketiminde avantajınızı yok eder.

En son lamba cini tarafından 11 Mar 2016 21:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:24 
Kullanıcı avatarı

Benim icsel yalnızligımı ve karanlıgımı paylastıgınız icin ben hepinize tesekkur ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Ben bi ara yoğun bakımda kalmıştım. tam olmasa da sizi biraz anlayabiliyorum sanırım. can sıkıntısı ve başka sebeplerle foruma yuklenmistim. ama ben baya bi sacmalamistim. arkadaşlar sonunda isyan etti. [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]maşallah siz tam tersi, yazsa da okusak diye bekliyoz. [THUMBS UP SIGN]

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:36 
Kullanıcı avatarı

Hikmet Bey N Blue modeli yalnız V serisidir.Aracınız icin fazla hız degeri size sertlik olarak geri doner ancak saglamlık ve omur konusunda da artısınız olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:42 
Kullanıcı avatarı

Herkes evinde mutlu mutlu dinlensin.İcinizde huzur gonlunuzde ferahlık olsun dilerim iyi haftasonu tatilleri...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye