Zaman: 16 Ara 2025 09:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 50 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ikargi
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2011 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Carisma arayışında
Meslek: Bilişim Network Tasarım
Kan grubu: B(-)
SynTheSizer yazdı:
Hoşgeldiniz. Yıllık 12000km demek ayda 1000km ortalama demektir. Colt ile aylık 300tl gibi bir benzin rakamı demektir. İyi bir rakam. Ben ayda 400TL LPG parası ödüyorum bazen :D o yüzden LPG şart oldu..

hosbulduk,
bence dizel , lpgye guvenemiyorum :s

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2011 18:46 
Kullanıcı avatarı

boris yazdı:
Hoşgeldiniz, İnşallah gönlünüze göre yakışıklı bir Colt bulursunuz. 19.000'e temiz bir araç bulabileceğinizi düşünüyorum.
sahibinden dışında araba.com, arabam.com, hurriyetoto.com gibi siteler de var fakat genelde hepsinde aynı araçlar oluyor. Yine de bakmakta fayda var.

hosbulduk, tesekkurler
peki kredi kullanan arkadaslar hangi bankayi onerirsiniz ya da uzak durmamizi tavsiye edersiniz? ziraat ve ingbank oranlari dusuk gibi net uzerinden bir goz attim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2011 19:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Bana kalırsa her zaman ziraat bankasını tercih ederim.
eğer geçmişten gelen bir sorun yoksa çok fazla prosedüre takılmıyosun.

e bide devlet bankası olması nedeniyle ilk tercihim olur.
Hangi semtte oturuyorsun Ziraat beyoğlu şubesinden çekmiştim bayaa yardımcı oluyolar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2011 21:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
aga kredi hangisinden çekersen çek. verdikleri oranlara güvenme. açık açık elime şu kadar nakit sayacaksınız. şu kadar ayda geri ödeyeceğim diyeceksin. taksitlerin ne kadar olduğuna göre karar ver. çünkü bu masraflar vs yüzünden oran düşük görünene bir bakıyorsun taksit yüksek çıkıyor.
taşıt ve ihtiyaç kredilerini karşılaştır. eskiden rehin kaldırma ruhsat çıkarma filan daha pahalıydı ve o masrafları illaki yapmak zorundaydın. ben o sebeple ikinci arabam için taşıt değil ihtiyaç kredisi çektim. şu an 5 arabadayım hala o 2. aracın taksidini ödüyorum. alım satımda bir sıkıntı olmuyor eğer taşıt kredisi kullanmazsan. ama taşıt kredisi kullanınca acil satman gerekirse ya kapamak için eşten dosttan isteyeceksin ya da alıcıdan rica edeceksin ki bhu da pazarlık gücünü düşürür. tüm bunları hesap et. ben hemen satmam filan dersen taşıt da kullanabilirsin. zira hem az da olsa avantajı var hem de daha kolay çıkıyor. ben devlet çalışanı olduğumdan krediyi kefilsiz filan çektim ama herkese o kadar kolay vermiyorlar yüklü miktarda ihtiyaç kredisini.
son tavsiye ne kredi taksidini düşük tutmak için vadeyi kısa tut ne de az az deyeyim diye uzun tutup çok fazla faiz öde. kendi hesabını iyi yap. ödeyebileceğinden daha azını çek. arada para kalsın eline. hem neye lazım olacağı belli olmaz, hem de gerektiğinde elinde kalanla ara ödeme yapar yine faizden yırtarsın. hatta ben 2 defa kredi faiz oranları değişti diye krediyi kapatıp yenisini aldım. orada bile faizden iyi yırttım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2011 09:12 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:

Hangi semtte oturuyorsun Ziraat beyoğlu şubesinden çekmiştim bayaa yardımcı oluyolar.

4. Levent tarafındayım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2011 09:25 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
aga kredi hangisinden çekersen çek. verdikleri oranlara güvenme. açık açık elime şu kadar nakit sayacaksınız. şu kadar ayda geri ödeyeceğim diyeceksin. taksitlerin ne kadar olduğuna göre karar ver. çünkü bu masraflar vs yüzünden oran düşük görünene bir bakıyorsun taksit yüksek çıkıyor.
taşıt ve ihtiyaç kredilerini karşılaştır. eskiden rehin kaldırma ruhsat çıkarma filan daha pahalıydı ve o masrafları illaki yapmak zorundaydın. ben o sebeple ikinci arabam için taşıt değil ihtiyaç kredisi çektim. şu an 5 arabadayım hala o 2. aracın taksidini ödüyorum. alım satımda bir sıkıntı olmuyor eğer taşıt kredisi kullanmazsan. ama taşıt kredisi kullanınca acil satman gerekirse ya kapamak için eşten dosttan isteyeceksin ya da alıcıdan rica edeceksin ki bhu da pazarlık gücünü düşürür. tüm bunları hesap et. ben hemen satmam filan dersen taşıt da kullanabilirsin. zira hem az da olsa avantajı var hem de daha kolay çıkıyor. ben devlet çalışanı olduğumdan krediyi kefilsiz filan çektim ama herkese o kadar kolay vermiyorlar yüklü miktarda ihtiyaç kredisini.
son tavsiye ne kredi taksidini düşük tutmak için vadeyi kısa tut ne de az az deyeyim diye uzun tutup çok fazla faiz öde. kendi hesabını iyi yap. ödeyebileceğinden daha azını çek. arada para kalsın eline. hem neye lazım olacağı belli olmaz, hem de gerektiğinde elinde kalanla ara ödeme yapar yine faizden yırtarsın. hatta ben 2 defa kredi faiz oranları değişti diye krediyi kapatıp yenisini aldım. orada bile faizden iyi yırttım.

anladım, peki eskiden rehin kaldırma ve ruhsat çıkarma daha pahalıydı demişsiniz yaklaşık güncel maliyet nedir?
15.000 TL için 24-30 ay düşünüyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2011 11:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
ikargijiiiim,

Türkiye Finansta ücretsiz mesela...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Oca 2011 16:34 
Kullanıcı avatarı

ikargi yazdı:
toşu yazdı:

4. Levent tarafındayım...

Beyoğlu ziraatte üst kata çıkınca sadece kredi ile ilgileniyolar ve genelde çok sakin olduğu için rahat rahat konuşup karşılaştırma yapabiliyoruz.
ben en son baktığımda ihtiyaç kredisi daha ucuza gelmişti.
taşıt kredisinin oranı azdı ama dosya masrafı vardı.
ihtiyaçta 1-2 puan fazlaydı faiz ama dosya masrafı yoktu ortalamaya vurunca ucuza geliyordu :)

sen araç bulda kredi bişekilde hallolur.
bu arada kasko değerinin %70 ini veriyolar haberin olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 13:12 
Kullanıcı avatarı

Merhaba arakadaşlar,
Colt ilanları takip ediyorum, dizel düşündüğümden düzgün araç bulmak çok zor görünüyor.
Bundan sonra dizel üretimi yapılmayacak mı acaba?
Yeni kasa Colt'lar da cezbediyor ama otomatik istemiyorum, genellikle haftasonu kullanacağım manuel olması tercihim.
Yakıt gideri her ne kadar az da olsa LPG takan Colt kullanıcıları gözümü korkuttu. Demekki aracın yakıt gideri düşükte olsa sadece benzin Türkiye'de cebe zarar...
LPG ise kesinlikle istemediğim birşey..

Bir de alternatif olarak Nissan Note 1.5 DCI'lara göz attım. Fiyat Colta göre yüksek görünüyor, onun dışında yakıt giderleri dizel seçenekte daha azalacaktır.
Aracın bagaj hacmi de daha büyük.

Kendimi Colt'a hazırlamışken....
Kafam karıştı iyice, siz olsanız ne yapardınız?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 15:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bizde aynıydık merak etmeyin:) jazz, note, colt aynı segmentteler ve jazz ve note colta göre daha pahalı. Tercih meselesidir. Tümüde birbirinin aynı ihtiyaçlarını karşılar diye biliyorum.

Kredi olayına gelince ihtiyaç kredisi taşıt kredisinden daha uygun oluyor. Fakat onay işlemi daha problemli tabi yani sicilinizin çok temiz olması ve gelirinizin yüksek olması gerekli (taksit sayısına göre göreceli). Diğer arkadaşların söylediği gibi kredi alırken karşılaştırmak ve net olarak hesaplamak gerekli yani "elime ne geçecek=cebimden toplamda ne çıkacak" dengesinde karşılaştırmak gerekli, teferruatlar önemli değil. Ödeyemeyince nede olsa hepsi çatır çatır avukata verip alıyorlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 20:13 
Kullanıcı avatarı

Note 1.5 DCİ tabiki güzel araç ama fiyat biraz daha pahalı sanırım.
Tercih meselesi sadece hafta sonları kullanacaksanız benzinli colt alırdım yerinizde olsam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 15:39 
Kullanıcı avatarı

mesuttgur yazdı:
Bizde aynıydık merak etmeyin:) jazz, note, colt aynı segmentteler ve jazz ve note colta göre daha pahalı. Tercih meselesidir. Tümüde birbirinin aynı ihtiyaçlarını karşılar diye biliyorum.

Kredi olayına gelince ihtiyaç kredisi taşıt kredisinden daha uygun oluyor. Fakat onay işlemi daha problemli tabi yani sicilinizin çok temiz olması ve gelirinizin yüksek olması gerekli (taksit sayısına göre göreceli). Diğer arkadaşların söylediği gibi kredi alırken karşılaştırmak ve net olarak hesaplamak gerekli yani "elime ne geçecek=cebimden toplamda ne çıkacak" dengesinde karşılaştırmak gerekli, teferruatlar önemli değil. Ödeyemeyince nede olsa hepsi çatır çatır avukata verip alıyorlar :)

öyle gibi ama jazz pek hoşuma gitmedi, bir colt araca sahip olmak istiyorum ama dizel/benzin olayı...
Gaziantep Islahiye'de bir araç var km düşük ve dizel mesafe uzak yoksa gidip görmek istiyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 15:44 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Note 1.5 DCİ tabiki güzel araç ama fiyat biraz daha pahalı sanırım.
Tercih meselesi sadece hafta sonları kullanacaksanız benzinli colt alırdım yerinizde olsam.

Peki benzinli araçta 2009 sonrası yeni kasa AMTler mi, 2009 öncesi mi daha düşük yakıt tüketir...
2009 ve 2010 modelleri 23-24 bine görünce aklım onlara kaydı, gerçi bütçemi çokça aşıyorum ama iç-dış görünümü vs. çok farklı ve hoşuma gitti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 19:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
makyajlı 2011'ler harici (yani bu cleartec motorlarla beraber gelen euro5 motorlar) yakıt tüketimleri makyajlı ya da makyajsız aynıdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 16:48 
Kullanıcı avatarı

2010 ve 2011 model colt ilanları var çok çok düşük km'li, neden satışa konulur bu arabalar!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 16:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
her marka modelden ilan bulunabilir dostum...bu açıdan bakma istersen...Note diye çıktığım yoldan Colt ile döndüm...sonrasında bir yakınımızdaki Noteyi inceleme fırsatım oldu...çok şükür ki Colt almışım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 18:18 
Kullanıcı avatarı

Bende Jazz diye çıktım yola Colt'çu oldum :)
Şimdi yoldan geldim hala ilk günkü gibi mutluyum.

2010-2011 şatışa sunulmasının çok farklı sebepleri olabilir ama memnuniyetsizlikten olduğunu sanmıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 11:51 
Kullanıcı avatarı

daha önce incelediniz mi? Grandis modeli de güzelmiş...
http://www.mitsubishicars.com.sg/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:42 
Kullanıcı avatarı

Çok güzel
bunlardan bi tane sürekli görüyorum.
her seferinde ilk görmüş gibi bakıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 15:08 
Kullanıcı avatarı

1. Seçenek 23.000 TL

Model 1.5 DI-D Invite
Yıl 2008
Km 45000
Yakıt Dizel
Vites Manuel
Kasa Tipi Hatchback 5 kapı

2. Seçenek 21.000 TL

Model 1.3 Invite
Yıl 2009
Km 32000
Yakıt Benzin
Vites Manuel
Cruse Control, otomatik klima, 4 hava yastığı, abs, soğutmalı torpido, deri direksiyon, aux girişli, direksiyondan kumandalı mp3 çalarlı teyp, yol bilgisayarı gibi pekçok özelliği mevcuttur.

3. Seçenek 25.500 TL
Model 1.3 Invite
Yıl 2010
Km 21000
Yakıt Benzin
Vites Yarı Otomatik

3. sü bütçemi biraz zorlayacak ama sıfıra yakın olması garanti devamı için şartları zorlayabilirim.
tecrübeli olarak sizlere danışmak istedim, hangisi daha akla yatkın?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 50 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye