Zaman: 16 Eki 2025 11:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2011 21:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: BRh+
Etmediğim küfür çeşidi kalmamıştır heralde öğlen arabayı yıkamaya bırakmıstım .Yıllardır arabamı orada yıkatırım işlerim 3 gibi biteceğinden o saatte hazır olsun dedim.Neyse saatinde gittim yıkamacı abim gösterdi günlerdir çamurdan dikkatimi çekmemişti kaputta boydan boya yarım metrelik bir çizik başımdan kaynar sular döküldü.Ne yapacağımı bilemedim hemen boyacı bir tanıdık var sanayide oraya uçtum resmen.
Neyse pastayla biraz denedi geçmedi içeri al makineyle yapalım dedi.
Çektik arabayı içeri bi kaç şey sürdü sanırım en ince zımparayla falan biraz pasta ve bir sıvı suya benzeyen sonra makineyle bi kaç dk uğrastı bu arada ben kenarda nasıl küfür ediyorum hava soğuk montu falan çıkardım artık sinirden yanıyorum.
Allahtan ustam becerdi olayı hemen hemen hic iz kalmadan halletti.Sadece ilk başlangıç noktasında dikkatle bakınca görülebilcek bişey kaldı.Derin bi nefes aldım bende :)
Velhasıl saat 3 ten beri sürekli küfür ediyorum.İyi kulak çınlatmışımdır.Ah bi yakalasam yapanı hele ki yaparken yakalasam heralde duramam cinnet geçiririm.Memlekette bilmem ne cocugu çok malesef.Çalışıp kazanıyoruz iyi kötü araba alıyoruz ama bu soysuz kansızlar o zevkin de içine ediyor işte.Derin çizememiş Allaha şükür pastayla kurtuldu boyaya gerek kalmadan.Akşamları bir de kamerası olan yerin (öğretmenevi ve a101 market) arasına park ediyorum.Gündüz de paralı otoparkta.Nerede oldu kim yaptı gercekten tahmin edemiyorum.

21 mart edit :
dün gece mahallede operasyon olmus heralde nizim köpekbalığıda kuyruktan nasibini almıs
arka tamponun sol tarafında 6-7cm boyunda çizik var çiviyle yapılmış gibi boya kalkmıs
rotusla kapandı ama dikkatli bakınca belli oluyor rahatsız ediyor beni
lokal boya düsünüyorum usta gerek yok ama için rahat eder en azından dedi çünkü gün boyu her arabaya binip indiğimde gözüm kayıyor oraya.
neyse az önce eve döndüm ve öğretmenevine uğradım arabayı yan kısma bırakıyorum kameraları olduğu için
müdür beye durumu izah ettim komsu oldugumuzu belirttim
o da aynı yere koyuyormuş arabayı ve adamcagızın arabası da dün gece boydan boya cizilmiş gördüm içim acıdı harita gibi yapmıslar resmen...anlıyacagınız benim ki ucuz kurtulmus müdürün arabasının yanında.bilgisayarcı arkadas 1-2 güne gelecek kayıtları cıkartıcaz dedi.normalde savcılık emri olmadan görüntüleri paylasmıyorlarmıs ama adamın da canı yanmıs belli ki öğretmen sonucta para babası değil.
sonuc olarak nasıl küfür etsem bu yaratıklara ne desem az.sabır çekiyorum sabah beri ve insallah yanlıslıkla kaza ile olmus bisedir diyordum kendime ama kasıtlı oldugu %90 belli müdürün arabayı gördükten sonra.heralde müdürden sonra benimkini de tam boy yapacaktı ama ya birini gördü ya kamerayı farketti artık nasıl olduysa

En son Buraq tarafından 21 Mar 2011 17:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2011 22:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Yazıyı okur okumaz bense seri küfürlerle sana desteğe başladım ama çokda söylenecek bişey yok.
Geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2011 22:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: colt czt
Meslek: öğretmen
Geçmiş olsun stres yapmaya değmez boşver...Milletin kaskosuz arabasını kundaklıyolar...
Verilmiş sadakan varmış ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2011 22:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Gecmis olsun. Insan gercekten cok sinirleniyor ama bize de teselli etmek duser.

Daha kotusu de olabilirdi, sonucta dunya mali bu, uzulmeye sinirlenmeye deger mi aga? Bugun yarin olsek nasil olsa geride kalacak. E omrumuzun arabayi eskitmeye yeteceginin garantisi mi var. Bosver.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2011 23:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
zaten ben senin isminden şüphelenmiştim aga : Buraq :D

şakka bir yana...

çok geçmiş olsun...Allah hepimizi korusun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 01:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Takma abi boşver. Neler var neler. O yüzden kendini sinir edip zarar vermene gerek yok. Allah'a havale et gitsin..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 15:12 
Kullanıcı avatarı

cok sagolun sinirim gecti gibi ama arabaya inip binerken gözüm kaputa gidiyor her seferinde :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 15:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Geçmiş olsun. Normalde tırnk girmeyen çizikler aşındırıcı ürünler yada su zımparası ile giderilebilir. Ancak vernik tabakasından feragat ederek oluyor bu. Metalik boyalı araçların üzerinde clear coat denen vernik tabakası var. çizik orada ise o kısım aşındırıcı ile derin çiziklerin görünmesi engellenir ve sonrasında doldurucu ürün ile vernik tabakası tekrar güçlendirilmelidir.

Ustanızın bunu doğru yapıp yapmadığını bir led el feneri - güneş ışığı altında bakma ve flaşlı foto çekimi ile anlayabilirsiniz.

Sizin anlatımınızdan önce aşındırıcı ürün, ardından sulu zımpara (mutlaka ıslak zımpara olmalı normal zımpara ASLA olmaz) devamında ise eğer çok ince zımpara seçildiyse (mesela 3000 grit) devamında hafif aşındırıcı ve dolgu yapacak bir polish ve üstüne koruyucu sealent (cila) yapılması gerek..

Ayrıca polisaj makinesi kaportada afedersiniz tellak gibi kullanılmaz.. Sürülen madde ne olursa olsun iyice yedirilmesi gerekir. Bu ise 2000-2500 devirde 30*30cm kare alanda en az 5 dakika demektir.

Loş ortamda belli olmasa da şu anda kaportanızda makine izi yada inceltilmiş vernik (clear coat) tabakası durumu olabilir. Dediğim şekilde foto eklerseniz (mümkünse makrolu ve makrosuz) daha iyi yorum yapabiliriz.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 10:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
Kan grubu: B +
seni en iyi ben anlarım galiba evin önünde perişan ettiler arcımı hele ki bazı yerlerinde derin mi derin çizik ve de ezik var boyacıya gittim hocam parça boyanmalı dedi
bırak tırnak girmeyi nerdeyse ayak girecek :)
sen yine 1-2 saat sövmüşsün ben iki hafta ara vermedim küfüre sonra alışıyorsun ama

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 12:04 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Geçmiş olsun. Normalde tırnk girmeyen çizikler aşındırıcı ürünler yada su zımparası ile giderilebilir. Ancak vernik tabakasından feragat ederek oluyor bu. Metalik boyalı araçların üzerinde clear coat denen vernik tabakası var. çizik orada ise o kısım aşındırıcı ile derin çiziklerin görünmesi engellenir ve sonrasında doldurucu ürün ile vernik tabakası tekrar güçlendirilmelidir.

Ustanızın bunu doğru yapıp yapmadığını bir led el feneri - güneş ışığı altında bakma ve flaşlı foto çekimi ile anlayabilirsiniz.

Sizin anlatımınızdan önce aşındırıcı ürün, ardından sulu zımpara (mutlaka ıslak zımpara olmalı normal zımpara ASLA olmaz) devamında ise eğer çok ince zımpara seçildiyse (mesela 3000 grit) devamında hafif aşındırıcı ve dolgu yapacak bir polish ve üstüne koruyucu sealent (cila) yapılması gerek..

Ayrıca polisaj makinesi kaportada afedersiniz tellak gibi kullanılmaz.. Sürülen madde ne olursa olsun iyice yedirilmesi gerekir. Bu ise 2000-2500 devirde 30*30cm kare alanda en az 5 dakika demektir.

Loş ortamda belli olmasa da şu anda kaportanızda makine izi yada inceltilmiş vernik (clear coat) tabakası durumu olabilir. Dediğim şekilde foto eklerseniz (mümkünse makrolu ve makrosuz) daha iyi yorum yapabiliriz.

çizilen yeri işaretledim
http://img402.imageshack.us/img402/9571/31106588.jpg

orjinal çözünürlükte yükledim resimleri 3-4mb açılması zaman alabilir ve inşallah düzgün çekebilmişimdir ayaküstü :)
http://img651.imageshack.us/img651/1189/p2282570.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/3854/p2282573.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/5408/p2282571.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/2328/p2282572.jpg

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 13:31 
Kullanıcı avatarı

Makine yansımaya odaklandığından eğer hare varsa görnmüyor. Siz çıplak gözle harelenme yada örümcek ağı gibi çizikler görebiliyor musunuz? Eğer görmüyorsanız sorun yoktur..

Geçmiş olsun.. Arabada nazarlık olması lazımmış.. Böyle bişi olmuş.. Maşallah çok güzel aracınız..

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 13:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
sanki bir kasıt değil de yanlışlıkla olmuş gibi...kim kasıtlı olarak kaputu çizer ki...gider ters taraftan yan tarafı çizer gibime geliyor...tabi yanlışlıkla olması oluşan hasarı mazur göstermez o da ayrı konu...dertsiz sürüşler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 15:16 
Kullanıcı avatarı

Ne olur ne olmaz kaputa bi koruyucu cila yaptirsam mi ? Turtle waxin nano mu teflon mu ne bi cilasi vardi koctasta tavsiye eder misiniz is gorur mu. ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 16:18 
Kullanıcı avatarı

Hayır, Turtle'ın hiçbir ürünün tavsiye etmem.. 20 günde etkisi gider.. Alacaksanız hazır indirimdeyken Meguiars Nxt 2.0 var. onu alın. 4 ay kadar etkisi sürer.. Uygulaması çok kolaydır içinde uygulama pad'i de vardır. Sadece pad 6TL zaten..

http://www.hepsiburada.com/Liste/meguia ... ryId=26001

Ürün bu.. Geçen sene ben İngiltere'den getirtmiştim.. Yurt dışında daha ucuzdu çünkü ancak şuanda deve yükü ve hepsiburada gibi sitelerde de oldukça makul fiyata satılıyor.. Buralardan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Eğer bulamazsanız İstanbul'da gidip alabileceğiniz yerler de bakabiliriz.

Boya koruma ile ilgili daha genişl bilgiye forumdaki bakım ile ilgili başlıktan bakabilirsiniz.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 18:24 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
meggy'ler indirime girdi distribütör bazlı ondan fiyatlar artık uygun.

Biliyorum.. Ben de Ultimate Quick Detailer almak istiyordum.. bir sipariş geçemedim.. Gerçekten çok tasarruflu ve fiyatını hakeden bir ürün.. Yıkama sonrası her panele 1-2 fıs.. Araba manyak parlıyor.. Bir tane siyah civic sadece bundan kullanıyormuş.. Adam da ciddi bir cila sanıp bana övüyor.. Aslında tesiri çok kısa ama müthiş parlatan ve altta boya koruma varsa, süresini uzatan güzel bir ürün..

Geçen face'de MEg'in sayfasında soru souyorlardı.. cvp verene beleş gönderiyorlardı.. Adamlar akıllandı.. Millet yurt dışından getirip satınca anca dank etti..

Ben mesela 25'den getirmiştim 2 tane satmıştım 40-45'e.. O sırada türkiyede 65TL'ydi Nxt..

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 19:31 
Kullanıcı avatarı

http://urun.gittigidiyor.com/Meguiars-N ... ZZ36115304

hepsiburada fiyatı görünmüyor bu fiyat iyi mi yoksa daha düşükleri var mıdır?

edit :

http://ticaretimiz.com/p37433-meguairs- ... uyucu.html
48TL

En son Buraq tarafından 28 Şub 2011 19:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 19:39 
Kullanıcı avatarı

peki bunun bir tanesi bir araca mı denk geliyo ne kadar kullandırmak lazım ? buyuk ihtimal elim yatkın olmadıgından ben yapamam ama tarif ederseniz yıkamadan sonra yıkamacıya yaptırırım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 20:55 
Kullanıcı avatarı

Buraq yazdı:
peki bunun bir tanesi bir araca mı denk geliyo ne kadar kullandırmak lazım ? buyuk ihtimal elim yatkın olmadıgından ben yapamam ama tarif ederseniz yıkamadan sonra yıkamacıya yaptırırım :)

Dostum NXT 2.0'ın her yıkamadan sonra uygulanmasına gerek yok.. 3-4 ayda bir uygulasan yeterli.. İçinden mor renk özel bir pad çıkar.. Ürün de cif kıvamında.. Pad'in üzerinde bir kaç boncuk büyüklüğünde ürün damlatırsın.. Sonra yapacağın panelin yarısı yada 4te birine padi değdirirsin.. Böylece ürün her yerde bir miktar olmuş olur. Sonra da pad ile hafif bir şekilde gezdirirsin.

Aşındırıcı ürünler gibi yedirmek falan gerekmez.. 1-2 dakka içinde panel buğulu olur bırakırsın.. 15-20 dakka sonra kaliteli bol tüylü %100 pamuk mikro fiber bir bezle üzerindeki buğuyu alırsın.. Oldukça parlak bir yüzey seni bekler.

Bir kutu Nxt ile aracını komple 5-6 kez uygulama yapabilirsin bu da 2 yıl falan yapar.. Ben geçen sene aldım.. Şişenin %30'u bitmiştir.. 3 kez kendi aracıma 1 kez de arkadaşımın aracına kısm yaptım.

Yıkamadan sonra Ultra Quick Detailer Sprey ürünü var onu kullanabilirsin.

Ancak şunu unutma.. Bu ürün uygulamadan önce yüzey çok temiz ve kuru olmalı. 2-3 tane de bol tüylü yumuşak MF bez de gerekli.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Şub 2011 22:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
http://www.meguiars.com.tr/product_info ... s_id=54#vd
buna nasıl bi bez kullanmalıym

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2011 00:30 
Kullanıcı avatarı

Evet mikrofiber kullanılsayeterli ama şu var. Mikrofiber artık her bezin üzerinde yazabiliyor.. Böyle cam silmek için tüysüz mf bezler var.. bu işlemleri o bezle yapamazsınız.. Hafif tüylü olması gerek.. Çok tüylü olanlar sadece cila sonrası buğuda kullanılır. Ürün yaymak için kısa tüylü mf bezler gerekli..

Ben Meguiars Supreme Shine 3'lü setini kullanıyorum. Sarı renk. Yumuşacık ve çok emici değil.. Meslea arabayı yıkayınca onla kurulama yapamazsınız. İçine çekmiyor çünkü.

Yanlız Ultimate Quick Detailer Ultimate Quick Wax'den daha parlak bir görünüm sağlar söyliyim. Eğer zaten bir cila kullanıyorsanız en uygunu UQD.. ama hiç cila yoksa UQW'da tercih edilebilir.. Sonuçta her ikisi de pratik ve sık kullanım için.. Öyle 2 ay falan kalıcı olmasını beklemeyin.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz