Zaman: 03 Eki 2025 17:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2010 01:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Geçmiş olsun Akerim, en büyük derdin bu olsun, canın sağolsun.. Bugün bir arkadaşa hasta ziyaretine gittik.. Sağlık gibisi yok.. Kanser tehlikesi varmış ama şimdilik bişeyi yok.. GÖzümde hiçbişi kalmadı o an valla.. 10 dakka önce cila, yağmur kaydırıcı, amfi, teyp düşünürken.. gözümde sıfır oldu hepsi..

Tesiri uzun sürse bari.. Neyse.. Nişanlının ve senin sadakan olsun..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2010 10:55 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@Emin,
Teyp orjinal. O konuda şüphen olmasın. Ben açıkçası duruma çok şaşırmadım. Beni tanısanız siz de şaşırmazsınız. Diyelim ki alpine 9856 serisinden 100.000 tane cihaz üretti. Bu seriden 1 tanesinin çıkışları çalışmıyor. Ben gider onu bulur alırım. Daha önce birçok elektronik eşyada bunu hep yaşadım :)

@SynTheSizer Hocam,
Sağlık gibisi yok, çok haklısınız. Ben her dua edişimde ilk olarak "Sağlık" dilerim. Sağlık olduğu zaman herşey oluyor. Allah hiçbirimizi sıhhat sıkıntısıyla terbiye etmesin inşaallah.

@Vedat,
Bugün bu tarafa geçeceksen, erkenden haber ediver. Ormana gidip mangal yapmayı düşünüyorum. Gelirsin Belgrad' da olurum bi işe yaramaz. Gerçi ızgaranın adını duyunca sen üşenmez gelir ormanda bulursun beni ya, neyse :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2010 10:59 

Uşaklar,
Artık donanımhaber forumuna yazmama kararı aldık. Hepimizin bilgisi olsun.
Doktor Fikret Abi de kırathaaneyi komple buraya taşıyor. Ben de kendi başlıklarıma son cümlelerimi yazıyorum. Bundan sonra DH ile bağlarımızı yorum yapma manasında koparıyoruz.
Yöneticiler bana edilen küfre bile 4 gün ceza verdiler. Deli olmamak elde değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2010 11:16 

_opeth yazdı:
akerimoglu yazdı:
@Emin,
Teyp orjinal. O konuda şüphen olmasın. Ben açıkçası duruma çok şaşırmadım. Beni tanısanız siz de şaşırmazsınız. Diyelim ki alpine 9856 serisinden 100.000 tane cihaz üretti. Bu seriden 1 tanesinin çıkışları çalışmıyor. Ben gider onu bulur alırım. Daha önce birçok elektronik eşyada bunu hep yaşadım :)

@SynTheSizer Hocam,
Sağlık gibisi yok, çok haklısınız. Ben her dua edişimde ilk olarak "Sağlık" dilerim. Sağlık olduğu zaman herşey oluyor. Allah hiçbirimizi sıhhat sıkıntısıyla terbiye etmesin inşaallah.

@Vedat,
Bugün bu tarafa geçeceksen, erkenden haber ediver. Ormana gidip mangal yapmayı düşünüyorum. Gelirsin Belgrad' da olurum bi işe yaramaz. Gerçi ızgaranın adını duyunca sen üşenmez gelir ormanda bulursun beni ya, neyse :Yahoo!:

dh'dekilerle brunch var ona gideceğim ordan gelirim. belgrada gidiyosan yakın sayılır baltalimanında olucam :D

Tabi tabi gidin brunchlara. Bizi almayın. Biz zaten Coltçu değiliz ya dışlayın anasını satayım. :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2010 11:27 

Hmmm, tamam o zaman. Affettim.
Sana orta boy bir tavuk bacağı vermekte bir sakınca görmüyorum artık. Ormana gelebilirsin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2010 20:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
akerimoglu yazdı:
Hocam zaten bugün canım çok sıkıldı. Yeni aldığım tizleri bağlayayım dedim, teybin ses çıkışları çalışmıyor.
Zaten doğubanka amfi almaya gidecektim. Teybi de alıp gittim. Alırken anlaşmamız öyleydi.
Durumu anlattım. Aldığım yer Doğubank Cengizhan Ticaret. Çok ılımlı iki kardeşti. Tuttu abi bunu kim bağladı, bağlayan yakmıştır filan. Şimdi desem ki ben bağladım, diyecek ki hah işte sen bunu yakmışsındır. Dedim elektronikçi bağladı benim nezaretimde. Ama hiç uzatmayalım. Diyorsanız ki bu burdan çıkarken sağlamdı, sen bozdun teybi direkt benden birine hediye edin Allahaısmarladık! Yok abi filan...

Tuttular illa tamirciye götürelim. Dedim kardeşim ben içi açılmış teybi kullanmam, işi yokuşa sürmeyelim. Ben buraya amfi almaya gelirken bu durumu tesadüfen öğrendim. İlla tuttu beni babasıyla beraber tamirciye gönderdi. Tamirci aletle çıkışları kontrol etti ve dedi ki aşırı yüklenmeden çıkışlar yanmış. Fesupanallah! Ulan arabada 1 takım mid, 1 tane subwoofer var. Bunların hepsi RCA' dan bağlı. Ben ses çıkışlarını hiç kullanmadım ki aşırı yüklenmeden yansın. Kaldı ki bi teyp ses çıkışlarına istersen 10 tane woofer bağla, yanmaz!!!

Tepem attı döndüm cengizhana. Dedim bakın uzatmayalım, ben size gönül de koymuyorum. Ben 280 TL için bu yağmurda çamurda buraya gelip sizi kandırmaya çalışacak birine benziyor muyum! Tamirci tuttu hiç kullanılmayan çıkışa yanmış dedi! Abi dedi ben bunu başka tamirciye gönderecem, sana da pazartesi sıfır teyp gönderecem. Dedim bana sıfır teyp verecekseniz, tamirciyi neden bekliyorum ben? Dedi ki ben öğrenmek istiyorum bu teyp niye bozulmuş. Dedim sizinle mutabakat sağlayamayız. Orası adli tıp kurumu mu ki olayın nedenini çat diye anlayacak! Ben size durumu aktarıyorum, bu çıkışlar kullanılmadı, ilk kullanıldığında da ses çıkmadı! Tuttu lütfen dedi, siz bana izin verin pazartesiye kadar. En sonunda tamam dedim. Ben çıkıyorum hayırlı işler. Bu sefer ne dese beğenirsiniz?
- Abi amfiyi veriyor muyuz?
- Teybim mi var amfi alayım şimdi? Ne yapacağım teyp yokken amfiyi?
- Abi zaten almayacak mıydın amfiyi?

İbretle güldüm, dükkandan ayrıldım.
Son cümlede tüm zihniyeti belli ettiler. Şimdi pazartesini bekliyorum. Muhtemelen aradığımda diyecekler ki abi bu kullanıcı hatası. Ben de diyeceğim teyp sizin olsun, hakkım da haram zıkkım olsun.

DH ses ve görüntü sistemleri forumunda, sırf tatlı dilleri hoşuma gittiğinden ve dürüst olduklarına inandığımdan onlarca kişiyi onlara yönlendirmiştim. Karşılığını böyle bulduk.

benim mesleğim t.v. tamiri elektronik çıkış fazla zorlanıp yanmışsa yada haoparlörün biri patlak olupta çıkışı yakmışsa çıkış entegresinde kesinlikle ya patlak olur yada çok fazla ısınacağından bağlı olan soğutucu kararır ayrıca bizde uydu benzeri malzemeler satıyoruz sıkıntı varsa makinede direk değişiyoruz makine 2-3 aylık olsa bile değişiyoruz yanlız kumanda değişemiyoruz kumandası aynı kalıyor makine komple değişiyor yalnız çizik olmuyacak deforme görmeyecek makine geçen müşteri kumandda aldı kıramayacağım bir müşteri ertesi gün getirdi kumandayı 5 liralık kumanda bu kırıldı diyor ben dedim bunun garantisi yok yine kıramadım değiştirdim ama ayıp etmişler siz sonuçta parasıyla alıyosunuz bedava diil ayrıca tamir edilse bile korkmsyın çıkış değişecekler ben ama çıkış entegresinden olduğunuda sanmıyorum ses sürücü entegresindede problem olabilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:01 

Ustam,
Cihazım zaten 1 haftalık. Kaldı ki 6-7 aylık amfi gibi bagajda kullanılan bir ürüne bile nasıl baktığımı aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
viewtopic.php?f=38&t=428&start=0

Anlaşılacağı üzere benim teybim sıfırdan farksızdı. Ben de RCA çıkışları kullanıyordum. Ses çıkışlarına daha siftah etmedim. Bu halde arızalandı. Tamir edilse bile korkmayın demişsiniz. Diyelim ki çıkışı değişecek. Alpine' nin orjinal çıkışını nerden bulup da değiştirecek? Pıoneer bile taksa kabul etmem. Ben Alpine' yi boşuna mı aldım. Çıkışı başka birşey olan Alpine' nin, Alpine' liği mi kalır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:14 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Ustam,
Cihazım zaten 1 haftalık. Kaldı ki 6-7 aylık amfi gibi bagajda kullanılan bir ürüne bile nasıl baktığımı aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
http://www.mitsubishiclubturkey.com/vie ... 28&start=0

Anlaşılacağı üzere benim teybim sıfırdan farksızdı. Ben de RCA çıkışları kullanıyordum. Ses çıkışlarına daha siftah etmedim. Bu halde arızalandı. Tamir edilse bile korkmayın demişsiniz. Diyelim ki çıkışı değişecek. Alpine' nin orjinal çıkışını nerden bulup da değiştirecek? Pıoneer bile taksa kabul etmem. Ben Alpine' yi boşuna mı aldım. Çıkışı başka birşey olan Alpine' nin, Alpine' liği mi kalır?

elektronikte entegrelerin yüzde doksanı birbirine uymaz illa ne çıkardıysa onu takmak zorunda yoksa cihaz çalışmaz mesela entegre aynı sonunda a var oburunun sonunda a yok uymayabiliyor tabii bende tüketici olsam bende kabul etmem ama benım demek istemem teyibin kökünden vazgeçmiş olsanız bile bırakın yapsınlar ellerinde vazgeçtikleri sizin teybin aynısı yoksa bulmalarıda çok zor siz gelişmelerden beni haberdar edin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:17 
Kullanıcı avatarı

ali bey benim rolanti sıkıntım devam ediyor istanbulda olsam sorun basit burda pek anlayan yok herkesin tavsiye ettiği yere gittim oda gelemedi üstesinden aracı sıcakken bütün elektrik fonksiyonlarını çalıştırıp klima dahil denedim yine ayar yapmadı ne yapacaz bilmiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:25 

brkyildiz yazdı:
akerimoglu yazdı:
Ustam,
viewtopic.php?f=38&t=428&start=0

elektronikte entegrelerin yüzde doksanı birbirine uymaz illa ne çıkardıysa onu takmak zorunda yoksa cihaz çalışmaz mesela entegre aynı sonunda a var oburunun sonunda a yok uymayabiliyor tabii bende tüketici olsam bende kabul etmem ama benım demek istemem teyibin kökünden vazgeçmiş olsanız bile bırakın yapsınlar ellerinde vazgeçtikleri sizin teybin aynısı yoksa bulmalarıda çok zor siz gelişmelerden beni haberdar edin

Entegre dediğiniz şu örümcek gibi çok bacaklı olan siyah şey sanırım. Peki ses çıkışı değişecek olsa, bu entegre de değişiyor mu?
Ellerinde benim teybin aynısı var bir tane, vitrinde teşhir ürünü. Ama yedek parçalık olarak bulmaları imkansız. Teybin kendisini bile arasanız çok zor bulursunuz. İmzamdaki teyp.
Yarın durum netleşecek. Gerçi ben alacağım cevaptan eminim. Bunu tesisatçı yakmış diyecek, ben de cevabımı vereceğim. Aksi olacak olsa, beni bekletmez, elindeki muadil ürünü verir yollardı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:27 

brkyildiz yazdı:
ali bey benim rolanti sıkıntım devam ediyor istanbulda olsam sorun basit burda pek anlayan yok herkesin tavsiye ettiği yere gittim oda gelemedi üstesinden aracı sıcakken bütün elektrik fonksiyonlarını çalıştırıp klima dahil denedim yine ayar yapmadı ne yapacaz bilmiyorum

Şimdi ben size sorunu kökten çözdüreyim.
Carisması olan birini buluyorsunuz. İnşallah bir tanıdıkta denk gelir. Sonra onun rölanti motorunu söküp sizin aracınıza takıyorsunuz. Bakın bakalım rölantiniz düzelecek mi? Bence düzelecek. Eğer öyle ise, size bu parçayı çıkmacılardan araştıralım. Serviste en son alınan fiyat 1300 TL. Tabi parçayı boschcar' da da araştırmak lazım. Burda olsanız o da kolaydı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:36 
Kullanıcı avatarı

abi valla görüyorum burda carisma ama kim söktürürki aracından malzeme ben olsam bende söktürmem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:51 
Kullanıcı avatarı

Ali Baba,
Alpin in sıkıntısından kendini ormana vurdun.Nasıl bol oksijen iyi geldi mi bari?
Gerçi hava da traş ediyordu bugün :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:52 
Kullanıcı avatarı

maalesef yok anca wolswagen hyundai falan herhalde bana adana yolu gözüktü tabi araştırmadan gitmek olmaz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 00:57 

@Simrug,
Hocam hava buz gibiydi, bi de alışveriş için araştırma yaptım, gidemedim. Teybin sıkıntısı hakikaten çok sıktı beni.

@brkyildiz
Hocam sabah soğuk motorda otomatik jikle devreye giriyor muydu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 01:17 
Kullanıcı avatarı

önceden giriyordu ben size en baştan anlatayım arac otomatik jikleye giriyordu ısınınca ışklarda veya park halinde durduğumda rolanti sıfıra inip tam stop edecekken 1000 devire çıkıyordu aracta titreme oluyordu burda tavsiye üzerine bir ustaya götürdüm gaz kelebeği söküldü gerçekten çok kirliydi temizlendi gaz kelebeğinin altında 3 tane çok ufak hava delikleri vardı önceden kapalıymış yeni conta kestirdik hava delikleri açıldı aracı çalıştırdık gerçekten mükemmel çalıştı dükkana geldim 4-5 saat sonra eve gidecekken aracı çalıştırdım otomatik jikleye girmedi girmeyi bırakın ayağımı gazdan çeker çekmez syop etti ertesi gün tekrar gittim aynı ustaya vaktim yoktu aracı bıraktım kendide gördü akşam aldığımda yine otomatik jikleye girmiyodu ama 1000 devirde çalışıyo stop etmedi kendisine sordum pek iyi bir cevap alamadım şu anda arac soğukken otomatik jikleye girmiyor ama önceden giriyordu arac sogukken 1000 devirde çalışıyor ısınınca araç 2000 devire çıkıyor şu an araç ısınınca 2000 devirde çalışıyor ve yakıttada farkediyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 01:22 

brkyildiz yazdı:
önceden giriyordu ben size en baştan anlatayım arac otomatik jikleye giriyordu ısınınca ışklarda veya park halinde durduğumda rolanti sıfıra inip tam stop edecekken 1000 devire çıkıyordu aracta titreme oluyordu burda tavsiye üzerine bir ustaya götürdüm gaz kelebeği söküldü gerçekten çok kirliydi temizlendi gaz kelebeğinin altında 3 tane çok ufak hava delikleri vardı önceden kapalıymış yeni conta kestirdik hava delikleri açıldı aracı çalıştırdık gerçekten mükemmel çalıştı dükkana geldim 4-5 saat sonra eve gidecekken aracı çalıştırdım otomatik jikleye girmedi girmeyi bırakın ayağımı gazdan çeker çekmez syop etti ertesi gün tekrar gittim aynı ustaya vaktim yoktu aracı bıraktım kendide gördü akşam aldığımda yine otomatik jikleye girmiyodu ama 1000 devirde çalışıyo stop etmedi kendisine sordum pek iyi bir cevap alamadım şu anda arac soğukken otomatik jikleye girmiyor ama önceden giriyordu arac sogukken 1000 devirde çalışıyor ısınınca araç 2000 devire çıkıyor şu an araç ısınınca 2000 devirde çalışıyor ve yakıttada farkediyor

Gaz kelebeğini tiner veya balata spreyi ile temizlediyse usta, rölanti motorunu o bozmuştur. Eğer forumda geriye yönelik bir okuma yapabildiyseniz, benimkinin de bu şekilde bozulduğunu görmüş olurdunuz. Ben de eski bi ahbabımın yanına uğradım. Asıl sorun ABS idi. Sonra rölantide dengesizlik vardı. O da önce tornavifayla bi ayar yaptı, ardından kelebeği söküp balata spreyiyle pırıl pırıl yaptı. Ondan sonra da otomatik jikle devreye girmemeye başladı. Sabah tık diye çalışıyor, ama gaza dokununca stop ediyordu. Motor ısınana kadar bu böyle oldu. Sonrasında Alpay Usta ile durumu çözdük. Yenisini alıp taktık. Onun yorumu da aynı. Tiner gibi sıvılar rölanti motorunu bozuyor. Sizin sorununuz hiç şüphesiz rölanti motorundan kaynaklanıyor... Değişsin, araç saat gibi olacak eminim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 01:31 
Kullanıcı avatarı

valla neyle temizledi görmedim ama ne ile temizlenmesi gerekiyormuş birde sizden ricam çıkmacılara yolunuz düşerse benim için özel gitmeyin bir sorarsanız çok sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 09:50 

Bizim arabanın gaz kelebeği çok az nemli bez ile silinerek temizleniyormuş. Kaynak: Alpay Usta
İstanbul' daki çıkmacılarda fiyatı 500 TL. Ankarada bir yerde sormuştum, kendi gaz kelebeğinizi ve rölanti motorunu verir, ondakini alırsanız 300 TL idi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 11:11 
Kullanıcı avatarı

abi kesin teşhis konacak bir usta olsa hallederim bir şekilde

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye