Zaman: 18 Eki 2025 19:53

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 741 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 38  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2011 12:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Arkadaşlar opet fiyatları 95 oktan 4,16 - 97 oktan 4,19
Full 95 ve 97 oktan aynı fiyat 4,03
Ve hala full istasyonunun girişinde adamlar ellerinde %7 indirim levhası ile dolaşıyorlar.
Bu fiyatlara göre 95 oktanda %3 - 97 oktanda %4 gibi bir indirim var.
Dalgamı geçiyolar anlamadım bence hep beraber bi mail yazalım daldamı geçiyosunuz diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2011 12:28 
Kullanıcı avatarı

Gönderdiğim mail aşşağıdadır.

Sayın yetkili;

İstanbulda ikamet etmekteyim ve sürekli istasyonlarınızdan benzin almaya çalışıyorum fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir konuyu paylaşmak istedim.

Bu gün itibariyle diğer istasyonlardaki satış fiyatları 95 oktan 4,16 - 97 oktan 4,19

Full istasyonlarında 95 ve 97 oktan aynı fiyat 4,03

Ve hala full istasyonunun girişinde görevliler ellerinde %7 indirim levhası ile dolaşıyorlar.

Son zamlarda herkes ne kadar zam uyguladıysa sizde aynı oranda zam uyguladınız.

Dolayısıyla indirim oranı düştü.

Sizden isteğim ya levhaları benzinde %3 veya %4 indirim olarak değiştirin.

Yada %7 yazıyorsa gerçekten %7 indirim yapın.

Mailimi dikkate alarak açıklayıcı bir cevap yazarsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

Hakan DEDE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2011 14:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
_opeth yazdı:
Benzin zamlandıkça elektrikli araca ilgi artacak

Deloitte, Avrupalı tüketicinin elektrikli araçlara yaklaşımını öğrenmek için 7 ülkede kapsamlı bir araştırma yaptı. Deloitte'un, Küresel Üretim Sektörü Grubu tarafından 7 Avrupa ülkesinde yürüttüğü araştırmaya göre, benzin fiyatları yükseldikçe tüketicinin elektrikli araçlara ilgisi artıyor. Ancak bu araçların satılabilmesi için tüketicinin performans kriterlerini karşılamaları ve fiyatlarının da çok yüksek olmaması gerekiyor.

Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Türkiye ve İngiltere'de gerçekleştirilen ve 4 bin 760 kişinin katıldığı çalışmada katılımcıların yüzde 69'u elektrikli araç satın almak veya kiralamakla ilgilenebileceklerini söyledi. Bu kararı elektrikli araçlarla ilgili belirli performans kriterleri, benzin fiyatları ve içten yanmalı motorlardaki gelişmeler belirleyecek. Örneğin, içten yanmalı motorlar 100 kilometrede sadece 3 litre benzin yakacak verimliliğe ulaştıkları takdirde, elektrikli araçlarla ilgileneceğini söyleyenlerin oranı düşüyor.

Çalışmaya katılan tüketicilerin sadece küçük bir bölümü hafta içi günlük olarak ortalama 80 kilometre üzerinde yol yapmakta olmalarına rağmen, katılımcıların yüzde 74'ü satın almayı göz önünde bulundurmak için elektrikli araçların yeniden şarj ihtiyacı duymadan 480 kilometre yol yapabilecek hale gelmesini bekliyor. Yüzde 67'si ise pillerin en fazla iki saat içinde tamamen tekrar şarj olmasını tercih ediyor.

Araştırmaya göre, bu araçların satın alınmasında önemli bir başka etken de fiyatlandırma olacak. Katılımcıların yüzde 57'si elektrikli araç satın almak için, içten yanmalı motorla çalışan araçlara oranla, herhangi bir fiyat farkı ödemeye istekli görülmüyor. Bu noktada, hükümetlerin sağlayacağı teşvikler ve vergi indirimleri elektrikli araç sektörünün gelişmesi açısından önem kazanıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ALACAK “POTANSİYEL ÖNCÜLER”
Yapılan araştırmaya katılanların sadece yüzde 16'sı kendilerini elektrikli araç satın almak konusunda “potansiyel öncüler” olarak değerlendirirken bu kesim genellikle 18-34 yaş arasında, çevre sorunlarına karşı son derece duyarlı ve teknolojiyi takip eden tüketicilerden oluşuyor. Araştırmaya göre bu kesim elektrikli araçları havalı, kullanışlı, güvenli, tarz sahibi ve fiyat-performans oranı açısından iyi olarak görürken hükümetlerin sağlayacağı teşviklerin yanı sıra sürüş mesafesi ve şarj etme maliyetleri gibi kriterlere de duyarlı oldukları ortaya çıkıyor. Avrupalı tüketicilerin yüzde 80'inden fazlası, araçların şarj özelliklerinin alım kararlarında çok etkili olduğunu ifade ediyor.

Deloitte'un daha önce yayımladığı “Yeni bir çağ... 2020'ye doğru hızlanmak - Dönüşmüş bir otomotiv endüstrisi” başlıklı raporunda 2020 itibarı ile elektrikli araçların ve diğer çevre dostu otomobillerin gelişmiş ülkelerdeki otomobil satışlarının üçte birini, gelişmekte olan ülkelerin kentsel bölgelerdeki satışlarının da beşte birine yakınını oluşturacağı tahmini yer aldı.
Ancak bu pazarın büyümesi her ülkede hükümetlerin uygulayacağı politikalarla yakından bağlantılı görülüyor. Karbon salımının azaltılması konusuna ne kadar önem verildiği ve enerji politikaları gibi birçok etken belirleyici olacak.

“ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN KULLANILABİLMESİ İÇİN PEK ÇOK UNSUR GEREKİYOR”
Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Güneş Süsler, çalışmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:
“Çevre dostu elektrikli otomobillerin tüketici tarafından yaygın bir şekilde kullanılabilmesi için pek çok unsurun bir arada bulunması gerekiyor. Bir yandan tüketicinin bakışının değişmesi, bir yandan da bu araçların performanslarının güçlendirilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkıyor. Diğer yandan, Avrupalı tüketiciler, elektrikli araçlara (içten yanmalı motorlu araçlara göre) ciddi bir fiyat farkı ödemeyi düşünmüyor. Hükümetlerin sağlayacağı vergi indirimleri, muafiyetler, ödeme desteği vb. teşviklerle bu araçların fiyatlarının olabildiğince düşük tutulması önem taşıyor.

Dolayısıyla bu alanda otomotiv sektörüne de hükümetlere de düşen görevler var. Ancak şu anda piyasada olan elektrikli araçlar sürüş mesafesi, şarj süresi ve fiyatları açısından değerlendirildiğinde elektrikli araçları satın almayı göz önünde bulunduracak kesimin beklentilerini tam olarak karşılayamıyor. Türkiye'yi de kapsayan bu raporun, ülkemizdeki otomotiv sektörüne son derece yararlı olacağına ve karar süreçlerine katkıda bulunacağına inanıyorum.” (AA)

Haftaya Norveç'e gidicez.. orada taksi/dolmuş lar elektrikle çalışıyormuş. Her otoparkta da elektrik prizleri var şarj ediyormuşsun. Şöyle elektrkli Evo - lancer yada Colt falan görürsem resimlerini çeker buraya eklerşm :D

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2011 14:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
toşu yazdı:
Gönderdiğim mail aşşağıdadır.

Sayın yetkili;

İstanbulda ikamet etmekteyim ve sürekli istasyonlarınızdan benzin almaya çalışıyorum fakat son zamanlarda dikkatimi çeken bir konuyu paylaşmak istedim.

Bu gün itibariyle diğer istasyonlardaki satış fiyatları 95 oktan 4,16 - 97 oktan 4,19

Full istasyonlarında 95 ve 97 oktan aynı fiyat 4,03

Ve hala full istasyonunun girişinde görevliler ellerinde %7 indirim levhası ile dolaşıyorlar.

Son zamlarda herkes ne kadar zam uyguladıysa sizde aynı oranda zam uyguladınız.

Dolayısıyla indirim oranı düştü.

Sizden isteğim ya levhaları benzinde %3 veya %4 indirim olarak değiştirin.

Yada %7 yazıyorsa gerçekten %7 indirim yapın.

Mailimi dikkate alarak açıklayıcı bir cevap yazarsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

Hakan DEDE

Mutlaka cevap vermislerdir. Netice ne oldu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2011 15:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Ekşi Sözlük'te M OIL için söyle bir giriş gördüm bugün. Bende aynı istasyondan 100TL'lik benzin aldım geçen gün ama herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Bakirkoy incirli de yeni acilan subesinde %10 indirim olan firmadir.. ha tabii ben de iki haftadir sirf daha ucuz diye bu firmadan benzin aldim. sabahin korunde besinci vitesle virajdan donerken arabam istop etti ve arabanin kontrolunu kaybedip iki serit birden degistirdim, son anda kontagi cevirip zar zor hayatimi kurtardim. araba 2 devirin altinda hangi viteste giderse gitsin istop ediyordu. bu isten anlayan bir tamirciye gidip arabayi gostermeye karar verdim ve adam iyice kurcalayip arabanin benzininden kaynaklandigini soyledi. arabaya benzin temizleyen sivilardan dokup bir daha bu sorunla karsilasmamak icin yarim depo benzini yakmak zorunda kaldim. ha tabii bu indirimden kazandigim paranin da bilmiyorum kac kati yandi. neyse sozluk eski kullandigim benzini koydugumda ne bu sorun kalmisti ne de icimde bir korku.. eski benzin firmasinda konudan bahsedince, benimle ayni sorunu yasayandan tutun basina dunya masraf acilan insanlar oldugu soylendi.. ucuz etin yahnisinin yenmeyecegini bir kez daha gordum sayelerinde. kisacasi sozluk, artik arabayi iterim yine de bu firmadan benzin almam..

edit: butun subelerinde %10 indirim olan firmaymis..
(hamsi bi milyon, 03.03.2011 23:16 ~ 05.03.2011 01:50)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2011 17:10 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Buna üzüldüm doğrusu. Benim Full'den yana umudum vardı. Demek ki Türkiye'de ucuz olan herşeyin kalitesinden ödün verilerek bu ucuzluğun sağlandığı tezi bir kez daha doğrulanıyor. "Biz kendimiz işletiyoruz, bayi payı vermiyoruz, bu yüzden ucuzuz" demelerine aldanmamak lazımmış. Kalitesiz bir yakıt üretiyorlar ve bunu da kaliteli bir yakıttan 3-5 kuruş aşağıya satıyorlarsa o zaman bu Full daha pahalıya geliyor. Hesap ortada. O zaman Shell'den almaya devam, maalesef.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2011 17:48 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
yuxu yazdı:
Buna üzüldüm doğrusu. Benim Full'den yana umudum vardı. Demek ki Türkiye'de ucuz olan herşeyin kalitesinden ödün verilerek bu ucuzluğun sağlandığı tezi bir kez daha doğrulanıyor. "Biz kendimiz işletiyoruz, bayi payı vermiyoruz, bu yüzden ucuzuz" demelerine aldanmamak lazımmış. Kalitesiz bir yakıt üretiyorlar ve bunu da kaliteli bir yakıttan 3-5 kuruş aşağıya satıyorlarsa o zaman bu Full daha pahalıya geliyor. Hesap ortada. O zaman Shell'den almaya devam, maalesef.

bu kanı nerden geldi?

Evet, konunun Full ile alakasi yok ki. Sorun yasayana kadar fullemeye devam :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2011 20:23 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:

Mutlaka cevap vermislerdir. Netice ne oldu?

Hala yanıt vermediler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 10:06 

catalyst yazdı:
_opeth yazdı:
bu kanı nerden geldi?

Pardon ya linki yapıştırmayı unutmuşum :oops: Aşağıdaki yorumlar üzerine yazdım.
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/79 ... ;ldveuuml;!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/79 ... n+Su+Cikti!

Diğer firmalarda da bu şikayetlerden var ama onların hepsi istasyon menşeyli sorunlar olabilir diye düşündüm. Fakat Full, tüm istasyonları kendisi işlettiği için bayinin bu işi yapmayacağı fikrine kapıldım. Neden yapsın ki maaşla çalışıyorlar. İnşallah münferit olaylardır. Çünkü lehimize çalışan firmalara da ihtiyacımız var. İzmir'de hala Full istasyonu yok. O yüzden test etme şansım da olmadı. Mecburen Shell'den alıyorum. Araç şimdiye kadar başka marka yakıt görmemiş.
Bu arada bizim araçlarda yakıtta su olduğunu algılayacak bir sistem var mı bilmiyorum, bilen var mı? Bu durumlarda sadece arıza ışığı mı yanar? Yoksa araçtaki sistem algılamaz mı suyu? Ve suyun vereceği bir zarar var mıdır, bu zarar ne olabilir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 10:08 

Bu arada sabah radyodan dinlediğim bir habere göre benzine 12-13 krş arası indirim yapılmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 10:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
yuxu yazdı:
Bu arada sabah radyodan dinlediğim bir habere göre benzine 12-13 krş arası indirim yapılmış.

shell"efsiz indirime gitmemiş görünüyor ! BAM GÜM !

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 10:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
ya bu ne ya ben depoyu fulledim indirim geldi :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 12:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
yuxu yazdı:
catalyst yazdı:
_opeth yazdı:
bu kanı nerden geldi?

Pardon ya linki yapıştırmayı unutmuşum :oops: Aşağıdaki yorumlar üzerine yazdım.

Diğer firmalarda da bu şikayetlerden var ama onların hepsi istasyon menşeyli sorunlar olabilir diye düşündüm. Fakat Full, tüm istasyonları kendisi işlettiği için bayinin bu işi yapmayacağı fikrine kapıldım. Neden yapsın ki maaşla çalışıyorlar. İnşallah münferit olaylardır. Çünkü lehimize çalışan firmalara da ihtiyacımız var. İzmir'de hala Full istasyonu yok. O yüzden test etme şansım da olmadı. Mecburen Shell'den alıyorum. Araç şimdiye kadar başka marka yakıt görmemiş.
Bu arada bizim araçlarda yakıtta su olduğunu algılayacak bir sistem var mı bilmiyorum, bilen var mı? Bu durumlarda sadece arıza ışığı mı yanar? Yoksa araçtaki sistem algılamaz mı suyu? Ve suyun vereceği bir zarar var mıdır, bu zarar ne olabilir?

Ben Full müşterisi değilim. Opet'ten alıyorum benzinimi. Ancak bir markayı 3 şikayet ile böyle forum sitelerinde kötülmek hiç de sevimli değil..
Aynı sitenin sadece ilk sayfasında Shell yazdığınızda;

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/79 ... m+Pismanim!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/79 ... Dolduruldu!
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/78 ... Dolmamisti!

ile karşılaştım. Eminim Diğer markalar için de vardır.. Full'den benzin alan arkadaşlarımdan daha fazla yol gittim diyenler oldu, ama arabam yolda kaldı diyenler olmadı.. Bilginize..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 13:17 

bacey yazdı:
yuxu yazdı:

shell"efsiz indirime gitmemiş görünüyor ! BAM GÜM !

Harbiden de öyle. Shell'efsiz iyi bir yakıştırma olmuş. Sevdim bunu. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 13:25 

dbugra yazdı:

Ben Full müşterisi değilim. Opet'ten alıyorum benzinimi. Ancak bir markayı 3 şikayet ile böyle forum sitelerinde kötülmek hiç de sevimli değil..

ile karşılaştım. Eminim Diğer markalar için de vardır.. Full'den benzin alan arkadaşlarımdan daha fazla yol gittim diyenler oldu, ama arabam yolda kaldı diyenler olmadı.. Bilginize..[/quote]

Paylaşımımı kişselleştirdiğinizi gördüm ve burayı gereksiz polemiklerle doldurmamak için size pm attım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2011 13:45 
Kullanıcı avatarı

yuxu yazdı:
dbugra yazdı:

ile karşılaştım. Eminim Diğer markalar için de vardır.. Full'den benzin alan arkadaşlarımdan daha fazla yol gittim diyenler oldu, ama arabam yolda kaldı diyenler olmadı.. Bilginize..

Paylaşımımı kişselleştirdiğinizi gördüm ve burayı gereksiz polemiklerle doldurmamak için size pm attım.[/quote]

Kişiselleştirme veya polemik olmaz bizde.. :) Ben full'den, opet'den, shell'den ve BP'den benzin aldım.. Hiçbirinden özellikle şikayetim olmadı.. Bu markalar dışında şikayetim olan marka oldu ancak onu da burada belirtmeyeceğim..

Tüm forumdaşlara sevgilerimle..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 22:19 
Kullanıcı avatarı

Full'de pazar sabahlari gece 2'den oglen 12'ye kadar %2 ekstra indirim!

Detaylar: http://full.com.tr

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 23:20 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
Full'de pazar sabahlari gece 2'den oglen 12'ye kadar %2 ekstra indirim!

Detaylar: http://full.com.tr

Destekliyoruz :) Yarın sabah en yakın Full'e gidiyoruz. Opet senden de bekliyoruz... :Rose:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 23:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Ulen satın aldığım evin hemen yanında full var ama bu seferde araba olmayacak :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2011 02:33 
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
Ulen satın aldığım evin hemen yanında full var ama bu seferde araba olmayacak :)

:D kısmet Yasincim
ev kalıcı sonuçta Allah sağlık sıhhat verdiği sürece inşAllah ilerki zamanlarda kapıya arabanıda çekersin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 741 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 38  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye