Zaman: 03 Eki 2025 17:16

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 11:15 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
USta kesin teşhis, başka bir carismadan rölanti motorunu söküp kendi arabana takmak. Zaten çok kolay. 3 tane vidası var. Sökmesi 10sn, takması 15 sn sürer.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Alicim ne oldu Alpine mevzusu. Halloldu mu yoksa işi yokuşa mı sürdüler?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 23:27 

Emin' ciğim, iş tahminim gibi yokuşa sürüldü. Şu başlıktan okuyuverin,
viewtopic.php?f=5&t=432

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2010 16:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
ali tahmin ettiğimiz gibi bulamadılar parçasını

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2010 17:58 

Burak usta, az önce yine aradım. Dedim dün aramadınız?
- Abi unuttuk, hemen dönüyorum
Sonra döndü. Dedi ki, abi adam bakmamış henüz teybe, yarın bakacak ben yarın seni haberdar edeceğim.
- Mustafa bey, tamam kabul ediyorum. Teybi ben bozdum. Siz ürünü yaptırıp bu işlere meraklı ve maddi durumu kısıtlı olan birine hediye ediniz, iyi günler. Dıt dıt dıt dıt...
Sonra tuttu yine aradı. Abi sen niye böyle yapıyorsun. Biz seni kazanmak istiyoruz. Teyp mesele değil ki?
- Mustafa bey, beni kazanmayın. Ben size içi açılmış ürünü kullanmayacağımı söyledim. Siz ise hala teypçi bakmamış filan diyorsunuz. Baksa ne farkeder?
- Abi biz sana sıfırını göndereceğiz, seni mağdur eder miyiz hiç
- Yahu siz bana sıfırnı gönderecekseniz, benim tamirciyle ne işim var? Niye onu bekliyorum? Ben size hala anlatamadım. Ben 300 TL için bunca uğraşacak insan değilim. Cihazı bozdun diyorsanuz resmen. Ben de diyorum ki, sizin dediğiniz gibi cihaz şase almış ve bozulmuşsa, ben şimdi atlayıp sizin dükkana geliyorum. O dediğiniz şase verip teybin ses çıkışlarını yakma işini siz veya itimat ettiğiniz tamirci benim gözümün önünde yapsın, ben size 1 sıfır teyp parasını nakden ödeyeceğim. Kabul ediyorsanız geliyorum.
Ben size ukalalık yapmak istemiyorum. Ama sizden çok daha fazla bilgi sahibi olduğuma eminim. Bu oto teybi dediğimiz, bu kadar hassas bir cihaz mı öyle çat diye ses çıkışı yanıyor? Kaldı ki çıkışların iki tanesinin plastiği soyulmamış bile. Büyü mü yapıldı da bu çıkışlar bozuldu? Siz aküden gelen elektrik kablosunu ses çıkışına direkt dokundursanız bile o çıkış öyle bir saniyede yanmaz. Hadi diyelim yandı, diğer üç çıkış sağlam kalır. Usta teybin içini açtığında ikimiz de baktık, öyle yanma yakılma deforme herhangi birşey göremedik. Üstelik, sizin usta diye itimat ettiğiniz kişi cihazı eline aldı, ölçüm aletiyle çıkışını ölçtü, hiç kullanılmamış çıkışa yandı dedi. Buna 10 yaşındaki çocuk bile inanmaz.
- Abi lütfen böyle kızma. Biz seni biliyoruz. Seni mağdur etmeyeceğim ben söz.
- Tamam Mustafa bey. Ben düşüncelerimi söyledim. Dökülen su da kabını doldurmaz. Bana hata ettiniz, hala da ısrarla konunun üzerine gidiyorsunuz. Hayırlı işler dilerim.
- Abi sağol abi çok sağol. Hayırlı günler abi.

Aynen bunlar konuşuldu az önce. Yorum sizin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 11:38 
Kullanıcı avatarı

herkese merhabalar
eğer kabul görülürsem yeni bir carismacı olarak bende aranıza katılmak ve kafama takılan bikaç konuda sizlere danışmak isterim
pek içime sinmesede 1 hafta önce 2002 250000 de 1.6 beyaz bi avance aldım Ankaradan. hiç aklımda yokken memlekette yalnızca 1 arkadaşta gördüm kullandım ve hayran kaldım araca. mersedesten sonra kullandıım en konforlu araba dieilirim (tabe fiyat konusunu göz önünde bulundurarak). arkadaşımın 1.5 senede 1 kuruş para harcamadım demesi ve tabi başka bir japon olan toyotanın da masrafsız olmaduğunu bildiğimden. aracı 12500 liraya aldık ve lastikler genel bakım(trger yağ filtreler vs...) ve keyfi masraflar bana 13 750 gibi bi rakama geldi. içime sinmeyen tarafı araçta boya olması (ki araca amatörce her parçaya farklı olmk üzere 5 6 parça) boya atılmış. ama servis kontrolü yaptırdım ve aracın motorunda yürüyeninde bi sorun olmadığı değişeni olmadığı falan sölenince pazarlıkla anlaşılan bu fiyat bana uygun geldi. ancak yetkili servis olmasına rağmen araca herhangi bi bilgisayar testi uygulanmadı.(yani bozulmaya yakın parçaların tespiti açısından) tabe kafam çok karışık olduğundan bunu orda sormayı akıl edemedim. memleketteki ustam da bakım yaptığı esnada aracın motorunun sağlam olduğunu ön takımın balataların amartisörlerin falan yeni olduğunu söledi. kafama takılan husus aracın şehir içindeki kırıklı yamalı yollarda sürekli amartsörler patlak gibi sesler yapması. tabi anayolda araçta en ufak bi ses savurma falan yok 200 gibi hızlarda bile son derece güvenli gidior. ustamıza sorduumuz da çok ince eliosunuz die atıo fırçasını. bir de bu aracın üzerine yerli malı bi lpg takılı km ortalama 20kr tüketio. (120 altına düşmemek kaydıyla ve yüklü) ama asıl sorun sabahları ilk seferde çalışmaması. bunu da sorduumuz da yedik tabe fırçayı. bu durum normal midir? aracın 4 lü cam düğmesi kırık servis fiyatı 375 lira. çıkma falan bulamıorm. bu da ayrı bi sıkıntı. kırık halde çok çirkin. kısaca ben aracı boyatmayada (ki komple) kalkarsam bu aracın bana toplam maliyeti 15000 i bulacak. çok konforlu güvenli ve keyifli bi araç. ama sizlere sormak istediim bana çıkarabileceği daha büyük sorunlar olacak mıdır (mesela rölanti motoru denilmiş 1200 lira) yani sizce boya ve düğme masrafına girmeden satmalımıyım yoksa 15000 e değecek midir? saçma gelebilir ama almadan önce tam bir araştırma yapmamış olmamın ceremesi şimdiden herkese teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 11:43 
Kullanıcı avatarı

Ali bey bana atmış olduğunuz mesaja ve yönnlendirmenize teşekkür ederim. konuyu aynen buraya taşıorm ve değerli görüşlerinizi bekliorm. tekrardan teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
ögrtm yazdı:
herkese merhabalar
eğer kabul görülürsem yeni bir carismacı olarak bende aranıza katılmak ve kafama takılan bikaç konuda sizlere danışmak isterim
pek içime sinmesede 1 hafta önce 2002 250000 de 1.6 beyaz bi avance aldım Ankaradan. hiç aklımda yokken memlekette yalnızca 1 arkadaşta gördüm kullandım ve hayran kaldım araca. mersedesten sonra kullandıım en konforlu araba dieilirim (tabe fiyat konusunu göz önünde bulundurarak). arkadaşımın 1.5 senede 1 kuruş para harcamadım demesi ve tabi başka bir japon olan toyotanın da masrafsız olmaduğunu bildiğimden. aracı 12500 liraya aldık ve lastikler genel bakım(trger yağ filtreler vs...) ve keyfi masraflar bana 13 750 gibi bi rakama geldi. içime sinmeyen tarafı araçta boya olması (ki araca amatörce her parçaya farklı olmk üzere 5 6 parça) boya atılmış. ama servis kontrolü yaptırdım ve aracın motorunda yürüyeninde bi sorun olmadığı değişeni olmadığı falan sölenince pazarlıkla anlaşılan bu fiyat bana uygun geldi. ancak yetkili servis olmasına rağmen araca herhangi bi bilgisayar testi uygulanmadı.(yani bozulmaya yakın parçaların tespiti açısından) tabe kafam çok karışık olduğundan bunu orda sormayı akıl edemedim. memleketteki ustam da bakım yaptığı esnada aracın motorunun sağlam olduğunu ön takımın balataların amartisörlerin falan yeni olduğunu söledi. kafama takılan husus aracın şehir içindeki kırıklı yamalı yollarda sürekli amartsörler patlak gibi sesler yapması. tabi anayolda araçta en ufak bi ses savurma falan yok 200 gibi hızlarda bile son derece güvenli gidior. ustamıza sorduumuz da çok ince eliosunuz die atıo fırçasını. bir de bu aracın üzerine yerli malı bi lpg takılı km ortalama 20kr tüketio. (120 altına düşmemek kaydıyla ve yüklü) ama asıl sorun sabahları ilk seferde çalışmaması. bunu da sorduumuz da yedik tabe fırçayı. bu durum normal midir? aracın 4 lü cam düğmesi kırık servis fiyatı 375 lira. çıkma falan bulamıorm. bu da ayrı bi sıkıntı. kırık halde çok çirkin. kısaca ben aracı boyatmayada (ki komple) kalkarsam bu aracın bana toplam maliyeti 15000 i bulacak. çok konforlu güvenli ve keyifli bi araç. ama sizlere sormak istediim bana çıkarabileceği daha büyük sorunlar olacak mıdır (mesela rölanti motoru denilmiş 1200 lira) yani sizce boya ve düğme masrafına girmeden satmalımıyım yoksa 15000 e değecek midir? saçma gelebilir ama almadan önce tam bir araştırma yapmamış olmamın ceremesi şimdiden herkese teşekkürler.

öncelikle hoş geldiniz diyorum aracınız gerçekten çok kilometre yapmış ben ce aracın boyalı olması benim için sıkıntı diil ama diyorsunuzki boya amatörce yapılmış bu bir sıkıntı aracın parçaları gerçekten çok pahalı ama ben alırken araştırdığımda wolswagen polo vardı aklımda onuda araştırdığımdan bundan aşağı kalır bir tarafı yok ama carismalar sıkıntı çıkarmayan kendi klasmanındaki bütün araçlardan yakıt yönünden konfor yönünden süspansiyon yönünden özellikle motor yönünden hepsinden benim gözümde üst seviyededir ve 17000 veya 18000 fiyatındaki araçlardan daha konforlu ve daha çok özellikleri vadır
ilk başta aracı artık almışsınız hayırlı olsun aracın motorunda bir sıkıntı yok yürüyen aksamında bir amortüsör haricinde bir sıkıntınız yok 4 cam düğmeleri bildiğimkadarıyla tofaşın kiler uyuyor forumdakiarkadaşlar daha detaylı bilgi verirler size bence acele etmeyin yavaş yavaş zevkinize göre yaptırın ankarada istanbulda çıkmacılar var maaliyeti düşürebilirsiniz
size hayırlı olsun diyorum bensce satmayın binin yavaş yavaşta sıkıntılarını giderin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 12:50 
Kullanıcı avatarı

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. hoşbulduk. km dediğiniz gibi fazla. ama dediğim gibi servisin motor problemi yok demesi beni bu anlamda düşündürmedi. hatta ne kadar doğru bilemem ama 500 000 gideri var cümleside kullanıldı. parçayı çıkmacılşarda bulamıorm.aramadıım yer kalmadı. bi kişi de vardı oda 300 lira çekti. beni asıl düşündürende bu. hadi bu parça acil deil. yarın bigün motorda olmazsa olmaz bi parça(yani servis dışı bulunamayan) sorun yaparsa ve 500 1000 liradan kapı açılırsa ne olur düşüncesi kafamı karıştırıor. yıllarca yerli oto kullanmış biri olarak biraz sudan çıkmış balık durumu söz konusu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 13:07 
Kullanıcı avatarı

evet bu anlamda haklısınız. genelde japon oto kullanıcılarının söledii aynı şey zaten. teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 15:11 

Hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Nickten anladığım kadarıyla öğretmensiniz sanırım. Aramızdaki öğretmen sayısı hayli çoğaldı bugünlere :)
Şimdi gelelim sizin sorunlara. Baştan şunu söyleyeyim, olağanüstü koşulları gayrı tutarsak Carismanın motoru ortalama 1.000.000 km gider. Ben şahsen 774.000' de olup da motoru açılmayan duydum. Zaten servistekiler de henüz motor bittiği için motor yapılan carisma görmemişler. Ondan dolayı 250.000 km' yi sorun etmeyin.

Aracın değişeni olmadıktan sonra boyası sorun değil. Satarken de sorun değil. Ama boyası çok kötü atılmışsa, dıştan tavan hariç komple bir boya atılabilir. Şahsen ben satmazsam bi komple boya attıracağım.

Araç kasislere girdiğinde gelen sesi ise, birçok kişi yaşıyor. Bu konuyla ilgili av.ilhami ve nightmare size yardımcı olabilir. Çözümü kolay.

Cam düğmelerini ise aşağıdaki linkteki videolu anlatıma bakarak 3 TL' ye tamir edebilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_3552433 ... ey_/tm.htm

En önemlisi arabanızın içinize sinmesi. Ben ünvde talebe iken araba alıp satardım. Arabadan az çok anlarım. Bir kullanıcının arabasını sevmesi kadar güzel birşey yoktur. Arabanızı seviyorsanız yaptığınız masraflar sizi rahatsız etmez. Ben şahsen bugünkülerle birlikte 7.000 TL' den fazla harcadım ama tek kuruşu gözümde değil. Arabamı seviyorum, o da beni seviyor...

Araba içinize sinmediyse 1 dk beklemeyin, satın.

Ben şu an lancer arıyorum, ama kafama göre lancer bulsam bile nişanlımın ona taktığı isimle Kadir' imden nasıl ayrılırım (Adı Carisma ya, bi de Kadir gecesi satın aldım o yüzden nişanlım adını kadir taktı :)) onu bilmiyorum.

Kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 16:22 
Kullanıcı avatarı

Hocam için rahat olsun.Ben dört yıl carismaya bindim.130.000 den 180.000 e kadar.Sadece geçen yaz biraz çok yakıyordu ve bizde yekinme tabir ettiğimiz silkelemeler geldi başıma.Onuda 4 buji+kablolar+bobinler+carbon clean la giderdik.Geçen arkadaş egsoz muayenesine getmiş.Oradaki görevli prob u egsoza takmış.Bilgisayara bakmış ve arkadaşa lütfen motoru çalıştırın demiş.Arkadaş ta motor zaten çalışıyor demiş.Yani oradaki değerler ne kadar düşük siz düşünün.Araç 200.000 oldu sanırım.Benim tahminim bir bu kadar daha hatta bundan daha fazla hiç sorunsuz gider bu araç.O yüzden bin arabana derim.Bu fiyata bu özelliklerde bu model başka hiç bir araç alamazsın.
Akerimoğlu kardeşim sende bin arabana derim.Bende senin gibi en ufak tıkırtıda kafayı yiyenlerdenim.Ama carismada bu konuda çok rahattım.Sana tavsiye arada bir bir arkadaşından senin kadir den daha modelli ve daha pahalı bir araç emanet al bir kaç saat bin.Sonra dön carismana bin.Müthiş mutlu olacaksın. :) Ben öyle yapıyordum.Arkadaşın 2005 megane ıyla iki tur atıyordum.Tekrar carismaya dönünce arabayı satmaktan direk vazgeçiyordum.2001 corolla sol ile 900 kilometre yaptım arabama 1 yıl daha bindim :)
Bu arada eklediğin linkteki videoyu bulamadım.Burayada ekleyemezmisin o videoyu?Şu cam düğmeleriyle ilgili olanı.Carismayı sattığım arkadaşımdada aynı sıkıntı var da :S

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 16:28 

@Kadıoglu,
Sanırım arabama bineceğim gibi. Zira az önce bir sürü masraf yaptım yine. Bir takım Vibe Black Air V6 mid aldım, bagajın köşesine bas kabini yaptırdım, ön kapılara fiber ceplik yaptırdım, arka koltukların arkasına gömme mdf amfilik yaptırdım :)

Videoyu buraya ekleyemiyorum. Donanımhaber' deki eski foruma eklenmiş bir video olduğu için forumun ilgili sayfasının linkini verdim. Video tam olarak, sayfanın yarısını biraz geçince karşımıza çıkıyor. Çok güzel bir anlatımı var. Şahsen benimki bozulsa bu şekilde 5 dk' da tamir ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 16:31 

Midlerin linki burada,
http://urun.gittigidiyor.com/VIBE-BLACK ... ZZ23341845
Ben o kadar para vermedim, merak etmeyin :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 16:55 
Kullanıcı avatarı

Ali bey ii dilekleriniz için teşekkür ederim. hoşbulduk. aracın içime sinmemesinin tek nedeni boya ama sölediklerinizi düşününce komple bi boyayla- ki en kral usatda 1000 liraya bitio- bu sorunu hallederim. beni yoran biraz da çevremdekilerin ya bu arabayı bu kadar mal etmek deliliktir hiç bi şekilde piyayasası yok elinde kalır gibi söylemleri oldu. ama baştanda dediğim gibi arabanın konforu sürüş keyfi ve güvenliği tartışılmaz. bir de video için teşekkürler ama işime yaramayacak sanırım çünkü tamir edebileceğim bi tane bile düğmem yok:-( hepsi kayıp. artık bulursak çıkmasını bulamazsak cepten çıkanı takacaz oraya.:-) sizden sabahları ikincide alması konusunda da bi fikir alabilirsem sevinirim. dediğim gibi ustaya sorunca yiyorum fırçayı. çok irdelion hoca dio. dolayısıyla bu normalmidir onu bile öğrenemiorm.
zaman ayırıp değerli fikirlerinizi paylaştıınız için tekrar teşekkürler. nişanlınızla ve KADİR inizle size hayat boyu mutluluklar dilerim. umarım herşey gönlünüzce olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 16:59 
Kullanıcı avatarı

kadıoğlu arkadaşım sizede çook teşekkürler. ali beyle siz içimi rahatlattınız. sizlerede kazasız belasız mutlu günler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 17:07 

Ben size bir tane daha örnek bulurum cam düğmeleri için. Onu da uygulatabilirsiniz. Siz cam düğmeleri için acele etmeyin. Bizler mitsubishiciyiz, hemen her sorunu kendi imkanlarımızla çözeriz :)

Sabahları aracınızın 2. marşta alması sorun. Ben bu sorunu da ilk sizden duyuyorum. Gördüğüm en hurda Carisma bile tek marşta alıyor. Sizin arabanın Alpay Usta' nın elinden geçmesi lazım. Bana sorarsanız, ateşleme bobini ile ilgili sorununuz var. Başka bir Carisma' nın ateşleme bobinini sizin arabaya takarak durumu test edebilirsiniz.

Ayrıca ustanıza arabanız konusunda asla itimat etmeyin. Carisma' nın hiçbirşeyinden anlamadığına herşeyine bahse girerim. İsterseniz ustanızı rölanti ayarıyla deneyebilirsiniz. Rölantimi biraz yükseltmek veya düşürmek istiyorum, bi ayar çekiver diyin. Bakalım ne yapacak? Tornavidayı eline alıp gaz kelebeğinin başına geçmezse benim de adım Ali değil. (Bizim arabaların rölanti ayarı ya servisteki bilgisayardan, ya da elektrikli tüm aksamı çalıştırıp 10dk bekleyerek otomatik programlama metoduyla yapılır) Alpay Usta' nın bir sözü, "Ali bu arabayı ben illa da sanayide elletirim diyorsan, bunun altından kalkman için 10.000 TL maaşın olması lazım"

Arabanıza yapacağınız masraf, arabanıza ne kadar süre bineceğinizle ilgili. Eğer yarın öbürgün satarım diyorsanız, direkt elinizden çıkarın. Ben aksilik olmazsa 20 sene binerim diyorum. Kaldı ki satsam yerine ne alabilirim? Bu konfor bu rahatlık hangi arabada var?

Parantez içinde ekleyeyim. Carisma çok sorunsuz bir araç değil. Ama çok dayanıklı bir araç. Kolay kolay yolda kalmaz, ama ufak tefek şeyleri de oldukça masraflıdır.

Boya işine gelince. Eğer ruhsatınızı değiştirmediyseniz, arabanın rengini de değiştirebilirsiniz. İlave olarak, eğer tavandaki boyanızın rengi güzelse, arabanızı tavan harici boyatın. Ben vaktiyle araba alım-satımı yapan birisi olarak arabadaki boya miktarını pek önemsemem, ama tavanda boya olan arabayı da kolay kolay almam, aldırmam.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

En son akerimoglu tarafından 10 Mar 2010 17:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 17:22 

Sn. Hocam. Kasa elinizde duruyorsa 2. çözüm bu. Bunu da taş patlasın 20-30 TL' ye halledersiniz.
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 17:48 
Kullanıcı avatarı

Bu araçtaki lpg sıralımı yoksa eski düzen mi?Sabahları aracı benzindemi çalıştırıyorsun yoksa lpg demi?Bunlar önemli sorular.Sen cevap ver burada sabahları çalışma sorunun hallolur.
Akerimoğlu : Resimdeki carismaya takılmış cam düğmeleri hangi marka ve modele ait biliyormusun?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 17:50 
Kullanıcı avatarı

çok teşekkür ederim. bunu elektrikçide önermişti. sanırım bunu yapabilirim. bobin konusunu açayım bi ustaya. aslında ii bi ustadıur. aracın rölanti ayarını falan torpidonun altına bağladıı dijital bi cihazla yaptı ama anlamayınca böle saf saf kalıom işte. adam tosyada sorduunuz zaman adı geçen tek usta. sürekli avrupa araba ile uğraşıo. ve memnun ayrılmayan yok dükkanından. bu arada keşke istanbula bi gelebilsem de şu meşhur alpay ustayada bi görünebilsek. acayipte özledim. en son 9 ay önce askere giderken ayrıldım. gidiş o gidiş. örencilik dolayısıyla en güzel zamanlarım orada geçti. kısmet olursa yaza yine gelirim inş.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye