Zaman: 03 Eki 2025 20:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 00:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
sağol toprağım, Allah'a şükür kavuştum.

iyi aile çocuğunun biri bizim NPR nin sağ aynayı çalmış, ayna lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 02:49 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar carismaların kapı düğmeleri hepsi dandik ama bu düğmelere benziyen başka düğmelerle değiştirebilirsiniz oto elektrikçileri değişiyor 3 kapı size 100 tl patlar. hava akış debimetresi bozuk olanlar tamir yapılıyor 250 . şarj dinamonuz bozulmasın aman 2000 üzeri araçlar için bu dediklerim parçası bulunmuyor çıkma şarj dinomosu 140 tl. benzin pompası çıkma 250den agzını açıyor ama sağlamsa motorunu değiştirin.
ama şu var bazı parçaları mareadan daha ucuz :) iticiler çıkma 350 takımı.
2001 carisma sağ sis kapagını düşürdüm çıkmada bulamadım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 09:21 
Kullanıcı avatarı

ayhan1979 yazdı:
arkadaşlar carismaların kapı düğmeleri hepsi dandik ama bu düğmelere benziyen başka düğmelerle değiştirebilirsiniz oto elektrikçileri değişiyor 3 kapı size 100 tl patlar. hava akış debimetresi bozuk olanlar tamir yapılıyor 250 . şarj dinamonuz bozulmasın aman 2000 üzeri araçlar için bu dediklerim parçası bulunmuyor çıkma şarj dinomosu 140 tl. benzin pompası çıkma 250den agzını açıyor ama sağlamsa motorunu değiştirin.
ama şu var bazı parçaları mareadan daha ucuz :) iticiler çıkma 350 takımı.
2001 carisma sağ sis kapagını düşürdüm çıkmada bulamadım

Mesela hangi arabaların düğmeleri?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 16:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
nightmare115 yazdı:

orjinal sol dikiz 500 dediler.çıkma bulamayınca da ben x-treme tuning firmasından (net satışı var bursa firması) K6 SİNYALLİ diye bir modifiye taktırdım 1 takımı (sağ- sol) 200 tl. avantajı karartma cam kullanmış ve görüntüyü küçülterek kör nokta olayını azaltıyor. kötü tarafı resistan yok: ısıtmalı değil. ama görüntüsü 2000 vectraların dikiz aynalarına benziyor çok spor durşu var ve de SAĞ-SOL SİNYALLERDE DE SİNYAL YANIYOR. MUTLAKA İNCELE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 19:11 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
nightmare115 yazdı:

orjinal sol dikiz 500 dediler.çıkma bulamayınca da ben x-treme tuning firmasından (net satışı var bursa firması) K6 SİNYALLİ diye bir modifiye taktırdım 1 takımı (sağ- sol) 200 tl. avantajı karartma cam kullanmış ve görüntüyü küçülterek kör nokta olayını azaltıyor. kötü tarafı resistan yok: ısıtmalı değil. ama görüntüsü 2000 vectraların dikiz aynalarına benziyor çok spor durşu var ve de SAĞ-SOL SİNYALLERDE DE SİNYAL YANIYOR. MUTLAKA İNCELE

Fotoğraf koy da bi görelim İlhamiciğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 23:07 

Amortisör alanlar, nerden aldınız ve kaça aldınız? Sanırım benim de amortisöre ihtiyacım var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 01:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Amortisör alanlar, nerden aldınız ve kaça aldınız? Sanırım benim de amortisöre ihtiyacım var.

VALLA BEN O İŞTEN HİÇ ANLAMAM :lol:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 01:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
nightmare115 yazdı:

Fotoğraf koy da bi görelim İlhamiciğim.

FOTO EKLEMEYİ BECEREMİYOM SEN AŞAĞIYA TIKLA 115CİĞİM
http://www.x-tremetuning.com/shop/water ... ermark.png

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 01:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar geçen gün bir arkadaş carismamı kullandı dehşete düştü neredeyse: "böyle bir araba türkiyede nasıl tutulmaz" dedi. önceki aracım volvo s40(2004 model 1.6 40bin km.) kullanmıştı "carisma volvonun yanında süpermiş mercedes sayılır" dedi. adam audi A3, A4 opel vectra bilimum alman üst sınıf tecrübesi var. ben ne kadar volvo şöyleydi böyleydi dediysem de " o 40binkm idi carisman 195bin km de ve arabadan en ufak bir ses gelmiyor volvon 195bin km olsaydı sen o zaman görürdün dedi durdu :Yahoo!: hala carismasını değiştirmek isteyenlere duyurulur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 01:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

amortisör için: ben de önsağ sağlam, verebilirim. boşuna 2 tane(yada 4, neyse) parası vermeyin yağı bol mu buldunuz :ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 01:53 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
arkadaşlar geçen gün bir arkadaş carismamı kullandı dehşete düştü neredeyse: "böyle bir araba türkiyede nasıl tutulmaz" dedi. önceki aracım volvo s40(2004 model 1.6 40bin km.) kullanmıştı "carisma volvonun yanında süpermiş mercedes sayılır" dedi. adam audi A3, A4 opel vectra bilimum alman üst sınıf tecrübesi var. ben ne kadar volvo şöyleydi böyleydi dediysem de " o 40binkm idi carisman 195bin km de ve arabadan en ufak bir ses gelmiyor volvon 195bin km olsaydı sen o zaman görürdün dedi durdu :Yahoo!: hala carismasını değiştirmek isteyenlere duyurulur

O konuyu bende çözebilmiş değilim.Aslında Türkiye de araba tutulurluk ya da tutulmazlık kriterlerini çözen olursa banada anlatsın bir zahmet :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 03:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
tamamen reklam :D

puntonun 2 kapısı çıktığında bende kandım,meraktan sormak için gittim,32750 fiyat verdiler takasa girermisiniz dedim,onada tamam dediler.(arabaya fiyat alayım hem dedim :) ) eksper gitti arabaya ,kadın o ara anlayıyo ,servise girecek boyasına falan bakılacak die daha kadın bunu söylerken eksper döndü.verdikleri fiyat:13000tl ben şok kadın şok.sadece klima abs varmı diye bakıp dönmüş :)

dedim şaka mı bu yoksa hata mı var?2000 paliolar bile daha pahalı ve bu 2005 ayrıca donanımlı demiştim :) kadınla laklak edip çıkmıştım sonra :) bi dahada fiat ın önünden geçmedim diyemeyeceğim hergün geçiyorum çünkü okul yolum üzerinde :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 09:20 
Kullanıcı avatarı

hilmi yazdı:
tamamen reklam :D

puntonun 2 kapısı çıktığında bende kandım,meraktan sormak için gittim,32750 fiyat verdiler takasa girermisiniz dedim,onada tamam dediler.(arabaya fiyat alayım hem dedim :) ) eksper gitti arabaya ,kadın o ara anlayıyo ,servise girecek boyasına falan bakılacak die daha kadın bunu söylerken eksper döndü.verdikleri fiyat:13000tl ben şok kadın şok.sadece klima abs varmı diye bakıp dönmüş :)

dedim şaka mı bu yoksa hata mı var?2000 paliolar bile daha pahalı ve bu 2005 ayrıca donanımlı demiştim :) kadınla laklak edip çıkmıştım sonra :) bi dahada fiat ın önünden geçmedim diyemeyeceğim hergün geçiyorum çünkü okul yolum üzerinde :P

Fiat o konuda satırcı biraz :) Ben carismayı götürdüğümde arabanın komple boyalı olduğunu iddia edip 9.000 vermişlerdi.Aynı araca kia 13.000 vermişti.Hatta Konya fiat takasa gelmem demişti :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 10:07 

av.ilhami yazdı:
amortisör için: ben de önsağ sağlam, verebilirim. boşuna 2 tane(yada 4, neyse) parası vermeyin yağı bol mu buldunuz :ROFL:

Nasipse yarın Alpay Usta' ya gidip baktıracağım. Senin ön sağ, eski ön sağ mı? Benim de önden ses geliyor ama tahminimce sol taraftan. Yeni bir sol alsam, senin sağ ile birlikte takabilir miyim acaba? Sen iyice araştırdın bu işleri, bi yorum alalım İlhami Efendi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 10:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
herkese günaydınlar benim arac 2 gündür marşta sıkıntı çıkardı dün evden bastımdirek hiç ikiletmiyo bundan öncedehiçböyleproblem yaşamamıştım annemlere geçtim 10 dk sonra tekrar bastım tık yok ne marşa basmıyor hiç gık demiyor ALLAH tan ev yokuş aşağıya vurdurdum direk sanayiye geçtim elektrikçiyle 50 sefer denedik araba canavar gibi direk alıyor dün dükkana geldim akşama kadarda ben 50 sefer denedim yine canavar dün akşam eve çıktım neolur ne olmazdiye yokuş aşağı bıraktım tekrar sabah çevirdim marşı canavar tek marş aldı annemleryolumun üstünde hergün uğrarım tekrar uğradım bir yarım saat oturdum gerigeldim marşı çevirdim yine aynı yerde çıt yok çalışmadı dün elektrikçi arkadaş dediki bakarsın yağ lambasıyla akülambası biraz bastığında hafif göz kırparsa marştan yok kırpmazsa kontaktan veya kablolardan olabilir diye çalışmadığı zaman baktım çok hafif gözkırpıyor lambalar yine direk geldim sanayiye 50 sefer tekrar bastık canavar çalışıyor valla ben anlamadım elektrikçi arkadaşa bıraktım marş motorunu söküp bakacak gelişmeleri bildiririm size

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 10:22 

İnşallah marş motorunda problem yoktur. Çok zorda kalmadıkça vurdurma arabayı. Katalitik konvertörlü arabalarda vurdurarak çalıştırmak konvertörü bozuyormuş, bilgin olsun. Bi de, o kadar marşa bastıktan sonra, marş motoru sağlamsa da nanelenmeye başlamıştır :) Akünün ömrü de yarıya inmiştir :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 10:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
akü 3 ay önce değişti aküm çok iyi çok memnunum. oturduğum yer sanayiye birazuzak mecbur kaldım aracı vurdurmaya zaralı olduğunu duymuştum bu sıkıntı yeni yeni çıkmaya başladı arabamı seviyorum ve kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyorum konforundan özelliklerinden heleki motor gücünden ve yakıtından çok memnunum biliyosunki yarın araca tüpte taktıracam ama insanın başına böyle işler geldiğinde morali bozuluyor ister istemez midesi bulanıyor ben bu aracı ilk almadan önce çok araştırdım herkes bu araçlariçin taş gibi araç çok sağlam dedi çok şükür büyük bir problem açmadı başıma ama akü rolanti problemi derken bu çıktı hayırlısı diyelim ALLAH kaza bela vermesin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 11:16 

Ben de almadan önce hep taş gibi yorumlarını okudum. Arabam 70.000' de, bana dünyaları harcattı. Rölanti motoru, diskler, balatalar, baskı balata seti, tamir takımı, ön göğüsten gelen ses (biliyorsunuz hava mazgalının perdelerini sökerek çözdüm) aklıma gelmeyen bir sürü daha birşey...

Diyeceksiniz ki bunların çoğu her araşta oluyor. Ben de derim ki, rölanti motoru arızalanan, göğsünden ses gelen bir toyota duymadım :)

Kabul edelim ki, bizim arabalarımız masraflı arabalar... Ha, masraflarına katlanıp düzelttin mi, tık ses yok ve kullanması çok keyifli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 11:49 
Kullanıcı avatarı

Valla ben dört yıl bindim söylediğiniz arızalardan hiçbiri gelmedi başıma.Arabayı sattım.Bir ay geçti geçmedi marş motoru sorun yaptı.Meğersem bir kaç defa araba çalışırken marşa basılmış.60 liraya elden geçti düzeldi.Ha bundan çok daha fazla toyota sorunu duydum gördüm.Hatta adanada yağ pompası arızası yüzünden motor yiyen corolla gördüm.Motoru rektifiye ettiler hemen peşinden tekrar yedi.Sebep yine yağ pompası.Adamlar bir yağ pompasına düzen tutturamadılar.Biz de toyota hilux var dı kış günü hayatta çalışmazdı.En sonunda dirsek çıkardı(piston kolu bloktan çıktı)Araba pert.Adana mitsu servisine ilk gittiğimde serviste mitsu dan çok toyota var dı.1999-2000 civarı olan kasadaki corollaların tamamı yağ yakar.Girin sikayetimvar.com a arama kısmına corolla yazın bir görün neler neler çıkıyor.İşin enteresanı orada en az ismi geçen araçlardan biri lancer dır.
Kısacası carisma piyasadaki en masrafsız araçlardan biridir.
Ayrıyetten aerimoğlu : 70.000 de baskı balatası sorun çıkaran bir araç dikkatli kullanılmamış hatta çok patinajda kalmış demektir.250.000 de baskı balata değiştiren carisma var memlekette.Ben aşağı yukarı 150.000 de değiştirdim ki sökülmüşken değiştirelim muhabbetiydi.Diskler, balatalar falan filan hep kullanımla ilgili parçalar.Bunlardan sadece rölanti motoruna bir şey diyemem ki google da bmw ve akışmetre kelimelerini yanyana arat ondan sonra şikayet et derim :) Antiparantez benim sattığım carisma hemen hemen 200.000 oldu ve rölantisinde filan hiç sorun yok.Süspansiyonda sadece rotiller değişti.Egsoz haala orjinal ve dahada epey gider.Şimdiye kadar sadece ateşleme bobini sorun çıkardı ki benim hatam zamanında bakım yapmadım.Bir de immobiliser hatası verdi o da sanayiicilerin hatası.Anahtarı manyetik alana maruz bırakmışlar.
Göğüsten gelen ses meselesinde ise git sıfır bir megane a bin derim.Ya da son kasa civic e bin.Corollanın istediğine binebilirsin.;Arabanda aynı model bir passata bin.Bunların hepsini kıyasla.İçin dahada rahat edecek görürsün :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 12:51 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
brkyildiz yazdı:
herkese günaydınlar benim arac 2 gündür marşta sıkıntı çıkardı dün evden bastımdirek hiç ikiletmiyo bundan öncedehiçböyleproblem yaşamamıştım annemlere geçtim 10 dk sonra tekrar bastım tık yok ne marşa basmıyor hiç gık demiyor ALLAH tan ev yokuş aşağıya vurdurdum direk sanayiye geçtim elektrikçiyle 50 sefer denedik araba canavar gibi direk alıyor dün dükkana geldim akşama kadarda ben 50 sefer denedim yine canavar dün akşam eve çıktım neolur ne olmazdiye yokuş aşağı bıraktım tekrar sabah çevirdim marşı canavar tek marş aldı annemleryolumun üstünde hergün uğrarım tekrar uğradım bir yarım saat oturdum gerigeldim marşı çevirdim yine aynı yerde çıt yok çalışmadı dün elektrikçi arkadaş dediki bakarsın yağ lambasıyla akülambası biraz bastığında hafif göz kırparsa marştan yok kırpmazsa kontaktan veya kablolardan olabilir diye çalışmadığı zaman baktım çok hafif gözkırpıyor lambalar yine direk geldim sanayiye 50 sefer tekrar bastık canavar çalışıyor valla ben anlamadım elektrikçi arkadaşa bıraktım marş motorunu söküp bakacak gelişmeleri bildiririm size

durduğu yerde akü boşalıyo olmasın. benim soruna benziyorda. akünün şarj lambası varsa ona filan baktın mı şarjlı mıydı?

Bence aküden değildir.Öyle olsa sabah yapar.Marş motoru kömürleri tutukluk yapıyordur.O da bir temizlikle filan geçer.Çok olsa kömürler değişir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye