Zaman: 03 Eki 2025 23:21

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 16:52 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Hocam şu cam düğmeleri işini bi çözmeye çalışsak. Daha kaliteli bir takım olsa, benim içim daha da ferahlayacak. Mesela Lancerdaki gibi sert ve parlak plastikten olabilir.
Bir arkadaş hyundai arabaların cam düğmeleri Carisma! ya oluyor demişti. Nette aramadık anahtar kelime bırakmadım, öyle birşey bulamadım. Orjinal düğmelerin ebatında, daha kaliteli bir takım bulabilsek, soketi bir şekilde uydurulurdu aslında.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 17:15 
Kullanıcı avatarı

Ya şoktayım şimdi.Nasıl arkalar kampana?Nasıl 14 jant?Bu işte bir iş var.Tüm carismalarda 4 tekerdede disk olur.Senin gördüklerin el freni için olmasın?Bir de makyajlıların jantları orjinalde 15.Şaşırdım şimdi.
Cam düğmeleri meselesine gelince benim yaşadığım yerde daha büyük sorundu.Adamlara her hangi bir cam düğmesi uyduralım dedim mi dövmeye kalkıyorlardı.Ama büyük şehirde illaki tutan bir düğme bulunur.Çok olmadı daha küçük düğmeler takılıp kenarlar doldurulabilir bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 17:38 

kadioglu yazdı:
Ya şoktayım şimdi.Nasıl arkalar kampana?Nasıl 14 jant?Bu işte bir iş var.Tüm carismalarda 4 tekerdede disk olur.Senin gördüklerin el freni için olmasın?Bir de makyajlıların jantları orjinalde 15.Şaşırdım şimdi.
Cam düğmeleri meselesine gelince benim yaşadığım yerde daha büyük sorundu.Adamlara her hangi bir cam düğmesi uyduralım dedim mi dövmeye kalkıyorlardı.Ama büyük şehirde illaki tutan bir düğme bulunur.Çok olmadı daha küçük düğmeler takılıp kenarlar doldurulabilir bence.

Bir şoka daha uğratayım, bak resimde üstte oksijen sensörü görebiliyor musun :)
Resim
Emme manifoltunun olduğu yerde üzerinde sıcakken elle dokunma işareti olan metal bir bölme var diğer Carisma' larda. Bu benim arabada yok. Dolayısıyla o bölmenin üstündeki oksijen sensörü de yok. Benim araba PİÇ kasaymış. Alpay abi dedi ki sen Carisma sahiplerinin en şanslısısın. LPG' den dolayı arıza ışığın da hayatta yanmaz, oksifen sensörü arızan da olmaz dedi. Bizim arabalarda bir altta bir de bahsettiğim bu üst kısımda oksijen sensörü varmış. Bende sadece altta var. Zaten alttaki hiç bozulmaz, hep üstteki bozulurmuş :)

Arkalar da kampana, o kesin. Ben arabanın frenlerine alışamadığım için 2 kes disk değiştirdim filan. Frenleri çok iyi tanıyorum.

Cam düğmeleri işi zor iş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 17:47 
Kullanıcı avatarı

Hakikaten şaşırdım.Kaç model bu carisma?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 17:48 

2001

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 17:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: TURGAY
Araç: RAV4-LİNEA
Meslek: KAMU
aracım 2001 HB Comford, jantlar orjinal 15 inc, dört teker de disk, aracı aldığımdan bu yana en beğendiğim yönlerinden biri frenleri, geçen günlerde baskı balakayla birlikte ön balatalarıda değiştirdim, hiç bi sıkıntı yok .

2005 astra ile geçenlerde çanakkaleye gittim, biraz hızlanınca freni bi yokladım, tam bir takoz, araç duracak ama pedalı ezmen lazım, sahibi olan arkadaşa söylediğimde ya balataları yeni değiştirdim daha iki ay oldu. dedi.

benim arabada pabucu bıraksam pedalın üstüne yürümez araba.

1.6 2001 / HB AVANCE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 19:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fikret
Benim 99 GLX sedan Carisma'nın da arkalar kampanaydı.

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 20:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
2000 glx arkalar kampana bende diğer araclara göre zayıf buluyorum freni frenciye götürdüm süper abi diyor senin frenler ama bana zayıf geliyor ve benim arac muayeneden direk geçmiş 6 ay önce benim aldığım adam 3 senede 400 km yapmamış olduğundan balataların aşınmasıda söz konusu diil zaten direk aldığımda hemen frelerine baktırdım ilk usta iyi dedi inanmadım ikincisine gittim oda süper dedi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 21:10 
Kullanıcı avatarı

benim eski araç 99 glx ti abs yoktu...ilk aldığımda sahibi dediydi ön diskleri balataları firenciye göster... frenci taşlanmaz disk balatanın değişmesi lazım dedi...ama dedi fazla fren kullanmazsan gidersin biraz daha...o disk balatayla 2 sene gittim...140 160 180 basınca durmak biraz sıkıntılı ama 100 ü geçmeyince iyi...şimdi 1.8 gdi var absli süper firen sistemi...tam olması gerektiği gibi...ne kazık gibi arabayı olduğu gibi kitliyor ne arabayı kaçırıyor...bazı arabaların frenine dokunduğun zaman kazık gibi kitliyor...kafamız dreksiyona vuracak nerdeyse...cam düğmelerinden muzdarip arkadaşlar arkalar ve sağ ön kapı nın en sağlam çözümü var aslındada nasıl tarif edeyim...o kırık düğmelerin içini bi şekilde oyup içine ufak düğmelerden takıcaksınız...ben biraz meraklı olduğum için kendi işimi kendim yaptım herkez uğraşmaz tabiki ama iş başa düşünce yapılıyor... tek eksiği çif kademeli değilde tek kademeli açıp kapatıyor...oda sorun değil heralde...o düğmeyi ordan çekip koparmak imkansız hale geliyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 21:24 

turgay yazdı:
benim eski araç 99 glx ti abs yoktu...ilk aldığımda sahibi dediydi ön diskleri balataları firenciye göster... frenci taşlanmaz disk balatanın değişmesi lazım dedi...ama dedi fazla fren kullanmazsan gidersin biraz daha...o disk balatayla 2 sene gittim...140 160 180 basınca durmak biraz sıkıntılı ama 100 ü geçmeyince iyi...şimdi 1.8 gdi var absli süper firen sistemi...tam olması gerektiği gibi...ne kazık gibi arabayı olduğu gibi kitliyor ne arabayı kaçırıyor...bazı arabaların frenine dokunduğun zaman kazık gibi kitliyor...kafamız dreksiyona vuracak nerdeyse...cam düğmelerinden muzdarip arkadaşlar arkalar ve sağ ön kapı nın en sağlam çözümü var aslındada nasıl tarif edeyim...o kırık düğmelerin içini bi şekilde oyup içine ufak düğmelerden takıcaksınız...ben biraz meraklı olduğum için kendi işimi kendim yaptım herkez uğraşmaz tabiki ama iş başa düşünce yapılıyor... tek eksiği çif kademeli değilde tek kademeli açıp kapatıyor...oda sorun değil heralde...o düğmeyi ordan çekip koparmak imkansız hale geliyor...

Düğmelerin görüntüleri nasıl oluyor peki?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 21:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fikret
turgay yazdı:

Çok doğru hocam.Bende aynı zamanda 99 peugeot 206 var.Abs siz.

Hani otobüs şoförleri pedalla freni zor yapar ya ..Aynen o gibi...Taş fren var.

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 00:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Ali sendeki de ne şans Alpine'nin çıkışı yanık olanını bulursun, carismanın 14 jant kampana frenlisini.

Benim de 4 teker disk ve 15 jant.

oksijen sensörün de eksik :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 00:31 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar bugün 7. gün ve az önce ust aradı gel al arabayı diye. çok şükür sonunda bi bindim. ama bu seferde araba lpg de sorun yaptı. 1. ve 2. viteste devirlenene kadar titriyor. kalkışlarda devir saati 0 a inip sonra yükselmeye başlıyor. durdurup son gaz yapıorm durum yine aynı. 3000 devire kadar titreme yapıyor. uzun süre çalışmamasıyla ilgili olabilir mi acaba.
fren konusundan bende çok memnunum basmamla çakılması bi oluyor arabanın. cam düğmesi konusunda ise ilk aldığımda buradaki elektrikçi de reno 9 19 gibi arabaların düğmelerini uydurabileceğini söyledi. düğmeyi göbeğiyle birlikte alırsan aparatın içini boşaltıp onlrı takarız dedi. tabi çift kademe olayı bozuluyor. görüntüde

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 02:53 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
simrug yazdı:
İlhami Bey bende boschcarda aldım ve taktım.1 ayı geçti.Kodunu kabloların bağlanış şekli ve renk durumunu akşam girerim inşaallah.

değiştirmeden önce ikaz lambası yanıyormuydu (usulen sordum) ve takınca söndü mü. aracınız lpgli mi? kaç model aracınız. bendeki 2001 1.6 otomatik HB carisma. aldığınız yere benim araç için uygun olan modelin kodunu sorarmısınız ve uyumlu olabilecek farklı bosch ürün (kodu) olabilirmiymiş. yada benim aldığım ürün kodu doğrumudur diye sorarmısınız: "BOSCH LS 07 0 258 986 507-36Y üniversal lambda sensörü hangi araçlar içindir" gibi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 08:25 
Kullanıcı avatarı

İlhami Bey,
Benim boschcar dan alıp taktığım sensörle sizin yazdığınız kod aynı.
Bağladığım renklere gelince bosch un iki beyazı bizim eski sensörün iki siyahına denk geliyor bunlar ısıtıcı.
Geriye kalıyor iki renk.Onların bağlarken resmini çekmiştim.Bu akşam okulda bir program var yoğunum resmi akşam PC de bulur yükerim.
Yani doğru sensörü almışsınız.Ben boschcarda sorguladım carismaya uyan sensör bu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 10:01 

nightmare115 yazdı:
Ali sendeki de ne şans Alpine'nin çıkışı yanık olanını bulursun, carismanın 14 jant kampana frenlisini.

Sorma Eminim ya :) Arabada keşke klima olmayaydı da jantlar 15, fren disk olaydı...
Teybi de aklıma getirme, dün akşam araba ilanımı yenilerken Alpine ile çekilmiş resimleri gördüm. Tadına doyamadan gitti. Kristal gibi ses vardı. Görüntü de harikaydı :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 10:23 
Kullanıcı avatarı

Ali Usta :)
Sanayideki "usta" muhabbetlerine bitiyorum.
Bizim ses sistemine hâlâ bir ayar veremedik.
Bujileri de değiştirsem iyi olur araba Azr Blbl gibi titriyor.
Bosch marka bujinden memnunsan ben de alayım.
Selamlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 11:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
ögrtm yazdı:
arkadaşlar bugün 7. gün ve az önce ust aradı gel al arabayı diye. çok şükür sonunda bi bindim. ama bu seferde araba lpg de sorun yaptı. 1. ve 2. viteste devirlenene kadar titriyor. kalkışlarda devir saati 0 a inip sonra yükselmeye başlıyor. durdurup son gaz yapıorm durum yine aynı. 3000 devire kadar titreme yapıyor. uzun süre çalışmamasıyla ilgili olabilir mi acaba.
fren konusundan bende çok memnunum basmamla çakılması bi oluyor arabanın. cam düğmesi konusunda ise ilk aldığımda buradaki elektrikçi de reno 9 19 gibi arabaların düğmelerini uydurabileceğini söyledi. düğmeyi göbeğiyle birlikte alırsan aparatın içini boşaltıp onlrı takarız dedi. tabi çift kademe olayı bozuluyor. görüntüde

benzer bir sıkıntı bende vardı arac durduğunda rolanti sıfıra inip geri 1000 devire çıkıyordu gaz kelebeği çok kirlenmişti senin sıkıntıda aynı olabilir yalnız benim usta neyle temizlediyse herhalde rolanti motorunun içine sıvı kaçmış kuruyana kadar araç otomatik jikleye girmemişti temizleteceksen aklında olsun nemli bezle temizlenmesi gerekiyomuş

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 11:51 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
nightmare115 yazdı:

Sorma Eminim ya :) Arabada keşke klima olmayaydı da jantlar 15, fren disk olaydı...
Teybi de aklıma getirme, dün akşam araba ilanımı yenilerken Alpine ile çekilmiş resimleri gördüm. Tadına doyamadan gitti. Kristal gibi ses vardı. Görüntü de harikaydı :cry:

Sen sat en iyisi o arabayı :)
Ya da 15 jantlı bir carismayla takasla :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 12:15 

simrug yazdı:
Ali Usta :)
Sanayideki "usta" muhabbetlerine bitiyorum.
Bizim ses sistemine hâlâ bir ayar veremedik.
Bujileri de değiştirsem iyi olur araba Azr Blbl gibi titriyor.
Bosch marka bujinden memnunsan ben de alayım.
Selamlar

Hocam Bosch marka 0.7 DC kalem buji. Ben takımını (4 Adet) 15 TL' ye aldım. Bi de hava filtresi, onu da 10 TL' ye aldım. Bu ikisini değiştirelim, bence titremen kaybolacak.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye