Zaman: 03 Eki 2025 23:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 08:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
arkadaşlar, iyiniyet ve dualarınız için Allah razı olsun. bu kadar dua almak herkese nasip olmaz: demekki internet iyi bişi miş.
dün arabada gaz pedalı yumuşamadı. herhalde araç kendini yeni yeni toparlıyor. nano sarjır için henüz erken ama eko 66 kuyllanan biri olarak yakıt tasarruf katkısı fazla olmasada performans arttırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. ayrıca bilgisayara taktığımızda usta gaz kelebeği sensörünü beyin tanımıyor deyip tanıtmıştı. ve gaz kelebeği borusunun olduğu yerde oksijen sensörü kablosu gibi kablo ve soket gördüm. benim bildiğim hız sabitleyici olan araç mutlaka elektronik gaz kelebeği kullanıyordur. mekaniklerde hız sabitleyici olmaz (mı?)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 08:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
bebeim ismini mitsu koysammı: SAMİtsu (temsa gibi oldu :D )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 10:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
av.ilhami yazdı:
arkadaşlar, iyiniyet ve dualarınız için Allah razı olsun. bu kadar dua almak herkese nasip olmaz: demekki internet iyi bişi miş.
dün arabada gaz pedalı yumuşamadı. herhalde araç kendini yeni yeni toparlıyor. nano sarjır için henüz erken ama eko 66 kuyllanan biri olarak yakıt tasarruf katkısı fazla olmasada performans arttırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. ayrıca bilgisayara taktığımızda usta gaz kelebeği sensörünü beyin tanımıyor deyip tanıtmıştı. ve gaz kelebeği borusunun olduğu yerde oksijen sensörü kablosu gibi kablo ve soket gördüm. benim bildiğim hız sabitleyici olan araç mutlaka elektronik gaz kelebeği kullanıyordur. mekaniklerde hız sabitleyici olmaz (mı?)

olur dostum görmüştük biz :)
arkadaşım nissan primera 2000eGT almıştı.sanayiye yağını falan değiştirmeye gittik.motorun sağına soluna bakarken bi tel buldum motorun arkasında boşta.aynı bisiklet fren teli gibi.neyse usta yanımızda 4 kişi bakıoz bu ne nereye gidio diye.sonra jeton düştü.gaz kelebeğine gidiyo ama çıkmış eski sahipte takmamış bi daha.normalde tek tel gelirken kelebeğe bu arabada 2 tel gelio.içeriden bastığında tel sabitleniyo ve araba sabit gaz gidiyo :) basit ama etkili sistem :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 13:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
_opeth yazdı:
primera gt'lerde ne efsaneydi ya :)

bu bide eGT :D kırmızı kapak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 16:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
forum gittikçe coşuyor hayırlısı hoş geldiniz hilmibey

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 16:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
brkyildiz yazdı:

tulii yazacağıma hilmi yazdım 2 gündür problemli cihazlarla ugrasa ugrasa bende kayış koptu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 20:00 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar tekleme sebebi belli oldu buji kabloları ve ateşleme bobinlerinin maşonları eskimiş. bu parçaları araştırdım ama sadece parçatreni com da var.onlarda işe yarar mı bilemiyorum çifti 55 lira. maşonlar hakkında zaten hiç bi sonuç çokmıyor. nasıl temin edebileceğim konusunda yardımcı olursanz sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 20:44 
Kullanıcı avatarı

brkyildiz yazdı:
brkyildiz yazdı:

tulii yazacağıma hilmi yazdım 2 gündür problemli cihazlarla ugrasa ugrasa bende kayış koptu
Teşekkür ederim hoş bulduk umarım çok faydalı ve carisma sahiplerinin yararlanacağı bir paylaşım olur .Bu gün arabamı bilgisayara bağlattım arıza ışığını söndürttüm çıkan sonuç geçici buji kaynaklı bir sorun olduğu yönünde tekrar yanarsa bujileri değiştireceğiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 20:46 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
arkadaşlar tekleme sebebi belli oldu buji kabloları ve ateşleme bobinlerinin maşonları eskimiş. bu parçaları araştırdım ama sadece parçatreni com da var.onlarda işe yarar mı bilemiyorum çifti 55 lira. maşonlar hakkında zaten hiç bi sonuç çokmıyor. nasıl temin edebileceğim konusunda yardımcı olursanz sevinirim.

Ben parça treninden getirtip taktım.Gayet iyiler.Tavsiye ederim.Ama takınca arıza lambası yanıyor.Bilgisayara bağlayıp parçayı tanıtmak gerekiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 20:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
Gözün aydın İlhami abi. Rabbim sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin. Analı babalı büyütsün inşallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 21:17 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@ögrtm
Buji kablolarını filan siz bi sorun araştırın fiyat alın. Bana da haftaiçi hatırlatın, kursa giderken Aksaray' dan sorayım fiyatı ne kadarmış. Çok fark varsa ben alır size yollarım. Bi kargo parası masrafınız olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2010 23:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Tulii hoşgeldin yeni mekana...

Meslektaşım hayırlı olsun. Allah uzun ömür versin. Darısı Ali ile benim başıma artık...

Bence bujiden kaynaklanna bir sorun değil arıza ışığının yanması. daha önce buji değiştirdim. ışık falan yanmadı. şu an üzerinde de champion marka bujiler var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 00:13 
Kullanıcı avatarı

ali bey ve kadıoğlu arkadaşlarım teşekkür ederim. parça trenindeki kablolar tayvan mı yoksa daha mı kaliteli acaba. çünkü usta tayvanlar pek uzun ömürlü olmuyor dedi. Ali bey parçatreni fiyatı çifti 55 lira. ben yine size hatırlatırım. bakma imkanınız olursa sevinirim. tabi bi de ateşleme bobinleri altındaki maşonlarda lazım. onları bulabilir miyiz bilmiorm ama umarım onlarda vardır aksarayda. bu arada arkadaşlara da bilgi vermek için aktarayım. eğer özellikle kalkışlarda tekleme sorunu yaşarsanız ve durduğunuz yerde gaza ani bastığınızda araçta patlama söz konusu olursa bilinki maşonlar ve buji kabloları sorunludur. biz bunu tespit ettirinceye kadar arabanın ellemedikleri yeri kalmadı. bu sorunu geçici olarak çözmek için bujilerin porselen kısımlarına izola bant sarıp takarsanız sorun geçici olarak halloluyor.en azından kabloları temin edene kadar. sakın arabanın lpg si sorunlu bu lpg bu araca uyumlu deil ya da aracın motoru elden gitmek üzere vs... dien ustalara itibar etmeyiniz. ve benim gibi usta usta dolaşıp hem zaman hem de para kaybetmeyiniz. ayrıca aracın gördüğü zarar da cabası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 00:24 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:

Meslektaşım hayırlı olsun. Allah uzun ömür versin. Darısı Ali ile benim başıma artık...

Bence bujiden kaynaklanna bir sorun değil arıza ışığının yanması. daha önce buji değiştirdim. ışık falan yanmadı. şu an üzerinde de champion marka bujiler var.

Teşekkür ederim hoşbulduk umarım bir daha lamba yanmaz tamda arabayı sevmeye başlamıştım .birşey sormak istiyorum arabamın far yıkamaları çalışmıyor başına gelen oldumu neden olur acaba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 11:18 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:

Bujiler değişince yanmıyor.Ateşleme bobinleri değiştiğinde yanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 11:21 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
ali bey ve kadıoğlu arkadaşlarım teşekkür ederim. parça trenindeki kablolar tayvan mı yoksa daha mı kaliteli acaba. çünkü usta tayvanlar pek uzun ömürlü olmuyor dedi. Ali bey parçatreni fiyatı çifti 55 lira. ben yine size hatırlatırım. bakma imkanınız olursa sevinirim. tabi bi de ateşleme bobinleri altındaki maşonlarda lazım. onları bulabilir miyiz bilmiorm ama umarım onlarda vardır aksarayda. bu arada arkadaşlara da bilgi vermek için aktarayım. eğer özellikle kalkışlarda tekleme sorunu yaşarsanız ve durduğunuz yerde gaza ani bastığınızda araçta patlama söz konusu olursa bilinki maşonlar ve buji kabloları sorunludur. biz bunu tespit ettirinceye kadar arabanın ellemedikleri yeri kalmadı. bu sorunu geçici olarak çözmek için bujilerin porselen kısımlarına izola bant sarıp takarsanız sorun geçici olarak halloluyor.en azından kabloları temin edene kadar. sakın arabanın lpg si sorunlu bu lpg bu araca uyumlu deil ya da aracın motoru elden gitmek üzere vs... dien ustalara itibar etmeyiniz. ve benim gibi usta usta dolaşıp hem zaman hem de para kaybetmeyiniz. ayrıca aracın gördüğü zarar da cabası.

Valla ben nere üretimi olduğuna dikkat etmedim.Ama sorunsuz çalışıyorlar.Maşonun ne olduğunu tam anlamadım ama galiba bujilere geçen kısmını diyorsanız bobinlerde kablolarda onunla bir bütün.Hatta bobinlerin bujiye geçen kısmı sabit.Ben eskisini sökerken koparmıştım.İçindeki yayı değiştirip tekrar bir süre daha kullanmıştım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 11:40 

tulii yazdı:
nightmare115 yazdı:

Teşekkür ederim hoşbulduk umarım bir daha lamba yanmaz tamda arabayı sevmeye başlamıştım .birşey sormak istiyorum arabamın far yıkamaları çalışmıyor başına gelen oldumu neden olur acaba

Aramızdaki tek GDI sahibi siz olduğunuz için, far yıkama da tek sizde var :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 12:05 

Halit Hocam,
Bugün Vedat geliyor yanıma. Tesisatla ilgili. Sen de gel senin şu sistemin ayarlarını yapayım.
Hatta Bayrampaşa' dan tulii sen de gel. Yakında olan kimler varsa gelsin müsait olan sohbet yapalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 12:07 
Kullanıcı avatarı

bilgi için teşekkürler. valla ustaya özellikle sordum bu maşon dediği şeyin bobinle bir olup olmadığını bir deil dedi hatta ayırıp gösterdi. yani onları ayrı alabiliyormuşuz ama piyasa da bulman biraz sıkıntı servisine mahkum kalabiliriz dedi. zaten bobinle birlikte almaya kalkarsam yine kemerler sıkılacak gibi bobinin adet fiyatı 110 lira.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2010 12:19 

_opeth yazdı:
alla alla benim geldiğimi ben niye bilmiyorum :D

10 dk önce ben geliyorum siper al dedin :) Neyse.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye