Zaman: 04 Eki 2025 00:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 14:22 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Castrol veya Elf 10-40

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 15:05 

Karıştırdın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 15:39 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
kadıoğlu arkadaşım tekrardan teşekkürler. biz ustanın yalancısı olduk yine. bu arada dediğin gibi parça epey bi pahalanmış. siz alalı baya bbi oldu anlaşılan. nese taksitli olması avantajlı en azından. ali bey sağolsun aksaraya soracak. şayet orada daha uygun bulamazsak parçatreninden alacam artık.

Geçen yıl haziran ayıydı galiba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 19:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
_opeth yazdı:
daha önce gulf demiyormuydun? alalala

ben deki 5-40 gulf hatırlatayım dedim: castrol 10-40 a para vereceme

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 21:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
Ben de İlhami abi nin dediği gibi 5-40 tam sentetik aldım yağı. 5w30 değil de, ya 5-40 al / ya da 10w40 yarı sentetik. Değil mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 21:36 
Kullanıcı avatarı

Şu yağ işini netleştirsek de nette araştırsam fiyatları.
Yağ konusunda ULEMÂ ARASINDA İHTİLAF ZUHUR ETTİ :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 23:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fikret
Benim Civice bakımda eysa 10 40 koymuş..Ali bey bir fetva veriniz nasıldır? Gelecek ay 30 000 bakımı var..5 30 luk mu ne ondan mı koydurayım?

Dı Pawa Oğf Dırims|Handı

Civic '08 Elegance A/T
Peco '99 206 XR A/T

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 23:24 

Sn milletvekilleri, Sn Başkan,
Ben şahsen macerayı severim. Ama işi her zaman üstadına bırakırım. Zaten Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde, "İşi ehil olmayana verdiğiniz vakit, kıyameti bekleyiniz" emretmiştir.
Dolayısıyla, ben 5-30, 10-40, 15-55, 20-50 felan feşmekan araştırırken, tam 5-40 da karar kılmıştım, ki... Almadan önce son son bi Alpay Usta' ya danışayım dedim. Açtım teli dedim Alpay abi, O dedi efendim Ali Abi, Dedim Alpay abi müsait misin, Dedi her zaman Ali Abi, Dedim ben yağ alıyorum, Dedi Castrol' a fazla para verme Elf al Ali Abi, Dedim elf alayım o zaman? Dedi al Ali abi, dedim 5-40 sentetik alıyorum OK, dedi 10-40 dışına çıkma Ali Abi, dedim Why Alpay Abi? Dedi bunu yapan japon üstüne 10-40 yazmış Ali abi, Dedim 5-40 sentetik yapan kime yaptı bu yağı o zaman? Dedi ona ben karışmam bana 10-40 yağ getir Ali abi... Dedim iyi o zaman Alpay abi hadi görüşürüz dıt dıt dıt dııııt

Anladınız herhal :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 23:30 

Bi de Sn ögrtm,
Umarım beni aramadığınız için geçerli bir nedeniniz vardır. Telefon elimde o parçacı senin, bu parçacı benim buji kablosu soruyorum. Soruyorum ama ne aracın motor hacmini biliyorum ne de yılını... Velhasıl Halit Hoca' ma da hava filtresi ve yağ filtresi alacaktım. Hepsini bir yerden alayım, 3-5 lira ucuz alırım dedim, ama ne arayan var ne soran. Böylelikle senin filtreler de birkaç gün ertelenmek durumunda kaldı Halit Hocam.
Kafama göre buji kablosunu 2001 1.6 için sordum. 25 TL' ye Taiwan, 50 TL' ye ne olduğunu bilmediğim, bi de 75 TL' ye de Alman malı buji kablosu var. Yaklaşık 10 dükkana sordum.
Hocam hava filtresi 10, yağ filtresi 7,5 TL. Yalnız dediğim gibi ikisini aynı yerden alırsam, 3-5 daha ucuza alırım.
Başka birşey ihtiyacı olan, dışarıdan marka ve fiyat araştırmasını yapsın. Bulabildiği en uygun fiyatı bulsun. Sonra da bana, kargo dahil daha ucuza filanca markanın falanca parçasını alabiliyorsan al desin. Hepsini bir tek bir yerden bulup alayım.
Ama cam düğmesi demeyin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2010 23:40 

Dediğim gibi, ben işi üstadına bırakırım... Zaten ne zaman bırakmadıysam, burnum poktan çıkmadı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:00 
Kullanıcı avatarı

ali bey bilmem ne kadar geçerli olur ama bi neden var utanarak belirteceğim. sabah 7 de çıkıp akşam 4 e kadar 5 6 km yayan işler peşinde koşturdum ve eve geldim. acayip bi yorgunluk. sizi arayacaktım ama özellikle18 30 belirttiğiniz için dedim erken. ama tabi uyuyup kalacağımı hesaplayamadım ve malesef 1 saat önce uyandım. affediilecek bir bahane mi bilmiorm ama özür dilerim. uğraşlarınız için minnettarım. buji kablo fijyatları çift için midir yok sa tek için mi. bir de bugün biraz araştırdım bende araç lpg li olduğu için ille de orjinalini al diolar. ama ustada far etmez tayvan malı işimizi görür diyor. sizin de bu konuda ki görüşünüzü alabilirsem sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:02 
Kullanıcı avatarı

bu arada tahmin harika. araç 1.6 avance 2002 :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:09 

Hocam sözü bile olmaz. Canınız sağolsun.
Bu iş biraz içe sinme meselesi. İçinize sinerse Tayvan malı ucuz. Sinmezse 50 TL' lik olan da benim içime sinmedi onu söyleyim :) Ha yine araştırırız ama en fazla 5-6 dükkana girecek vaktim oluyor. 18:15' de Otogardan çıkıp metroya biniyorum. 18:35' de Askarayda oluyorum. 18:50' de de kursta olmam gerekiyor.

Fiyatlar sadece kablo için. O kablo da o kadar para ediyormuş, ben biraz şaşırdım açıkçası.
Size buji de mi lazım? Buji lazımsa kolay. Ben takımını 15 TL' ye aldım Bosch marka 0.7 DC kalem buji.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:23 
Kullanıcı avatarı

abi bana buji lazım değil. bujileri yeni değiştirmiştim. 2 adet buji kablosu ve 2 adet maşon lazım. maşon konusunu dünde kadıoğlu ile münazara etmiştik. kendisi maşonun ateşleme bobini ile birleşik olduğunu söylemişti ama bugün yine sordum ustaya özellikle. maşon ayrılıyormuş ama piyasa da bulman zor ancak servis paklar seni dedi. artık en kötü ihtimal de bobinle birlikte alırız. piyasan alırsak eğer. abi ben yarın bir de servisi arayıp orjinal fiyatları alayım. eğer çok yüksek gelirse o zaman size bi zahmet daha verecem ürünleri istemek için. benim içime siner sinmesine ama işte herkes bişe sölüo kafa bırakmıolar. mesela bugün bi muhterem takarsan bu araca tayvanı on dakka sonra pat die bi ses duyarsın sonra bi de servisi ararsın dio iken usta da en kötü ihtimal 10 000 km yaptırır dio orjinali 3 katı fiyat vermeye değmez dio. yani anlıycanız benim artık düşünme ve işimi görür deme lüxüm kalmadı. daha önceden de belirttiğim gibi yeni bir avrupa araç kullanıcısı olduğum için hiç bir tecrübem yok ve bi çok parçanın adını bile yeni duyuyorum. harbi den babm doğru diomuş. yeryüzünde brodvaydan daha muteber bir araç yok imiş. olm etme eyleme bu araba seni mahfeder dedi parçasını bile bulaman dedi de dinemedik :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:30 

Siz şu üstünüzdeki şanssızlığı atıp arabayı yola bi koysanız, ondan sonra sadece içine benzin koyacaksınız.
Dediğiniz gibi servisi arayıp fiyatları bi öğrenin. Sonra karar veririz.
Ama ben olsam en kaliteli kabloyu alırdım. Buji sistemin en ucuz fakat en önemli parçası. Kablosu da en iyisi olmalı. Gerçi ben herşeyi en kaliteli olanından alıyorum. KAfam rahat oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:36 
Kullanıcı avatarı

bu arada ist koşturmasını özlemişim. şimdi siz böle anlatınca 1 2 dakkaların nasılda kıymetli zamanlar olduğunu neleri 1 2 dakkalarla kaçırdığım günlerri hatırladım. ist çok başka bi dünya gerçekten. koşturması, trafiği insanı bitiren ama herşey bitipte akşam olunca çamlıca da ya da üsküdar da içilen bi çayın ömre ömür kattığı ulan başka yerde yaşayamam dedirten bir yer daha var mı acaba??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:38 
Kullanıcı avatarı

tmmdır abi öle yapalım. servisten alamasak bile ben sizin tecrübeye güveniyorum. ordan en iisini en uyguna temin ederiz inş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:41 

Tmmdır hocam.
Hadi hayırlı geceler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 00:41 
Kullanıcı avatarı

eyvallah hayırlı geceler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010 09:21 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Siz şu üstünüzdeki şanssızlığı atıp arabayı yola bi koysanız, ondan sonra sadece içine benzin koyacaksınız.
Dediğiniz gibi servisi arayıp fiyatları bi öğrenin. Sonra karar veririz.
Ama ben olsam en kaliteli kabloyu alırdım. Buji sistemin en ucuz fakat en önemli parçası. Kablosu da en iyisi olmalı. Gerçi ben herşeyi en kaliteli olanından alıyorum. KAfam rahat oluyor.

Benden takımına 600 istemişlerdi :)
Valla bu maşon konusunu ya ben yanlış anladım ya da usta yanlış yorumluyor.Sizlere tavsiyem bobinleri ve buji kablolarını yenileyin gitsin.Hatta ben akşam eve bir bakayım benim eskiler duruyormu.Duruyorsa olayı resimlerim :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye