Zaman: 10 Ara 2025 21:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 43 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 12:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur
Araç: 2011 Lancer Invite SportSedan MT Sunroof
Meslek: Pazarlama Müdürü
Kan grubu: B(+)
Aranızda "iftara geç kaldım" diye basan, agresif kullanan birileri var mı?

Benim hiç yapmadığım bir şeydi. Çünkü o dakikalarda insanların sinir sistemleri çökmüş oldugundan kimin ne yapacagını bilemiyorsunuz. En iyisi dikkatlice gitmek, gerekiyorsa 5-10 dakika da geç kalmaktir. Benim hep yaptığım gibi.

Ancak dün annemlerde olacaktık iftarda. Önce yiğenleri aldım, sonra da eşimi ve çocukları alıp annemlere geçecektik. Sadece 15 dakika kalmıştı iftara. Trafikteki herkes acele ediyordu ve acele edildikçe trafik kilitleniyordu. Annem de bu arada "nerede kaldınız?" diye arayıp duruyordu.

Sol şerit tıkanmış ilerlemiyordu. Bari dedim orta şerite geçeyim. Orta şeritten de benim gibi düşünen biri sol şerite geçmeye kalkıp, önümdeki Toyota Yaris'in önüne kırınca, Yaris birden durmuş. Ben o anda orta şeriti kontrol ettiğimden, durduğunu son anda gördüm. Frene bastım ama artık yapacak bir şey yoktu. Yaris'e çarpmıştım ama hiç bir şey anlamamıştım. Arabam hiç sarsılmadı, sadece birazcık ses geldi. Buna karşın Yaris 2 metre kadar gitti vumanın etkisi ile. Gerçekten çok şaşırmıştım. Arabadan indim ve Yaris'in arka tamponunun göçtüğünü gördüm. Korku ile kendi arabama baktım. Hiç bir şey yoktu. Tekrar tekrar baktım gerçekten hiç bir şey görünmüyordu.

Bir erkek ve bir bayan indi. Kardeşlermiş. Bayan: "of ya yine mi? ne istiyorlar benim arabamdan?" dedi. Meğer yine biri sol arkadan çarpmış ve araba sanayiden çıkalı henüz iki gün olmuş. Demek arabada bir çekiciklik vardı. :)

Uzun incelemelerden sonra bir kaç çatlak olduğunu gördüm. Köpek Balığım sağlamlığını bir kez daha ispatlamıştı.

Ne olursa olsun çok moralim bozuldu. Dikkat etmek lazım o saatlerde. 13 yıldır kaza yapmamış biri, bu kadar aptalca bir hatayı yapmamalı idi. Allah daha büyüğünden korusun dedim ama ne olursa olsun bu kaza değildi. Bildiğin dikkatsizlik işte. "Olur böyle kazalar" demek, kendini avutmaktan başka bir şey değildir. Allah'tan gelene inancımız sonsuz. Ancak bunun açıklaması "Allah'tan gelen" olamaz. Ne demiş atalarımız? "Eşeğini sağlam kazığa bağla, sonra Allah'a emanet et".

Akşamdan bu yana moralim gerçekten çok bozuldu. Olmamalıydı, ben yapmamalıydım ama oldu işte :(

Siz siz olun, dikkatli olun. Her zaman söylerim: "Hız değil dikkatsizlik kaza getirir"

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 12:55 
Kullanıcı avatarı

Resim

Resim

En son AlperenYiğit tarafından 25 Oca 2012 01:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 13:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Geçmiş olsun.Çok fazla zarar olmaması sevindirici.Geçen bizim evin önünde bir kaza oldu.Şahin'in teki ile Mercedes'in teki kafa kafaya çarpıştı.Sonuç Şahin'in sol ön taraf pert,Merdesin ise sadece Farı ve çamurluğu yamuldu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 13:12 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim. Diyorum ya kaza olabilir ama dikkatsizlik yüzünden küçücük bir çizik de olsa benim çok moralim bozuluyor. :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 13:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
abi geçmiş olsun...Allah beterinden korysun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 13:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
geçmiş olsun :( üzücü bi durum ama yine az hasarlı atlatmışsınız çünkü yarisin tampon altındaki o ek parça metalden :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 13:35 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
abi geçmiş olsun...Allah beterinden korysun

Allah razı olsun. Amin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 13:42 
Kullanıcı avatarı

hilmi yazdı:
geçmiş olsun :( üzücü bi durum ama yine az hasarlı atlatmışsınız çünkü yarisin tampon altındaki o ek parça metalden :)

evet işte bende ondan şaşırdım hasar olmamasına. Lancer sağlammış işte :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 14:35 

İsim: .
Araç: .
Meslek: .
...

En son senolgonul tarafından 27 Eyl 2011 01:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 14:56 
Kullanıcı avatarı

senolgonul yazdı:
Geçmiş olsun.Allah tekrarından ve büyüklerinden korusun inşallah...
Geçen haftalarda bende tehlike atlattım.tek yönlü yolda iftara beş kala,gerizekalı katil bir taksici nasıl geliyor inanamazsınız.Farkedip sağa kırmasam kafa kafaya kesin ölümlü bir kaza.Araba da eşim ve iki de küçük çocuk ....:((

Lütfen daha dikkatli..İki parça ekmek yiyelim,iki dakika erken erken yiyelim diye..
Bunlardan ilelebet uzaklaşmayalım..
Saygılarımla

Harika açıklamışsınız durumu. Size de büyük geçmiş olsun. Dikkat etmek lazım her şartta. Bir yere yetişmek gerekmiyor hiç bir durumda. Hastaya, düğüne yada cenazeye yetişmek için cenaze olan çok kişi tanıyorum maalesef... :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
Rabbim korumuş,
mitsunun da maşallahı var ama...
yarisi ben de kullandım ve o tampon altındaki gerizekalı praçanın neden metalden yapıldığını hala anlayabilmiş değilim,çok aptalca bi durum bence!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 20:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Oruçluyken insan özellikle son saatlerde biraz daha dalgın olaibliyor. normal zamandaki gibi davranmamak lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 21:21 
Kullanıcı avatarı

Hepinize çok teşekkür ederim dostlar.

Durum ne olursa olsun acele etmemek lazım kesinlikle. Atalar bosuna dememiş geç olsun güç olmasın diye.

Ben ki 15 yıldır günde ortalama 10 saat araba kullanan biriyim. Ben ki şoförlüğü olmayanların bile "ne kadar güzel kullanıyorsunuz" övgülerine mazhar olan biriyim. Ben ki refleksi müthiş gelişmiş biriyim. E sınıfı direksiyon sınavında 100 alıp gözetmenlerin "otobüs şoförü müsünüz" sorusuna maruz kalmış biriyim. Yediremiyorum kendime bu aptal kazayı. Allah büyüğünden korusun.

Biliyorum 30 yıllık şoförler bile kaza yapıyorlar ama böylesi aptalca bir kaza çok moralimi bozdu ya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 21:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
bence bu kadarına dua edin. o dalgınlığı ya da dikkatsizliği (her neyse) daha zorlu bir anda yaşasaydınız çok daha kötü şeyler olabilirdi. Bundan sonra zaten dikkatli olan sürüşünüzün daha da dikkatli olacağına eminim.
Tekrar geçmiş olsun. Yetiştiniz mi bari iftara? Yoksa tutanak filan derken iş uzadı mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 21:54 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
bence bu kadarına dua edin. o dalgınlığı ya da dikkatsizliği (her neyse) daha zorlu bir anda yaşasaydınız çok daha kötü şeyler olabilirdi. Bundan sonra zaten dikkatli olan sürüşünüzün daha da dikkatli olacağına eminim.
Tekrar geçmiş olsun. Yetiştiniz mi bari iftara? Yoksa tutanak filan derken iş uzadı mı?

Teşekkür ederim. Kesinlikle daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Çok anlayışlı insanlardı. Sadece fotograf çekip yolumuza devam ettik. İftardan sonra haberlesip buluştuk. Tutanakları hallettik. 3 kardes 3 ude doktormus. İcecek birseyler ikram ettim. Kısa bir sohbetimiz de oldu. Küçük bir dostluk bile doğdu diyebilirim. :)

Allah demiş ya, "sizin ser bildiginiz islerde hayır olabilir" diye. Belki Oyle bir durumdu bu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 23:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
senolgonul yazdı:
Geçmiş olsun.Allah tekrarından ve büyüklerinden korusun inşallah...
Geçen haftalarda bende tehlike atlattım.tek yönlü yolda iftara beş kala,gerizekalı katil bir taksici nasıl geliyor inanamazsınız.Farkedip sağa kırmasam kafa kafaya kesin ölümlü bir kaza.Araba da eşim ve iki de küçük çocuk ....:((

Lütfen daha dikkatli..İki parça ekmek yiyelim,iki dakika erken erken yiyelim diye..
Bunlardan ilelebet uzaklaşmayalım..
Saygılarımla

doğru açıklamışsınız,

geçen kış acil rotasyonunda yağışlı bi günde üst üste 14 trafik kazası geldi sabah sabah;
9 tanesi hastaneye sıra almak için gelirken; daha çabuk geldiler ambulansla o ayrı mesele :)
1 tanesi işe acele ederken
diğer 4 ü ile konuşma fırsatım olmadı ama şükür hiç birisi ağır vaka değildi :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 00:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Geçmiş olsun sevgili abim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 01:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
sa arkadaşlar,

bende de bir hastalık var...duran şeylere çarpmayı çok seviyorum :D hem komik hem de bir o kadar da aptalcaydı...

AVMnin otoparkındaki 3lü yerleri 2 araç ile kapatan yurdum insanlarından arta kalan boş bir yer bulup park için 2 aracın arasına daldım...kapılar kolay açılsın diye aracı biraz daha duvara doğru yaklaştırdım ve tak diye bir ses...tabi ben bu sesin otoparklardaki tekerlek demirlerinden geliyor olduğunu sanıyorum :D neyse aracın duruşunu beğenmedim, bir daha geri ileri yapıyorum yine tak :D neyse bir bakiiim "ön taraf çok mu yanaşmış n"...bakınca n görürüm :D tekerlek demiri yok :D eee ben n yapıyorum habire duvara duvara kösüyorum :D o anda baktığım kadarı ile boyada sorun yoktu...sonra müsait bir yerde baktığımda ön tamponun sağ ön farının alt kısmındaki klipsler ya kırılmış ya da yerinden çıkmıştı :D moralim bozuldu tabi...AMT güncellemesi iiçin servise gittiğimde bir rica edeceğim, autoking vs uğraşmak istemiyorum :D klipsler kırılmış olursa var mı bu işin bir hal çaresi?...gerekirse foto eklerim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 01:31 
Kullanıcı avatarı

gorkemuse yazdı:
Geçmiş olsun sevgili abim..

Sağolasın kardeşim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 01:41 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
sa arkadaşlar,

bende de bir hastalık var...duran şeylere çarpmayı çok seviyorum :D hem komik hem de bir o kadar da aptalcaydı...

AVMnin otoparkındaki 3lü yerleri 2 araç ile kapatan yurdum insanlarından arta kalan boş bir yer bulup park için 2 aracın arasına daldım...kapılar kolay açılsın diye aracı biraz daha duvara doğru yaklaştırdım ve tak diye bir ses...tabi ben bu sesin otoparklardaki tekerlek demirlerinden geliyor olduğunu sanıyorum :D neyse aracın duruşunu beğenmedim, bir daha geri ileri yapıyorum yine tak :D neyse bir bakiiim "ön taraf çok mu yanaşmış n"...bakınca n görürüm :D tekerlek demiri yok :D eee ben n yapıyorum habire duvara duvara kösüyorum :D o anda baktığım kadarı ile boyada sorun yoktu...sonra müsait bir yerde baktığımda ön tamponun sağ ön farının alt kısmındaki klipsler ya kırılmış ya da yerinden çıkmıştı :D moralim bozuldu tabi...AMT güncellemesi iiçin servise gittiğimde bir rica edeceğim, autoking vs uğraşmak istemiyorum :D klipsler kırılmış olursa var mı bu işin bir hal çaresi?...gerekirse foto eklerim?

Size de geçmiş olsun :)

Benim de bir otopark anım var. Arabama bindim, geri vitese taktım. O sırada arka yanda birileri ayakta dikiliyor. Yavaşça hareket ettim ki, acayip bir çatırtı oldu. Tam o anda bir çocuk feryat figan ağlamaya başladı. Aynadan gördüğüm kadarı ile arkamdakiler telaş içinde arabanın arkasına baktılar. Dizlerimin bağı çözüldü o anda. Hiç hareket edemedim. 5-10 saniye sonra arabadan inebildim. Arkayı kontrol ettim, hiç bir şey yoktu. Tekerin altına baktım, pet su şişesi vardı. Dengesizin biri atmış işte otoparka. Çıtırtı da ondan çıkmış ama ağlayan çocuğun bizimle hiç bir alakası yokmuş. :)

Şişenin ve çocuğun sesini ilk duyduğum andaki ruh halimi asla anlatamam. Hala unutamıyorum...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 43 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye